ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ-28/5
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

28 Μαϊος 2016
(0 ψήφοι)

image009agerisΚαλησπέεεερααα κι από εμένα φίλοι! Καλώς ήρθατε σε ακόμα μια μουσική διαδρομή μέσα από τη σελίδα του Volvinews! Σήμερα σας έχω νέο,φρέσκο "αίμα" που λένε..: τον Κώστα Αγέρη! Kαλό Σαββατόβραδο!

Ο Κώστας Αγέρης γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 22 Ιανουαρίου του 1989.Από μικρή ηλικία τον τράβηξε η μουσική και σύντομα το ταλέντο του ξεχώρισε. Σαν νήπιο, συνόδευε τον πατέρα του (λύρα) με οποιοδήποτε είδος κρουστού, μα σύντομα ο ίδιος τον μύησε στα μυστικά των δοξαρόφωνων, μαθαίνοντάς του λύρα. Στην ηλικία των δέκα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανερχόμενος λυράρης. Παίρνει μέρος, τραγουδώντας, στη δισκογραφική δουλειά του πατέρα του ‘Από γενεάν σε γενεάν’ με το τραγούδι ‘Ν’ αηλί εμάς’ κάνοντας έτσι το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία.

Μετά το Δημοτικό, αποφασίζει να πάει στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας (Ν.Κοζάνης) και να εμβαθύνει τις γνώσεις του στη μουσική επιστήμη. Για τα επόμενα έξι χρόνια πειραματίζεται με διάφορα όργανα (σάζι, βιολί κ.α). Σαν απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου, αποκτά εμπειρία έξι ετών στο πιάνο, στο ούτι, στον ταμπουρά, στο κλαρίνο, καθώς και στις θεωρίες της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής Μουσικής.Ήδη από τις αρχές του Λυκείου ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική τεχνολογία.Κατά τη μαθητεία του στο Μουσικό Σχολείο λαμβάνει μέρος σε σύνολο Παραδοσιακής Σμυρναίικης Ρεμπέτικης μουσικής, κερδίζοντας το τρίτο βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, ενώ ταυτόχρονα, συμμετέχει σε διαγωνισμούς και κερδίζει ατομικές διακρίσεις σε περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο.

Αρχίζει την ατομική επαγγελματική του πορεία στο χώρο της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής και στο τέλος των μαθητικών του χρόνων του γίνεται η πρόταση για συμμετοχή σε ακρόαση με πιθανότητες συνεργασίας με το γνωστό μουσικό σχήμα ‘Τα παιδιά από την Πάτρα’.Παίρνει μέρος στην ακρόαση και ξεκινά την καριέρα του στην Αθήνα με συχνές επισκέψεις και tours σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και συμμετοχές σε πολλές δισκογραφικές επιτυχίες μεγάλου διαμετρήματος.Ο Κώστας συνεχίζει μέχρι σήμερα τη συνεργασία του με το συγκρότημα αυτό ενώ παράλληλα συμμετέχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές, τόσο της ποντιακής μουσικής όσο και της ευρείας Ελληνικής και συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Πέτρος Γαϊτάνος , Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Κουρκούλης, Onirama, Χρήστος Παπαδόπουλος, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δέσποινα Ολυμπίου, Παναγιώτης Ασλανίδης κ.α.

Ταυτόχρονα δεν σταματά τις σπουδές του και σήμερα είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας, Ηχοληψίας και Ενοργάνωσης και πτυχιούχος της Βυζαντινής Παραδοσιακής Μουσικής ενώ οδεύει προς το Δίπλωμα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με ενορχηστρώσεις σε τραγουδια συνθετών, όπως ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Καρράς και ο Χάρης Κωστόπουλος αφήνοντας το στίγμα του και δίνοντας μία νέα πνοή σε δισκογραφικές δουλειές γνωστών καλλιτεχνών όπως του Νίκου Οικονομόπουλου, της Στελλίνας Κονιτοπούλου, της Μαρίας Εγγλέζου κ.α. Επιπλέον, παίρνει μέρος ως συνθέτης στους δίσκους του Χρήστου Σεβαστού, και της Μαρίας Εγγλέζου.

Το 2015 συμμετέχει στο Talent Show του Ant1 "The Voice 2". Ερμήνευσε το παραδοσιακό ποντιακό “Την πατρίδα Μου Έχασα”, και έκανε και τους 4 κριτές να γυρίζουν μέσα στα πρώτα 17 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ξεκίνησε να τραγουδάει.


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top