Το Τραγούδι της ημέρας 16/10/2017
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

16 Οκτωβρίου 2017
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Κυρίες μου και κύριοι ,αγαπητέ μου κόσμε ,όμορφο μου μουσικό παρεάκι ,καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα .Δευτέρα 16 του Οκτώβρη και βρίσκομαι εδώ κοντά σας για ακόμη ένα μουσικό και ενημερωτικό ταξίδι και εύχομαι να είστε όλοι σας καλά ,να απολαύσατε το Σαββ/κο ,

να γεμίσατε τις μπαταρίες και να υποδεχτήκατε την καινούργια εβδομάδα με χαρά.Η Στεφανίδη λοιπόν η αθλήτρια μας στο άλμα εις ύψος κατέκτησε ακόμη μια σπουδαία διάκριση όπου την βράβευσαν σαν την καλύτερη αθλήτρια της Ευρώπης ,επίσης ο Τσίπρας ''πέταξε''με F-16 πάνω από το Αιγαίο ,γιατί αγαπητέ δεν πήγες πόρτα -πόρτα να δείς πως τα βγάζει ο κόσμος πέρα;;γιατί δεν πήγες να επισκεφτείς τους πολίτες που δενέχουν ούτε τα απαραίτητα;;;Σιγά να μη μας απαντήσει...Θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή στην χώρα μας μιας και ένας αντικυκλώνας έχει στρογγυλοκαθήσει πάνω από την Ελλάδα και εμποδίζει όπως λέει και ο Σάκης Αρναούτογλου όποια μεταβολή του καιρού.Εγώ ένα θα πω ,προσέξτε πολύ τις ιώσεις που κυκλοφορούν ,προσέξτε ειδικά τα μωρά παιδιά και γενικά τις ευπαθείς ομάδες,και πάμε να δούμε τον καιρό για την σημερινή ημέρα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 16/10/2017

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Δευτέρα με βόρειους ανέμους έως 6 μποφόρ να πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος αναμένεται πως θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16/10 ....Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν στις 16/10

1793 Αποκεφαλίσθηκε σε ηλικία 38 ετών στην γκιλοτίνα για προδοσία, από τους Γάλλους επαναστάτες η Μαρία Αντουανέτα

1813 Αρχίζει η Μάχη της Λειψίας, η αποκληθείσα και Μάχη των Εθνών, μεταξύ των δυνάμεων του Ναπολέοντα και του Έκτου Συνασπισμού (Πρωσίας, Ρωσίας, Μ. Βρετανίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Γερμανικών Κρατών).

1815 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης φτάνει στον τόπο της εξορίας του, στη νήσο της Αγίας Ελένης, στον Ατλαντικό, όπου και θα πεθάνει το 1821.

1912 Α' Βαλκανικός Πόλεμος: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει Κατερίνη και Βέροια.

1915 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Βουλγαρίας, ενώ η Ρουμανία παραμένει ουδέτερη.

1919 Στην Ελλάδα, εξασφαλίζεται άδεια για την εισαγωγή από τη Ρουμανία πετρελαίου και οικοδομικών υλικών κάθε είδους.

1921 Ο πρωθυπουργός Δημήτριος Γούναρης ανακοινώνει, ότι κατά τις συνομιλίες του στο Λονδίνο, πέτυχε οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, γρήγορη άρση του αποκλεισμού και αναγνώριση του βασιλιά.

1923 Ιδρύεται από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ η κινηματογραφική εταιρία «Disney», που κυριαρχεί έως και σήμερα στον τομέα των κινουμένων σχεδίων.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Ναζί ιδρύουν το Γκέτο της Βαρσοβίας.

1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα.

1949 Στην Ελλάδα, με ψήφισμα, επιτρέπεται η αναστολή της έκτισης της περαιτέρω ποινής για ορισμένες περιπτώσεις καταδικασθέντων δοσίλογων, υπουργών κατοχικών Κυβερνήσεων κλπ.

1954 Επανδρώνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης η πρώτη σε ελληνικό έδαφος βάση των ΗΠΑ.

1968 Ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5

.35 αλλά κατατάσσεται τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού. Πρώτος ανακηρύσσεται ο Αμερικανός Bob Seagren με 5.41.

1968 Στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Μεξικό οι αφροαμερικανοί ολυμπιονίκες Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος, μέλη του «ολυμπιακού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα», υψώνουν τις γροθιές τους κατά την απονομή των μεταλλίων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ. Ως συνέπεια, οι Σμιθ και Κάρλος αποπέμφθηκαν μεταξύ άλλων από την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ και απομακρύνθηκαν από το Ολυμπιακό χωριό.

1995 Ανδρέας Παπανδρέου και Γλαύκος Κληρίδης αποφασίζουν στην Αθήνα τη δημιουργία του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας και Κύπρου.

1996 Η μεγαλύτερη τραγωδία στη Γουατεμάλα και η τέταρτη πιο πολύνεκρη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Υπεράριθμα εισιτήρια στο κατάμεστο από 50.000 θεατές «Εστάντιο Νασιονάλ Ματέο Φλόρες» στην Γουατεμάλα Σίτι πριν από τον αγώνα Γουατεμάλα- Κόστα Ρίκα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου '98 προκαλούν συνωστισμό στις κερκίδες με περισσότερους από 85 νεκρούς και 180 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά.

1999 Ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο 34ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που γίνεται στην Κίνα.

2002 Επειτα από 17.000 χρόνια ανοίγει και πάλι τις πύλες της στον κόσμο, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Περισσότεροι από 3.000 εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρίστανται στα εγκαίνια, που λαμβάνουν χώρα με κάθε μεγαλοπρέπεια. Για την κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης χρειάστηκαν 12 χρόνια και περισσότερα από 220 εκατομμύρια δολάρια.

2010 Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Γιάννης Δαλιανίδης.

Τέλος και για σήμερα ,σας εύχομαι μια δημιουργική και ευλογημένη εβδομάδα με μόνο όμορφα γεγονότα στην ζωή σας.Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός εδώ στην μουσική στήλη του www.volvinews.gr που τόσο αγαπάτε και στηρίζετε ,και μας το δείχνετε καθημερινά.Η σημερινή μουσική μου επιλογή από τον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα ,τραγούδι που άκουσα το Σάββατο σε γνωστή μουσική εκπομπή όπου είχε αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη και τραγουδιστή και έτσι είπα να σας μεταδώσω κάποιο από τα πολλά του τραγούδια.Ευχές για όλους σας ,θετικές σκέψεις και χαμόγελα μόνο αυτά και φυσικά μια προσευχή Στον Θεό γιατί εκεί εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top