TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 12/11/17
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Νοεμβρίου 2017
(0 ψήφοι)

Kαλό σας μεσημέρι και μια καλή,ήσυχη Κυριακή να έχουμε..! Τι λέτε πάμε να κλείσουμε την μουσική μας εβδομάδα με ακόμα έναν "άρχοντα" του λαϊκού πενταγράμμου?

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ με νέο τραγούδι στη συντροφιά μας σήμερα!

Ο Πασχάλης Τερζής γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1949 και μεγάλωσε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Εκεί ακολούθησε αρκετά επαγγέλματα. Το τραγούδι όμως ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του,γι'αυτό και αποφάσισε να ασχοληθεί μ'αυτό. Η ουσιαστική αρχή και επαφή με το χώρο του τραγουδιού έγινε στην Ρόδο το 1974 με το συνθέτη και μουσικό Γρηγόρη Τζιστούδη (που επίσης κατάγεται από την Πυλαία). Εκτός από τα λαϊκά τραγούδια ο Πασχάλης τραγουδούσε και δημοτικά και ενθουσίαζε το κοινό. Αν και είχε αρκετές προτάσεις για κυκλοφορία δίσκου απο διάφορους, τελικά δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί μέχρι το 1980 (έχοντας ήδη αρκετά χρόνια χρόνια στο τραγούδι). Τοτε τον άκουσε ο Χρήστος Νικολόπουλος,ο οποίος και τον έβαλε στη δισκογραφία. Ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο "Λέω" το 1982. Για πολλούς, ο καλύτερός του δίσκος. Η επιτυχία αυτού του δίσκου έγινε η αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία και φιλία με τον συνθέτη. Παράλληλα με την δισκογραφική τους δουλειά, πραγματοποίησαν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και εμφανίσεις σε κέντρα της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα χρόνια δούλευε και σε μικροεπαγγέλματα για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του. Πιστός για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη αρνιόταν να κάνει βήματα και να κατέβει στην Αθήνα.
Το 1982 συμμετέχει φιλικά στο δίσκο "Παίξε Χρήστο επειγόντως" μαζί με την Ελένη Βιτάλη, το Γιώργο Σαρρή και το Δημήτρη Κοντολάζο (επίσης Πυλαιώτη) σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Μανώλη Ρασούλη. 
Το 1983 ακολουθεί ο δεύτερος επιτυχημένος προσωπικός δίσκος του Π. Τερζή με τον τίτλο "Μίλα μου στον ενικό" σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους των Λευτέρη Χαψιάδη και Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη. Επιτυχίες αμέτρητες, συνεργασίες απίστευτες και όλες επιτυχημένες, μαγαζιά με εμφανίσεις sold out, θαυμαστές που υποκλίνονται και παραληρούν!

Ζεστός, ανθρώπινος, ποτέ δεν τον εντυπωσίασε η επιτυχία, ποτέ δεν στηρίχτηκε στο περιτύλιγμα. Ήταν και παραμένει ένας αληθινός και αυθόρμητος άνθρωπος. Ένας «φανατικός» οπαδός του Ηρακλή που αγαπάει την ομάδα του ακόμα και όταν χάνει, και που τα περισσότερα τραγούδια του τα λέει με κλειστά μάτια. Εξάλλου, όπως έχει πει ο ίδιος, «κάθε τραγούδι είναι ένα όνειρο και δεν μπορείς να ονειρεύεσαι με ανοιχτά μάτια».

Είναι παντρεμένος με την κ.Μαρία την οποία συναντά λίγα χρόνια μετά, όταν έχει ήδη κάνει ένα γάμο και έχει χάσει την πρώτη του γυναίκα. Εκείνη την περίοδο η μοναξιά του είναι ανυπόφορη! Ο Πασχάλης έχοντας ήδη έναν γιο,τον Γιώργο,βλέπει στο πρόσωπο της Μαρίας τον άνθρωπο που θα περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του και την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Μαζί αποκτούν μία κόρη, τη Γιάννα, που παρά τις αντιρρήσεις και των δύο -και ιδιαίτερα του μπαμπά- επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το μικρόβιο του πατέρα της...την ικανότητά της στο τραγούδι. Ο γιος του Γιώργος, ασχολείται με το εμπόριο, δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα καλλιτεχνικά και έχει χαρίσει στον Π.Τερζή δύο εγγονάκια,τα οποία λατρεύει..!!!

Aυτάαα λοιπόν και από εμένα,καλή εβδομάδα και να περνάτε καλά!

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top