Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 21/1/18
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

21 Ιανουαρίου 2018
(0 ψήφοι)

Kαλημέρα κόσμε..άπαντες παρόντες? Πάμε λοιπόν...Το μεγάλο θέμα της ημέρας το συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, εδώ στη Θεσ/νίκη.

Όλοι μαζί μπορούμε και θα είμαστε όλοι εκεί, στον Λευκό Πύργο στις 14:00μ.μ και γι'αυτό το λόγο δεν θα σας κουράσω σήμερα με πολλά λόγια.

Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους Μακεδονομάχους μας, να παλέψουμε κι εμείς!

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς Άστρο της Βεργίνας) είναι ένα αρχαίο ελληνικό σύμβολο που απεικονίζεται σε διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αγγεία και νομίσματα, αλλά έγινε ευρέως γνωστό λόγω της απεικόνισης του στην χρυσή λάρνακα που βρέθηκε το 1977 σε Βασιλικό τάφο, ο οποίος αποδίδεται στην Μακεδονική Βασιλική Δυναστεία του Φιλίππου Β' και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι Μακεδόνες, το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Η λέξη «Μακεδονία» είναι ελληνικής προέλευσης. Ο κάτοικος της αρχαίας περιοχής "Μακεδνόν" στα αρχαία ελληνικά λεγόταν «Μακεδνός» (βλ.Ηροδότου Ιστορίαι,βιβλίο 1,56: Μακεδνός καλεόμενον). Η ρίζα «Μακ» προέρχεται από το «μάκος» (Δωρικός τύπος του Αττικού "μήκος"). Άρα το Μακεδνός σήμαινε "ψηλός άνθρωπος". Το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι επίσης ελληνικής προέλευσης. Αλέξανδρος:< ἀλέξω (προστατεύω, αποκρούω) + ἀνήρ, γενική ανδρ-ός. Ένα μεγάλο ΟΧΙ λοιπόν στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας!!!

 

Πηγή: Βικιπαίδεια

Ρούλα Παναγιωτίδου

Τελευταία άρθρα από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου