Το Τραγούδι της ημέρας Μ.Τρίτη 3 Απριλίου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

03 Απριλίου 2018
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 
Κατά την Μεγάλη Τρίτη επιτελούμε ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.


Επίσης μας καλεί, φέρουσα ενώπιό μας και τη παραβολή των ταλάντων, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.

Ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν ανέβαινε στα Ιεροσόλυμα και πλησίαζε προς το εκούσιο Πάθος, έλεγε στους μαθητές Του ορισμένες παραβολές για να τους προετοιμάσει. Μερικές, μάλιστα, τις έλεγε για να καυτηριάσει και να χτυπήσει του Γραμματείς και τους Φαρισαίους. Μια από αυτές, τη σημερινή των δέκα παρθένων, την είπε για να παρακινήσει μεν όλους προς την ελεημοσύνη, αλλά και να διδάξει όλους μας να είμαστε έτοιμοι πριν μας προλάβει το τέλος του θανάτου. Επειδή έχει πολλή δόξα η παρθενία (πραγματικά είναι μεγάλο κατόρθωμα!) και για να μη βρεθεί κάποιος που κατορθώνει αυτό το μεγάλο έργο, αλλά παραμελεί τα άλλα και ιδίως την ελεημοσύνη, προβάλλει αυτή τη παραβολή. Τρέχει πολύ γρήγορα η νύκτα της παρούσης ζωής, έτσι οι παρθένες όλες νύσταξαν και κοιμήθηκαν, δηλαδή πέθαναν, γιατί ο θάνατος λέγεται και ύπνος. Καθώς κοιμόντουσαν, στη μέση της νύχτας ακούσθηκε μια δυνατή φωνή που έλεγε: «Να ΄τος ο Νυμφίος, έρχεται! Βγείτε όλες να Τον προϋπαντήσετε!». Τότε οι φρόνιμες παρθένες που είχαν φροντίσει να έχουν άφθονο λάδι, συνάντησαν τον Νυμφίο και μπήκαν μέσα μαζί Του, όταν ανοίχθηκαν οι πύλες. Αυτές κοντά στις άλλες αρετές και μάλιστα της παρθενίας, φρόντισαν να έχουν άφθονο και το λάδι της ελεημοσύνης. Αντίθετα οι άλλες πέντε παρθένες που δεν είχαν αρκετό λάδι, όταν ξύπνησαν ζητούσαν λίγο από τις φρόνιμες, αλλά μετά θάνατο δεν είναι εύκολο να αγοράσεις λάδι από αυτούς που το πουλούν, δηλαδή τους φτωχούς. Αυτές, η παραβολή, τις ονομάζει μωρές, γατί ενώ κατόρθωσαν το δυσκολώτερο, την ''παρθενία'', παραμέλησαν το ευκολώτερο γιατί ήταν ανελεήμονες καρδιές.

Όποιος λοιπόν κατορθώσει μια αρετή - έστω μεγάλη - αλλά δε φροντίσει και για τις άλλες και ιδίως την ελεημοσύνη, δε μπορεί να μπει μαζί με το Χριστό στην αιώνια ανάπαυση και γυρίζει πίσω ντροπιασμένος. Και τίποτα δεν είναι πιό λυπηρό και πιο ντροπιαστικό από μια "παρθένο" που νικιέται απ' τον έρωτα των χρημάτων.


Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ'.
Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός, καὶ μακάριος ὁ δοῦλος, ὃν εὑρήσει γρηγοροῦντα, ἀνάξιος δὲ πάλιν, ὃν εὑρήσει ῥαθυμοῦντα. Βλέπε οὖν ψυχή μου, μὴ τῷ ὕπνῳ κατενεχθής, ἵνα μῄ τῷ θανάτῳ παραδοθῇς, καὶ τῆς βασιλείας ἔξω κλεισθῇς, ἀλλὰ ἀνάνηψον κράζουσα· Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἶ ὁ Θεός, διὰ τῆς Θεοτόκου ἐλέησον ἡμᾶς.

Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης όπου είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47) που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο, και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο, ενώ ψάλλεται ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας. Το τροπάριο της Κασσιανής.Καλή σας ημέρα αγαπητοί φίλοι της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας www.volvinews.gr ,καλημέρα και στην μουσική παρέα της ομάδας μας στο facebook ,καλός ορίσατε και σήμερα Μ.Τρίτη στην μουσική στήλη που τόσο αγαπάτε ,όπως βλέπετε ξεκίνησα με άρθρο για να ξέρουμε τι σημαίνει η κάθε ημέρα της Μ.Εβδομάδος ,και χτες και σήμερα αλλά και αύριο θα βλέπετε ''περιληπτικά''την Μ.Εβδομάδα εδώ με λίγα λόγια για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε όλοι τι συνέβαινε Εκείνη την εποχή Του Ιησού που Τον Οδήγησαν στον θάνατο .
Η ημέρα ξεκίνησε πολύ όμορφα μιας και ο ήλιος ανεβάζει την διάθεση μας ,πρέπει όμως να υπάρχει και η κατάνυξη ειδικά τις βραδυνές ώρες που στις εκκλησίες μας ψάλονται οι ύμνοι της ημέρας .Πάμε να δούμε τα νέα του καιρόυ και τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα και επανέρχομαι με τον διαγωνισμό μας και το τραγούδι της ημέρας.
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ 3/4/2018
 

Σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός, με αραιές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο που στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα δυτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

πηγή-NewsBomb.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Απριλίου

1770 Γεννήθηκε ο ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

1821 Οι Σπετσιώτες με αρχηγούς τα αδέλφια Γκίκα και Παναγιώτη Μπόταση, τον πλοίαρχο Γεώργιο Πάνου και τον Ομηρίδη Σκυλίτση ξεσηκώνονται και υψώνουν την σημαία της Επανάστασης στο νησί. Το παράδειγμά τους ακολουθούν ο Πόρος, η Αίγινα και η Σαλαμίνα.

1827 Ενώ οι Τούρκοι πολιορκούν την Ακρόπολη της Αθήνας και ο Αιγύπτιος Ιμπραήμ λεηλατεί την Πελοπόννησο, η Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Τροιζήνα εκλέγει τον Ιωάννη Καποδίστρια, Κυβερνήτη της Ελλάδας και ψηφίζει νέο Σύνταγμα. 

1896 Τελετή λήξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

1941 Στη Βουδαπέστη, ο πρωθυπουργός Πολ Τελέκι αυτοκτονεί για να μη ζητήσει την είσοδο της Ουγγαρίας στον πόλεμο.

1948 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν υπογράφει το γνωστό «σχέδιο Μάρσαλ» για χορήγηση βοήθειας στις χώρες που υπέστησαν τα δεινά του Β' Παγκοσμίου Πολέμο

1973 Ληξιαρχική πράξη γέννησης της κινητής τηλεφωνίας, με την πρώτη κλήση από κινητό από τον κατασκευαστή του Μάρτιν Κούπερ, που δούλευε για λογαριασμό της Motorola.

1974 Σημειώνεται η μεγαλύτερη επέλαση τυφώνων στις ΗΠΑ. Μέσα σε 26 ώρες, 148 τυφώνες χτυπούν 13 πολιτείες με αποτέλεσμα 315 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 5.000 να τραυματιστούν.

1990 Ο καρδιοχειρουργός Γεώργιος Τόλης πραγματοποιεί την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην Ελλάδα.

1994 Στην Αλβανία, ο σοσιαλιστής ηγέτης, Φάτος Νάνο, καταδικάζεται σε κάθειρξη 12 ετών για υπεξαίρεση επτά εκατ. δολαρίων και πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων.

1999 Ξεκινά ο βομβαρδισμός του Βελιγραδίου από τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ.

2003 Από ισχυρή έκρηξη στη «Σωληνουργεία Κορίνθου», έξι εργάτες χάνουν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίζονται, όταν κατά την αντικατάσταση φιαλών προκαλείται διαρροή οξυγόνου. Επτά στελέχη της εταιρίας συλλαμβάνονται, σε βάρος των οποίων ασκείται δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Και αφού είδαμε τα νέα του καιρού και το τι συνέβη σαν σήμερα σας πάω λίγο στον Πασχαλινό μας διαγωνισμό όπου σήμερα αργά το βράδυ θα λήξει οπότε και προλαβαίνετε να πάρετε ακόμη μέρος και να ''κλειδώσετε''τις συμμετοχές σας ,αρκεί να βρείτε την ανάρτηση με ''το τραγούδι της ημέρας''στην ομάδα μας στο facebook και αφού κάνετε  like αφήστε μέχρι και τρία σχόλια την ημέρα .'ετσι θα καταφέρετε να μπείτε στην μεγάλη μας κλήρωση που θα γίνει αύριο Μ.Τετάρτη λίγο πριν το μεσημέρι και πριν την κλήρωση ο Χρήστος Ευθυμιάδης θα αναρτήσει όλες τις συμμετοχές ώστε να μπορείτε με τους αριθμούς που θα βγάλουμε να βρείτε και την αντίστοιχη συμμετοχή και το τυχερό μας μέλος ,βέβαια τέσσερις θα είναι οι κερδισμένοι που θα λάβουν από τον ίδιο τον χορηγό μας τον ιατρό-ακτινολόγο και υποψήφιο δήμαρχο Βόλβης κ Ιωάννη Βαλερή το απόγευμα της Μ.Τετάρτης στις 18.00μ.μ τα δώρα τους έξω από το δημαρχείο της Ασπροβάλτας ,τα τέσσερα τυχερά μας μέλη θα κερδίσουν οι δυο πρώτοι το Πασχαλινό γέυμα ( αρνάκι ,σαλάτα ,τσουρέκι ,ποτά ) καιοι άλλοι δύο από ένα 5λιτρο εξτρα παρθένο ελαιόλαδο ,τα δώρα είναι μεγάλα και περίπου η αξία τους στα 200 ευρώ όπότε ελάτε στην παρέα μας ,στην ομάδα μας στο facebook και διεκδικήστε τα και φυσικά καλή σας επιτυχία .Αυτά από μένα και για σήμερα ,ελπίζω και εύχομαι να περνάτε όμορφα σε ότι επιλέγετε να κάνετε ,θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά που στηρίζετε καθημερινά την προσπάθεια μας και δίνετε δυναμικό παρών στην μουσική στήλη ,μαζί Πρώτα ο Παθόντας Θεός αύριο Μ.Τετάρτη μέχρι τότε σας αφιερώνω την μουσική μου επιλογή και σας λέω ότι Ο Χριστός με Τα Πάθη Του και Την Σταύρωση Του Θέλει να μας Θυμίσει ότι Ζει και Βασιλεύει ανάμεσα μας και όσοι Τον Έχουν Μέσα τους και Τον Πιστεύουν με την προσευχή θα Βρίσκεται Πάντα Κοντά Μας.

Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ,ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥς ΑΙΧΜΑΛΏΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ .

 

  

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top