Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Τραγούδι της ημέρας Τρίτη 29/5/2018
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

29 Μαϊος 2018
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους μιας και χτες δεν τα είπαμε λόγο της αργίας Του Αγίου Πνεύματος οπότε όμορφη και ευλογημένη εβδομάδα κυρίες μου και κύριοι ,επίσης να σας πω ότι το πρωί δεν μπόρεσα να είμαι στο ''μουσικό μας ''ραντεβού ,μιας και στην γειτονιά μου έκαναν έργα του ΟΤΕ οπότε και δεν είχα wifi .Τώρα όμως είμαι εδώ ,είμαι μαζί σας για να σας μεταδώσω έστω απογευματινά όλα αυτά που ξέρετε για την μουσική μας και ενημερωτική στήλη του www.volvinews.gr .

Ημέρα μνήμης η σημερινή για την Άλωση της Πόλης ,29/5/1453 ,ημερομηνία που ''σημάδεψε''τον απανταχού Ελληνισμό και συνοπτικά ας δούμε τι και πως...

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνοΜωάμεθ Β'. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Η άλωση αυτή της Κωνσταντινούπολης, σήμανε και το τέλος της υπερχιλιετούς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Το Βυζάντιο ήταν ήδη εξασθενημένο και διαιρεμένο τους τελευταίους δύο αιώνες, σκιά της παλιάς Αυτοκρατορίας. Η Άλωση του 1204 από τους Σταυροφόρους και αργότερα, μετά την επανάκτησή της το 1261, οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες, η αδυναμία βοήθειας από την Δύση, η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή ανθρώπινου δυναμικού, οδήγησαν στη σταδιακή εξασθένηση και συρρίκνωση. Η κατάληψη της Καλλίπολης το 1354 από τους Οθωμανούς, η οποία έφερε ορδές φανατικών μουσουλμάνων πολεμιστών στην Ευρώπη, σταδιακά κύκλωσε εδαφικά το Βυζάντιο, το οποίο έγινε το 1373 φόρου υποτελές στον Οθωμανό σουλτάνο. Έτσι, η Άλωση ήλθε ως φυσικό αποτέλεσμα και της αδιάκοπης επέκτασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην ευρύτερη περιοχή. Οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα άνισες υπέρ των Τούρκων, σε σημείο που να μνημονεύεται από τις πηγές το τετελεσμένο της έκβασης της πολιορκίας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον ηρωισμό των πολιορκημένων και ιδιαίτερα του Αυτοκράτορα. Το γεγονός της πτώσης της «θεοφυλάκτου Πόλεως», άφησε βαθιά ίχνη στις πηγές της εποχής.

Απόρροια της Άλωσης ήταν η ανελέητη συνέχιση της εδαφικής προώθησης των Τούρκων στην Β.Αφρική και στην Κεντρική Ευρώπη . Κατά τα τέλη του 17ου αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφτασε στο απόγειό της, απειλώντας την Βιέννη. Πολλές φορές η Άλωση της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιείται από τους ιστορικούς ως γεγονός που σηματοδοτεί το τέλους του Μεσαίωνα και την έναρξη της Αναγέννησης. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών συμφωνούν στο ότι η μαζική μετακίνηση πολλών Ελλήνωναπό την Κωνσταντινούπολη στην Ιταλία λόγω της Άλωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του περιεχομένου και της φιλοσοφίας που ακολούθησαν τα πρόσωπα της Αναγέννησης.

Συνοπτικά και λίγα πράγματα για αυτήν την σπουδαία ημέρα μνήμης ,και  εδώ να πω ότι ξεκινούν τα Συλλαλυτήρια ξανά ,αφού οι προδότες έδωσαν τα χέρια και φυσικά όνομα στο ψευδοκράτος με τον όρο ''Μακεδονία ''μέσα ,δεν έχω να πω κάτι το μόνο που έχ να πω είναι ντροπή και αίσχος σε όλους αυτούς που ξεπουλάν την χώρα μας ........

Πάμε να δούμε τον καιρό ο οποίος καιρός μέχρι στιγμής εξελίσεται πολύ όμορφα και με αρκετή ζέστη και δεν υπάρχουν κάποια φαινόμενα καταιγίδας στον ορίζοντα ,βέβαια το τριήμερο Του Αγίου Πνεύματος είχαμε τα πάντα σχεδόν σε ότι αφορά το καιροκό σύστημα που επιρέασε αρκετά και με έντονα καιρικά φαινόμενα την βόρεια Ελλάδα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 29/5/2018

Φθινόπωρο θυμίζει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες, μία «ανάσα μάλιστα πριν μπει το καλοκαίρι. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα. Ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης (29/05/2018) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

πηγή-NewsBomb.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΜΑΙΟΥ

1453 Η άλωση της Κωνσταντινούπολης. Έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου από τους Οθωμανούς Τούρκους, "Η Πόλις εάλω".

1824 Καταστροφή της Κάσου από τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.

1886 Ο χημικός Τζον Πέμπερτον διαφημίζει για πρώτη φορά στην εφημερίδα Ατλάντα Τζούρναλ το μαύρο και εύγευστο υγρό που βγήκε από το εργαστήριο του, το πιο διάσημο αναψυκτικό, την Coca Cola1

1912 Υπογράφεται στη Σόφια το Σύμφωνο Συμμαχίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Δημιουργείται η Βαλκανική Συμμαχία (παραμονές Α’ Βαλκανικού Πολέμου)

1914 Το καναδικό υπερωκεάνιο "Αυτοκράτειρα της Ιρλανδίας" συγκρούεται με το νορβηγικό ατμόπλοιο SS Storstad στον κόλπο του Σαιντ Λόρενς στον Καναδά. 1.012 από τους 1.477 επιβάτες πνίγο

1927 Γεννιέται ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος.

1952 Οι Ελληνίδες αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με το νόμο 2159, που κατοχυρώνει το δικαίωμα της γυναίκας όχι μόνο να εκλέγει, αλλά και να εκλέγεται στις Δημοτικές και Βουλευτικές εκλογές.

1980 Θύμα δολοφονικής απόπειρας πέφτει ο υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων Βέρνον Τζόρνταν, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά από τα πυρά επαγγελματία δολοφόνου που τον χτύπησε πισώπλατα, στο Φορτ Γουέιν της Ιντιάνα.

1985 Η τραγωδία του Χέιζελ: 39 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και πάνω από 600 τραυματίζονται στο στάδιο Χέιζελ των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ Ιταλών και Βρετανών φιλάθλων, πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Λίβερπουλ. Το παιχνίδι τελικά διεξάγεται παρά την καταστροφή, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω βία, με τη Γιουβέντους να αναδεικνύεται νικήτρια με 1-0.

1998 Η γαλλική εθνοσυνέλευση αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, προκαλώντας την αντίδραση της Άγκυρας.

2005 Απορρίπτεται με δημοψήφισμα στη Γαλλία το σχέδιο της Συνταγματικής Συνθήκης για την Ευρώπη, με ποσοστό 54,5%.

pigi-Thepressroom.gr

Και πριν σας αφιερώσω τοην σημερινή μουσική μου επιλογή να σας θυμήσω τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη στην ομάδα μας στο facebook και μπορείτε όσοι είστε μέλη ( αν δεν είστε μπορείτε να γίνετε ) και ακολουθείτε καθημερινά από Δευτέρα ως και Κυριακή την μουσική μας στήλη .5 θα είναι οι τυχεροί όπου μετά την κλήρωση που θα γίνει στις 12 Ιουνίου θα κερδίσουν τα εξής 5 μεγάλα και χρήσιμα δώρα

1) Μια Εξέταση Αξονικός Τομογράφος

2) Μια Εξέταση Οστεοπόρωσης

3) Ένα 5κιλο Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4) Πέντε κιλά χοιρινό κρέας

5) Ένα σακί με 10 κιλά αλεύρι

Αυτά είναι τα σπουδαία δώρα που σας προσφέρει με την ευγενική του χορηγία ο ιατρός-ακτινολόγος και πολιτευτής στον δήμο Βόλβης κύριος Ιωάννης Βαλερής ,αρκετοί γνωρίζετε τον κ Βαλερή μιας και το κοινωνικό του έργο ,η κοινωνική του προσφορά είναι πολύ μεγάλη ,τον κύριο Ιωάννη Βαλερή μπορείτε να τον βρείτε μέσω facebook στο προφίλ με το όνομα ''Ιωάννης Βαλερής και εκεί με ένα μήνυμα να του εκφράσετε κάποιο ερώτημα σας που έχει να κάνει με την υγεία ή με κάποιο κοινωνικό θέμα σίτισης απόρων κτλ ,να είστε σίγουροι ότι εαν μπορεί θα βοηθήσει .

Αυτά απο μένα ,να περάσετε όμορφα το βραδάκι αυτό το γλυκό ,ζεστό και ήρεμο ,να κάνετε πολλές βόλτες ( κάποιοι τις έχουν μεγάλη ανάκγη μπας και πάρει αέρα λίγο το μυαλό τους και τους φύγει η αρνητική ενέργεια και η κακία που τυχόν κουβαλούν στο μυαλό τους για όλων των κόσμο ) ,να χαμογελάτε και να είστε αισιόδοξοι ,μαζί αύριο το πρωί ελπίζω ,Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ''πιάστε''το τραγούδι της ημέρας και δείτε ότι πραγματικά σας στέλνω την θετική μου αύρα...Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που γράφουν εξετάσεις......Φιλιά στα μούτρα σας .......ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΕΛΛΑΔΑ.

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά