Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 07/7/18
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

07 Ιουλίου 2018
(0 ψήφοι)

Καλήηη σας ημέεεραα φίλοι μου...Σαββατοκύριακο με συννεφιά και βροχούλες προς το απόγευμα, αλλάαα με ηθικόν ακμαιότατον! Χρόνια πολλά στην Κυριακή που γιορτάζει σήμερα, χρόνια πολλά σε όποιον έχει γενέθλια και καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού μας απο το RED APPLE, ένα νέο κατάστημα δώρων στην Ασπροβάλτα, απέναντι απο την αστυνομία!

7 Ιουλίου λοιπόν σήμερα και η Εκκλησία γιορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Η Αγία Κυριακή είναι από τα ιερά θύματα των τελευταίων αρχαίων διωγμών της Εκκλησίας. Μαρτύρησε στα χρόνια του Διοκλητιανού, που βασίλεψε από το 284 ως το 305. Ο πατέρας της Δωρόθεος κι η μητέρα της Ευσεβία δεν είχαν παιδιά. Προσεύχονταν και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει ένα παιδί και να του το αφιερώσουν. Ο Θεός άκουσε την προσευχή των ευσεβών γονέων, και μια Κυριακή γεννήθηκε ένα ωραίο κοριτσάκι. Ο Δωρόθεος και η Ευσεβία, πιστοί στην υπόσχεση τους, το ονόμασαν Κυριακή και το ανάθρεψαν με κάθε φροντίδα και επιμέλεια, ως αφιερωμένο στο Θεό. Στο διωγμό που κήρυξε ο Διοκλητιανός εναντίον των χριστιανών, η Κυριακή θα ήταν μια κοπέλα ούτε ως είκοσι ακόμα ετών. Τότε και οι γονείς και η κόρη κατηγορήθηκαν και πιάστηκαν ως χριστιανοί. Και το πιο σκληρό ήταν ότι χωρίστηκε το κορίτσι από τους γονείς του. Τον Δωρόθεο και την Ευσεβία τους πήγαν προς την Αρμενία και την Κυριακή την οδήγησαν στη Νικομήδεια. Εκεί ο ηγεμόνας, ανακρίνοντάς την και βλέποντας τη σταθερή της πίστη, έδωσε διαταγή να την μαστιγώσουν σκληρά. Η Κυριακή σε κάθε ερώτηση απαντούσε: «Είμαι χριστιανή». Ύστερα από εξαντλητική ανάκριση, οδήγησαν την αγία Κυριακή στο ναό, για να θυσιάσει στα είδωλα. Εκείνη, μπαίνοντας στο ναό, παρακαλούσε μέσα της το Χριστό να τη βοηθήσει. Ένας δυνατός τότε σεισμός κατατρόμαξε τους δημίους και τα αγάλματα του ναού έπεσαν κι έγιναν κομμάτια. Άναψαν ύστερα φωτιά για να την κάψουν ζωντανή, όμως την κύκλωσαν οι φλόγες και δεν την έκαψαν. Την έρριξαν ύστερα στα θηρία, μα κι εκείνα δεν την πείραξαν. Θα περίμενε κανένας ο ηγεμόνας να ανοίξει τα μάτια του και να δει το θαύμα του Θεού, μα έξαλλος και τυφλωμένος από οργή έδωσε διαταγή να αποκεφαλίσουν το αθώο κι αγνό κορίτσι.

Η Αγία Κυριακή, πριν ο δήμιος εκτελέσει τη διαταγή, ζήτησε να την αφήσουνε να προσευχηθεί. Γονάτισε τότε κι άρχισε να προσεύχεται. Κανένας δεν άκουσε τα λόγια της, όμως ο Θεός ακούει...! Η Αγία Κυριακή προσευχήθηκε για πολλή ώρα κι ύστερα έγειρε στη γη. Όταν ο δήμιος πλησίασε για να εκτέλεσει τη διαταγή, είδε πως η Αγία Κυριακή ήταν νεκρή. Η ψυχή της πέταξε σαν μικρό πουλί, και φωτεινός άγγελος την πήρε, για να την πάει στον Χριστό.

Λίγα λόγια λοιπόν και για τους Αγίους-ίες μας, είναι καλό να μαθαίνουμε πιστεύω και να προχωρήσουμε στο "τραγούδι της ημέρας" που σήμερα θα είναι από την ελληνική ποπ μουσική: Ο Στέφανος Κορκολής και το "Σημάδι του σκορπιού" (1992) σε στίχους της Εύης Δρούτσα και σύνθεση του Σ. Κορκολή. Καλό Σαββατόβραδο, να περάσετε καλά και τα λέμεεεε....

Ρούλα Παναγιωτίδου

Τελευταία άρθρα από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου