Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το Τραγούδι της ημέρας'' Τρίτη 12 Μαρίου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Μαρτίου 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι ,φίλοι και αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας καλή σας ημέρα και καλή Σαρακοστή.Βεβαια θα μου επιτρέψετε να σας πω και καλό μήνα μιας και εδώ και 15 ημέρες το σύστημα της Γεροβασίλη του συριζα μέσο facebook με έχει μπλοκάρει και δυστυχώς δεν ξέρω πότε θα με ξεμπλοκάρει.Βασικά να σας πω ότι θα μπορούσα να γράφω αυτές τις ημέρες το θέμα είναι ότι είμαι πάρα πολύ θυμωμένη και λέω θυμωμένη γιατί και στο παρελθόν με είχαν ξανά μπλοκάρει άλλα σε υβριστικά σχόλια που είχα κάνει .Τώρα δεν ήταν έτσι ,δεν έβρισα και παρόλο αυτά το σύστημα της γριάς που από το να τσιτώνει τα μούτρα της τόσο πολύ από τα μπότοξ μοιάζει σαν τον μπάμπη τον νταλικέρη με κραγιόν,αυτή λοιπόν και το συριζαίο ,χουντικό και φασιστικό καθεστώς με μπλοκάρισαν.

Τέλος πάντων σήμερα ήθελα να σας πω την πιο γλυκιά μου καλημέρα και ότι θα είμαι εδώ ,βρίσκομαι εδώ σας βλέπω ,σας διαβάζω ,σας χαίρομαι που είστε καλά και εύχομαι να τελιώσει γρήγορα αύτο για να βρίσκομαι και στην ομάδα μας στο facebook.

Πέρασε λοιπόν και το Καρναβάλι ,είδα ότι περάσατε όμορφα ,ότι διασκεδάσατε και ότι το ευχαριστηθήκατε ,να είμαστε λοιπόν όλοι καλά ,να έχουμε μια καλή και ευλογημένη Σαρακοστή και του χρόνου με υγεία .Με σύμμαχο τον καιρό γιόρτασε όλη η Ελλάδα το τριήμερο της Αποκριάς ,χτες βράδυ όμως η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο τύπου με έντονα καιρικά φαινόμενα που θα ακολουθήσουν τις επόμενες 4 ημέρες .Ακόμη και χιόνια θα πέσουν στα ψηλότερα τμήματα της χώρας ,τι να κάνουμε παιδιά Μάρτης είναι ι αυτός και ότι γουστάρει κάνει.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 12/3/2019

Από σήμερα, Τρίτη (12/3), σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες εντάσεων έως 10 μποφόρ και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, στη Βόρεια Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς περιμένουμε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019. 
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και από το μεσημέρι σταδιακά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι. 
Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα σταματήσουν.

«Βουτιά» θα σημειώσει ο υδράργυρος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 3 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 8 βαθμούς), 14 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το μεσημέρι και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς 6 με 8 και τη νύχτα στο Θρακικό έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ-Newsbomb.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

1881: Γεννιέται στη Θεσσαλονίκη ο Μουσταφά Κεμάλ, που αποκλήθηκε Ατατούρκ (πατέρας των Τούρκων). Ήταν Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

1889: Η Coca Cola πωλείται για πρώτη φορά σε γυάλινα μπουκάλια.

1911: Συλλαλητήρια για το γλωσσικό ματαιώνεται, έπειτα από αστυνομική απαγόρευση. Ο καθηγητής Γεώργιος Μιστριώτης, υπέρμαχος της καθαρεύουσας, κατηγορείται για στάση.

1913: Η Καμπέρα γίνεται πρωτεύουσα της Αυστραλίας.

1921:Στην ΕΣΣΔ, ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βλαντιμίρ Λένιν, ανακοινώνει τη νέα οικονομική πολιτική (ΝΕΠ), που επιτρέπει τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.

1929: Η Οπελ AG, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία, αγοράζεται από την Τζένεραλ Μότορς Κορπορέισον των ΗΠΑ, έναντι 120 εκατομμυρίων μάρκων.

1947: Ο Αμερικανός πρόεδρος, Χάρι Τρούμαν, παρουσιάζει το δόγμα του (Δόγμα Τρούμαν) για την καταπολέμηση του κομουνισμού. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων και ένταξη της χώρας στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, καθώς και την έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας.

1951: Κάνει το ντεμπούτο του στις εφημερίδες των ΗΠΑ, το κόμικ, «Ο Ντένις, ο τρομερός».

1989: Η καθηγήτρια της βυζαντινολογίας, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, διορίζεται πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι.

1990: Πραγματοποιείται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδας. Συμμετείχαν οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέοου και του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, εν όψει των εκλογών της 8ης Απριλίου.

1994: Η Εκκλησία της Αγγλίας χειροτονεί την πρώτη γυναίκα ιερέα. Την ίδια μέρα, αποδεικνύεται, πως η φωτογραφία, η οποία θεωρούταν, ότι απεικόνιζε το τέρας του Λοχ Νες, ήταν απάτη.

2000: Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' ζητά συγγνώμη «από όσους στο παρελθόν υπέστησαν διώξεις στο όνομα του χριστιανισμού».

2005: Ο Κάρολος Παπούλιας αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

2005: Πεθαίνει ο Σταύρος Κουγιουμτζής, συνθέτης.

2011: Μετά το χτύπημα από το τσουνάμι, αντιδραστήρας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εκρήγνυται. Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε σε μία ώρα αντιστοιχούσε στο ανώτατο ετήσια αποδεκτό όριο, ενώ η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση ανάγκης και διατάχθηκε η εκκένωση των κοντινών κατοικιών σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ-THEPRESSROOM.GR

Kαι πριν να σας αποχαιρετήσω θα 'ηθελα να αναφερθώ σε όλους εκείνους που κάνουν κρητική στους άλλους χωρίς ποτέ να έχουν ''δώσει''κάτι από τον εαυτό τους είτε σε κάππιον πολιτιστικό σύλλογό είτε σε κάποια ομάδα ,είτε γενικά στα κοινά του τόπου.Αυτοί λοιπόν που δεν έδιναν τόσα χρόνια σημασία στις απόκριες ξαφνικά είδαμε να πεταγοντε σαν να μη πω τι ....και να μιλούν ειρωνικά και με ''παχιά''τα λόγια για το καρναβάλι που δεν έγινε στον Σταυρό φέτος.Λοιπόν ήθελα πολύ να σχολι'ασω και θα το κάνω και μάλιστα θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου μιας και δεν ανήκω σε κανέναν συνδιασμό για την αυτοδιοίκηση του τόπου ,σε κανέναν όμως και όπως ξέρετε βρίσκομαι 1500 χιλιόμερα μακρυά και πραγματικά θα μπορούσε να μην με ενδιαφέρει και καθόλου.Είναι όμως ο τόπος μου ,τον αγαπώ και θα κάνω πάντοτε διαφίμηση και όχι δυσφήμιση.Τώρα εσείς που ''κατεβαίνετε''σαν υποψήφιοι καλό θα ήταν πρώτα να κάνετε αυτοκριτική και μετά να κρίνετε και τους άλλους γιατί τα περισσότερα σχόλια ,αρνητικά σχόλια ήταν από ανθρώπους που είναι αντίθετοι με αυτούς που κυβερνούν τον δήμο .Θα ήθελα λοιπόν και τελιώνω να πω ότι το καρναβάλι θέλει κόσμο ,θέλει μεράκι ,θέλει χέρια ,θέλει εθελοντές ,χρήματα ,θέληση και χρόνος ,αν δεν υπάρχουν αυτά δεν μπορούν να συμβούν πολλά καρναβαλικά δρώμενα οπότε καλό θα είναι να προσέχουμε τι λέμε και να μην το πάτε πολιτικά άλλοι είναι οι υθύνοντες για το καρναβάλι και όχι μόνο ο δήμος ....Α'υριο θα αναλύσω περισσότερα θέματα όπως η τραγωδία στην Αιθιοπία με τους 150 νεκρούς εν ώρα πτήσης ,όπως το δυστύχημα με το νεαρό παλικάρι στην Ασπροβάλτα κτλ ,αύριο Πρώτα Ο Θεός.

Αυτά προς στιγμήν ,ήθελα πραγματικά να μιλήσω και ευχαριστώ για την κατανόηση και να είμαστε λίγο πιο πρωσεκτικοί σε ποιοιν και γιατί ρίχνουμε ευθύνες και αν υπάρχουν ευθύνες αυτές με επιχειρήματα να ευσταθούν.Μαζί και πάλι αύριο ,εύχομαι η Σούζη να δει το άρθρο και να το τοποθετήσει και στην ομάδα μας στο facebook.Και πάλι σας εύχομαι καλή και ευλογημένη Σαρακοστή και ''καθαρίστε''ψυχή τε και σώματι...

Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά