TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - TEΤΑΡΤΗ 3/7/19
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

03 Ιουλίου 2019
(1 Ψήφος)

Καλημέρα φίλοι μου, μια μουσική καλημέρα κι από εμένα θα έχετε στα μέσα της εβδομάδας, μέχρι να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλό καλοκαίρι!

Ας ξεκινήσουμε με κάποια από τα νέα της ημέρας και για πάμε να δούμε τί γίνεται...

Στην Καλλικράτεια για προσκύνημα τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης!

Από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου, την ευλογία να φιλοξενήσει τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία φυλάσσονται στην ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στη Λέσβο, θα έχει ο Ιερός Ναός της Οσίας Παρασκευής, στη Ν. Καλλικράτεια, την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 6.30 μ.μ. Η υποδοχή θα γίνει από τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας, Σεβασμιώτατο κ.κ. Νικόδημο και θα ακολουθήσει Αρχιερατικός Εσπερινός.Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων θα παραμείνουν στον Ναό της Οσίας Παρασκευής για προσκύνημα έως την Τετάρτη 10 Ιουλίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Παράκλησις στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.

Μηχανές του ΕΚΑΒ στους δρόμους της Χαλκιδικής. Στον "αέρα" φέτος οι αεροδιακομιδές, ενισχύονται τα πληρώματα.

Σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής θα βρίσκονται δύο Μοτοσικλέτες Ταχείας Επέμβασης του ΕΚΑΒ τα Σαββατοκύριακα του φετινού καλοκαιριού για την αντιμετώπιση περιστατικών λίγο πριν από την άφιξη του ασθενοφόρου. «Για πρώτη φορά φέτος συνάδελφοι με τις μηχανές θα κινούνται τόσο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κασσάνδρας, όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών του καλοκαιριού», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρήστος Βεντούλης. «Στις μηχανές επιβαίνουν διασώστες, οι οποίοι έχουν την ανάλογη κατάρτισης ώστε να αντιμετωπίσουν με αμεσότητα όλα τα περιστατικά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και τη διακομιδή των ασθενών», εξήγησε.

Με 15 άτομα από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και άλλες περιοχές έχουν ενισχυθεί τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική για τους θερινούς μήνες, ώστε να καλύπτονται ικανοποιητικά οι αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου. «Αυτή τη στιγμή θα υπάρχουν από 6 έως 8 ασθενοφόρα ανά βάρδια σε καθημερινή βάση, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα όπου ο αριθμός ήταν γύρω στα 4-5 ασθενοφόρα ανά βάρδια. Πρόκειται για συναδέλφους, οι οποίοι υπηρετούν σε άλλες μονάδες του ΕΚΑΒ και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Χαλκιδική, όταν θα βρίσκονται είτε σε άδεια είτε σε ρεπό. Ο αριθμός των ατόμων αναμένεται να αυξηθεί μετά τα μέσα Ιουλίου», επισήμανε ο κ. Βεντούλης.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους τοπικούς φορείς και ξενοδόχους της Χαλκιδικής να μεριμνήσουν για τη διαμονή των εργαζόμενων που στελεχώνουν τα πληρώματα. «Δυστυχώς, βρέθηκαν λιγοστά διαθέσιμα καταλύματα για να διαμείνουν οι συνάδελφοι. Θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε οι συνάδελφοι να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στο ΕΚΑΒ. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθούν οι ίδιοι το κόστος της διαμονής», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, παρατηρείται στασιμότητα σε ό,τι αφορά τις αεροδιακομιδές με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, μια πιλοτική δράση, η οποία υλοποιήθηκε με επιτυχία τα τελευταία τρία καλοκαίρια. Ήδη, βρισκόμαστε στον Ιούλιο και το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζόμενων του ΕΚΑΒ, από τη διοίκηση έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. «Αυτή η καθυστέρηση πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι ύστερα από την περσινή τραγωδία στο Μάτι της Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα είναι περισσότερο φειδωλό στη διάθεση του στόλου, ενώ λύση αναμένεται να δώσει η μίσθωση εναέριων μέσων και η διάθεση ενός ελικοπτέρου για να συνδράμει στο ΕΚΑΒ», ανέφερε ο κ. Βεντούλης.

«Είναι επιβεβλημένη η συνέχιση των αεροδιακομιδών με δεδομένη και τη γεωγραφική ιδιομορφία που παρουσιάζει ο νομός. Έχουν σωθεί ανθρώπινες ζωές τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.Θετικές είναι οι εξελίξεις για το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, το οποίο ενισχύεται από την επόμενη εβδομάδα με 8 άτομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ με σύμβαση εργασίας διάρκειας από 6 έως 18 μήνες.

Κόλλησαν αφίσες για «μαύρο» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Μακεδονίας
 
Αφίσες, με τις οποίες καλούν τους Θεσσαλονικείς να «μαυρίσουν» υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τοιχοκόλλησαν άγνωστοι στο κέντρο της πόλης.Στις αφίσες εμφανίζονται τα πρόσωπα των πέντε από τους έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης (Κουράκης, Παρασκευόπουλος, Μπόλαρης, Μηταφίδης, Αμανατίδης) καθώς και του ανεξάρτητου βουλευτή, Κώστα Ζουράρη. Τοιχοκολλήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Στο μήνυμα της αφίσας αναφέρεται: «Έλληνες Θεσσαλονικείς! Αυτοί στήριξαν την προδοσία της Μακεδονίας. Ξεπούλησαν το όνομά μας και τώρα με θράσος ζητούν ξανά την ψήφο μας. Μαύρο».

Βρέθηκαν φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους: «Καμπάνες» στις ιδιοκτήτριες εταιρείες και τους οδηγούς

Μηχανισμούς που αλλοίωναν τα στοιχεία ταχογράφου έφεραν συνολικά 18φορτηγά που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λητής από τις αρχές Απριλίου ως σήμερα. Τα 14 εξ αυτών έφεραν πινακίδες εξωτερικού και τα υπόλοιπα ελληνικές. Στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές. Στα οχήματα εντοπίστηκε ηλεκτρονική συνδεσμολογία, η οποία παρείχε στον οδηγό τη δυνατότητα να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο του οχήματος αναφορικά με την δραστηριότητά του (όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα). Κατόπιν μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού. Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο όπου έγινε αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, ενώ κατασχέθηκαν συσκευές παραποίησης των δεδομένων των ταχογράφων στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα αδικήματα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ηλεκτρονικά πατίνια: Βάζει κανόνες το υπ. Μεταφορών – Τι προβλέπεται

Λόγω αρκετών ατυχημάτων, σειρά ρυθμίσεων για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών προτείνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να υπάρξουν κάποιοι βασικοί κανόνες που θα σχετίζονται με τα μέτρα ασφαλείας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους. Ειδικότερα, στην εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών προς τη νεοσυσταθείσα επιτροπή που έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση του πλαισίου όπου θα λειτουργούν τα ηλεκτρονικά πατίνια αναφέρονται τα εξής:

– Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα (ΕΠΗΟ) είναι όσα οχήματα κινούνται με ηλεκτροκινητήρα και δεν υπάγονται στον ΚΟΚ. Πρόκειται για κινούμενα με ηλεκτροκινητήρα πατίνια, τροχοπέδιλα (rollers), τροχοσανίδες (skate board) και αυτοεξισορροπούμενα οχήματα, δηλαδή οχήματα που βασίζονται σε εγγενή ασταθή ισορροπία και χρειάζονται ένα βοηθητικό σύστημα ελέγχου για να διατηρούν την ισορροπία τους, και στα οποία περιλαμβάνονται μηχανοκίνητα μονόκυκλα οχήματα ή μηχανοκίνητα δίκυκλα οχήματα διπλής τροχιάς.

– Οι οδηγοί τους απαγορεύεται να μεταφέρουν επιβάτες στα οχήματά τους και θα πρέπει να είναι πάνω από 15 ετών ή από 12 ετών σε περίπτωση που συνοδεύονται από ενήλικα. Παράλληλα υποχρεούνται να φορούν κράνος το οποίο θα είναι δεμένο.

– Τα ΕΠΗΟ κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την ταχύτητα τους σε εκείνα με μέγιστη ταχύτητα τα 6 χλμ/ώρα (θεωρούνται ως πεζοί και μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στους χώρους όπου κυκλοφορούν οι πεζοί), εκείνα με μέγιστη ταχύτητα μεταξύ 6 χλμ/ώρα και 25 χλμ/ώρα (θεωρούνται ποδήλατα και επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε οδούς και χώρους του άρθρου 1 του ν.2696/99 (ΦΕΚ 57/Α’) «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)» που κυκλοφορούν τα ποδήλατα) και σε εκείνα που υπερβαίνουν τα 25 χλμ/ώρα οι οδηγοί των οποίων θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 400 ευρώ σε περίπτωση που κυκλοφορούν εκτός χώρων που επιτρέπεται η κυκλοφορία τους.

– Προβλέπεται ειδική σήμανση για τα ΕΠΗΟ. Για εκείνα που κινούνται με ταχύτητα έως 25 χλμ/ώρα θα πρέπει να έχουν αυτοκόλλητο διαστάσεων 5Χ8 εκ. από υλικό ανθεκτικό σε καιρικές συνθήκες τέτοιο ώστε να καταστρέφεται σε περίπτωση αφαίρεσής/αποκόλλησής του από το ΕΠΗΟ. Το αυτοκόλλητο σήμα επικολλάται στο ΕΠΗΟ από τον οικονομικό φορέα που το εκδίδει και περιέχει κατ’ ελάχιστο την πλήρη επωνυμία του, τη μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα του ΕΠΗΟ και τον κωδικό ταυτοποίησης του οχήματος.

Έρχεται ρύθμιση: Σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται η ρύθμιση με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών των θεμάτων σήμανσης των ΕΠΗΟ με σήμανση CE και τα ζητήματα εποπτείας της αγοράς. Μετά την έκδοση της απόφασης αυτής ο οικονομικός φορέας οφείλει να θέτει σήμανση CE στα ΕΠΗΟ που κατασκευάζει ή αντιπροσωπεύει κατά την έννοια του άρθρου 30 του Κανονισμού 765/2008/ΕΚ. Στην επιτροπή θα μετέχουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Οικονομίας, Προστασίας του Πολίτη, ΚΕΔΕ, Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ).

Οδηγίες για να προστατευτείτε από τον καύσωνα. Τι συνιστά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ: Στη χώρα μας σημειώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες περίοδοι με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Ο ΕΟΔΥ ενημερώνει και συμβουλεύει το κοινό για τα μέτρα προστασίας και για τις πρώτες βοήθειες από το ενδεχόμενο ενός καύσωνα προκειμένου να αποφευχθεί η υπερβολική έκθεση στη ζέστη και να προληφθεί: • Η αφυδάτωση του οργανισμού.• Η θερμική εξάντληση και η θερμοπληξία, οι οποίες είναι απειλητικές για την υγεία και τη ζωή των ατόμων.

Ομάδες του πληθυσμού που είναι ευάλωτες στον καύσωνα : • Οι ακραίες ηλικιακές ομάδες (βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι). • Οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (π.χ. καρδιολογικά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.) ή από σοβαρά νευρολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα. • Άτομα τα οποία λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με αντι-υπερτασικά (π.χ διουρητικά, β-αναστολείς) και άλλα φάρμακα όπως φαινοθιαζίνες, αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά, αντι-ισταμινικά, αμφεταμίνες και αντιχολινεργικά. • Άτομα με παχυσαρκία. • Άτομα που εργάζονται ή διαμένουν σε εξωτερικούς χώρους ή αθλητές. • Άτομα που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ ή κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Συμβουλές προστασίας από τον καύσωνα • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό, χυμούς φρούτων ή λαχανικών). • Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ. • Αποφεύγετε την απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο και περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Παραμένετε σε σκιερά και δροσερά μέρη, αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός. • Χρησιμοποιείστε, αν είναι εφικτό, κλιματιστικά ή ανεμιστήρα κατά τις ζεστότερες ώρες της ημέρας • Ντυθείτε με ελαφρά, άνετα και ανoιxτόxρωμα ρούχα. Φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου όταν κυκλοφορείτε σε εξωτερικούς χώρους. • Κάνετε πολλά, χλιαρά ντους στη διάρκεια της ημέρας. • Εάν ιδρώνετε πολύ, μπορείτε να αυξήσετε την κατανάλωση άλατος (αναζητήστε συμβουλή ιατρού σε περίπτωση που σας έχει συστηθεί ο περιορισμός αλατιού). • Τρώτε μικρά (σε ποσότητα) και ελαφρά γεύματα, δίνοντας έμφαση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και περιορίζοντας τα «βαριά» φαγητά. • Αποφεύγετε τις βαριές χειρονακτικές εργασίες, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. • Αν πάσχετε από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κλπ.) συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβετε. • Αν έχετε νεογέννητο στο σπίτι, φροντίστε να είναι ντυμένο ελαφρά. Ζητήστε οδηγίες από τον παιδίατρό σας σχετικά με τη λήψη υγρών. • Κλείνετε τα εξωτερικά παράθυρα κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας και αφήνετέ τα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας. • Αποφύγετε όσο είναι δυνατό τη χρήση φούρνου και κουζίνας για να μην αυξηθεί περισσότερο η θερμοκρασία του σπιτιού σας. • Μην αφήνετε ποτέ σε κλειστό αυτοκίνητο νήπια, ηλικιωμένους, κατοικίδια • Αν παρουσιάσετε την οποιαδήποτε δυσφορία ή ενόχληση, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Σκεφτείτε τους ευάλωτους συνανθρώπους μας...Αν γνωρίζετε ηλικιωμένους, παιδιά, μοναχικά άτομα, ασθενείς με χρόνια νοσήματα,φροντίστε: Να μη μένουν μόνοι τους τις ημέρες του καύσωνα,να λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες υγρών,να έχουν πρόσβαση σε δροσερό/κλιματιζόμενο χώρο.

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα - Πιο ζεστή μέρα η Πέμπτη

Με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου θα «χτυπήσει» ο καύσωνας τη χώρα τα δύο επόμενα 24ωρα.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει πτώση από την Παρασκευή και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, το Σάββατο.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου: Γενικά αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους στα πελάγη μέχρι 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς.

Αττική: Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Και πάμε στο τραγουδάκι της ημέρας, από τη φωνή της Νατάσας Θεοδωρίδου καινούριο κι αυτό από την Heaven Music,  κυκλοφόρησε στις 7 Ιουν 2019: "Μη Μου Πεις Για Πάντα"


 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top