ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

09 Ιουλίου 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Μουσική καλημέρα από μένα σήμερα.  Εν ταχυ να δούμε λίγα από την σημερινή ειδησιογραφία μέχρι αυτή τη στιγμη.

Εξοικονοµώ κατ’ οίκον ΙΙ: Ανοίγει η πλατφόρμα για 25.000 νοικοκυριά

Στις 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα και ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στη β’ φάση του προγράµµατος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ», µε διαθέσιμους πόρους 250 εκατ. ευρώ.

Καύσωνας σήμερα με έως 41-42 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα

Κατά τόπους συνθήκες καύσωνα στα ηπειρωτικά, με ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένονται σήμερα.

Παράλληλα όμως, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις αναμένονται να αναπτυχθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, δίνοντας τοπικές μπόρες ή βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Έως 15 Ιουλίου η τελική υποβολή των μηχανογραφικών -Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι

Μία εβδομάδα απομένει για να οριστικοποιήσουν οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το φετινό μηχανογραφικό. Ως ημερομηνία τελικής οριστικοποίησης έχει οριστεί η 15η Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο, μπαίνοντας με τον προσωπικό κωδικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr, καλούνται να «κλειδώσουν» τι επιλογές τους στο τελικό μηχανογραφικό τους (επιλέγοντας «οριστικοποίηση») μέχρι και τη Δευτέρα 15-7-2019.

Θεσσαλονικη: Αυτά είναι τα νεα ακινητα που ρίχνει  στην αγορα η ΕΤΑΔ

Ακίνητα στην 25ης Μαρτίου, στην Αγ. Σοφίας και στη Δημητρίου Γούναρη βγαίνουν στο σφυρί-Επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για πολυκατοικία στη Κασσάνδρου. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), η οποία βγάζει στο σφυρί ολοένα και περισσότερα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrelastate.gr. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να μπουν και τα ακριβή στοιχεία του ανοιχτού διαγωνισμού (ημερομηνία έναρξης και λήξης του διαγωνισμού καθώς και τιμή εκκίνησης) που θα αφορά ακίνητα – φιλέτα στην Αγία Σοφίας, στη Δημητρίου Γούναρη αλλά και στην Αγία Τριάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, ήδη, να εκδηλώσουν μέσω της πλατφόρμας το ενδιαφέρον τους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους όρους των διαγωνισμών, έκαστο ακίνητο μεταβιβάζεται "ως έχει και ευρίσκεται", ενώ εναπόκειται στους ενδιαφερόμενους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, να προβούν σε πλήρη νομικό και/ή τεχνικό έλεγχο.

 

Χατζηδάκης: Προτεραιότητα ένα σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ


Το θέμα της ιδιωτικοποίησης «σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, διότι υπάρχει στον ορίζοντας στρατηγικός επενδυτής για τη ΔΕΗ», είπε ο κ. Σταϊκούρας.
Βασική προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναλαμβάνει νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Διαβεβαίωσε πάντως πως η νέα ηγεσία του υπουργείου θα κινηθεί «με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία για να υπερασπίσουμε το συμφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των εργαζομένων της ΔΕΗ και φυσικά το συμφέρον της εθνικής οικονομίας».

Λόφος Καστά: Στο μουσείο της Αμφίπολης η κεφαλή από τη Σφίγγα

Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες

«Το έργο στο Ταφικό Μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με ευθύνη της Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ», ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να παρατηρήσουν και να θαυμάσουν από κοντά ένα εμβληματικό στοιχείο της εισόδου του ταφικού μνημείου του Τύμβου Καστά, ολοκληρώθηκε στο εργαστήριο του Μουσείου Αμφίπολης, ο καθαρισμός επιφανειών της κεφαλής Σφίγγας και η προετοιμασία για την προσωρινή έκθεση του γλυπτού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης».

(Πληροφορίες από : seleo, voria, &  typosthess )

Αυτά συνοπτικά έως πολύ συνοπτικά και άνευ σχολίων απλά γεγονότων όπως θα έπρεπε να γίνετε γιατί δεν «επεξεργαζόμαστε ειδήσεις».  

Και προχωράμε στο τραγούδι που έχω επιλέξει εγώ για σας σήμερα. Είναι από τα νέα τραγούδια του  Γιώργου Μαζωνακη, μια πολύ επιτυχημένη δουλειά , με κλασικά πλέον για τις δουλειές του Γ. Μαζωνακη,  πολύ ωραίο στίχο.  Για σας λοιπόν με την αγάπη μου και τις ευχές μου για μια πολύ όμορφη μέρα.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top