Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 06/10/19
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Οκτωβρίου 2019
(0 ψήφοι)

Kαλή σας ημέρα κόσμε...να έχετε όλοι ένα όμορφο κυριακάτικο ξύπνημα! Βάλτε καφεδάκι, φορέστε και το πιο όμορφο χαμόγελό σας και πάμε να ξεκινήσουμε την ημέρα με θετική διάθεση!

Σήμερα σας έχω μια λαϊκο-δημοτική καλλιτέχνιδα και είναι η Γιώτα Γρίβα...Γεννημένη στην Βουλγαρία, με γονείς Έλληνες Σαρακατσάνους, μεγάλωσε εκεί και σπούδασε μουσική. Ήθελε να γίνει καθηγήτρια μουσικής, αλλά τα σχέδια της ζωής αλλάζουν. Κάποια στιγμή σ΄ένα αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στην Βουλγαρία το καλοκαίρι του 1999, τραγούδησε δημοτικά κάνοντας πολύ εντύπωση και με αυτό τον τρόπο ξεκίνησαν οι προτάσεις για δουλειά στην Ελλάδα. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ήταν: "Μας πήρε η μέρα και η αυγή" το 2002. Με πρόταση από τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά και τον Αντώνη Κυρίτση το 2003 δούλεψε μαζί τους την πρώτη σεζόν και στην πορεία ακολούθησαν κι άλλες προτάσεις. Το 2005 άρχισε και τις σπουδές της στη βυζαντινή μουσική στο Εθνικό Ωδείο. Είκοσι χρονών  ήταν όταν κατέβηκε στην Αθήνα χωρίς να έχει κανένα δικό της άνθρωπο. Ήξερε πέντε μουσικούς, πέντε συναδέλφους και το πάλεψε μόνη της, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά τα κατάφερε. Αγαπάει πολύ την δουλειά της και πιστεύει πως έχει πολλά ακόμα να δώσει στον κόσμο και στη μουσική. Μάλιστα η Φιλιώ Πυργάκη έχει πει πως είναι άξια ανάδοχός της στην δημοτική μουσική.

Aυτά λοιπόν αγαπημένοι φίλοι κ φίλες για το Σαββατοκύριακο από εμένα, εύχομαι να έχετε μια καλή εβδομάδα κι ελπίζω να σας "ανέβασα" λίγο με τις μουσικές μου επιλογές...Τα φιλιά μου!


Ρούλα Παναγιωτίδου

Τελευταία άρθρα από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου