Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook o έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ...

"Σε αντίθεση με τα μέρη μας το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά στη δυτική Ευρώπη και μάλιστα χιόνια κατάφεραν να φτάσουν και σε μεγάλα υψόμετρα της ορεινής νοτιοανατολικής Ισπανίας. Από το πρωί σήμερα χιονίζει κοντά στα 2100 μέτρα και πάνω (βίντεο απο τον ξενώνα του πανεπιστημίου της Σιέρα Νεβάδα στα 2500 μέτρα, της περιφέρειας Γρανάδα. Οσον αφορά τώρα στην περιοχή μας, κάποια προγνωστικά μοντέλα αρχίζουν να "ψιθυρίζουν" για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (ακόμα και ελαφρώς προς το χειμωνιάτικο κατά τόπους) μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Νοέμβρη.. ! Για να δούμε! Καθημερινά πάντως θα υπάρχει ενημέρωση απο τη σελίδα μου στο facebook εδώ: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/".

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Καζάνι που «βράζει» η Σάμος: Στον Πειραιά μεταφέρονται 700 μετανάστες – Συλλαλητήριο στο νησί

Συλλαλητήριο στο νησί

Μήνυμα με το οποίο καλεί σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Σάμο για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, απευθύνει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Συντάξεις: Πόσο ανεβαίνουν αναδρομικά – Αυτά είναι τα νέα ποσά (Αναλυτικοί πίνακες)

3.png

Τρίζει η καρέκλα του Ζόραν Ζάεφ μετά το ευρωπαϊκό «όχι» - Στις 12 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές

Με την πρωθυπουργική του καρέκλα πλήρωσε ο Ζόραν Ζάεφ το «όχι» του Εμανουέλ Μακρόν – και κατ΄ επέκταση της Ε.Ε. – στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, εξέλιξη για την οποία εξέφρασε την απογοήτευση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΔΕΗ: Έρχεται φθηνότερο ρεύμα - Δείτε ποιοι θα πληρώνουν λιγότερα.

ΔΕΗ: Έρχεται φθηνότερο ρεύμα - Δείτε ποιοι θα πληρώνουν λιγότερα

Επιθετική εμπορική πολιτική με νέο μοντέλο εκπτώσεων στο ρεύμα ετοιμάζει από το 2020 η ΔΕΗ. Στόχος είναι οι μειωμένες τιμές να απευθύνονται στους καταναλωτές που θα υπογράψουν ετήσια ή διετή σύμβαση, η οποία θα τους δεσμεύει για την παραμονή τους στην επιχείρηση.

Πεφταστέρια: Απόψε το βράδυ κοιτάξτε στον ουρανό – Η «βροχή» που θα σας καθηλώσει

Το φαντασμαγορικό θέαμα θα είναι ορατό από την χώρα μας.

Οι Ωριωνίδες, η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, κορυφώνονται το βράδυ της Δευτέρας προς χαράματα Τρίτης στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και τη χώρα μας.

Μπαράζ πληρωμών αυτή την εβδομάδα - Δείτε αναλυτικά

Ποια επιδόματα θα πιστωθούν μέσα στην εβδομάδα - Πότε θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων

Ημέρα πληρωμής η Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, αφού λόγω της αργίας της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, θα πιστωθούν νωρίτερα το ΚΕΑ και τα προνοιακά επιδόματα.

Αναλυτικότερα, το ΚΕΑ αναμένεται να πιστωθεί μεταξύ 24 και 25 Οκτωβρίου.

Η δόση Οκτωβρίου για τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα πληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου και οι ενισχύσεις στεγαστικής συνδρομής στις 28 Οκτωβρίου.

Όπως κάθε φορά η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Υπενθυμίζεται πως η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει και η καταβολή των συντάξεων, που θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα:

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.
  • Πηγή-NEWSBOMB.GR
  • ''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ''21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • Σαν σήμερα 21 Οκτωβρίου 1992 η παραίτηση Σαμαρά από την ΝΔ

  • Σαν σήμερα 21 Οκτωβρίου 1992 η παραίτηση Σαμαρά από την ΝΔ
  • 21 Οκτωβρίου 1992 η παραίτηση Σαμαρά για το θέμα των Σκοπίων
  • 1805. Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ: Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό υπό τις διαταγές του ναύαρχου Οράτιου Νέλσον κατατροπώνει τον γαλλοισπανικό στόλο στις ισπανικές ακτές. Ο Νέλσον, όμως, τραυματίζεται και πεθαίνει σε ηλικία 47 ετών.

    1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη “Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος” το ποίημα του Διονυσίου Σολομού “Ύμνος εις την Ελευθερία”, που μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.

    1858: Εγκαινιάζεται στο Παρίσι το περίφημο καμπαρέ “Καν-Καν”.

    1879: Δοκιμάζεται με επιτυχία από τον Τόμας Έντισον ο πρώτος ηλεκτρικός λαμπτήρας πυράκτωσης (διήρκεσε 13½ ώρες προτού σβήσει).

  • 1912: Ο ελληνικός στρατός Ηπείρου απελευθερώνει την Πρέβεζα και αφοπλίζει την τουρκική φρουρά δυνάμεως 810 ανδρών.

    1918: Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα, στο φουαγιέ του “Βασιλικού Θεάτρου” στην Αθήνα, που θα οδηγήσει στην ίδρυση της ΓΣΕΕ.

    1922: Συγκροτείται το έκτακτο στρατοδικείο, που θα δικάσει τους υπαίτιους της Μικρασιατικής Καταστροφής, στην περίφημη “Δίκη των Εξ”. Η σύνθεση του αποτελείται από τους Αλ. Οθωναίο, ως πρόεδρο και Βούλγαρη, Πεπονή, Ζουρίδη, Γεωργιάδη και Γρηγοριάδη ως μέλη.

    1929: Σκάνδαλο με το ψωμί ξεσπά στην Ελλάδα, όταν γίνεται γνωστό ότι οι αλευροβιομηχανίες εισάγουν σιτάρι κατώτερης ποιότητας και το πουλούν πανάκριβα ως εκλεκτής ποιότητας.

    1931: Οκτωβριανή Εξέγερση στην Κύπρο: Ο Ελληνισμός της Κύπρου εξεγείρεται εναντίον της αγγλικής αποικιοκρατίας, ζητώντας την ένωση με την Ελλάδα. Στη Λευκωσία, το πλήθος κρατώντας ξύλα και πέτρες κατευθύνεται προς το Κυβερνείο και το πυρπολεί. Σε πόλεις και χωριά άοπλος ο λαός συγκρούεται με την Αστυνομία. Ο απολογισμός είναι 15 Κύπριοι νεκροί και 60 τραυματίες.

  • 1950: Εισβάλλουν και καταλαμβάνουν το Θιβέτ στρατιωτικές δυνάμεις της Κομμουνιστικής Κίνας.

    1952: Από τη Μόσχα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, λέει το περίφημο: “Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος… άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, όλοι οι σκύλοι μια γενιά!” και δηλώνει, ότι η ΕΔΑ πρέπει να κατέλθει ανεξάρτητη στις εκλογές

  • 1964: Ο Αιθίοπας Αμπέμπε Μπικίλα γίνεται ο πρώτος δρομέας που κερδίζει 2ο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με 2:12.11.2 (το πρώτο ήταν το 1960), όπου αυτή τη φορά τρέχει με παπούτσια, ενώ 5 εβδομάδες πριν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.

    1972: Αεροπλάνο της «Ολυμπιακής» που εκτελεί το δρομολόγιο Κέρκυρα – Αθήνα πέφτει στη θάλασσα, έξω από το Ελληνικό. Νεκροί 37 επιβάτες του.

  • 1980: Επανεντάσσεται η Ελλάδα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, μετά την αποχώρηση της το 1974, διαμαρτυρόμενη για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

    1981: Ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

    1992: Την παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ ανακοινώνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη διαφωνία του με την κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων.

    1993: Στο Μπουρούντι, στρατιωτικές δυνάμεις ανατρέπουν και δολοφονούν τον πρόεδρο, Μαλτσιόρ Νταντάγιε, τερματίζοντας το τρίμηνο πείραμα εκδημοκρατισμού της χώρας.

    1994: Εννέα νεκροί, πλημμυρισμένες κατοικίες και μαγαζιά και πρωτοφανείς καταστροφές σε δρόμους και αυτοκίνητα είναι ο τραγικός απολογισμός των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, που πλήττουν περιοχές της Αθήνας.

  • -Πηγή-THEPRESSROOM.GR
  • Όλα τα έχει το ενημερωτικό μας ''καλάθι''και ελπίζω να τα βρίσκεται ενδιαφέροντα,επίσης να μη ξεχασω να σας πω ότι αλλάζει και η ώρα το ερχόμενο Σαββ/κο ,θα τα πούμε ξανά αυτά .Κλείνω το άρθρο με τον Σάκη Ρουβά για να πάει καλά η εδβομάδα ,με αισιοδοξία και υγεία πάνω απόλα .Εμείς μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ,καλή και ευλογημένη εβδομάδα ,αισιοδοξία ,χαμόγελα και χαρά.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 
  • Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ