''Το Τραγούδι και οι ειδήσεις της ημέρας ''Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

29 Οκτωβρίου 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι και χρόνια πολλά για χτες 28η Οκτωβρίου,καλημέρα λοιπόν στους απανταχού Έλληνες ,καλή και ευλογημένη εβδομάδα σε όλους .Σας τα λέω όλα μαζεμένα μιας και χτες στην Εθνική μας εορτή δεν είχαμε την στήλη ,οπότε σήμερα σας τα λέω όλα μαζεμένα και με πολλές ευχές.Παρέλαση χτες και για άλλη μια φορά τα ''είδαμε όλα''.Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος των εκδρομέων που κατέκλυσαν χωριά και πόλεις για να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο.Και απ'ότι είδα στις αναρτήσεις σας όλοι περάσατε όμορφα και μπράβο σας και να είμαστε και του χρόνου καλά για να γιορτάσουμε και πάλι την 28η Οκτωβρίου. Βαδίζουμε ολαταχώς για τα Χριστούγεννα γιατί πολλές ευρωπα'ι'κες χώρες ήδη έχουν αρχίσει να στολίζουν τις βιτρίνες και τα πολυκαταστήματα.Μη ξεχνάμε βέβαια ότι οι ξένοι γιορτάζουν και το ..αυτό με τις κολοκύθες οπότε και μπαίνουν πιο νωρίς στο κλίμα των εορτών.

Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ και ας είναι λίγο νωρίς γιατί πραγματικά φτιάχνει πολύ η διάθεση.Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν στολίσει και τα σπίτια τους μιας και ο μήνας Οκτώβρης μας αποχαιρετά σε 2 μέρες οπότε τα Χριστούγεννα είναι ....πολύ κοντά.

Πάμε όμως να δούμε τα νέα του καιρού που όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα ,αλλάζει και μάλιστα με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά.Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρόκειται να συμβεί και πότε θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού καθώς και τις ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 

Αλλάζει άρδην ο καιρός: Έρχονται βροχές και χιόνια...

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τρίτη, 29 Οκτωβρίου -Έντονα καιρικά φαινόμενα από την Τετάρτη

Για σήμερα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες.

Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει έως το πρωί αλλά κυρίως από το απόγευμα στη Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Μέχρι 26 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 3 έως 22, στην Ήπειρο από 4 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 23, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 22 με εξαίρεση τη Ρόδο όπου τοπικά θα φτάσει τους 24, και στην Κρήτη από 11 έως 25.

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Δείτε την τελευταία δορυφορική εικόνα της Ελλάδας και της Κύπρου, από τη NASA

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

EΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 29/10/2019

Επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι και τα ποσά - Ποια είναι η μεγάλη αλλαγή

Επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι και τα ποσά -  Ποια είναι η μεγάλη αλλαγή

 Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας - «Χαλάρωση» των κριτηρίων και διεύρυνση των δικαιούχων - Από 64 έως 440 ευρώ - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις.

Συντάξεις: «Κλειδώνουν» οι αυξήσεις - Ποιοι θα βγουν στη σύνταξη πριν από τα 60.

Συντάξεις: Σύνταξη με όρια ηλικίας κάτω των 60 ετών και με αυξήσεις που θα «μετρούν» αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019 «κλειδώνουν» δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι που έχουν τις προϋποθέσεις για έξοδο έως το τέλος της χρονιάς.

Πανικός σε Γυμνάσιο στην Πάτρα: Έριξαν 8 μολότοφ

Πανικός σε Γυμνάσιο στην Πάτρα: Έριξαν 8 μολότοφ (pics)

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Πάτρας, όταν άγνωστοι έριξαν το πρωί της Τρίτης (29/10) τουλάχιστον οκτώ μολότοφ στο γραφείο του Διευθυντή του 5ου Γυμνάσιου Πατρών, προκαλώντας ολική καταστροφή.

Σεισμός-«μαμούθ» 6,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες: Κουνούσε για 1 λεπτό – Ένας μαθητής νεκρός

 Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών έπληξε σήμερα το νησί Μιντανάο, μια περιοχή των νότιων Φιλιππίνων που είχε ήδη δοκιμαστεί πρόσφατα από μεγάλο σεισμό.

Ακίνητα: «Κοκτέιλ» ελαφρύνσεων για να πάρει μπροστά η Οικονομία

Ακίνητα: «Κοκτέιλ» ελαφρύνσεων για να πάρει μπροστά η Οικονομία

Πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα- Κέρδος στην τσέπη κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου- Φόρος μεταβίβασης 3% αντί 24% ΦΠΑ

Θρίλερ στη Νέα Ιωνία: Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω με ημίγυμνο αγόρι στο αυτοκίνητο.

Άλλη μια υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου απασχολεί τις αρχές.

Χειροπέδες έβαλαν αστυνομικοί σε έναν 55χρονο άνδρα ο οποίος πιάστηκε επ' αυτοφώρω με ημίγυμνο αγόρι στο αυτοκίνητο.

Εκπτώσεις 2019: Black Friday και Cyber Monday - Αυτές είναι οι ημερομηνίες.

Εκπτώσεις 2019: Black Friday και Cyber Monday - Αυτές είναι οι ημερομηνίες

Εκπτώσεις 2019Black Friday και η Cyber Monday - Δείτε τις ημερομηνίες που «πέφτουν» τη φετινή χρονιά.

Ευκαιρίες να κάνουν τις αγορές τους σε χαμηλότερες τιμές, σε περιόδους ή ημέρες με εκπτώσεις, θα έχουν οι καταναλωτές μέχρι το τέλος του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αποτελεί την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο για τα καταστήματα που σημαίνει ότι όσοι καταναλωτές επιθυμούν μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με έκπτωση.

H Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή, oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (28/11). Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» στις 29 Νοεμβρίου 2019.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Αντίστροφη μέτρηση για τη πληρωμή -Τι ισχύει με την κατάθεση πινακίδων.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Αντίστροφη μέτρηση για τη πληρωμή -Τι ισχύει με την κατάθεση πινακίδων

Έως τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020 - Η πληρωμή τους πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Έως τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια μεταβολή σε σχέση με την περσινή χρονιά, αφού όποιες αλλαγές σχεδιάζονται, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της ΕΕ θα ισχύσουν από το επόμενο έτος.

Πηγή-NEWSBOMB.GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ,ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου 1988 ξεσπά το σκάνδαλο Κοσκωτά

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου 1988 ξεσπά το σκάνδαλο Κοσκωτά

1863: Ιδρύεται από 16 χώρες στη Γενεύη ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, από τον ελβετό, Ερρίκο Ντυνάν.

1864: Η ελληνική Βουλή ψηφίζει το νέο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο εισάγει το θεσμό της βασιλευομένης δημοκρατίας.

1888: Υπογράφεται η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Ελεύθερη Ναυσιπλοΐα στη Διώρυγα του Σουέζ.

1914: Οι Έλληνες της Κύπρου χαιρετίζουν την προσάρτηση της νήσου από τη Μεγάλη Βρετανία ως το πρώτο βήμα για την ένωση με την Ελλάδα.

1918: Ιδρύεται η ΓΣΕΕ. Ο φιλοβενιζελικός Εμμανουήλ Μαχαίρας εκλέγεται γενικός γραμματέας της νεοσύστατης Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

1922: Ο βασιλιάς της Ιταλίας Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ’ αναθέτει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, στο Μπενίτο Μουσολίνι.

1929: «Μαύρη Τρίτη» στο αμερικανικό χρηματιστήριο ή όπως αλλιώς έμεινε στην ιστορία «το μεγάλο κραχ»: Καταρρέει το αμερικανικό χρηματιστήριο, χάνοντας πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα χρειαστούν 25 χρόνια για να επανέλθει ο δείκτης Dow Jones στα επίπεδα που ήταν πριν από το 1929.

1933: Τοποθετούνται τα πρώτα ευρωπαϊκά φανάρια σηματοδότησης στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη.

1947: Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σχηματίζουν ένωση τελωνειακού ελέγχου, τη Μπενελούξ (BENELUX). Θα αποτελέσει τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1956: Έναρξη της κρίσης του Σουέζ: Δυνάμεις του Ισραήλ εισβάλλουν στη χερσόνησο του Σινά, με την ενίσχυση της Βρετανίας και της Γαλλίας, εναντίον της Αιγύπτου, μετά την απόφαση της τελευταίας να εθνικοποιήσει την διώρυγα του Σουέζ (26 Ιουλίου 1956). Το εγχείρημα θα αποτύχει.

1956: Την ίδια μέρα, κάνει το ντεμπούτο της στην Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης η Μαρία Κάλλας με τη “Νόρμα” του Μπελίνι.

1961: Η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή κερδίζει εκ νέου τις εκλογές με 50,79% των ψήφων, εν μέσω καταγγελιών της αντιπολίτευσης για νοθεία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ψήφισαν ακόμα και τα δέντρα. Ο ηγέτης της Ενώσεως Κέντρου, Γεώργιος Παπανδρέου, κηρύσσει τον Ανένδοτο Αγώνα.

1964: Την ίδια μέρα, κάνει “φτερά” από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, μία συλλογή πολύτιμων λίθων ανάμεσα στους οποίους το “Αστέρι της Ινδίας”, ένα ζαφείρι 565 καρατίων.

1969:Γίνεται η πρώτη σύνδεση από υπολογιστή σε υπολογιστή στο δίκτυο ARPANET.

1988: Ξεσπά το σκάνδαλο Κοσκωτά, όταν ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λιντς.

1998: O τυφώνας Mitch, χτυπά τις Ονδούρες. Τουλάχιστον 11.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην Κεντρική Αφρική.

2004: Το Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ένα απόσπασμα από ένα βίντεο του σαουδάραβα ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, όπου αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης το 2001. Aναφέρεται και στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α., χαρακτηρίζοντας διεφθαρμένη την κυβέρνηση Μπους.

2004: Την ίδια μέρα, σε εορταστικό κλίμα, στη Ρώμη, οι ηγέτες των 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψηφίων Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Τουρκίας υπογράφουν τη συνθήκη του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

-ΠΗΓΗ- THEPRESSOOM.GR

Αυτά για σήμερα Τρίτη 29 του Οκτώβρη κυρίες μου και κύριοι ,όλα τα έχει το ενημερωτικό μας καλάθι ,δείξτε μεγάλη προσοχή στην επερχόμενη αλλαγή του καιρού και αφήστε τον χειμώνα να ....έρθει επιτέλους .Εμείς μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ,χαμογελάστε ,ναι χαμογελάστε γιατί δεν αντέχετε η κατσουφιιά ,χαμογελάστε και δείτε τα πράγματα θετικά ,δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που με τόσους πόνους στην ζωή τους αλλά χαμογελάνε ,έτσι πρέπει αλλιώς κλειστείτε στα σπίτια σαςκαι ''κλάψτε τον πόνο σας''τον ανύπαρκτο για μερικούς ,εγκεφαλικός πόνος δηλ ...στο μυαλό και μόνο .....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top