''Το Τραγούδι και οι ειδήσεις της ημέρας ''Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

25 Νοεμβρίου 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρα ,καλημέρα και καλή μας εβδομάδα ,καλός ήρθατε και σήμερα στην ενημερωτική στήλη της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.volvinews.gr και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις Κατερίνες ,Κατίνες ,Ρίνες ,Καίτες σε όλες μα όλες χρόνια καλά με υγεία .Σήμερα λοιπόν 25 του μήνα της Αγίας Αικατερίνης της μεγαλομάρτυρος και τα γεγονότα τρέχουν καθώς η κακοκαιρία με την ονομασία ''Γηρυόνης' δοκιμάζει την χώρα μας ,τα περισσότερα προβλήματα έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στα δυτικά της Αττικής που δυστυχώς υπάρχει και ένας νεκρός καθώς και ένας αγνοούμενος όπου χτες επιχειρούσαν με το ιστιοφόρο τους να διασχίσουν κάποιο σημείο στην γέφυρα Ρίο-Αντίριο ,ο ένας ανασύρθηκε νεκρός και για τον άλλον γίνονατι μεγάλες προσπάθειες για τον εντοπισμό του.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα νέα για τον καιρό και τις ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους.

 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» ο Γηρυόνης τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» ο Γηρυόνης τις επόμενες ώρες

Σε πλήρη ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Ραγδαία μεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Σύμφωνα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν

Τη Δευτέρα (25-11-2019):

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο.

β. Μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική).

γ. Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα στραφούν στα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-NEWSBOMB.GR

''ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ''

Κακοκαιρία : Τεράστια προβλήματα σε όλη τη χώρα άφησε ο «Γηρυόνης»

Πολλά προβλήματα στην χώρα μας προκάλεσε η κακοκαιρία «Γηρυόνης», η οποία πλήττει την Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής, έχοντας μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό δύο νεκρών.

Κακοκαιρία : Τεράστια προβλήματα σε όλη τη χώρα άφησε ο «Γηρυόνης» | tanea.gr

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/473163426656906/

Κλειστά τα σχολεία σε Χαλκιδική και Θάσο

Κλειστά θα μείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, λόγω της έλευσης του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Η απόφαση ελήφθη από τις δημοτικές αρχές της περιοχής, καθώς από την Παρασκευή ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στη Θάσο.

Και οι δύο περιοχές επλήγησαν τα προηγούμενα 24ώρα από σφοδρές βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν πολλαπλά προβλήματα.

Πανικός στην Κινέτα : «Βοηθήστε μας πνιγόμαστε» φώναζαν οι κάτοικοι

Τον πανικό των ανθρώπων που βλέπουν τον χείμαρρο να περνάει έξω από το σπίτι τους, τη στιγμή που εκείνοι είναι εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του, καταγράφει το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Κυριακής από την Κινέτα.

Νεκρός πατέρας τεσσάρων παιδιών

Τραγωδία στη Λαμία: Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης

Από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο ΙΧ, στη Λαμία, βρήκε τραγικό θάνατο ο οδηγός, πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Σε ιδεολογική σύγχυση

Το διπλό πρόσωπο του Τσίπρα: Το πρωί αριστερός, το βράδυ κεντροαριστερός

Από τη μια θέλει να στρίψει το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά κι από την άλλη δεν θέλει να ξεχάσει τον κινηματικό ΣΥΡΙΖΑ.

Καζάνι το Κίνημα

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ραντεβού Φώφης με τους επικριτές της το 2021

Καζάνι που βράζει θύμισε το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Γερουλάνος και Ανδρουλάκης έσκησαν δριμεία κριτική κατά της Φώφης Γεννηματά η οποία προειδοποίησε ουσιαστικά με διαγραφές και διεμήνυσε ότι θα διεκδικήσει ξανά την αρχηγία το 2021.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ραντεβού Φώφης με τους επικριτές της το 2021 | tanea.gr

Στο στόχαστρο οι περικοπές

Συντάξεις : «Βόμβα» 1 δισ. από τη νέα γενιά αναδρομικών - Αγωγές για 300.000 επικουρικές

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με τη νέα γενιά αναδρομικών στις επικουρικές συντάξεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη λανθασμένη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου σε 300.000 συνταξιούχους.

Τι είναι η Black Friday και πώς ξεκίνησε το έθιμο αυτό;

Όσα θέλετε να ξέρετε για μία μέρα που έχει γίνει θεσμός.

Τι είναι η Black Friday και πώς ξεκίνησε το έθιμο αυτό; | tanea.gr

Γιορτάζει ο κλάδος του εμπορίου; Κι όμως ναι, την ημέρα της... «Μαύρης Παρασκευής», κατά κόσμον, https://www.public.gr/cat/black-friday/');  Την ημέρα αυτή τα καταστήματα φοράνε τα καλά τους και υποδέχονται τους καταναλωτές με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να αποκτήσουν προϊόντα, που επιθυμούσαν όλη την χρονιά, πολύ φθηνότερα.

Παραδοσιακά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ημέρα αυτή πέφτει την πρώτη Παρασκευή του Νοέμβρη μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day), που συνήθως είναι η τέταρτη Παρασκευή του μήνα, και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Από πού πήρε το όνομά της;

Η αρχή έγινε την δεκαετία του 1960, όπου τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις των καταστημάτων ήταν σε χειρόγραφη μορφή. Οι καταστηματάρχες σημείωναν με κόκκινο χρώμα τις ημερομηνίες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο όταν αυτός ήταν θετικός. Επειδή λοιπόν η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων συνοδεύεται από μεγάλους τζίρους επικράτησε η ονομασία Black Friday

Αύριο θα σας έχω μερικά tips για να μη σας πιάσουν......κότσο.

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''...Διαβάστε περισσότερα...

25 Νοεμβρίου 1942 ανατινάζεται η γέφυρα του Γοργοποτάμου από Έλληνες αντάρτες, υπό τον Ναπολέοντα Ζερβα και τον Άρη Βελουχιώτη και Άγγλους κομάντος υπό τον Έντι Μάγιερς. Πρόκειται για την σπουδαιότερη Ελληνική αντιστασιακή επιχείρηση, καθώς είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο εφοδιασμός της Γερμανικής στρατιάς του Ρόμελ, στην Βόρειο Αφρική ,για έξι κρίσιμες εβδομάδες.

Σαν σήμερα 25 Νοεμβρίου 1942 Έλληνες αντάρτες ανατινάζουν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου

1826: Η φρεγάτα «Ελλάς», ναυαρχίδα του Ελληνικού Στόλου, φθάνει στο Ναύπλιο από τις ΗΠΑ.

1916: Νοεμβριανά: Η «Τριανδρία» και η προσωρινή κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης κηρύσσουν με ειδικό διάγγελμα έκπτωτο το βασιλιά Κωνσταντίνο. Παράλληλα, οι δυνάμεις της Αντάντ επιβάλλουν γενικό αποκλεισμό της Ελλάδος για τις «αθλιότητες του καθεστώτος των Αθηνών». Η Ελλάς εξαναγκάζεται να αποδεχθεί τελεσίγραφο να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Πελοπόννησο και να δεχθεί έλεγχο στον Ισθμό και την Πάτρα.

1935: Μετά το δημοψήφισμα της 3ης Νοεμβρίου, ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ επιστρέφει στην Αθήνα, έπειτα από 12 χρόνια εξορίας. Παύει τον πρωθυπουργό Γεώργιο Κονδύλη και αναθέτει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον Κωνσταντίνο Δεμερτζή. Υπουργός Στρατιωτικών αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Παπάγος.

1940: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τη Μοσχόπολη και την Κονίσπολη. Οι Ιταλοί υποχωρούν πανικόβλητοι.

1942: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τη νύχτα 25 προς 26 Νοεμβρίου ανατινάζεται η γέφυρα του Γοργοποτάμου από Άγγλους κομάντος και έλληνες αντάρτες (Έντι Μάγιερς, Ναπολέων Ζέρβας, Άρης Βελουχιώτης). Αποτέλεσμα είναι η διακοπή του ανεφοδιασμού των γερμανικών δυνάμεων Β. Αφρικής για έξι κρίσιμες εβδομάδες.

1947: Η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία αποβάλλει από τις τάξεις της δέκα σεναριογράφους και σκηνοθέτες, ως συμπαθούντες τον κομμουνισμό.

1952: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης, στέλεχος του παράνομου ΚΚΕ, που καταζητείται εδώ και καιρό.

1952: Το θεατρικό έργο της Άγκαθα Κρίστι «Ποντικοπαγίδα» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο, με πρωταγωνιστές τους Ρίτσαρντ Ατένμπορο και Σίλα Σιμ. Πρόκειται για τη μακροβιότερη θεατρική παράσταση, αφού παίζεται μέχρι σήμερα.

1964: Ολοκληρώνονται στο Τελ Αβίβ οι αγώνες της 16ης Ολυμπιάδας Σκακιού, όπου ανακηρύσσεται χρυσός ολυμπιονίκης ο έλληνας μαιτρ Σταύρος Ιατρίδης.

1965: Το πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου κλείνει για το κοινό, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους οι Beatles.

1968: Ο καταδικασμένος σε θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, Αλέκος Παναγούλης, μετάγεται στις στρατιωτικές φυλακές του Μπογιατίου από τις φυλακές της Αίγινας, όπου εκρατείτο. Εκεί του επιβάλλεται η “ποινή του εντοιχισμού”. Η εις βάρος του θανατική ποινή δεν εκτελείται, λόγω των διεθνών αντιδράσεων.

1969: Ο Τζον Λένον των Beatles επιστρέφει το μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που του είχε απονεμηθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της χώρας του στον πόλεμο του Βιετνάμ.

1973: Ανατρέπεται η κυβέρνηση του Σπύρου Μαρκεζίνη και ο ίδιος ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος τίθεται υπό περιορισμό στο σπίτι του στο Λαγονήσι. Νέος ισχυρός άνδρας του απριλιανού καθεστώτος, ο ταξίαρχος Δημήτρης Ιωαννίδης. Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται ο στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης και πρωθυπουργός ο Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος.

1975: Η Ολλανδική Γουιάνα γίνεται ανεξάρτητο κράτος με το όνομα Σουρινάμ.

1984: Τα μεγαλύτερα ονόματα της ποπ και του ροκ ενώνουν τις φωνές τους στην ηχογράφηση του τραγουδιού «Do They Know It’s Christmas». Είναι μέρος του σχεδίου «Band-Aid», του οποίου ηγείται ο Μπομπ Γκέλντορφ, με σκοπό τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για τους λιμοκτονούντες κατοίκους της Αιθιοπίας.

1987: Κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανατρέπει την πολιτική του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και την επομένη (26 Νοεμβρίου) ο Κώστας Σημίτης παραιτείται.

1992: Οι Σέρβοι της Βοσνίας υπογράφουν συμφωνία ειρήνης με τον κροατικό στρατό.

1992: Η Βουλή της Τσεχοσλοβακίας ψηφίζει για τον διαχωρισμό της χώρας σε Τσεχία και Σλοβακία από την 1η Ιανουαρίου 1993 («Βελούδινο Διαζύγιο»).

1996: Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, εγκαινιάζει τη νέα γέφυρα του Ισθμού και τη νέα παρακαμπτήριο οδό της Κορίνθου.

1999: Ο Βίκτωρ Μήτρου κερδίζει δύο αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των 77 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

2001: Μία εταιρεία βιοτεχνολογίας από τη Μασαχουσέτη ανακοινώνει ότι έχει δημιουργήσει το πρώτο ανθρώπινο έμβρυο από κλωνοποίηση.

2002: Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψηφίζει την ίδρυση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, ως απόρροια των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

2008: Τρεις ιστορικές συμφωνίες υπογράφονται κατά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας, Χου Ζιντάο, στην Αθήνα. Με βάση τη μία από τις συμφωνίες, η ελληνική κυβέρνηση παραχωρεί το λιμάνι του Πειραιά στον κινέζικο κολοσσό Cosco.

Πηγή-Thepressroom.gr

Πριν κλείσω το άρθρο και σας αποχαιρετήσω για σήμερα θα ήθελα να σας πω οτι την περασμένη Παρασκευή σας είχα πει ότι δεν θα μπορώ να είμαι κοντά σας το πρωί και ότι θα βγαίνει τέτοια ώρα το άρθρο ,αλλά μάλλον θα το αφήσω ως έχει ,δηλ κανονικά το πρωί γύρω στις 9.30 π. μ ,γιατί δεν προλαβαίνω ουτε τέτοια ώρα που βγήκα σήμερα ,οπότε καλύτερα το πρωί για να τελιώνω .Αύριο θα σας έχω μερικές συμβουλές για να μη σας κοροιδέψουν στις τάχα μου εκπτώσεις του Black Friday οπου είναι αυτήν την Παρασκευή τάχα μου....Να περνάτε όμορφα ,να προσέχετε τον εαυτό σας και αυτούς που αγαπάτε ,να προσέχετε τον καιρό και γενικά να προσέχετε ,μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ,χρόνια πολλά στις Κατερίνες ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top