TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 6/9/20
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Σεπτεμβρίου 2020
(2 ψήφοι)

Kαλό μεσημέρι αγάπες μου...Αφήνοντας στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις, προχωρήστε με χαμόγελο και χαρείτε την Κυριακή σας! Θα συνεχίσω και σήμερα με ελαφρολαικά ακούσματα και ποιόν άλλον φυσικά?...

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 και μεγάλωσε στην  Κοκκινιά μέσα σε ένα σπίτι πλημμυρισμένο από κορίτσια (κάποια από αυτά δεν έζησαν).

Οι γονείς του ήταν από την Σμύρνη, είχαν έρθει μετά την καταστροφή. Ο περίγυρός του ήταν άνθρωποι δίχως ακαδημαϊκή καλλιέργεια, αλλά μέσα από τη γειτονιά έμαθε πολλά πράγματα. Ο πατέρας του, ταπεινός πρόσφυγας, πάλεψε και πέτυχε το ακατόρθωτο, ή τουλάχιστον κάτι πολύ δύσκολο για τις συνθήκες στις οποίες το έπραξε. Να έχει δικό του μανάβικο στη Λαχαναγορά, στα Λεμονάδικα που λέγανε. Μάλιστα είχε βάλει και μια μεγάλη ταμπέλα στο μαγαζί με το όνομά του. Όταν έκλεινε η Λαχαναγορά, καθόταν αρκετές ώρες να την κοιτάζει και να απολαμβάνει την προκοπή του. Το όνειρό του ήταν να έχει γιούς να συνεχίσουν την δουλειά του, αλλά εκείνος έκανε 19 κορίτσια. Στο 20ο παιδί ήρθε ο γιος, ο Τόλης!

Και παρότι Απόστολος δεν γιορτάζει των Αποστόλων, αλλά στις 16 Αυγούστου. Κι αυτό γιατί στο εμπόριο που έκανε ο πατέρας του, τον έταξε στον Βόλο, στη μονή του Αγίου Αποστόλου του Νέου στην γενέτειρά του, τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Το όνομά του ήταν Τόλιος, έτσι τον φωνάζανε όλοι. Αργότερα, όταν ασχολήθηκε με τα καλλιτεχνικά, το έκανε Τόλης.

Όταν γεννήθηκε ο Τόλης, κι ο πατέρας του πέτυχε επιτέλους το πολυπόθητο αγόρι, έτρεξε κι έβγαλε κάρτες και άλλαξε και την ταμπέλα στο μαγαζί, που έγινε: "Χαράλαμπος Ιωάννου Βοσκόπουλος και Υιός". Από μικρός, ήταν πάντα μαζί με τον πατέρα του στη Λαχαναγορά, και στα ταξίδια και στις εμπορικές συναλλαγές του. Όμως έβλεπε πως δεν του πήγαινε αυτή η δουλειά. Από κάτι μπουλούκια που ερχόντουσαν στην Κοκκινιά, είχε ξελογιαστεί κι ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Γύρω στα 15 του, δεν άντεξε και του το είπε. Μόλις το άκουσε, του είπε να πάει στην αποθηκούλα που είχανε και αλλάζανε, και να βγάλει τα ρούχα της δουλειάς και να βάλει τα πιο καλά του και τότε του λέει: «Πάμε».
Και χωρίς να ξέρει, τον πήγε στο Εθνικό Ωδείο του Καλομοίρη, που είχε και θεατρικό τμήμα, τότε είναι που πρωτοβλέπει και την Αθήνα. Στην επιστροφή τους με το λεωφορείο του λέει: «Για να μην μου παραπονεθείς καμιά φορά ότι ήθελες αυτό να γίνεις κι εγώ σε εμπόδισα». Αυτά του είπε ο πατέρας του και κάθε φορά που έβγαινε στη σκηνή, τον έφερνε στο μυαλό του και έλεγε μέσα του:«Κοίτα τώρα!».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, έχοντας πίσω του μια καριέρα δεκαετιών στις πίστες και πολλούς δίσκους, με ένα δικό του στυλ, υπηρέτησε το ελαφρύ λαϊκό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση, πήρε το παρατσούκλι Πρίγκηπας και καθιερώθηκε ως είδωλο!

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top