''Το Τραγούδι της ημέρας'' Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

20 Οκτωβρίου 2020
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Kαλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και σήμερα Τρίτη 20 του Οκτώβρη με τα γεγονότα και τις ειδήσεις να ''τρέχουν''και να μας δημιουργούν και πανικό και φόβο και απαισιοδοξία κτλ ,κτλ ,κτλ ,εγώ όμως είμαι ε΄δω και μαζί με την μουσική μου επιλογή θα προσπαθήσω έστω για 4 λεπτά που συνήθως κρατάει ένα τραγούδι ,να σας φτιάξω την διάθεση αρκεί να κάνετε ''κλικ''και να μπείτε να το ακούσετε εδώ στην μουσική στήλη του www.volvinews.gr .Καλημέρα σε όλους ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες ,καλημέρα σε όλο τον ντουνιά με ευχές να μην μπεί η Θεσσαλονίκη μας σε κόκκινο συναγερμό ,και πριν ληθφούν μέτρα ,εαν λοιπόν δεν θέλουμε να συμβεί αυτό γιατί ανήκουμε στον νομό Θεσσαλονίκης και εαν δεν θέλουμε να έχουμε καραντίνες κτλ βάζουμε λόγο κώλο μέσα και γινόμαστε πιο υπεύθυνοι σε όλες μας τις εξόδους που έχουν να κάνουν με κόσμο ,προσοχή γιατί οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ...

Το νιώσαμε λοιπόν το κρύο και ήδη οι πρώτες καμινάδες έχουν πάρει μπρος ,η θερμοκρασία αρκετά χαμηλή τις βραδυνές και πρώτες ,πρωινές ώρες αλλά από την ερχόμενη Πέμπτη θα ξανά ανέβει για να φτάσει και πάλι το Σαββ/κο στους 27 βαθμούς .Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μέλι γενέσθαι με τον καιρό μιας και στην νότια Ελλάδα έχουν αρκετές καταιγίδες που συνοδεύονται και με χαλαζοπτώσεις .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι - Προσοχή σε πολλές περιοχές.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι - Προσοχή σε πολλές περιοχές

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα προβλέπεται από αύριο σήμερα Τρίτη (20-10-2020) μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (22-10-2020) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (20-10-2020) η Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.
  2. Από τη νύχτα της Τρίτης (20-10-2020) η Εύβοια και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (21-10-2020) οι δυτικές Κυκλάδες.
  3. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη (22-10-2020) το πρωί στις βορειότερες περιοχές και από το απόγευμα στην Κρήτη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στην Κρήτη, από τη νύχτα στην Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 20 Οκτωβρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα

1820 Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Κ. Υψηλάντης και οι "Φιλικοί" αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

1827 Η ναυμαχία του Ναυαρίνου στέφεται με νίκη για τους συμμαχικούς στόλους της Αγγλίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας έναντι του ενωμένου τουρκοαιγυπτιακού στόλου, παρά τη συντριπτική υπεροχή του δεύτερου. Η νίκη στο Ναυαρίνο έδωσε ανάσα στην Ελληνική Επανάσταση, που αντιμετώπιζε το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής.

1820 Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Κ. Υψηλάντης και οι "Φιλικοί" αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

1885 Γεννιέται ο Αμερικανός μουσικός πρωτοπόρος της τζαζ Φέρντιναντ Μόρτον.

1888 Εγκαινιάζεται το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

1891 Γεννιέται ο Βρετανός φυσικός Τζέιμς Τσάντγουϊκ, ο οποίος ανακάλυψε το νετρόνιο (βραβείο Νόμπελ Φυσικής, 1935).

1912 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο ελληνικός στρατός διαβαίνοντας το Σαραντάπορο, μπαίνει θριαμβευτής στα οχυρωμένα Γιαννιτσά, μετά από διήμερη μάχη. Οι Τούρκοι υποχωρούν προς τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι και ο προορισμός των Ελλήνων, οι οποίοι θέλουν να προλάβουν τους Βουλγάρους.

1944 Ο Σοβιετικός Στρατός και Γιουγκοσλάβοι Παρτιζάνοι, απελευθερώνουν το Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας.

1944 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Αμερικανοί καταλαμβάνουν το Ααχεν. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη γερμανική πόλη, που πέφτει στα χέρια των συμμάχων.

1950 Εκλέγεται ομόφωνα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απ' την "Εκλογική Σύνοδο" ο Μητροπολίτης Κιτίου Μακάριος.

1968 Ο Έλληνας "κροίσος" Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύεται στο Σκορπιό την Τζάκι Κένεντι.

Σαν σήμερα 20 Οκτωβρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα

1973 Οι Rolling Stones ανεβαίνουν για έβδομη φορά στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι τους "Angie", κομμάτι που οι φήμες θέλουν να το έχει γράψει ο Τζάγκερ για τη γυναίκα του Μπάουι.

1973 Ανοίγει επίσημα τις πόρτες της, μετά από 15 χρόνια, που κατασκευαζόταν, η Όπερα του Σίδνεϋ, παρουσία της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β'.

1976 Αιματηρές ταραχές στο νέγρικο γκέτο του Σοβέτο στο Γιοχάνεσμπουργκ και σε διάφορες άλλες πόλεις της Νότιας Αφρικής, κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων των μαύρων εναντίον του απαρτχάιντ. Γιγαντιαία κινητοποίηση της Αστυνομίας για να προληφθεί η γενίκευση της εξέγερσης

1981 Ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

1994 πέθανε ο ηθοποιός Μπαρτ Λάνκαστερ

1999 πέθανε ο Λουκάς Μπάρλος, επιχειρηματίας, που διετέλεσε και πρόεδρος της ΑΕΚ.

-Πηγή- Thepressroom.gr

  Αυτά για σήμερα από εμένα ,σας είπα και στην αρχή ότι τα πράγματα είναι δύσκολα με τον μόγγολο και η Ελλάδα ζητά από την κουφή Ε.Ε την αναστολή τελωνειακής σύνδεσης με την Τουρκία ,δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί τραβάει αρκετά το σχοινί ο απέναντι και δυστυχώς για άλλη μια φορά η Ευρώπη δεν ακούει ,δεν κανέι τίποτα ,δεν της καίγεται καρφάκι .....Και φυσικά οι δικοί μας ''προσκυνούν''το μεγαλείο της αναισθησίας της Μέρκελ και των λοιπών......Ας δώσει Ο Θεός και να Βάλει Το Χέρι Του να μη συμβεί το παραμικρό ...

Δεν θέλω όμως να απαισιοδοξούμε ,έχουμε την τηλεόραση και κάποια κανάλια που το κάνουν αυτό καθημερινά ,την τρομολαγνεία και τον φόβο που σκορπούν καθημερινά ,εγώ θέλω να σας στείλω την θετική ενέργεια ,την αισιοδοξία που πρέπει να έχουμε και το τραγούδι που σας αφιερώνω με πολύ αγάπη και σε ανεβασμένους ρυθμούς γιατί πως να το κάνουμε κυρία μου και καλέ μου κύριε ,είμαστε Έλληνες έχουμε μεγάλη ψυχή ,μεγάλη καρδιά και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας καταπατήσει ούτε το  ιερό έδαφος μας αλλά ούτε και την αξιοπρέπεια μας..Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top