''Το Τραγούδι της Νύχτας'' Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

19 Νοεμβρίου 2020
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλησπέρα σας πέρα ως πέρα κυρίες μου και κύριοι και καλή σας βραδιά. Καταρχάς να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη που δεν κατάφερα χτες να είμαι μαζί σας εδώ, και ξεκινάω σήμερα πολύ όμορφα και με αρκετά χαρούμενη διάθεση αφού αυτό που θα σας ανακοινώσω σε λίγο σίγουρα θα φτιάξει και την δική σας .Να πω πρώτα ένα μεγάλο μπράβο σε όλες εκείνες τις νοσηλεύτριες από όλη την χώρα που πήγαν στην Θεσσαλονίκη ,στα νοσοκομεία για να βοηθήσουν στην όλη  κατάσταση .

Δεν θέλω να χαλάσω την ατμόσφαιρα και απλά ,σαν ένας απλός άνθρωπος θα κάνω μια ερώτηση ;;;;;;3227 κρούσματα λέει σήμερα ....ρε μπας και είαμστε χαζοί ;;;;;Τι συμβαίνει ρε παιδιά ;;;;;τι γίνεται ;;;;Είμαστε μέσα κλεισμένοι ,δεν έχουμε κοινωνικές επαφές ,δεν κάνουμε τίποτα και τα κρούσματα συνεχώς στα ύψη ;;;;;Θα τρελαθούμε ή θέλουν να μας τρελάνουν και άλλο ;;;;;;Τροφή για σκέψη ,τίποτε άλλο .

Πάμε στα ωραία τώρα γιατί πραγματικά θέλω εδώ στην στήλη να μπαίνετε για λίγο και να βρίσκετε ένα όμορφο και αισιόδοξο κλίμα ,οπότε σας λέω πως από Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός 23 Νοεμβρίου ξεκινάει ένας Super Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός ,ναι ,ναι ναι φίλοι μου ,είναι γεγονός και μάλιστα όπως με πληροφόρισαν το μεσημέρι η Σούζη Αρχοντή και ο Χρήστος Ευθυμιάδης (τα αφεντικά) τα δώρα θα είναι μεγάλης αξίας και οι τυχεροί θα είναι 3 άτομα.Δεν σας λέω τίποτε άλλο ,θα τα πούμε όλα την ερχόμενη Δευτέρα ποιος θα είναι ο χορηγός καθ'όλη την διάρκεια του διαγωνισμού ,ποια τα δώρα κτλ ,κτλ .Θα σας πω μόνο πως ο μεγάλος Εορταστικός μας διαγωνισμός θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και θα λήξη την 22η του Δεκέμβρη ,είναι περίπου ένας μήνας αλλά πιστέψτε με όπως μου ανέφεραν τα αφεντικά του www.volvinews.gr ,αξίζει τον κόπο να βρίσκεστε κοντά μας καθημερινά και να αφήνετε τα σχόλια σας κάτω από την ανάρτηση της μουσικής στήλης και το Σαββ/κο που στο τιμόνι του άρθρου  είναι η Ρούλα Παναγιωτίδου .Εγώ αυτά τα ευχάριστα είχα να σας πω και πιστεύω πως θα σας κάνουμε λίγο να χαμογελάσετε ειδικά όταν μάθουμε τα δώρα.

Εδώ χειμώνας ,εκεί χειμώνας ,που είναι ο χειμώνας οεο ;;;;Στην Κρήτη ,στην Αθήνα ,στην Ρόδο ακόμη και στην αγαπημένη μου Κύπρο βρέχει καταρακτωδώς.Εμείς εδω πάνω στην Βόρεια Έλλάδα τρώμε απλά το κρύο ,τίποτα παραπάνω ,ούτε βροχές ,ούτε τίποτε, ανομβρία 4 μήνες τώρα ,τέλος πάντων όλα μας πάνε ανάποδα αλλά Ο Θεός είναι Μεγάλος και εμείς καλά θα κάνουμε να Τον Ευχαριστούμε για την υγεία μας και να Τον επικαλούμαστε συνεχώς καθώς και Την Παναγία μας για να πάνε όλα καλά.

Θα ήθελα να πω μόνο στους αυτούς κυρία μου που βλέπουν και ξέρουν τα μερομήνια πως έπεσαν έξω τουλάχιστον για τον μήνα Οκτώβριο και Νοέμβριο .Πάμε να δούμε τι θα γίνει στο άλλο μισό της χώρας από τον Βόλο και κάτω μιας και ο χειμώνας γουστάρει μόνο την Νότια Ελλάδα ,μάλιστα πριν λίγο έβλεπα πως στο Βελούχι και τον Παρνασσό χιονίζει ασταμάτητα ,εδώ στα δικά μας βουνά προς στιγμήν τίποτε.

Χιόνια έφερε το βαρομετρικό χαμηλό - Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες.

Καιρός: Χιόνια  έφερε το βαρομετρικό χαμηλό - Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Στα λευκά Παρνασσός και Βελούχι .

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έφερε και τα πρώτα χιόνια σε υψηλό υψόμετρο. Στα «λευκά» ντύθηκε ο Παρνασσός αλλά και το Βελούχι σε υψόμετρο άνω των 1.700 μέτρων. Στο βουνό επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι και η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται, ότι για σήμερα και για αύριο Παρασκευή (20/11), αναμένονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες και θυελλώδεις άνεμοι. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση ενώ χιόνια αναμένονται σε μεγάλα υψόμετρα.

parnassos.jpg

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Καρέ καρέ πώς θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη 19/11 στην Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα παρουσιάσουν ενίσχυση. Την Παρασκευή 20/11 βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα Νότια Δωδεκάνησα.

Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 20/11 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα την Πέμπτη 19/11 και την Παρασκευή 20/11.

Ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-19 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 14-16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 15-18 στις νησιωτικές περιοχές.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 19 Νοεμβρίου 1960 δίνεται για πρώτη φορά σύνταξη στους αγρότες

Σαν σήμερα 19 Νοεμβρίου 1960 δίνεται για πρώτη φορά σύνταξη στους αγρότες

19 Νοεμβρίου 1960 δίνεται για πρώτη φορά σύνταξη στους αγρότες. Το 1942 οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Γκιόργκι Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση στο Στάλινγκραντ κατ’ εφαρμογή της Επιχείρησης Ουρανός. Δείτε τα υπόλοιπα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία:

1493: Ο Χριστόφορος Κολόμβος στο δεύτερο ταξίδι του στο νέο κόσμο, αποβιβάζεται σ’ ένα νησί, που είχε εντοπίσει την προηγούμενη μέρα, και το ονομάζει San Juan Bautista (Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής). Αργότερα το νησί θα μετονομαστεί σε Πουέρτο Ρίκο.

1703: Πεθαίνει στις φυλακές της Βαστίλης ο “Άνθρωπος με το Σιδηρούν Προσωπείο”. Η πραγματική του ταυτότητα θα αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων, ενώ η ζωή του θα γίνει θέμα στα λογοτεχνικά έργα του Βολταίρου και του Αλέξανδρου Δουμά.

1893: Εκδίδεται το πρώτο έγχρωμο ένθετο εφημερίδας, στο φύλλο της Κυριακάτικης «New York World».

1911Η Νέα Υόρκη λαμβάνει για πρώτη φορά ασύρματο μήνυμα, με τη συσκευή Μαρκόνι, από την Ιταλία.

1912: Οι Βαλκανικοί Σύμμαχοι θέτουν όρο για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών την απόσυρση των Τούρκων από την Ευρώπη, πλην της περιοχής του Βοσπόρου.

1924: Αποτυγχάνει η προσπάθεια των επικεφαλής των “Δημοκρατικών Ταγμάτων” να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου. Συλλαμβάνονται οι πρωταίτιοι Υποστράτηγος Χ. Λούφας και Αντισυνταγματάρχης Ντερτιλής.

1942: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-Η Μάχη του Στάλινγκραντ: Οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Γκιόργκι Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση κατ’ εφαρμογή της Επιχείρησης Ουρανός.

1942: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-Η Μάχη του Στάλινγκραντ: Οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Γκιόργκι Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση κατ’ εφαρμογή της Επιχείρησης Ουρανός.

1943Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά την επίθεση γερμανικών στρατευμάτων εναντίον της νήσου Σάμου και τη δυσμενή τροπή των επιχειρήσεων, το Στρατηγείο της Μ. Ανατολής διατάσσει τους Ιερολοχίτες και τους Βρετανούς κομμάντος, που στις 30 Οκτωβρίου την είχαν απελευθερώσει, να εκκενώσουν την νήσο. Κατά την εκκένωση μεταφέρονται μαζί στην Τουρκία 12.800 έλληνες πρόσφυγες και 8.000 ιταλοί.

1946: Το Αφγανιστάν, η Ισλανδία και η Σουηδία γίνονται μέλη του ΟΗΕ.

1952Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του «Ελληνικού Συναγερμού», με πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Παπάγο.

1960: Αποφασίζεται να αρχίσει από τον Ιούλιο του 1962 η χορήγηση μηνιαίας σύνταξης έως 300 δραχμές στους έλληνες αγρότες άνω των 65 ετών.

1962: Εγκαινιάζεται η Ναυτική Σχολή Πόρου.

1969: Ο Πελέ πετυχαίνει το 1.000ό γκολ της καριέρας του με πέναλτι στον αγώνα Σάντος- Βάσκο Ντα Γκάμα (2-1) στο Μαρακανά, μπροστά σε 150.000 θεατές. Η ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα διακόπτει την κίνηση στους δρόμους όλων των μεγαλουπόλεων για 1 λεπτό μέχρι να χτυπηθεί το πέναλτι. Μετά το γκολ χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους χορεύοντας σάμπα.

1996: Στο Βατικανό πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον πάπα και τον επαναστάτη ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ θα ανταποδώσει την επίσκεψη στην Κούβα στις 21 Ιανουαρίου 1998.

1998: Αρχίζουν οι ακροάσεις, ενώπιον της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων εναντίον του αμερικανού πρόεδρου Μπιλ Κλίντον, για το σκάνδαλο Λεβίνσκι.

1999: Η Κίνα εκτοξεύει το πρώτο διαστημόπλοιό της με την ονομασία «Σενζού 1».

1999: Την ίδια μέρα, σε τελετή που γίνεται στην Βιέννη, 30 χρόνια μετά την επίτευξη του 1.000ού τέρματος της καριέρας του, ο μάγος της μπάλας Πελέ ανακηρύσσεται «κορυφαίος αθλητής του αιώνα», όπως προέκυψε από το δημοψήφισμα που έκανε το διεθνές πρακτορείο Reuters. Δεύτερος στις προτιμήσεις ο θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά για σήμερα Πέμπτη 19 του Νοέμβρη Παγόσμια ημέρα του άντρα ,επιτρέψτε μου να πω χρόνια τους πολλά.Θέλω να ξέρετε ότι δεν ξέρω ποιος θα είναι ο χορηγός και ποια τα δώρα ,δεν μου έχουν πει και θα το μάθω τις επόμενες ημέρες πριν φυσικά την Δευτέρα όπου και θα ξεκινήσει ο Εορταστικός μας διαγωνισμός ,υπομονή λοιπόν και θα μάθουμε όλοι.Σας έχω τραγούδι από τα παλιά και σήμερα για να βάλουμε και ένα ποτάκι να πιούμε δίπλά στο τζάκι ,δίπλαστην σόμπα ,δίπλα στα καλοριφέρ ,δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μιας και βλέπω στα προσωπικά σας προφίλ έχετε στολίσει και καλά κάνετε μπας και διώξουμε το κακό.Απολάυστε την οικογενειακή θαλπωρή ,την ζεστούλα σας ,το κρασάκι σας και φυσικά το τραγούδι που σας αφιερώνω και σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη και ήρεμη βραδιά ,μαζί και πάλι αύριο Παρασκευή Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε .....Καλή υπομονή σε όλους μας.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

  

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top