Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το Τραγούδι της Νύχτας '' Δευτέρα 30 Νοεμβρίου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

30 Νοεμβρίου 2020
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλησπέρα αααααα σας κυρίες μου και κύριοι και καλή μας εβδομάδα .Δευτέρα σήμερα 30 Νοεμβρίου τελευταία ημέρα του μήνα και όπως όλα δείχνουν κάτι γίνεται με την ολική σχεδόν απαγόρευση και εννοώ τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη έχουν που  πέσει αρκετά και για πρώτη φορά σήμερα και μετά από 1,5 μήνα είμαστε πιο κάτω από την Αθήνα .Βέβαια 85 συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ζωή τους σήμερα και ας ελπίσουμε να είναι οι τελευταίοι με υποκείμενα νοσήματα που φεύγουν με αυτόν τον τρόπο.

Του Αγίου Ανδρέα σήμερα και θα μου επιτρέψετε να πω πρώτα χρόνια πολλά στην Κύπρο μας και έπειτα σε όλους εσάς που έχετε την τιμητική σας.Τελικά ο καιρός μας έκανε την χάρη και έπειτα από σχεδόν 5 μήνες ξηρασίας-ανομβρίας επιτέλους είδαμε βροχή.Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα του καιρού και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα''.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βαρομετρικό χαμηλό σαρώνει τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία.

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βαρομετρικό χαμηλό σαρώνει τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (29/11) από τα δυτικά, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους.

Τη Δευτέρα (30-11-2020)

Τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β) Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Γ) Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα και στην κεντρική και νότια χώρα.

Ο καιρός την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως σε Σποράδες, Εύβοια και νότιο Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο που βαθμιαία το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της
κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 30 Νοεμβρίου 1940 η νίκη των Ελλήνων επί των Ιταλών στο Πόγραδετς

Σαν σήμερα 30 Νοεμβρίου 1940 η μεγάλη νίκη των Ελλήνων επί των Ιταλών στο Πόγραδετς της Αλβανίας

1853: Η Ναυμαχία της Σινώπης: Ο ρωσικός στόλος υπό τον Πάβελ Νακίμοφ καταναυαμαχεί τον Οθωμανικό υπό τον Οσμάν Πασά, στο πλαίσιο του Κριμαϊκού Πολέμου.

1872: Διεξάγεται στη Γλασκόβη ο πρώτος επίσημος διεθνής αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου: Σκωτία-Αγγλία 0-0.

1874: Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. Είναι τα λεγόμενα «Στηλιτικά». Στις στήλες των εφημερίδων δημοσιεύονται για διαπόμπευση τα ονόματα των βουλευτών που στηρίζουν το Βούλγαρη.

1893: Ιδρύεται από τον Αντώνιο Καλλέργη η Τράπεζα Αθηνών.

1900Γερμανός μηχανικός επινοεί αυτοκίνητο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

1903: Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος δημοσιεύει στο λογοτεχνικό περιοδικό «Παναθήναια» το ιστορικό του άρθρο «Ένας ποιητής» για τον Καβάφη, με το οποίο ο αλεξανδρινός ποιητής γίνεται γνωστός στο ελληνικό κοινό. Την ίδια μέρα η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη της μόνιμη κινηματογραφική αίθουσα, τα «Ολύμπια».

1912: Οι Τούρκοι υποχωρούν στη Μακεδονία, αφού χάνουν και το τελευταίο οχυρό τους στην περιοχή, μετά τη νίκη των Σέρβων στη Ντίμπρα.

1925: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να φοράνε κοντά φουστάνια όταν βγαίνουν έξω. Το στρίφωμα δεν πρέπει να απέχει από το έδαφος περισσότερο των 30 εκατοστών.

1932: Στην Ελλάδα, καταργείται το Υπουργείο Υγιεινής και οι υπηρεσίες του ενσωματώνονται στο Υπουργείο Πρόνοιας.

1938: Αρχίζει η πλήρης ιατρική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

1940: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Μεγάλη νίκη των Ελλήνων επί των Ιταλών στο Πόγραδετς της Αλβανίας.

1966: Εγκαινιάζεται το Πανεπιστήμιο Πατρών.

1979: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β' γίνεται ο πρώτος προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας, που παρακολουθεί, μετά από μια ολόκληρη χιλιετία, τη θεία λειτουργία σε ναό της ορθόδοξης εκκλησίας, στην Κωνσταντινούπολη. Την ίδια μέρα, κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία ένα από τα θρυλικά άλμπουμ της ροκ, το «The Wall» των Pink Floyd και πουλάει μέσα σε δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

1981: Για την αντιμετώπιση του νέφους στο κέντρο της Αθήνας, αποφασίζεται η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στην αγορά και η εναλλάξ κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά - ζυγά).

1982: Μάικλ Τζάκσον κυκλοφορεί το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, το Thriller.

1982: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος».

1992: Οι χουντικοί Παττακός, Ζωιτάκης, Μακαρέζος και Λαδάς υποβάλλουν αίτηση χάριτος.

1993: Η Γερουσία στην Ολλανδία εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ευθανασία, με ψήφους 37 υπέρ και 34 κατά.

Πηγή-Thepressroom.gr

  Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα να σας πω ένα μπράβο που συμμετείχατε και το Σαββ/κο στον Εορταστικό μας διαγωνισμό ,μπράβο και πάλι μπράβο και έτσι να συνεχίσετε γιατί όσες περισσότερες φορές σχολιάζετε τόσες και οι πιθανότητες να είστε τυχεροί .9 τα δώρα ,9 και οι τυχεροί μας φίλοι που θα επιλεγούν μετά και την ζωντανή μας κλήρωση που θα κάνουμε με την Σούζη Αρχοντή και τον Χρήστο Ευθυμιάδη στις 23 Δεκεμβρίου Πρώτα Ο Θεός και αυτοί που θα βγούν από τη  κληροτίδα θα κερδίσουν τα εξής δώρα αξίας.

3 μέλη θα κερδίσουν ο καθένας το Γεύμα των Χριστουγέννων ( Γαλοπούλα ,γλυκά ,ποτά και φρούτα)

3 τυχεροί φίλοι μας θα κερδίσουν από ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

και 3 τυχεροί θα κερδίσουν από μια αντίκα κασετίνα με ασημένια νομίσματα ακυκλοφόρητη παρακαλώ ,του 1963 φανταστική κασετίνα .

Αυτά λοιπόν είναι τα μεγάλα και σπουδαία δώρα μας που με την ευγενική του χορηγία θα σας τα προσφέρει ο δημοτικός σύμβολος του δήμου Βόλβης και ξανά υποψήφιος για την δημαρχεία κύριος Ιωάννης Βαλερής .Επειδή όμως εγώ στις προηγούμενες εκλογές έλειπα και δεν ξέρω πολλά ή μάλλον μου διέφυγαν πολλά θα πω για τον Ιωάννη Βαλερή που γνώρισα ώς φίλο ,έναν  άνθρωπο φιλότιμο ,έναν αληθινό άνθρωπο με αισθήματα για τον συνανθρωπό του ,με τεράστιο  φιλανθρωπικό έργο στην πλάτη του και ένα βιογραφικό πολύ δυνατό μιας και πριν συνταξιοδοτηθεί ήταν ένας από τους πολύ καλους ακτινολόγους της Θεσσαλονίκης και της ευρείας περιοχής.Εδώ έρχομαι να τον ευχαριστήσω για τα δώρα που θα δώσει για άλλη μια φορά στον κόσμο και θα κάνει κάποιους ανθρώπους χαρούμενους καθώς κάνει και εμάς χαρούμενους που τον ''φιλοξενούμε''στην στήλη και έχουμε τόση μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο.

Πέρτε μέρος λοιπόν και διεδκικήστε τα μεγάλα δώρα του Εορταστικού μας διαγωνισμού ,οι όροι απλοί όπως ήταν σε κάθε διαγωνισμό που έχουμε κάνει ,σε κάθε ανάρτηση που βλέπετε από Δευτέρα ως και Κυριακή με το τραγούδι ή της νύχτας ή της ημέρας αφήστε μας το like σας και το σχόλιο σας και μπείτε στην μεγάλη μας κλήρωση που Θεού Θέλωντος θα γίνει ζωντανά στις 23 Δεκεμβρίου .Να μην μακρυγορώ να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές σε όλους μας.

 

 

 

12 Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα | altitude.gr 

  'Ημουν ανάμεσα σε δυο-τρία τραγούδια που τελικά διάλεξα και σας αφιερώνω με πολύ αγάπη έτσι κυρία μου γιατί θέλω η εβδομάδα μας να είναι καλή από όλες τις απόψεις ,πιάστε την αφιέρωση μου ,νιώστε και την θετική μου ενέργεια και χαρείτε το τραγούδι με ένα κρασάκι ,ένα ποτάκι μιας και ο καιρός είναι μόνο για τέτοια όμορφα και Γιορτινά πράγματα.Μαζί αύριο πάλι με τον ερχομό του νέου μήνα και ας είναι ο μήνας που θα μας φέρει Το Φως μέσα στις ζωές μας.......Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Μαγικά Χριστούγεννα στο σπίτι: ιδέες για όλη την οικογένεια!

 

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά