΄΄Το Τραγούδι της Νύχτας΄΄ Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

03 Δεκεμβρίου 2020
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Αγαπητέ κόσμε ,φίλοι και μέλη της σελίδας και της ομάδας του www.volvinews.gr καλησπέρα σας και καλή βραδυά να έχουμε .Πέμπτη σήμερα 3 Δεκεμβρίου και είναι η παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με ιδιαιτερότητες 

3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία | Ράδιο Πόλις 99,4

Στις 3 Δεκέμβρη του 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το «Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία». Η ιστορική αυτή στιγμή καθιερώθηκε ως Παγκόσμια ΗμέραΑτόμων με Αναπηρία, μια μέρα δράσης, κινητοποίησης και αφύπνισης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση της ισότιμης πρόσβασης όλων των αναπήρων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αξιοποιώντας την ημέρα αυτή, δίνεται βήμα για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, προς τη βελτίωση και την ενίσχυση των πολιτικών πρόνοιας, της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της περαιτέρω εξωστρέφειας προς το κοινωνικό σύνολο.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία συμπίπτει με την πρωτοφανή και δραματική κατάσταση την πανδημίας που βιώνουμε όλοι, αλλά, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, οι ανάπηροι συνάνθρωποί μας. Με αφορμή τα παραπάνω, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στις επιπτώσεις της πανδημίας και στις πολιτικές αποφάσεις που αφορούν την ειδική εκπαίδευση. Το πλήθος των καταγγελιών για έλλειψη βασικών μέτρων προστασίας και υγιεινής και οι αλλεπάλληλες, εκτενείς αναφορές για την κατάσταση των κτιριακών δομών των ειδικών σχολείων, αλλά και ο αυξανόμενος αριθμός θετικών κρουσμάτων στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ), δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση και δεν αξιοποιήθηκαν από τους αρμόδιους. Οι προτάσεις των εργαζομένων της Ειδικής Εκπαίδευσης, που αφιερώνουν τη ζωή τους σε αυτόν τον χώρο και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες, τους κινδύνους και τα προβλήματα, δυστυχώς δεν εισακούστηκαν, ακόμα και σε μια τόσο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο.Μακάρι λοιπόν όλοι να συνειδητοποιήσουν πως όλοι είμαστε ίσοι σε αυτήν την ζωή όλοι !

 

Η απαγόρευση ...συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη ,άστε τα και βράστε τα !!! Συνεχώς αλλάζουν τα λεγόμενα τους ,και που είστε ακόμη ,μόλις πληροφορήθηκα πως για τα σχολεία ούτε λόγος ,μετά τις γιορτές και βλέπουμε .Όσο για τα επερχόμενα εμβόλια ,δεν είμαι κατά του εμβολιασμού αλλά υπάρχει και ένα αλλά ,εννοώ πως επειδή παρακολουθώ πολλά και διαβάζω ακόμη περισσότερο, και γαυτό το πρωί στο προφίλ μου ανάρτησα το εξής-Πίστευε και μη ...ερεύνα !!!!- καλό θα είναι να ψαχνόμαστε αρκετά περί του εμβολίου για τον συγκεκριμένο ιό μιας και ένα εμβόλιο για να είναι επιτυχής θα πρέπει να περάσει πολλά μα πάρα πολλά στάδια για να βγεί στην αγορά .Τέλος πάντων εγώ θέλω να τους δω να εμβολιάζονται αυτούς του ξερόλες αλλά ίσως να πω την σκέψη μου ,ίσως να τους έχουν μέσα και νεράκι !!!

 Ο καθένας λοιπόν ας πράξει όπως καταλαβαίνει μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και όχι ηλίθιοι .Πάμε παρακάτω και επίσης πληροφορούμε πως ήδη η κακοκαιρία επιρεάζει αυτήν την στιγμή την Δυτική Ελλάδα ,νωρίς το πρωί βροχή θα δούμε και έμεις στον δήμο μας καθώς και σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - EMY: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - EMY: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:

1) Σήμερα Πέμπτη (03-12-2020)

Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά το βράδυ την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (04-12-2020).

2) Αύριο Παρασκευή (04-12-2020)

Την κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ την ανατολική Μακεδονία.

Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Επίσης σήμερα Πέμπτη (03-12-2020) στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 και πρόσκαιρα από το βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (04-12-2020).

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε και πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι - Υπολογίστε το ποσό.

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε και πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι - Υπολογίστε το ποσό

Σε δόσεις θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που έχουν μπει σε αναστολή ή στον μηχανισμό «Συν- Εργασία». 

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

  • Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν από το κράτος την αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί για το διάστημα αναστολών με βάση το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που έχουν λάβει το διάστημα μόνο των 7 μηνών (από την 1η Μαΐου ως τις 30 Νοεμβρίου)
  • Στα μέσα Ιανουαρίου του 2021 θα λάβουν από το κράτος την αναλογία του δώρου από τις αναστολές για τον μήνα Δεκέμβριο (από 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020).

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε αναστολή λόγω κλειστών επιχειρήσεων μπορεί να λάβουν νωρίτερα το Δώρο Χριστουγέννων σε σχέση με τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή λόγω πληττόμενων επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες ήταν 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής ενώ μόνο για τον Νοέμβριο ανήλθε στα 800 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι απώλειες που θα έχουν οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή μόνο τον Νοέμβριο θα είναι της τάξης του 2% για χαμηλόμισθους και έως 8% για μισθούς των 1.560 ευρώ.

Ωστόσο, μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι με μέγιστη διάρκεια αναστολής σύμβασης τους δυόμισι μήνες οι απώλειες θα είναι ως 10% για τους χαμηλόμισθους των 750 ευρώ, ως 17% για μισθωτούς των 1.110 ευρώ, ως 21% για μεσαίους μισθούς των 1.560 ευρώ, και μεγαλύτερες για μεγαλύτερους μισθούς.

Έτσι, εφόσον εργαζόμενος που πληρώνεται, με 1.200 ευρώ, τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας, από τον Μάιο του 2020, μέχρι και το τέλος του έτους, τότε αντί για 1.200 ευρώ, δώρο Χριστουγέννων, θα λάβει το ποσό των 534 ευρώ, δηλαδή μειωμένο δώρο, κατά 55,5%.

Από την άλλη, «τυχεροί» είναι όσοι εργάζονται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και μισθό χαμηλότερο των 534 ευρώ και το διάστημα Μαΐου- Δεκεμβρίου είχαν τεθεί σε αναστολή.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν το τμήμα του φετινού δώρου που αντιστοιχεί στην κρατική συμμετοχή, με βάση τον μισθό της αναστολής, δηλαδή τα 534 ευρώ και όχι τον μισθό που λάμβαναν από τον εργοδότη τους.

Να σημειωθεί ότι δεν θα έχουν μείωση όσοι μπήκαν σε αναστολή σύμβασης με την πρώτη καραντίνα που έληξε στις 30 Απριλίου, εκτός αν τους έπιασαν οι στοχευμένες αναστολές συμβάσεων που έγιναν από Μάιο και μετά σε διάφορους κλάδους.

ΟΑΕΔ: Δώρο Χριστουγέννων

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η πληρωμή για το δώρο Χριστουγέννων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ενώ παράλληλα την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Η διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021.

 

Οι πληρωμές θα γίνουν αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 3 Δεκεμβρίου 1944 ξεκινούν τα Δεκεμβριανά στην Αθήνα

Σαν σήμερα 3 Δεκεμβρίου 1944 ξεκινούν τα Δεκεμβριανά στην Αθήνα

3 Δεκεμβρίου 1944 ξεκινούν τα Δεκεμβριανά. 1912 έγινε η ναυμαχία της Έλης, η οποία αποτέλεσε την πρώτη αναμέτρηση από την εποχή του Αγώνα της Ανεξαρτησίας μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στόλου, κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο. Τα σημαντικότερα γεγονοτα στην Ελλάδα και τον κόσμο:

1822 Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν το Παλαμήδι. Οι Τούρκοι του Ναυπλίου, μετά από την υπογραφή συμφωνίας παραδίδουν την πόλη και τα φρούριά της στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

1854 Εξέγερση χρυσωρύχων στην Αυστραλία, με 30 νεκρούς. Οι χρυσωρύχοι δέχονται επίθεση από στρατιώτες και αστυνομικούς. Το περιστατικό, θα μείνει γνωστό ως «Eureka Stockade».

1910 Τα πρώτα φώτα από νέον ανάβουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Παρισίων. Είναι δημιουργία του γάλλου μηχανικού Ζορζ Κλοντ.

1912 Η Ναυμαχία της Έλλης: Ο ελληνικός στόλος, με επικεφαλής το θωρηκτό <<Αβέρωφ>>, καταναυμαχεί τον τουρκικό και εξασφαλίζει την κυριαρχία του στο Αιγαίο. Πρωταγωνιστής της ελληνικής νίκης είναι ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

1922 Η πρώτη ταινία με το σύστημα «τεχνικόλορ» προβάλλεται στους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης. Τίτλος της: «The toll of the sea».

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Ελληνικός Στρατός (Μεραρχία Ιππικού), έπειτα από σκληρό αγώνα, απελευθερώνει την Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου.

1944 Πέφτει η πρώτη σφαίρα στα Δεκεμβριανά, μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. 28 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός των αιματηρών επεισοδίων που συνοδεύουν τη διαδήλωση προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.

1946 Η ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του νεοσύστατου ΟΗΕ τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία, «δια παροχήν βοηθείας προς τους συμμορίτας».

1947 Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος» κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.

1952 Στην Τσεχοσλοβακία, εκτελούνται με την κατηγορία της προδοσίας ο πρώην πρωθυπουργός Σλάνσκι και 11 ακόμα άτομα.

1965 Γεννήθηκε η Γερμανίδα πατινέρ Καταρίνα Βιτ, με Ολυμπιακά μετάλλια σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και καριέρα στο Χόλιγουντ.

1967 Ο δρ. Κρίστιαν Μπάρναρντ γράφει ιστορία, επιχειρώντας την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στο Κέιπ Τάουν. Με την ευκαιρία αυτή, η 3η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί «Παγκόσμια Ημέρα των Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς».

1967 Οι τελευταίες μονάδες της ελληνικής μεραρχίας, η οποία εστάλη στην Κύπρο επί Γεωργίου Παπανδρέου εγκαταλείπουν το νησί και το αφήνουν ανυπεράσπιστο σε εφαρμογή της Συμφωνίας Παπαδόπουλου- Τσαγλαγιαγκίλ.

1969 Οι παραγωγοί του μιούζικαλ "Ιησούς Χριστούς Υπέρλαμπρο Άστρο" προσφέρουν το ρόλο του Χριστού στον Τζον Λένον.

1984 Τεράστια οικολογική καταστροφή στο Μποπάλ της Ινδίας. Μεγάλη ποσότητα ισοκυανικού μεθυλίου διαρρέει από το εργοστάσιο της αμερικάνικης εταιρίας Union Carbide με αποτέλεσμα 8.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους τις πρώτες 3 μέρες μετά το ατύχημα, 25.000 μέχρι σήμερα και 120.000-150.000 χρόνια ασθενείς.

1988 Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής Πάνος Γαβαλάς

1992 Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο Aegean Sea προσαράζει την ώρα που μπαίνει στο λιμάνι της La Coruna στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν 80.000 τόνοι αργού πετρελαίου απειλώντας την περιοχή με τεράστια οικολογική καταστροφή.

1997 Με την ιδιότητα του υπουργού Αθλητισμού της Βραζιλίας, ο Πελέ επισκέπτεται το Λονδίνο και χρίζεται επίτιμος Ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

1999 Στο Σιάτλ των ΗΠΑ, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν επί μέρες κατά της «παγκοσμιοποίησης», λήγει χωρίς να καταλήξει σε κάποια συμφωνία η Σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από 135 χώρες.

2005 Ο 32χρονος βραζιλιάνος ολυμπιονίκης της ιππασίας στην υπερπήδηση εμποδίων Αλβάρο «Ντόντα» Αφόνσο ντε Μιράντα Νέτο παντρεύεται την Αθηνά Ρουσέλ Ωνάση στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Μην ξεχνάτε να λαμβάνετε μέρος στον μεγάλο Εορταστικό μας διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη καθημερινά εως και της 22 Δεκεμβρίου όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνουμε και την μεγάλη μας κλήρωση ζωντανά και θα κληρώσουμε όλαααααααααα τα σχόλια που αφήνετε στην ομάδα μας και στην ανάρτηση ''το τραγούδι της Ημέρας και της Νύχτας'' με αποτέλεσμα 9 τυχερούς μας φίλους που θα κερδίσουν τα εξής δώρα αξίας από τον χορηγό και δωροθέτη μας νυν δημοτικό σύμβουλο του δήμου Βόλβης και ξανά υποψιφίου για την δημαρχεία κυρίου Ιωαννη Βαλερή .

3 τυχεροί θα λάβουν όλο το γιορτινό γεύμα των Χριστουγέννων ( Γαλοπούλα ,φρούτα ,γλυκά και ποτά )

3 οι τυχεροί που θα λάβουν από ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

και 3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από μια αντίκα κασετίνα ακυκλοφόρητη με ασημένια νομίσματα του 1963-64 μοναδική στο είδος της .

Δεν σας ζητούμε να κάνετε κάτι δύσκολο για να μπείτε στην μεγάλη αμς κλήρωση ,το μόνο που σας ζητάμε είναι να μας ακολουθείτε καθημερινά από Δευτέρα ως και Κυριακή εώς ότου λήξει ο διαγωνισμός μας και να αφήνετε τα σχόλια σας στις μουσικές στήλες ώστε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα εκεί στην ομάδα μας στο facebook .Να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τον κύριο Ιωάννη Βαλερή που είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο καθώς και για τα βαθιά του αισθήματα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκες ,μπέιτε στον κόπο και σε ένα λεπτό αφήνοντας τα σχόλια σας μπαίνετε αυτόματα στην κλήρωση ,όσο περισσότερο σχολιάζετε τόσες και οι πιθανότητες να είστε στους 9 τυχερούς μας φίλους .

Αυτά από εμένα ,και σήμερα σας επιλέγω ένα καινούργιο ομολογουμένως τραγούδι από τον αγαπητό Πάνο Κιάμο που το ακούω τελευταία πολύ και να σας πω την κρυφή μου αλήθεια μου αρέσει αρκετά ,οπότε σας το αφιερώνω με όλες εκείνες τις ευχές που θα σας κάνουν να περάσετε μια ήρεμη νύχτα .Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός της Αγίας Βαρβάρας βοήθεια μας και μέχρι τότε.....Να θυμάστε ότι δεν είμαστε χαζοί ,είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα στην ζωή που τώρα μας στερούν όπως δεν έκανε ποτέ κανένας άλλος ! Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ 

55 ημέρες για τα Χριστούγεννα: Τι μέρα πέφτουν φέτος, τα «τριήμερα» των  γιορτών | ΖΩΗ | iefimerida.gr

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top