Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το Τραγούδι της Νύχτας'' Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

07 Δεκεμβρίου 2020
(2 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

History of Christmas - HISTORY

Καλησπέρα σας κυρίες μου και κύριοι και καλή μας εβδομάδα .Δευτέρα σήμερα 7 Δεκεμβρίου και να πω για χτες που ήταν του Αγίου Νικολάου και προχτές του Αγίου Σάββα ,χρόνια πολλά σε όσους γιόρταζαν ,υγεία και καλά μυαλά .Να πω πρώτα τα ,του εορταστικού μας διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη και θα είναι ως και της 22 Δεκεμβρίου όπου και θα λήξει . Μεγάλος χορηγός για άλλη μια φορά είναι ο κύριος Ιωάννης Βαλερής ,νυν δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόλβης και ξανά υποψήφιος για την δημαρχεία .Έχουμε φιλοξενήσει αρκετές φορές τον κύριο Βαλερή στην μουσική μας στήλη σαν δωροθέτη και τον ευχαριστούμε πολύ .

Ο κύριος Βαλερής είναι γνωστός στο ευρύ κοινό της περιοχής μας για το μεγάλο  φιλανθρωπικό του έργο και μια σειρά από διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες ,είναι πανταχού παρών σε αυτόν που τον έχει ανάγκη χωρίς να ζητάει το παραμικρό αντίτιμο ,έτσι λοιπόν μετά από ένα χρόνο απουσίας από εδώ μέσα ,φέτος τον έχουμε ξανά κοντά μας με αυτόν τον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό όπου θα προσφέρει τα εξής δώρα-

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν το Γεύμα Των Χριστουγέννων (Γαλοπούλα ,ποτά ,γλυκά και φρούτα)

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 και 3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από μια αντίκα ,κασετίνα ακυκλοφόρητη με ασημένια νομίσματα του 1963-64 ,εκπληκτική στο είδος της .

Αυτά λοιπόν είναι τα μεγάλα δώρα αξίας και ο τρόπος για να μπείτε στην κλήρωση είναι πολύ απλός ,πηγαίνετε στην ομάδα μας στο facebook Volvinews (ομάδα) και όταν δείτε την ανάρτηση με το ''τραγούδι της Νύχτας'' και το τραγούδι της ημέρας κάθε Σαββ/κο με την Ρούλα Παναγιωτίδου ,πατήστε like και αφήστε απλά το σχόλιο σας ,΄κάθε σχόλιο μπαίνει στην κλήρωση ,το σχόλιο όμως όχι τα τύπου μπαρμπαδέλια ,μη βαριέστε ρε παιδιά να μας γράψετε μια καλησπέρα ,το σχόλιο σας γραπτό θέλουμε για να μας δίνετε δύναμη με αυτά που θα διαβάσουμε ,ναι οκ ωραία και τα μπαρμπαδέλια και οι καρδούλες αλλά θέλουμε να συμμετέχετε με γραπτό σχόλιο ,το επαναλαμβάνω καθημερινά γιατί μόνο τα γραπτά σχόλια θα μπούν στην κλήρωση ,το λέω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.Να ευχηθώ καλή δύναμη στον κύριο Ιωάννη Βαλερή για όποιο έργο επιτελεί και σε εσάς όλους που λαμβάνετε μέρος στον εορταστικό μας διαγωνισμό καλή σας επιτυχία.

Είπαμε να βρέξει και ξεκωλόθηκε συγνώμη κιόλας ,πολλά τα προβλήματα στο γνωστό οδικό δύκτιο από τους τεράστιους όγκους νερού που πέφτουν ασταμάτητα τα τελευταία 24ωρα στην πριοχή μας ,λέω προβλήματα και εννοώ τους πλημμυρισμένους δρόμους στα γνωστά σημεία ,δεν ξέρω εαν υπήρχαν ή υπάρχουν και προβλήματα σε οικίες και μπορείτε σε σχόλια να μας πείτε τα πάντα για την κακοκαιρία που μας πλήτει από την Παρασκευή με πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα.Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό τις επόμενες ώρες μιας και διαδοχικές κακοκαιρίες θα μας απασχολήσουν και αυτήν την εβδομάδα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Χτυπά την Ελλάδα η «λαίλαπα καταιγίδων» - Δείτε πού βρίσκεται

Καιρός live: Χτυπά την Ελλάδα η «λαίλαπα καταιγίδων» - Δείτε πού βρίσκεται

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής - Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της (ΕΜΥ).

Έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις επόμενες ώρες, περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Πρόσκαιρη μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής και από τα δυτικά, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-12-2020).

  1. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020) η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

  1. Πρόσκαιρα, από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020), η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες.

Β. Σήμερα στο Ιόνιο πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το μεσημέρι θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και από τις βραδινές στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα θαλάσσια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 Εριξε μέτρα... χιόνι στις Αλπεις και συνεχίζει! Απίστευτες φωτογραφίες.

Καιρός: Εριξε μέτρα... χιόνι στις Αλπεις και συνεχίζει! Απίστευτες φωτογραφίες

Πηγή-Newsbomb.gr ,Dokari.gr

 

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1826 Κοντά στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς, ο Καραϊσκάκης επικεφαλής του ιππικού του Χατζημιχάλη και άλλων αρχηγών, κατατροπώνει τους Τούρκους. Οι απώλειες των Τούρκων ανέρχονται σε 100 άντρες νεκρούς και 400 ζώα φορτωμένα τρόφιμα.

1889 Ο Τζον Ντάνλοπ πατεντάρει το λάστιχο με σαμπρέλα για όλα τα οχήματα.

1912 Ο Γερμανός αρχαιολόγος Λούντβιχ Μπόρχαρντ ανακαλύπτει στην Αίγυπτο την αρχαία προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης, συζύγου του Φαραώ Αμένοφη Δ'.

1912 Ο Ελληνικός στρατός (Απόσπασμα της ΙΙΙ Μεραρχίας) απελευθερώνει την Κορυτσά.

1917 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Αυστροουγγαρίας.

1926 Εκδίδεται στις ΗΠΑ η πρώτη πατέντα για ψυγείο οικιακής χρήσης, το οποίο λειτουργεί με γκάζι για την εταιρεία Electrolux.

1927 Στην Ελλάδα αρχίζει η εφαρμογή του αντικομουνιστικού κυβερνητικού προγράμματος. Συλλήψεις κομουνιστών στην Αθήνα.

1929 Η Τουρκία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1941 Οι Ιάπωνες με 360 αεροσκάφη καταστρέφουν την αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη. Στα 90 λεπτά της επίθεσης χάνουν τη ζωή τους 2.386 στρατιώτες των ΗΠΑ, καταστρέφονται 188 αεροσκάφη, άλλα 155 υφίστανται ζημιές, βυθίζονται 5 πλοία και άλλα 13 βγαίνουν εκτός μάχης. Την επομένη η Ουάσινγκτον θα μπει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

1945 Πατεντάρεται ο φούρνος μικροκυμάτων.

1965 Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται αμοιβαία άρση του αλληλοαφορισμού.

1966 Ωρα 19.00 αποπλέει από Κρήτη το Ε/Γ-Ο/Γ ή όπως λεγόταν τότε Φ/Β "ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ", πλοιοκτήτριας εταιρείας Τυπάλδου, για το μοιραίο του ταξίδι προς Πειραιά.

1974 Ο πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος, που είχε ανατραπεί από τη Χούντα των Αθηνών στις 15 Ιουλίου του ίδιου χρόνου, επιστρέφει στο νησί, έπειτα από εξορία 4,5 μηνών.

1975 Ο Βασίλης Χατζηπαναγής κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα Ηρακλή - Ατρόμητου στη Βέροια. Θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 281 φορές και θα πετύχει 61 γκολ.

1981 Η Ισπανία γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ.

1981 Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς τον Γεώργιο Ράλλη, καταψηφίζοντάς τον.

1983 Δύο επιβατικά αεροπλάνα της Iberia και της Aviaco συγκρούονται στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 93 άνθρωποι.

1988 Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Αρμενία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι και 400.000 να μείνουν άστεγοι.

1988 Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αρμενία προκαλεί τον θάνατο σε πάνω από 25.000 άτομα.

1995 Η άκατος του διαστημοπλοίου «Γαλιλαίος» εισχωρεί με επιτυχία στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Δία.

2008 Επεκτείνονται σε όλη τη χώρα τα επεισόδια για το θάνατο του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τη σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια. Πυρπολούνται καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.  

-Πηγή- Thepressroom.gr

Αύριο Πρώτα Ο Θεός θα δούμε τι λένε οι γνωστοί μετεωρολόγοι της χώρας μας για τον καιρό Των Χριστουγέννων ,προβλέψεις κτλ άυριο μιας και όπως είδαμε παραπάνω οι εικόνες από τις χιονισμένες Άλπεις είναι εκπληκτικές και άκρως γιορτινές αλλά και με προβλήματα πολλά που εκεί όμως τα έχουν συνηθισμένα ,μόνο εδώ στην Αθήνα άμα πασπαλίσει μας τα πρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στις ειδήσεις ,τώρα βέβαια το χιόνι δυστυχώς το ''έφαγε'' ο ιός οπότε δεν θα ασχοληθούν και πολύ ....

Να πω επίσης πως πολλά χωριά του δήμου μας έχουν ''βάλει τα καλά τους '' ,έχουν φωτιστεί με Χριστουγεννιάτικα φωτάκια και το θέαμα πραγματικά σε ορισμένα σημεία είναι πολύ όμορφο παρόλο την δύσκολη κατάσταση ,εγώ όμως θα πω για τον Σταυρό και όποιος θέλει στα σχόλια στην ομάδα μας ας αναφέρει για το δικό του χωριό και τον στολισμό ,θα πω λοιπόν ότι πραγματικά είναι πολύ όμορφο το χωριό και μπράβο σε αυτούς που έκαναν αυτήν την δουλειά ,το θέμα μου όμως είναι ότι φωτίστηκε μόνο η πρώτη σειρά ,θα μπορούσε να υπάρχει κάτι παρόμοιο ίσως στο λιμάνι ,ίσως στα γήπεδα του μπάσκετ μιας και εκεί τα ΄δεντρα αθφονούν και έτσι θα μοιραζόντουσαν τα φωτάκια σε πολλά σημεία του χωριού και όχι μόνο στην πρώτη σειρά ....Για να μην παρεξηγηθώ είπα πως είναι πολύ όμορφο το χωριό αλλά θα μπορούσε να ήταν και ομορφότερο.

Τέλος πάντων θα με πουν εμονική και ότι γαυτό διαφιμήζω τον κύριο Βαλερή γιατί του κάνω αγώνα .......ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΜΟΝΙΚΉ ΟΥΤΕ ΚΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ....Απλά μου αρέσει το πιο ωραίο και γαυτό λέω απλά την γνώμη μου ,όσο για τον αγώνα που κάνω ....σκ@τ@ στα μούτρα σας για άλλη μια φορά ,εγώ μια δουλειά κάνω εδώ και περιμένω την αναμοιβή μου από τον εκάστοτε χορηγό ..Τέλος .

Ας κυλήσει ωραία και ήρεμα η εβδομάδα μας ,ας είμαστε όλοι καλά ,ας έχουμε υγεία και ας μην τα πιστεύουμε όλα όσα μας λένε στις ειδήσεις (ακόμη βλέπετε τα παπαγαλάκια;;) ψάξτε λίγο τα θέματα ,μπείτε στο youtube βρείτε πράγματα .....Πήρε σε μια ανάρτηση από έκγυρη εφημερίδα πως μέχρι το Πάσχα τα μπαρ και κλαμπ τζαν-τζιν......ο κούλης τα είπε αυτά που θέλω πολλά να πω και δεν έκρυψα ποτέ οτι γέρνω στην δεξιά πλευρά αλλά με όλααααα αυτά που διαβάζω και βρίσκω και μαθαίνω κάθε μέρα για μένα έχει τελιώσει η όποια δεξιά πλευρά ! Πάμε παρακάτω και σας στέλνω την αφιέρωση μου με το τραγούδι που γουστάρω πολύ και ταυτίζομαι απόλυτα ,σας το αφιερώνω με πολλές ευχές για ένα ήρεμο βράδυ και μια πιο όμορφη εβδομάδα απ΄'όλες τις απόψεις .

Μαζί αύριο πάλι με πολλά και διάφορα και με τις προβλέψεις των ειδικών για τον καιρό που θα κάνει τα Χριστούγεννα .Να είστε όλοι καλά ,να περνάτε όμορφα μέσα στο σπίτι ,να ψάχνεστε πολύ και να αισιοδοξείτε ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Christmas Traditions in Denmark | Park Inn by Radisson

 

 

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά