''Το Τραγούδι της Νύχτας'' Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

15 Δεκεμβρίου 2020
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλησπέρα πέρα ως πέρα ,καλός ορίσατε και σήμερα Τρίτη 15 του Δεκέμβρη  στην μουσική στήλη της ιδιωτικής ,ηλεκτρονικής εφημερίδας www.volvinews.gr και για αρχή να ευχηθώ στον Ελευθέριο και την Ελευθερία χρόνια πολλά και σε όλους τους υπόλοιπους καραντινιώτες καλή μας ΛΕΥΤΕΡΙΑ !

Άγιος Ελευθέριος: Γιατί θεωρείται ο προστάτης των εγκύων - Πρωινός Λόγος  Κοζάνη

Ελπίζω και εύχομαι να είστε όλοι καλά γιατί με όλααααα αυτά που ακούμε γιατί δεν μπορούμε να ακούσουμε όλες τις πλευρές ακούμε μόνη την μια πλευρά αυτή του ιού και όχι και μια άλλη οπτική γωνία που δυστυχώς δεν μπορούμε να αναρτήσουμε τίποτα μιας και υπάρχει η χούντα του διαδυκτίου οπότε οι ψεκασμένους θα μας πουν ή συνομωσιολόγους ,την γνωστή καραμέλα ,και όχι γιατί δεν πιστεύουμε στον ιό ,φυσικά και πιστεύουμε ,γιατί έχουμε και μια άλλη άποψη αγαπητή μου κυρία και αγαπητέ μου κύριε.

Υπάρχουν και άλλοι γιατροί (όχι του συστήματος φυσικά ) υπάρχουν και άλλοι ειδικοί που λένε και κάτι άλλο και δεν είναι κακό να ξέρουμε και τις δυο απόψεις αλλά πλέον δεν υπάρχει η ελευθερία του λόγου η ελευθερία των δικαιωμάτων μας οπότε και βουλώνουν τα στόματα αλλά δεν ξέρω για πόσο μιας και η κοινωνία βράζει....

Είχε σημάνει ''silver alert'' για τον αρχιεπίσκοπο Ιερόνυμο αλλά τελικά εβρέθει .....και μάλιστα αντί για 9 άτομα στις εκκλησίες κέρδισε μια μικρή μάχη και θα είναι εαν δεν κάνω λάθος 25 άτομα ,κάτι είναι και αυτό εαν όμως ζούσε ο μακαριστός και αείμνηστός Χριστόδουλος μπορεί να πετυχαίναμε μια πιο ''μεγάλη νίκη'' τέλος πάντων όπως το βλέπει ο καθένας και μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και να πείτε ότι φταίει η εκκλησία .....εαν νομίζετε κάποιοι ότι φταίει η εκκλησία πολύ απλά δεν πας στην εκκλησία όχι να μιλάς άσχημα για τους υπόλοιπους που θέλουν να πάνε .

Θα πω αυτό και θα κλείσω πως οι παππούδες μας πολέμησαν για να είμαστε ελεύθεροι ,οι ήρωες της χώρας μας πολέμησαν για να είμαστε ελεύθεροι και εμείς και τα ιδανικά μας αλλά δυστυχώς η ελευθερία μας πλέον δεν υπάρχει έτσι όπως θα θέλαμε ,αλλά θυμώνω και θυμώνω γιατί τα γράφουν όλα στα παλιά τους τα παπούτσια και εννοώ τα δικαιώματα μας ως άνθρωποι και μας παιρνάνε γαι χαζούς ,εκεί είναι που θυμώνω πολύ ...

Lockdown: Τι θα ισχύσει για τις εκκλησίες τις γιορτές- Πώς και με πόσους θα τελεστούν οι λειτουργίες

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, μετά και τις εισηγήσεις της επιτροπής ειδικών για την πανδημία του κορονοϊου και τελικά ανοιχτές θα είναι οι εκκλησίες για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη (15/12) η τέλεση λειτουργιών σχετικά με τις εκκλησίες25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Ακόμη στο ΦΕΚ αναφέρεται, ότι οι πιστοί που θέλουν να επισκεφθούν ναούς ώστε να προσευχηθούν για λίγο, θα έχουν την δυνατότητα να το πράξουν εφόσον βρίσκονται εκτός του σπιτιού τους για κάποιον από τους λόγους που ήδη προβλέπονται. Εάν για παράδειγμα κάποιος βγει για ψώνια ή ατομική άθληση θα μπορεί να πάει και στην ενορία του να ανάψει κερί και να προσευχηθεί.

Η Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο προς τις Μητροπόλεις μέσω της οποίας παρέχονται ακριβείς οδηγίες, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.), η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 5509/15-12-2020 για την υπό αυστηρούς περιορισμούς λειτουργία των Ιερών Ναών κατά το Άγιο Δωδεκαήμερο.

Πως θα λειτουργήσουν οι Ιεροί Ναοί

1) Οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς τόσο για προσκύνηση και κατ ιδίαν προσευχή, όσο καί για προσέλευση κατά τις κύριες Θείες Λειτουργίες των τριών μεγάλων Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Περιτομή τού Χριστού, Θεοφάνεια), τηρουμένων των προβλεπομένων αποστάσεων και μέτρων αποφυγής του συνωστισμού (1 πρόσωπο ανά 15 τ.μ. επιφανείας, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους και με υποχρεωτική την χρήση μάσκας καθ όλη την διάρκεια των ιεροπραξιών), με επιτρεπόμενο αριθμό πιστών σε μικρούς Ναούς τον αριθμό των 25 προσώπων και σε κεντρικούς Ναούς των 50 προσώπων.

2) Προς τον σκοπό αποφυγής της παρουσίας πολλών προσώπων στον ίδιο χώρο για πολλή ώρα, οι Ιερές Μητροπόλεις θα ρυθμίζουν την τέλεση περισσοτέρων Θείων Λειτουργιών εντός της ίδιας ημέρας, με λιτότητα και απλότητα, οι οποίες προσφέρουν και συντομία χρόνου.

3) Κατά την Εορτή των Θεοφανείων δεν θα πραγματοποιηθούν Λιτανείες εκτός των Ιερών Ναών και ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός Αυτών, τηρουμένων ασφαλώς των ανωτέρω μέτρων υγειονομικής προστασίας.

 

4) Όσοι από τους πιστούς ανήκουν σε υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι) προτρέπονται να αποφεύγουν την έξοδο από τα σπίτια τους, χάριν της προστασίας της υγείας τους.

5) Οι Κληρικοί και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων κάθε Ιερού Ναού καθίστανται υπεύθυνοι ελέγχου και εφαρμογής των μέτρων και καθοδηγήσεως των πιστών με την αρωγή και του προσωπικού του Ναού τους. Καλούνται να εποπτεύσουν με την δέουσα εγρήγορση και απαρέγκλιτη ακρίβεια την τήρηση των παραπάνω οδηγιών, αναλογιζόμενοι την ευθύνη προστασίας της υγείας που αναλαμβάνουν έναντι της Πολιτείας, της κοινωνίας και της Εκκλησίας.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Η ήττα σας μπορεί να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εθνική ήττα της γενιάς μας»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Η ήττα σας μπορεί να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εθνική ήττα της γενιάς μας»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για όλα τα ανοιχτά μέτωπα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του προϋπολογισμού, καταλογίζοντας της απόλυτη αποτυχία σε όλο το φάσμα των ζητημάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί.

«Αν μια λέξη χαρακτηρίζει το προϋπολογισμό που παρουσιάζετε και τη διαχείριση που κάνετε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το τόπο και τους πολίτες, αλλά και τη κυβέρνησή σας συνολικά, η λέξη είναι : Αποτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «Αποτύχατε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτύχατε στη στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της κοινωνίας. Αποτύχατε στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων. Αποτύχατε ακόμα και στη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε μια στιγμή αγωνίας για όλους τους πολίτες. Και όχι μόνο αποτύχατε. Αλλά έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός Χριστουγέννων: Ξεκαθαρίζει μέσα στα επόμενα 24ωρα! Τι λένε Αρναούτογλου και Αρνιακός...

Καιρός Χριστουγέννων: Ξεκαθαρίζει μέσα στα επόμενα 24ωρα! Τι λένε Αρναούτογλου και Αρνιακός

Καιρός Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλα δείχνουν πως... χιόνια στο καμπαναριό δεν θα έχουμε. Τι θα συμβεί την Πρωτοχρονιά; Αρνιακός και Αρναούτογλου δίνουν την τάση...

Τόσο ο Σάκης Αρναούτογλου, όσο και ο Τάσος Αρνιακός έχουν «δει» τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία για τα Χριστούγεννα, αλλά και την μακροπρόθεσμη τάση για την Πρωτοχρονιά.

Συμφωνούν και οι δύο πως για τα Χριστούγεννα πάμε -εκτός απροόπτου- σε ήπιες καιρικές συνθήκες, ενώ προς την Πρωτοχρονιά αναμένεται ψυχρή εισβολή.

Καιρός Χριστουγέννων - Αρναούτογλου: Κατεβαίνουν πιο... ψυχρές αέριες μάζες

Ο Σάκης Αρναούτογλου καταγράφει τα νέα προγνωστικά δεδομένα για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, καθώς η Τρίτη θα είναι και η τελευταία ημέρα μιας μακράς περιόδου... παρέλασης βαρομετρικών χαμηλών.

Ο καιρός βελτιώνεται από την Τετάρτη και για αρκετές ημέρες θα παραμείνει ήπιος, χωρίς ισχυρές κακοκαιρίες και μόνο τοπικές βροχές, πιο πολλές την Παρασκευή. Οχι, κάτι το ανησυχητικό...

 

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει για τον καιρό των Χριστουγέννων πως θα αναμένει και τα στοιχεία των δύο επόμενων ημερών, αφού η τάση θέλει να... κατεβαίνουν στην Ευρωπη ψυχρές αέριες μάζες.

Πηγή-Newsbomb.gr /Dokari.gr

Σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου 1974 πέθανε ο ποιητής και πεζογράφος, Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου 1974 πέθανε ο ποιητής και πεζογράφος, Κώστας Βάρναλης

1707: Σημειώνεται η τελευταία καταγεγραμμένη έκρηξη στο ηφαίστειο Φούτζι στην Ιαπωνία.

1773: Οι κάτοικοι της Βοστόνης αδειάζουν στο λιμάνι το φορτίο τριών βρετανικών καραβιών που μεταφέρουν τσάι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φόρο που επιβάλλουν οι βρετανικές Αρχές στο τσάι που προέρχεται από τις αποικίες. Το γεγονός αυτό θα μείνει γνωστό ως το «Τσάι Πάρτι της Βοστόνης» (Boston Tea Party).

1809: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης χωρίζει την πρώτη σύζυγό του Ιωσηφίνα.

1885: Εγκαινιάζεται η Ακαδημία Αθηνών.

1899: Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Μίλαν.

1905: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού Variety. Θα εξελιχθεί στη «Βίβλο» της καλλιτεχνικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

1915: Ο γερμανός φυσικός και μαθηματικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη νέα «Θεωρία της Σχετικότητας».

1920: Σεισμός 8,5 Ρίχτερ καταστρέφει την επαρχία της Κίνας Γκανσού και στοιχίζει τη ζωή σε 200.000 ανθρώπους.

1923: Οι εκλογές στην Ελλάδα εξελίσσονται σε θρίαμβο του Ελευθερίου Βενιζέλου, εξαιτίας της αποχής των αντιβενιζελικών δυνάμεων. Είναι οι τελευταίες εκλογές που διεξάγονται με σφαιρίδιο.

1926: Ιδρύεται από πόντιους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη ο Απόλλων Καλαμαριάς.

1942: Ο Χάινριχ Χίμλερ διατάζει να μεταφέρονται οι υπό εξόντωση Αθίγγανοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

1949: Αίρεται ο στρατιωτικός νόμος στα νησιά της Ελλάδας, καθώς και στην περιοχή Αθηνών και Πελοποννήσου.

1960: δύο αμερικανικά αεροσκάφη συγκρούονται στον αέρα πάνω από τη Νέα Υόρκη σκοτώνοντας τους 134 επιβαίνοντες.

1971: Τα πακιστανικά στρατεύματα παραδίδουν το Ανατολικό Πακιστάν, μετά τον πόλεμο που διεξήγαγαν με τους αντάρτες και τους Ινδούς συμμάχους τους. Αργότερα, η περιοχή θα γίνει ανεξάρτητο κράτος, με το όνομα Μπανγκλαντές.

1974 Πέθανε  ο ποιητής και πεζογράφος, Κώστας Βάρναλης

1991: Το Καζακστάν κηρύσσει την ανεξαρτησία του από τη Σοβιετική Ένωση.

1993: Τα μέλη της ΕΟΚ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Δανία αναγνωρίζουν διπλωματικά τα Σκόπια με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM).

1995: Η κυκλοφορία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος στις αρχές του 2000 και η προώθηση της ΟΝΕ, αποφασίζονται, μεταξύ άλλων, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μαδρίτη. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βαφτίζουν» το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «ευρώ».

2008: Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

2011: Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο κερδίζει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του. Από το 1959, όταν ανέτρεψε τον δικτάτορα Μπατίστα, έως το 2006, οπότε παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, έγινε στόχος 368 φορές.

  Πηγή-Thepressroom.gr

 

Και για το τέλος άφησα το κομμάτι των διαγωνισμών μας ,ήδη όσοι συμμετέχετε στον Χριστουγεννιάτικο μπαίνετε και στην κλήρωση και για τον Πρωτοχρονιάτικο διαγωνισμό ,δυο σε ένα λοιπόν με σύνολο 25 κερδισμένους φίλους-μέλη που λαμβάνουν μέρος καθημερινά απλά με ένα σχόλιο και φυσικά με το like εκεί στην ομάδα μας στο facebook κάτω από κάθε ανάρτηση με το τραγούδι ή της ημέρας ή της νύχτας.

Δεν θα γίνει κανένα λάθος με τα σχόλια ( το έχει ξανακάνει ο Χρήστος Ευθυμιάδης αρκετές φορές ) και θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις δυο κληρώσεις που θα λάβουν μέρος ή μια στις 23 Δεκεμβρίου και η άλλη στις 30 Δεκεμβρίου .Εδώ θα πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστούμε στον δημοτικό σύμβουλο κύριο Ιωάννη Βαλερή ο οποίος για άλλη μια φορά χορηγεί όλα αυτά τα δώρα που θα λάβουν οι 25 φίλοι της ηλεκτρονικής μας σελίδας .

Τα δώρα τα ξέρετε αλλά θα τα ξαναπώ άλλη μια φορά και φυσικά καλή σας επιτυχία.

Οι 25 τυχεροί θα παραλάβουν από τον ίδιο τον κύριο Ιωάννη Βαλερή στο σημείο που θα μας υποδείξει όπου συνήθως είναι έξω από το δημαρχείο της Ασπροβάλτας είναι τα εξής-

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν το Γεύμα των Χριστουγέννων( Γαλοπούλα ,ποτά ,γλυκά και φρούτα )

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από μια σπάνια και ακυκλοφόρητη αντίκα κασετίνα με ασημένια νομίσματα του 1963-64

6 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα μπουκάλι κρασί 

5 οι τυχεροί που θα παραλάβουν από μια Βασιλόπιτα (από γνωστό ζαχαροπλαστείο της περιοχής μας για την τόνωση της αγοράς κατά τα λεγόμενα του δωροθέτη μας κυρίου Ιωάννη Βαλερή )

1 τυχερός/η  θα κερδίσει ένα αντρικό υποκάμισο 

1 τυχερός/η θα κερδίσει μια γυναικεία μπλούζα 

και 3 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα παιδικό σακίδιο 

Αυτά λοιπόν είναι τα δώρα αξίας που θα προσφέρει ο κύριος Βαλερής κατ'ιδίαν στα σημεία που θα μας υποδείξει οπότε μπείτε στον κόπο ,αφήστε μας το σχόλιο σας και καλή σας επιτυχία .Ο κύριος Βαλερής είναι πολύ γνωστός για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο και είναι πάντα κοντά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη ,πολλοί είναι εκείνοι που του ''κάνουν πόλεμο'' μιας και ξέρουν ότι έχει τεράστια δύναμη στα δικά του χέρια και δεν περιμένει από κανέναν το παραμικρό ,περιμένει μόνο να τον στηρίξετε και στις επόμενες εκλογές όπου θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για την δημαρχεία ,αυτό θέλει από τον απλό κόσμο και υπόσχετε κατά τα λεγόμενα του να βοηθάει τον πλησίον του όσο και όποτε μπορεί .

Και πριν σας καληνυχτίσω θα πω κάτι τελευταίο για να τελιώνω με τα troll γενικού τύπου που επειδή ο κύριος Βαλερής μου προσφέρει μια δουλειά για ένα μήνα και με κάποιο αντίτιμο αφού τον διαφημίζουμε μιας και κανένας άλλος δεν μου πρόσφερε δουλειά ,ειδικά όταν την είχα ανάγκη και θα πω σταματήστε να μου κολλάτε ταμπέλες και επίθετα και να μου λέτε εν μέσο πλην σαφώς ότι στηρίζω και θα ψηφίσω και θα κάνω και θα δείξω τον κύριο Βαλερή ,θα ψηφίσω και θα κάνω ότι θέλω δεν είστε αυτοί που θα μου υποδείξετε το πως θα φέρομαι ,πως θα ψηφίζω και πως θα κάνω την δουλειά μου ,σας ακούω τζάμπα και βερεσέ πραγματικά και όσο για τον κύριο Βαλερή αφήστε τον ήσυχο να κάνει την δουλειά του και εσείς την δική σας .

Ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει και να υποστηρίξει όποιον θέλει ,εμείς όμως εδώ κάνουμε μια δουλειά ,αυτό και κλείνω με ένα αγαπημένο τραγούδι που σας αφιερώνω και μαζί με τις ευχές μου για ένα όμορφο βράδυ θα λέω να στολίσετε και έξω τα σπίτια σας και αφήστε την κατήφια στην άκρη ....Αστόλιστο σπίτι ;;;;Γιατί ρε παιδιά ;;;;;Χριστούγεννα είναι ,στολίστε για να ξορκίσουμε το κακό .....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

15 Japanese Christmas Traditions | Sapporo Teppanyaki

Christmas at NCAR – North Clwyd Animal Rescue

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top