Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το Τραγούδι της Ημέρας'' Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

24 Φεβρουαρίου 2021
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι της ηλεκτρονικής ,ιδιωτικής εφημερίδας www.volvinews.gr ,καλημέρα σε όλους και εδώ αλλά και στην ομάδα μας εκεί στο facebook οπου μη ξεχνάτε πως εκεί διεξάγεται ακόμη ένας μεγάλος διαγωνισμός που είναι μια προσφορά αγάπης από τον δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφιο για την δημαρχία κ Ιωάννη Βαλερή όπου του στέλνω και τις ευχές μου για μια όμορφη ημέρα.

Σήμερα όμως 24 Φεβρουαρίου η εκκλησία μας τιμά την Εύρεση της τίμιας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου .Πάμε να δούμε μαζί κάποια πράγματα για τούτη την ημέρα ,να δούμε τα νέα για τον καιρό που είναι άκρως ανοιξιάτικος και φυσικά τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα'',στο τέλος του άρθρου το καλύτερο κομμάτι με τον διαγωνισμό και το τραγούδι της ημέρας που θα μας θυμήσει Eurovision .

prodromos 1

 Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας τιμά την εορτή της Α’ και Β’ ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

ΣχετικάΆρθρα

https://www.vimaorthodoxias.gr/wp-content/uploads/2019/06/euaggelio-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 120px) 100vw, 120px" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; position: absolute; top: 0px; bottom: 0px; left: 0px; width: 90px; min-height: 100%; color: rgb(160, 160, 160); z-index: -1;">
https://www.vimaorthodoxias.gr/wp-content/uploads/2021/02/AGIOS-POLYKARPOS-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 120px) 100vw, 120px" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; position: absolute; top: 0px; bottom: 0px; left: 0px; width: 90px; min-height: 100%; color: rgb(160, 160, 160); z-index: -1;">
https://www.vimaorthodoxias.gr/wp-content/uploads/2021/02/68d058a02186c68de67307e2bc517f83-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 120px) 100vw, 120px" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; position: absolute; top: 0px; bottom: 0px; left: 0px; width: 90px; min-height: 100%; color: rgb(160, 160, 160); z-index: -1;">
 

Όταν ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος αποκεφαλίστηκε από τον Ηρώδη, η Τιμία Κεφαλή του τοποθετήθηκε μέσα σε αγγείο από όστρακο όπου και το έκρυψαν στην κατοικία του Ηρώδη.

Μετά από πολλά χρόνια, ο Αγιος Ιωάννης φανερώθηκε στο όνειρο δύο μοναχών, (οι οποίοι είχαν φύγει για τα Ιεροσόλυμα με σκοπό να προσκυνήσουν το τάφο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού), λέγοντάς τους το σημείο όπου βρίσκεται η Τιμία Κεφαλή του.

Οι μοναχοί αυτοί αφού την βρήκαν, την παρέδωσαν σε κάποιον για να την μεταφέρει στην πόλη των Εμεσηνών. Όταν αυτός όμως πέθανε την κληροδότησε στην αδελφή του. Και από τότε διαδοχικά περιήλθε σε πολλούς, και κατέληξε στα χέρια κάποιου ιερομονάχου αρειανού που ονομαζόταν Ευστάθιος όπου έκρυψε την Τιμία Κεφαλή σε ένα σπήλαιο.

Από εκεί, μεταφέρθηκε επί Ουάλεντος, στο Παντείχιον της Βιθυνίας ώσπου ο Θεοδόσιος ο Μέγας την ανεκόμισε στο Έβδομο της Κωνσταντινουπόλεως, όπου έχτισε μεγαλόπρεπη Ναό.

Οι εορτές του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου σε ολόκληρο το έτος:
~ Η Σύλληψις (23 Σεπτεμβρίου)
~ Το γενέσιον (24 Ιουνίου)
~ Η Σύναξις (7 Ιανουαρίου)
~ Η Αποτομή της κεφαλής (29 Αυγούστου)
~ Η Α’ και Β’ Εύρεσις της κεφαλής (24 Φεβρουαρίου)
~ Η Γ’ Εύρεσις της κεφαλής (25 Μαΐου)

Ἀπολυτίκιον 
Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ἐκ γῆς ἀνατείλασα ἡ τοῦ Προδρόμου κεφαλή, ἀκτῖνας ἀφίησι τῆς ἀφθαρσίας, πιστοῖς τῶν ἰάσεων· ἄνωθεν συναθροίζει, τήν πληθύν τῶν Ἀγγέλων, κάτωθεν συγκαλεῖται, τῶν ἀνθρώπων τό γένος, ὁμόφωνον ἀναπέμψαι, δόξαν Χριστῷ τῷ Θεῷ.

Κοντάκιον
Ἦχος β’. Τά ἄνω ζητῶν.
Προφήτα Θεοῦ, καί Πρόδρομε τῆς χάριτος, τήν Κάραν τήν σήν, ὡς ῥόδον Ἱερώτατον, ἐκ τῆς γῆς εὑράμενοι, τάς ἰάσεις πάντοτε λαμβάνομεν· καί γάρ πάλιν ὡς πρότερον, ἐν κόσμῳ κηρύττεις τήν μετάνοιαν.

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με ήλιο και ενισχυμένους βοριάδες η Τετάρτη - Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία.

Σταυρός Θεσσαλονίκης

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα ανατολικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Newsbomb.gr- Πηγή

 

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικό

 

391.... Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Θεοδόσιος Α', απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.

1821.... Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει στο Ιάσιο την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.

1863.... Κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους σε αποκριάτικη παρέλαση στη Νέα Ορλεάνη της Λουϊζιάνας, τα αποκριάτικα άρματα.

1943.... Γενική απεργία πραγματοποιείται στην Αθήνα και τον Πειραιά, λόγω της εξαγγελίας εφαρμογής του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης από τους γερμανούς κατακτητές.

1946.... Ο Χουάν Περόν εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινή. 

1821.... Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει στο Ιάσιο την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.

1863.... Κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους σε αποκριάτικη παρέλαση στη Νέα Ορλεάνη της Λουϊζιάνας, τα αποκριάτικα άρματα.

1943.... Γενική απεργία πραγματοποιείται στην Αθήνα και τον Πειραιά, λόγω της εξαγγελίας εφαρμογής του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης από τους γερμανούς κατακτητές.

1946.... Ο Χουάν Περόν εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινής.

 

1981.... Ο Εγκέλαδος χτυπά τις Αλκυονίδες με 6,6 Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του μεγάλες καταστροφές και τους Αθηναίους να περνούν αρκετά βράδια στα πάρκα και τους δρόμους της πόλης. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων είναι 20 νεκροί, εκ των οποίων οι περισσότεροι από καρδιακή προσβολή.

 

.... Την ίδια μέρα, στη Μεγάλη Βρετανία, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναγγέλλουν τους αρραβώνες του πρίγκιπα Κάρολου με τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

1983.... To E/Γ Ο/Γ Χρυσή Αυγή βυθίζεται στον Κάβο ντ' Όρο, παρασύροντας στο θάνατο 28 επιβαίνοντες.

1989.... Ενα Μπόινγκ 747 της εταιρίας United Airlines, με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία από τη Χαβάη, ανοίγει κατά τη διάρκεια της πτήσης με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστούν στον αέρα 9 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα.

Σαν σήμερα το 1934 γεννήθηκε ο Μπετίνο Κράξι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ την ίδια μέρα το 2003 πέθανε ο ηθοποιός Τίτος Βανδής.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Και πάμε να κλείσουμε με τον διαγωνισμό μας και το τραγούδι της ημέρας που εννοείται σας αφιερώνω με αγάπη ,έτσι γιατί γουστάρω να ξορκίζουμε το κακό και να μεταδίδουμε μια νότα αισιοδοξίας .

Πολλά τα δώρα από τον χορηγό μας τον αξιότιμο δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφιο για τον δήμο ,κύριο Ιωάννη Βαλερή που και θέλει και μπορεί να δίνει χαρά στους συνανθρώπους μας ,Το έχει αποδείξει και το αποδεικνύει πρώτα με τα κοινωνικά παντοπωλεία που έχει ιδρύσει στον δήμο μας και οι δικαιούχοι κάθε μήνα λαμβάνουν τα απαραίτητα για να ζήσουν ,καύσιμα ,θέρμανση ,τρόφιμα ,αναλώσιμα ,ρούχα κτλ είναι από τα αγαθά που ο κύριος Βαλερής δίνει απλόχερα .Είναι σπουδαίο πράγμα να υπάρχουν τέτοιου είδους άνθρωποι που βοηθούν και ανταπεξέλθονται σε όποια δυσκολία έχει ο συνάνθρωπος τους .Ας μη πλέξω άλλο το εγκώμιο για τον κύριο Γιάννη ,δεν θέλει ,δεν το επιθυμεί αλλά εμείς οφείλουμε να τα συζητάμε και να λέμε όσο περισσότερα γίνεται για το σπουδαίο αυτό έργο που παράγει ο ίδιος και η ομάδα που τον πλαισιώνει.

Τα  δώρα είναι τα εξής-

Το κοινωνικό παντοπωλείο Ν.Απολλωνίας προσφέρει 5 Σακούλες με είδη Διατροφής 

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Ορεινού Όγκου του δήμου μας προσφέρει ένα 5 λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κιλά Μέλι και 2 κιλά τυρί 

Ο ίδιος ο κύριος Βαλερής επί προσωπικού προσφέρει ,Μια ηλεκτρική κουβέρτα ,Ένα ηλεκτρικό Αερόθερμο και Ένα Ηλεκτρονικό Παλμικό Οξύμετρο 

και τέλος μια εκπληκτική συλλογή από τις επίσημες εκδόσεις των Κυπριακών Γραμματοσήμων του 1979 -1980 σε πλήρες ασφράγιστες σειρές.

Αυτά είναι τα 12 μεγάλα δώρα αξίας κιόλας που θα παραλάβουν οι νικητές μετά την και την κλήρωση σε 14 ημέρες .Να έχετε καλή επιτυχία ,να συμμετέχετε καθημερινά και τα Σαββ/κα και να ξέρετε πως όλοι οι διαγωνισμοί διεξάγονται στην ομάδα μας στο facebook ,εκεί θα βρείτε τον καινούργιο διαγωνισμό και στην ανάρτηση ''Το Τραγούδι της Ημέρας'' αφήστε τα σχόλια σας και απλά μπείτε στην κλήρωση.

'Ηθελα να τονίσω επίσης πως ο κύριος Βαλερής ούτε πολιτικός είναι ,ούτε επιχειρεί να ασχοληθεί στο έπακρο με την πολιτική γαυτό και δηλώνει ανεξάρτητος και πολύ καλά κάμνει ,το μόνο που θέλει είναι να βλέπει χαρούμενους δημότες και συμπολίτες αυτού του ευλογημένου τόπου και τίποτα παραπάνω ,ελπίζει λοιπόν και στην δική σας στήριξη όταν έρθει η ώρα .

Σας είπα και στον πρόλογο μου πως η ημέρα είναι σήμερα για Eurovision ,και έχουμε καιρό να μεταδώσουμε τραγούδια που πήγαν στην Γιουροβίζιον (τα γράφω Ελληνικά για να καταλαβαίνουν όλοι ) και άλλα είτε πήραν πρωτιά ,είτε πήραν πολύ καλή θέση ,είτε ακόμη ,ακόμη να αδικήθηκαν οικτρά ...Εγώ επέλεξα σήμερα να σας μεταδώσω το συγκεκριμένο τραγούδι από το Αζερμπαιτζάν .

ALWAYS - ARASH & AYSEL (ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ - 2009)

Την ίδια χρονιά(2009) το Αζερμπαιτζάν βάζει πραγματικά όλα του τα μέσα προκειμένου να κατακτήσει την κορυφή. Αναθέτει την εκπροσώπηση της χώρας στο βαρύ πυροβολικό Αrash, πασίγνωστο για πολλές επιτυχίες όπως Boro Boro, Temptation κα. Καλή η διασημότητα βέβαια, αλλά έλειπε ένα βασικό συστατικό για να συμπληρωθεί το πακέτο, μία γυναικεία παρουσία… η Aysel! Έγινε η αιτία να παρακολουθήσουν και οι άνδρες γιουροβίζιον.

Ρυθμικό κομμάτι, έντονες σκηνικές παρουσίες, όμορφο χορευτικό, η καλλονή με το λευκό και ανάλαφρο φόρεμα που άφησε τον ανεμιστήρα να κάνει τη δουλειά του βοήθησαν τη συμμετοχή να σκίσει στο televoting. Όμως αντιμετωπίστηκε ψυχρά από τις επιτροπές καταλήγοντας στη 3η θέση.

Και εδώ οι eurofans είχαν το βιολί τους…

Ακούστε λοιπόν ,είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι ,ευχάριστο και βαθιά ερωτικό για αυτούς που νομίζουν ότι τους ταιριάζει .Μαζί θα είμαστε και πάλι αύριο το βραδάκι και αυτή είναι μια αλλαγή που 'ηθελα να γράψω και χτες όσο έχουμε διαγωνισμούς τις Πέμπτες θα γράφω βράδι όταν δεν θα έχουμε διαγωνισμούς Πέμπτες δεν θα είμαι κοντά σας .Να χαμογελάτε εεεεεε ,μη το ξεχνάτε αυτό ! Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά