''Το Τραγούδι της Ημέρας'' Τρίτη 18 Μα'ί'ου 2021
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

18 Μαϊος 2021
(2 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Εκδήλωση μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία στον δήμο Νεάπολης-Συκεών |  ThessNews

  Χριστός Ανέστη και καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.volvinews.gr ,την μεγάλη καλημέρα μου και στην ομάδα μας εκεί στο facebook και ιδιαίτερα στους φίλους της μουσικής στήλης που μας ακολουθούν καθημερινά .Όπως σας έγραψα και χτες σήμερα αλλά και αύριο Ημέρα μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα έχω αφιερώματα γιατί επιβάλλεται δεν πρέπει απλά ,επιβάλλεται οπότε παρακάτω θα δείτε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου .Πριν όμως άπο αυτά ας δούμε την επικαιρότητα και τα νέα του καιρού μιας και τα γεγονότα ''τρέχουν''και  να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας .

Αθηνα'ί'κη μετάλλαξη ...ναι κυρία μου το καινούργιο trend ,η νέα μόδα του ιού αφού είχαμε την Βραζιλιάνικη ,την Ινδική ,την Βρετανική να μη γίνει και Ελληνική η μετάλλαξη ;;;;Έλεος ...Σφυρίζουν άπο την γωνία οι γνωστοί ''ειδικοί''οι γλάστρες των πρωινάδικων ,ότι τα πράγματα είναι άσχημα ......Όπως καταλαβαίνουμε όλοι επειδή πέφτει ζεστό χρήμα πρέπει και αυτοί κάτι να πουν για να δικαιολογήσουν την ''δουλειά '' τους ....Νομίζω ότι πλέον δεν τους δίνει κανένας σημασία και γαυτό τα λένε αυτά ,μην πανικοβάλλεστε λοιπόν απλά τηρήστε τα μέτρα με τις αποστάσεις και προσέχετε πολύ και όλα θα πάνε καλά .

Κορονοϊός: Προβληματίζει η «χαλάρωση» - Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει «restart» στους ελέγχους.

Κορονοϊός

 Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στους δρόμους κάνοντας υπηρεσία έχουν παρατηρήσει εδώ και αρκετό καιρό -όπως χαρακτηριστικά λένε- ότι «ο κόσμος έχει χαλαρώσει σε σχέση με τα μέτρα για την πανδημία».

Οι εμβολιασμοί, σε συνδυασμό με την βελτίωση του καιρού και την άρση μιας σειράς από περιοριστικά μέτρα, είχε ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος πολιτών να αρχίσει να λαμβάνει εμφανώς λιγότερο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Με φόντο αυτή την ανησυχία, η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο για ένταση των ελέγχων, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν ατονήσει. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «restart» που θα επιχειρηθεί, ύστερα από ένα διάστημα «χαλάρωσης» των ελέγχων.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης για την τήρηση των μέτρων (φυσικές αποστάσεις, αποστάσεις ανάμεσα σε τραπέζια, χρήση μάσκας από το προσωπικό κλπ) αλλά και τήρηση του ωραρίου. Επίσης, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την αποτροπή διοργάνωσης κορονοπάρτι σε υπαίθριους χώρους. Εντολές θα δοθούν και για την επιβολή προστίμων σε όσους δεν φορούν μάσκα εκεί όπου είναι υποχρεωτική. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας παραμένει να είναι ύψους 300 ευρώ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει και ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που παίρνουν το λεωφορείο για να πάνε σε κάποια από τις παραλίες της Αττικής, χωρίς να φορούν μάσκα.

Έλεγχοι θα γίνονται και σε διερχόμενα αυτοκίνητα για να ελέγχεται ο αριθμός των επιβατών. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες εάν δεν επρόκειτο για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 μέχρι τις 5.00 το πρωί. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ημέρες όπως η Παρασκευή και το Σάββατο έχει παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση (δεδομένου της προχωρημένης ώρας) στους δρόμους της πρωτεύουσας, κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που διασκεδάζουν μετά τις 00.30 και επιστρέφουν στο σπίτι τους τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε ακόμα και καθολικούς ελέγχους οχημάτων σε κεντρικές λεωφόρους για τον έλεγχο των δικαιολογητικών μετακίνησης μετά τις 00.30.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία - Πότε και πού θα σημειωθούν βροχές

Καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 18 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 18 Μαΐου 1828... γεννήθηκαν οι Δροσουλίτες

Σαν σήμερα 18 Μαΐου 1828... γεννήθηκαν οι Δροσουλίτες

1828 Οι Τούρκοι προσβάλλουν το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν 600 Κρήτες επαναστάτες. Στη μάχη πέφτουν ηρωικώς οι περισσότεροι από τους υπερασπιστές του. Λέγεται πως από τότε, κάθε χρόνο τα χαράματα αυτής της μέρας εμφανίζονται στις πολεμίστρες του κάστρου τα φαντάσματα των ηρώων, οι γνωστοί Δροσουλίτες.

1913 Με τη συνθήκη του Λονδίνου, λήγει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα που κερδίζει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η Αλβανία που γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

1920 Γεννήθηκε ο Πολωνός Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, κατά κόσμον Κάρολος Βοϊτίλα, ο οποίος το 1978 έγινε ο πρώτος μη Ιταλός πάπας, μετά από 455 χρόνια

1922 Ιδρύεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

1954 Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

1973 Ο Σοβιετικός ηγέτης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η επίσκεψη θεωρείται ορόσημο για την αποκατάσταση των σχέσεων των δυο χωρών.

1974 Η Ινδία μπαίνει στο πυρηνικό κλαμπ και γίνεται η 6η χώρα που κατέχει πυρηνική βόμβα.

1978 Ανακαλύπτεται η σορός του Τσάρλι Τσάπλιν, που είχε κλαπεί από τυμβωρύχους, και συλλαμβάνονται οι δράστες, που απαιτούσαν λύτρα 600.000 δολαρίων.

1994 Διεξάγεται στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ο 37ος τελικός του Champions League μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων Μίλαν και Μπαρτσελόνα. Νικήτρια η ομάδα της Μίλαν με 4-0.

2004 Πεθαίνει ο Αμερικανός ντράμερ της τζαζ Έλβιν Τζόουνς, μέλος του θρυλικού κουαρτέτου του σαξοφωνίστα Τζον Κολτρέιν.

-Πηγή-Thepresroom.gr 

Οι εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων

 

Συγκλονιστικό: Πόντιος επιζών αφηγείται την Γενοκτονία των Ποντίων –  διαφορετικό

Ο Χορός Σέρρα

Το Ποτάμι: Η ποντιακή γενοκτονία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Ο ποντιακός  ελληνισμός δεν έχει ανάγκη από "πατερούληδες" - iPop

Δεν θα σχολιάσω τίποτε άλλο μιας και έχω τρομερή συγκίνηση αυτήν την στιγμή ,ψάχνοντας να βρω το τι θα αναρτήσω στο άρθρο πραγματικά νιώθει κάποιος είτε είναι Πόντιος είτε όχι ,ρίγη συγκίνησης να διαπερνούν το κορμί ,αυτά λοιπόν άπο εμένα για σήμερα ,ραντεβού αύριο Πρώτα Ο Θεός με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος μου για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού .Να προσέχετε ,να περνάτε όμορφα να χαμογελάτε και ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ .....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top