''Το Τραγούδι της Ημέρας'' Παρασκευή 21 Μα'ί'ου 2021 Των Αγίων Κωσταντίνου κ Ελένης
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

21 Μαϊος 2021
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Κωνσταντίνου και Ελένης: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 21 Μαΐου -  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

ΑΡΕΘΟΥΣΑ - YouTube

ΝΕΑ ΒΡΑΣΝΑ. 18 - 21 ΜΑΙΟΥ.. ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ!

Χριστός Ανέστη ,καλή σας ημέρα και χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα 21 Μαίου Των Αγίων Κωσταντίνου κ Ελένης .Έχουμε και στον δήμο μας ιερούς ναούς όπου πολυούχοι είναι οι Άγιοι που τιμούμε σήμερα αλλά δυστυχώς δεν επιτρέπεται ούτε και φέτος να διοργανωθούν τα γνωστά πανηγύρια ,εύχομαι του χρόνου Πρώτα Ο Θεός να γίνουν όλα όπως ήταν πριν .....

Χτες δεν ήμουν εδώ μιας και ξέχασα να σας αναφέρω στο άρθρο της Τετάρτης ότι θα λείπω ,δεν πειράζει είμαι σήμερα εδώ και πάμε μαζί να δούμε τι έχω για εσάς σήμερα .

Στα 40.000 στρέμματα η καμένη έκταση από τη φωτιά στην Κορινθία.

Φωτιά Κορινθία

H… υποχρεωτικότητα δεν υπάρχει ούτε ως λέξη!

H… υποχρεωτικότητα δεν υπάρχει ούτε ως λέξη!

Η ιστορία με τα εμβόλια για τον COVID αρχίζει και παίρνει περίεργη τροπή. Και λανθασμένη.

Διαβάζω για την υποχρεωτικότητα (νέα λέξη…) που θέλει να επιβάλλει η ΕΜΑΚ στους άντρες της για να κάνουν το εμβόλιο.

Ουδείς μπορεί να σου επιβάλλει τι θα κάνεις σε αυτό το θέμα. Αν θα κάνεις το εμβόλιο ή δεν θα το κάνεις. Αν θα το κάνεις τώρα ή μετά. Και για να λέμε τα πράγματα ως έχουν όταν πας να επιβάλλεις τον εμβολιασμό πέρα από το ότι δείχνεις τεράστια αδυναμία να πείσεις τον κόσμο ότι το εμβόλιο θα τον σώσει, μάλλον θα πετύχεις και το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα…

Δεν θα εμβολιαστούν ούτε αυτοί που είχαν αποφασίσει να το κάνουν. Γιατί νιώθουν ότι παραβιάζεται το τελευταίο κάστρο της κοινωνίας: Η ατομική ελευθερία.

Για την ακρίβεια παραβιάζεται ακόμη μια φορά τον τελευταίο χρόνο… Όταν για τον ίδιο «σκοπό» κλειδωθήκαμε στα σπίτια μας, έπρεπε να στείλουμε sms για να πάμε μέχρι το ψιλικατζίδικο, μας έβγαζε ο… σκύλος μας βόλτα, χάσαμε κάθε κοινωνική ακόμη και οικογενειακή επαφή.

Τώρα με τη λέξη… υποχρεωτικότητα, επιχειρείται η κατάργηση του προνομίου που έχει ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος στον πλανήτη- τουλάχιστον σε πολιτισμένες χώρες- να αποφασίζει ο ίδιος τι θα πράξει με την υγεία του.

Για να μην μακρηγορούμε:

Το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη τόσος πολύς κόσμος που δεν έχει πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστεί φανερώνει την αδυναμία όλων αυτών που θεωρητικά πρέπει να πείσουν αυτόν τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο…

Δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα με τις απόψεις του καθενός) υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, που δεν έχουν πειστεί, που φοβούνται…

Αντί λοιπόν για το «σώνει και καλά» ας επιλεγεί η «πειθώ». Αρκετό νταβατζηλίκι βάλαμε στο κεφάλι μας εδώ και ενάμιση χρόνο…

Κάπου φτάνει. Πείστε τον κόσμο ότι είναι το σωστό.

Μην του κουνάτε το δάχτυλο. Και κυρίως μην σκεφτείτε ότι μπορείτε να του επιβάλλετε κάτι τέτοιο.

Γράφει για το Newsbomb.gr ο Νίκος Συρίγος 

  

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

- Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές - Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι...

Καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έχει παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:

α. Τους Θυελλώδεις δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα και

β. Τις ισχυρές βροχές στη βορειοανατολική χώρα όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

 
 

Πιο αναλυτικά:

  1. Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν την Παρασκευή, αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
  2. Οι ενισχυμένοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη.
  3. Ο καιρός σήμερα

    Στα βορειοανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

    Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη.

  4. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια και ανατολική χώρα.
  5. Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου

  6. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 21 Μαΐου

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
    Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
    Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
    Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και έως τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

  7. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με βροχές και καταιγιδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
    Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  8. Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 21 Μαΐου 1938 η Ελλάδα αποκτά ραδιόφωνο

Σαν σήμερα 21 Μαΐου 1938 η Ελλάδα αποκτά ραδιόφωνο

1819 Το πρώτο ποδήλατο κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

 

1860 Βίλεμ Εϊντχόφεν, ολλανδός γιατρός, που ανακάλυψε το ηλεκτροκαρδιογράφημα το 1903 και τιμήθηκε με Νόμπελ Ιατρικής το 1924. (Θαν. 29/9/1927)

1864 Το Ιονικό κράτος (Ιόνια νησιά) ενώνεται με την Ελλάδα. Στο Κάστρο της Κέρκυρας υψώνεται η Ελληνική σημαία.

1881 Ιδρύεται ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός από την Κλάρα Μπάρτον.

1887 Η Ρουμανία ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.

1904 Ιδρύεται στο Παρίσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), με πρώτο πρόεδρό της, το Ρομπέρ Γκεράν.

1930 Ο υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση, η οποία στηρίζεται πάνω στην αναμόρφωση του δημοτικού σχολείου ως εξατάξιου, αυτοτελούς και υποχρεωτικού.

1938 "Εδώ Αθήναι". Με τον τίτλο αυτό βγαίνει στον αέρα η πρώτη επίσημη εκπομπή της ΥΡΕ (Υπηρεσίας Ραδιοφωνικών Εκπομπών) από τους ραδιοθαλάμους Ζαππείου στην Αθήνα.

1945 Σε ηλικία 45 χρόνων, ο άλλοτε αρχηγός των Ες-Ες και της Γκεστάπο, Χάινριχ Χίμλερ, αυτοκτονεί στη φυλακή, προκειμένου να μη δικαστεί.

1985 Γεννιούνται τα πρώτα τρίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα.

1991 Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ρατζίβ Γκάντι δολοφονείται κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας. Ηταν γιος της πρωθυπουργού Ιντιρα Γκάντι, που επίσης δολοφονήθηκε.

1995 Πραγματοποιείται στην Ελλάδα η πρώτη κατεδάφιση με δυναμίτη στο 15ώροφο και επί 30 χρόνια ημιτελές κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Σλίμαν.

1999 πέθανε ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής, Φρέντυ Γερμανός.

2005 50ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο της Ουκρανίας. Νικήτρια αναδεικνύεται για λογαριασμό της Ελλάδας η Έλενα Παπαρίζου με το τραγούδι «My Number One» σε μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχους της Ναταλίας Γερμανού. Είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδας στα 31 χρόνια συμμετοχής της στο θεσμό.

2006 Το Μαυροβούνιο αποφασίζει σε δημοψήφισμα με πλειοψηφία 55,5% την ανακήρυξή του σε ανεξάρτητο κράτος και τη διάλυση του ομόσπονδου κράτους Σερβίας - Μαυροβουνίου.

Πηγή-Thepressroom.gr

  Αυτά άπο εμένα και το άρθρο μου σήμερα Παρασκευή και ξαναλέω χρόνια πολλά στους εορτάζοντες στους υπόλοιπους εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο Σαββ/κο αλλά να μην ξεχνάτε να τηρείτε τα μέτρα κατά του ιού ,μην συνοστίζεστε και κρατήστε αποστάσεις ,δεν τέλιωσε τίποτε ακόμη.Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Δευτέρα Πρώτα Ο Αναστάς Θεός και μέχρι τότε ......Χαμογελάστε ακόμη και σε αυτούς που σας γυρνούν την πλάτη .....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top