Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 12/9
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Σεπτεμβρίου 2021
(1 Ψήφος)

Καλημερούδια φίλοι και φίλες του Volvinews, να έχετε όλοι μια ευλογημένη και δημιουργική Κυριακή...Κάθε καινούρια μέρα που μας ξημερώνει είναι κι ένα θείο δώρο, οπότε απολαύστε την!

Για τη μάχη που δίνει να απαλλαγεί από τα κιλά μίλησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο διάσημος παρουσιαστής αναφέρθηκε και στο χάπι αδυνατίσματος που του χορηγήθηκε από πλαστικό χειρούργο, του οποίου οι παρενέργειες όμως τον έκαναν να χάσει τα λογικά του. Έπαιρνε το χάπι για να του κόψει την πείνα κι είχε γίνει ένας άγριος άνθρωπος. Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του και ήταν έτοιμος να μαλώσει με τους πάντες, όπως δήλωσε. Μάλιστα, ο Γρηγόρης δεν δίστασε να παραδεχτεί πως μέσα σε αυτά τα χρόνια που ξέφυγε στα κιλά, βίωσε πολύ παράξενες καταστάσεις, κάπως "ρατσιστικές". Έβλεπε ανθρώπους στον δρόμο να συζητάνε για το πώς πάχυνε έτσι, επίσης του έστελναν μηνύματα πάρα πολύ άσχημα. Ο ίδιος αναφέρθηκε λέγοντας: "Όποιος μιλάει για τα κιλά του άλλου, είναι απάνθρωπο! Δεν ξέρεις ποτέ για ποιο λόγο τα έχει βάλει...Αν αυτά συμβαίνουν σε εμένα, σκέψου τι γίνεται σε άλλους ανθρώπους που είναι επίσης έτσι. Θέλει δύναμη και αποφασιστικότητα"!

Ξετρελαμένη με τον εγγονό της είναι η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη. Ο μονάκριβος γιος της Ορφέας Αυγουστίδης και η σύντροφός του Γεωργία, τον περασμένο Απρίλιο απέκτησαν έναν γιο. Η ίδια πίστευε ότι δε θα μπορούσε να αγαπήσει κάποιον περισσότερο από το παιδί της, αλλά το νιώθει τώρα για τον εγγονό της, τον Αχιλλέα-Κωνσταντίνο! Όσο για τη συνεργασία της για πρώτη φορά με τον γιο της στο σήριαλ «Σασμός», τη θεωρεί μια σπάνια ευκαιρία κι ευλογία. Ήθελε πάντοτε να παίξει με τον Ορφέα και χαίρεται πάρα πολύ που της συνέβη αυτό!

Σε πελάγη ευτυχίας ζουν η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο σύζυγός της Μίνως Μάτσας. Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου η γνωστή πολιτικός έφερε στον κόσμο τα δίδυμα μωράκια της και η ίδια δήλωσε: "Είμαι πολύ συγκινημένη που μου δόθηκε αυτή η ευλογία! Τα διδυμάκια μας γεννήθηκαν την ημέρα των γενεθλίων του Μίνου.Του είχα υποσχεθεί πως θα ήταν το δώρο του για τα γενέθλιά του και πράγματα έτσι έγινε".

Και κάτι από το παρελθόν:

Η ταινία «Λόλα» του 1964 αποτελεί μια από τις πλέον ιστορικές ταινίες της Finos Films, στην οποία συνυπήρξαν κορυφαίοι ηθοποιοί και μεγάλα ονόματα της μουσικής. Σηματοδότησε την επιστροφή της Τζένης Καρέζη στον Φίνο μετά από δύο χρόνια απουσίας, ενώ έδωσε το έναυσμα μιας μεγάλης καριέρας σε μια άγνωστη εκείνη την εποχή τραγουδίστρια, την Βίκυ Μοσχολιού! Η Τζένη Καρέζη και ο Νίκος Κούρκουλος, δύο ηθοποιοί που εκείνη την εποχή «χάλαγαν κόσμο» στα ταμεία των κινηματογράφων και όχι άδικα, αποτέλεσαν το «βαρύ πυροβολικό» της ταινίας, η οποία διαπραγματεύονταν ένα δύσκολο θέμα με πρωταγωνιστές ανθρώπους του υποκόσμου και της Τρούμπας. Μάλιστα για τις ανάγκες της ταινίας, ο δρόμος της Τρούμπας δημιουργήθηκε μέσα στα στούντιο της Finos Films, αφού το πραγματικό περιβάλλον της Τρούμπας ήταν ιδιαίτερα εχθρικό για να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα μιας ταινίας που θα είχε θέμα την περιοχή αυτή και τους ανθρώπους της. Κι όπως ήταν φυσικό μια τέτοια κατασκευή είχε μεγάλο κόστος, κάτι όμως που τελικά αποσβέστηκε, αφού η «Λόλα» σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία κι έκοψε στην πρώτη προβολή της 313.822 εισιτήρια! Ένα ακόμα ενδιαφέρον της ταινίας, αφορά στην σκηνή που τραγουδάει η Β.Μοσχολιού στο παράθυρο ενός σπιτιού της Τρούμπας το τραγούδι: "Χάθηκε το φεγγάρι" σε στίχους του Βαγγέλη Γκούφα και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου! Η ίδια δεν είχε εμπειρία από γυρίσματα, δυσκόλεψε και δυσκολεύτηκε και έτσι το πρώτο γύρισμα ξεκίνησε νωρίς το βράδυ και έληξε ξημερώματα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να «κρατηθεί» η σκηνή, αφού και πάλι είχε λάθη. Η Μοσχολιού «εκλιπαρούσε» τον Δημόπουλο να σταματήσει το γύρισμα αφού δεν άντεχε άλλο, κάτι που ο τελευταίος έκανε. Το νέο ραντεβού για το γύρισμα δόθηκε το ίδιο βράδυ, όπου αυτή τη φορά όλα πήγαν κατ’ ευχήν!

Και κάπως έτσι τελειώνει το "μουσικό ταξίδι" του Σαββατοκύριακου, σας εύχομαι να έχετε μια καλή εβδομάδα!

 

 

Ρούλα Παναγιωτίδου

Τελευταία άρθρα από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου