Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το Τραγούδι και η ενημέρωση της Ημέρας'' Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 του Αγίου Νικολάου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Δεκεμβρίου 2021
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρα κυρίες και κύριε καλή μας εβδομάδα και χρόνια πολλά στον Νίκο ,την Νικολέτα και σε όσους γιορτάζουν σήμερα 6 Δεκεμβρίου που η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Νικόλαο προσ΄τατη των ναυτικών μας .Πριν προχωρήσω όμως στην ενημέρωση της ημέρας θα ήθελα να σας πω ότι προσέχουμε πάρα πολύ το τι αναρτούμε ,τι γράφουμε και τι σχολιάζουμε στην ομάδα μας στο facebook Volvinews ουκ ολίγες φορές έχουν γίνει συστάσεις και για αναρτήσεις αλλά και για απρεπή σχόλια ,θα παρακαλούσαμε για άλλη μια φορά να σέβεστε την ομάδα και τους ανθρώπους που είναι μέλη σε αυτήν ,επειδή σας δίνετε βήμα μην το παρακάνετε και σχολιάζετε με άσεμνο τρόπο ,με βρισιές κτλ ,μην αναφέρετε ονόματα χωρίς να ξέρετε περί τίνος πρόκειται ,σας παρακαλούμε πολύ .

Αφήνουμε τον καθένα να σχολιάζει και να κοινοποιεί αναρτήσεις αλλά προσέχετε πολύ και σεβαστείτε ξαναλέω τα μέλη της ομάδας ,αυτά και ελπίζω να έγινα για άλλη μια φορά κατανοητή ,το ότι δεν συμφωνούμε με κάποιον άλλο δεν σημαίνει ότι αρχίζουμε να βρίζουμε στα σχόλια ,δείξτε σεβασμό και μην προχωράτε σε διαλόγους ανάρμοστους .

Άγιος Νικόλαος ναός στο χωριό Κοκκάρι της Σάμου

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε το 270 στα Πάταρα της Λυκίας, στη Μικρά Ασία, από Έλληνες γονείς ευσεβείς και εύπορους και έτυχε επιμελημένης μόρφωσης. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Από πολύ νωρίς είχε αφιερωθεί στα Θεία, μετά την μετάβασή του στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και τον Πανάγιο Τάφο. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του χειροτονήθηκε ιερέας. Στην αρχή αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο και έγινε ηγούμενος της Μονής Σιών στα Μύρα της Λυκίας. Όταν απεβίωσε ο τότε Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, οι επίσκοποι αναγόρευσαν Αρχιεπίσκοπο τον Νικόλαο.

Από τη θέση αυτή ανέπτυξε έντονη δράση και επεξέτεινε τους αγώνες του για την προστασία των φτωχών και των απόρων ιδρύοντας νοσοκομεία και διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Προικισμένος με υψηλό χριστιανικό φρόνημα, θάρρος και ζωτικότητα εμψύχωνε τους διωκόμενους (από τους Ρωμαίους) Χριστιανούς, διωκόμενος και εξοριζόμενος και ο ίδιος για τη στάση του αυτή.

Κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού υπέστη βασανιστήρια. Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι Χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν προικισμένος με το χάρισμα της θαυματουργίας και έσωσε πολλούς ανθρώπους, και όσο ήταν εν ζωή, αλλά και μετά τον θάνατό του.

Αναφέρονται πλείστα θαύματα του Αγίου, όπως η απελευθέρωση των τριών στρατηλατών, θεραπείες νοσούντων και αποκαταστάσεις φτωχών.

Ο θάνατος του[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αγιος Νικόλαος αποδήμησε ειρηνικά στις 6 Δεκεμβρίου του έτους 343. Μετά τον θάνατό του ονομάστηκε «Μυροβλύτης», καθώς σύμφωνα με την παράδοση της χριστιανικής θρησκείας, τα λείψανά του άρχισαν να αναβλύζουν Άγιο μύρο, όπως και άλλων αγίων. Τα λείψανά του διατηρήθηκαν στα Μύρα της Λυκίας έως και τον ενδέκατο αιώνα, όπου το 1087 κάποιοι ναύτες αφαίρεσαν τα περισσότερα και τα μετέφεραν στην Ιταλία, στην πόλη Μπάρι, όπου τοποθετήθηκαν στην Βασιλική του Αγίου Νικολάου, που θεμελιώθηκε εκεί το 1087 ακριβώς για να στεγάσει τα λείψανα του Αγίου. Οι Βυζαντινοί κατηγόρησαν τους Λατίνους για «ιερή κλοπή» και τους προειδοποίησαν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι εκτός από τον νόμο και με την οργή του ίδιου του Αγίου. Οι Σελτζούκοι είχαν κατακτήσει την περιοχή όμως μετά τη Μάχη του Μαντζικέρτ (1071), και οι ναυτικοί ισχυρίστηκαν ότι πήραν τα οστά για να τα προστατεύσουν από τους Τούρκους, που είχαν στην κατοχή τους τα Μύρα. Λέγεται ότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας άρχισε να αναβλύζει τόσο πολύ μύρο από τα ιερά λείψανα, που οι πιστοί το μάζευαν σε δοχεία για θεραπεία από διάφορες αρρώστιες, ενώ αρκετοί λιποθυμούσαν από την ευωδία του μύρου αυτού.

Οι Βενετοί που συμμετείχαν στην Α΄ Σταυροφορία πέρασαν από τα Μύρα, αφαίρεσαν τα υπόλοιπα οστά και τα μετέφεραν στην επιστροφή τους στη Βενετία (6 Δεκεμβρίου 1100). Ο επίσκοπος Ενρίκο Κονταρίνι, αρχηγός των Σταυροφόρων Βενετών, διεκδικούσε τον Άγιο Νικόλαο σαν Άγιο προστάτη της Βενετίας και αντίπαλο του Ευαγγελιστή Μάρκου. Αυτό ήταν αδύνατο επειδή τα περισσότερα οστά βρίσκονταν στο Μπάρι.[2] Τα οστά του Αγίου Νικολάου τοποθετήθηκαν στον ναό Σαν Νικολό ντι Λίντο, στο μακρόστενο νησάκι του Λίντο μήκους 15 χιλιομέτρων που χώριζε τη Λιμνοθάλασσα της Βενετίας από την Αδριατική Θάλασσα.

Η μνήμη του γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου, τόσο από την Ορθόδοξη, όσο και από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Απολυτίκιο Αγίου Νικολάου (ήχος δ΄)

«Κανόνα πίστεως, καὶ εἰκόνα πραότητος,ἐγκρατείας διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου,ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια·διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά,τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια.Πάτερ ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ,σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.»

 

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Λακωνία: Η 36χρονη ζήτησε από τον σύζυγό της να χωρίσουν και αυτός την έπνιξε...

Λακωνία: Η 36χρονη ζήτησε από τον σύζυγό της να χωρίσουν και αυτός την έπνιξε

Μια ακόμη απάνθρωπη γυναικοκτονία ίσως με τη μεγαλύτερη αγριότητα που έχουμε δει σημειώθηκε στη Λακωνία.

Εκεί ένας 40χρονος Αλβανός φέρεται να έπνιξε με τα χέρια του την 36χρονη σύζυγό του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από τη μέχρι στιγμής έρευνα το θύμα ζήτησε χθες, Κυριακή, από τον 40χρονο δράστη να χωρίσουν. Ακολούθησε καβγάς μέχρι που κάποια στιγμή ο 40χρονος έπιασε από το λαιμό το θύμα και το έπνιξε.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή εντολή σε Ανδρουλάκη – Το μυστήριο του β' γύρου...

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Καθαρή εντολή ανανέωσης της παράταξης έστειλαν τα 270.000 μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής που έλαβαν μέρος στην χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος τους, δίνοντας ένα τεράστιο προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί την επόμενη Κυριακή.

Αυτή η μεγάλη διαφορά που κατέγραψε ο νεαρός ευρωβουλευτής από τον δεύτερο σε ψήφους Γιώργο Παπανδρέου, βάζει σε σκέψεις αρκετά πρόσωπα από το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, που ζυγίζουν τις επιλογές που έχουν μπροστά στον κίνδυνο μίας σαρωτικής ήττας στον δεύτερο γύρο.

Ασέλγεια 11χρονης από καθηγητή φροντιστηρίου: «Ξαφνικά παραιτήθηκε από όλα»

καταγγελία ασέλγεια

Συγκλόνισε ο πατέρας της κοπέλας η οποία σε ηλικία 11 ετών φέρεται να έπεσε θύμα ασέλγειας από καθηγητή φροντιστηρίου, υπόθεση για την οποία έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.

«Παζάρι» ουσιών με ορμητήριο σχολείο στη Γκράβα: Το «stuff», η «κόκα» και οι σημειώσεις...

Το «stuff», η «κόκα» και οι σημειώσεις

Χειρόγραφες σημειώσεις βρέθηκαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των ερευνών για το «ξήλωμα» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με «ορμητήριο» σχολικό συγκρότημα στη Γκράβα (Γαλάτσι).

Για την υπόθεση οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Έλληνες, οι οποίοι φέρονται να «έσπρωχναν» κάνναβη, κοκαΐνη και φαρμακευτικά δισκία γύρω από σχολείο και μάλιστα ακόμα και κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Γιώργος Τράγκας: Τα τελευταία νέα για την υγεία του – Στο σπίτι με ήπια συμπτώματα η σύζυγός του...

Γιώργος Τράγκας

Σε κρεβάτι ΜΕΘ παραμένει για νοσηλεία ο Γιώργος Τράγκας ο οποίος νοσεί με κορονοϊο ενώ η σύζυγός του, η οποία βρέθηκε επίσης θετική στην covid-19, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της με ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Συγκεκριμένα για τον Γιώργο Τράγκα ο Πάρις Κουρτζίδης με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του είναι «σταθερή, επουδενί ανησυχητική – τουλάχιστον αυτή τη στιγμή».

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης - Η πολιτική πορεία και η χρονιά-ορόσημο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ. Ο 42 χρόνων πολιτικός από την Κρήτη έκανε την έκπληξη και διεκδικεί πλέον με αξιώσεις την προεδρία του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Ποιος είναι όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης; Γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε από νωρίς, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν παρακολούθησε τυχαία μια συνέλευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου σπούδαζε πολιτικός μηχανικός. Έτσι, το 1997 αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ και δύο χρόνια αργότερα εκλέγεται γραμματέας της στην Ξάνθη.

Το 2001 τον βρίσκει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα ακολουθεί σταθερά καριέρα επαγγελματικού πολιτικού στελέχους. Ορόσημο για την πορεία του αποτελεί ο Μάρτιος του 2013, όταν σε ηλικία 34 ετών και χωρίς ουσιαστικά να το περιμένει κανείς, εκλέχτηκε με σαρωτικά ποσοστά Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από γνωστό τοπικό στέλεχος- προερχόμενο από την νεολαία μετατράπηκε σε σημαντικό εσωκομματικό πόλο.

Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη. Ωστόσο, μια περιπέτεια με την υγεία του δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεξαγάγει προεκλογικό αγώνα όπως θα ήθελε και να επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βγει δεύτερος με 113.719 σταυρούς. Έκτοτε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Νοέμβριο του 2017 έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα.

Τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους. Έχει έναν γιο 10 ετών, τον Μαρίνο. Του αρέσει το θέατρο και η ξενάγηση σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο πάθος του τα ταξίδια. Ακούει πολύ μουσική, κυρίως παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά όταν οδηγεί του αρέσει να ακούει κλασική μουσική. Ασχολείται όσο μπορεί με τα social media.

Οι αυταπάτες του Γιώργου Παπανδρέου και η σκληρή πραγματικότητα...

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Μάλλον ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε συνυπολογίσει πως δεν μπορούσε να ξεχαστεί ότι ήταν εκείνος που έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων

Μάλλον ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε συνυπολογίσει πώς δεν μπορούσε να ξεχαστεί ότι ήταν εκείνος που έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων, φέρνοντας μάλιστα και το ΔΝΤ. Και μπορεί να μην είναι ο μόνος υπεύθυνος για ό,τι βίωσε η Ελλάδα τα 10 μνημονιακά χρόνια, ωστόσο η εικόνα από το Καστελόριζο στις 23 Απριλίου του 2010 έχει μείνει ανεξίτηλη στην πλειοψηφία των πολιτών. Και όσο και αν προσπάθησε ο Γιώργος Παπανδρέου να αποτινάξει από πάνω του τη θλιβερή εκείνη Παρασκευή, δεν τα κατάφερε.

Το περίεργο είναι πως οι συνεργάτες του όλες τις προηγούμενες ημέρες εκτιμούσαν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα ήταν ο νικητής. Ή είχαν αυταπάτες ή πόνταραν κάπου αλλού και δεν τους βγήκε. Μπορεί το όνομα Παπανδρέου να είναι βαρύ, όμως τα λάθη πληρώνονται και αυτό έστω και αργά θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει. Όσοι πήγαν να ψηφίσουν και δεν ήταν λίγοι, αποδείχθηκε πως επιθυμούν την αλλαγή και την ανανέωση, προκειμένου το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ να ξαναγεννηθεί και να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική σκηνή, κάτι που πίστεψαν πως δεν θα μπορούσε να γίνει με αρχηγό τον πρώην πρωθυπουργό.

Ακόμα και η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το debate των υποψηφίων θεωρήθηκε όχι μόνο ασέβεια προς τους αντιπάλους του αλλά και ως στοιχείο αδυναμίας, καθώς ήταν βέβαιο πως ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να απαντήσει για τα μνημόνια, το ΔΝΤ, κλπ. Η πολιτική έχει μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές και αυτό δεν το συνυπολόγισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το πρώτο χαστούκι ήταν ηχηρό και τις επόμενες ημέρες θα διαφανεί αν το έχει καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός. Και θα ήταν καλό να συνειδητοποιήσει πως στον δεύτερο γύρο τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για να μην προσγειωθεί και πάλι απότομα στην πραγματικότητα.

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά...

Αλλαγές στον καιρό δείχνουν τα μερομήνια

Μερομήνια 2022: Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Έρχεται βαρύς χειμώνας με κρύο και χιόνια 

Τα μερομήνια είναι ο εμπειρικός τρόπος για να προβλέψει κανείς τον καιρό και «δείχνουν» τις καιρικές συνθήκες κατά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Με χιόνια αναμένεται να μπει το 2022 σύμφωνα με την πρόβλεψη αφού από 29 έως 31 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Μερομήνια 2022: Δεκέμβριος

1-10 του μήνα και με φθινοπωρινή διάθεση και πολλά μποφόρ μπαίνει ο χειμώνας.

10-15 έντονη αστάθεια με λίγες αλλά σημαντικές βροχές. Τα μερομήνια, μας «λένε» ότι ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων οπότε προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα εκτός από την νότια Ελλάδα.

 
 

Από τις 16 και μετά λοιπόν αρχίζουμε να αισθανόμαστε τους βοριάδες με κρύο και η αστάθεια από τις 20 και μετά δεν θα μας ντύσει με Χριστουγεννιάτικα πανωφόρια αλλά φθινοπωρινές πινελιές και φυσιολογικές για την εποχή συμπεριφορές.

Τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι φθινοπωρινά.

Μερομήνια 2022: Ιανουάριος

Υποδεχόμαστε το 2022 με χειμωνιάτικες διαθέσεις. Αγριεύει σιγά σιγά ο καιρός με ισχυρούς βοριάδες με πολύ κρύο χιονόνερο και χιόνι. Με χιόνια κάνει ποδαρικό το 2022.

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με χιόνια αφού από 29 έως 31 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως 6 Ιανουαρίου 2022.

Ο καιρός καλυτερεύει από 7 έως 12 Ιανουαρίου, όχι όμως για πολύ, αφού από 13 έως 18 προβλέπεται νέα πτώση θερμοκρασίας.

Γύρω στα Φώτα 8-12 του μήνα γλυκαίνει λίγο ο καιρός. Στην συνέχεια για μια βδομάδα προβλέπεται κακοκαιρία.

Οι αλκυονίδες μέρες θα κάνουν την παρουσία τους κατά τις 20 Ιανουαρίου και οι νοτιάδες που ακολουθούν θα φέρουν και ποτιστικές βροχούλες.

Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα στην αρχή φεγγαριών και αργότερα μηνών.

Σε μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό με τον οποίο θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά προχώρησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή τους με την οποία προειδοποιεί για ισχυρές βροχές σήμερα Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.

Αρχικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας ότι θα έχει «κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές - καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες ακόμη και τα χιόνια στα ορεινά ίσως δε και πιο χαμηλά στα βορειοδυτικά τμήματα».

«Στον πρώτο μας χάρτη όπου αποτυπώνονται τα δεδομένα του μετεωρολογικού δορυφόρου, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα συμπαγή νεφικά συστήματα στην περιοχή της Ιταλίας τα οποία τις επόμενες ώρες θα κινηθούν ανατολικά για να επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά» σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ κάνει λόγο για υψηλό κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων καθώς, όπως αναφέρει, «στον δεύτερο χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις βροχοπτώσεις που περιμένουμε το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα προς το βαθύ μπλε - ροζ χρώμα τόσο μεγαλύτερο όγκο νερού αναμένουμε και κατά συνέπεια υψηλότερο κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα».

«Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου είναι το Ιόνιο, τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, αλλά και τα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου» αναφέρει για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και ζητά «προσοχή και στην Αττική» καθώς «ισχυρές βροχές - καταιγίδες είναι πιθανό να επηρεάσουν και το νομό Αττική στο διάστημα απόγευμα Δευτέρας - πρωί - νωρίς μεσημέρι Τρίτης».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρατηρεί, επίσης, ότι «με το πέρασμα του νέου κύματος κακοκαιρίας θα δημιουργηθεί για άλλη μία φορά έντονη βαροβαθμίδα - διαφορά πίεσης με αποτέλεσμα σφοδροί άνεμοι να σαρώσουν αρκετές περιοχές σε ξηρά και θάλασσα!».

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέο διήμερο με βροχές και καταιγίδες - Κίνδυνος για έντονα φαινόμενα...

Καιρός σήμερα 6/12

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Δευτέρας (06-12-2021) και της Τρίτης (07-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

 
 

α. Τη Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Την Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

γ. Τα έντονα φαινόμενα πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα την Αττική και τη νότια Εύβοια τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν τη Δευτέρα, που την Τρίτη βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ο καιρός σήμερα

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χαλαζοτπώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδυνές ώρες θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, τη νύχτα πιθανώς τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr (διαβάστε περισσότερα )

 

Σαν σήμερα 6 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Άγιος Νικόλαος |Εργαστήριο Βυζαντινών Εικόνων Ή Άμπελος

330 μ. Χ. (κατ' άλλους του 345 ή 352 μ.Χ.) Πέθανε ο Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων, ο επονομαζόμενος και Μυροβλήτης, προστάτης των Ναυτικών.

1768 Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια "Britannica".

1778 Γεννήθηκε ο Γάλλος χημικός, Γκέι Λουσάκ, που διακρίθηκε για τις μελέτες του στα αέρια και ανακάλυψε τη σχέση 2 προς 1 του υδρογόνου με το οξυγόνο που αποτελούν το νερό.

1797 Ο Ρήγας Φεραίος συλλαμβάνεται στην Τεργέστη από την αυστριακή αστυνομία. Στη συνέχεια θα παραδοθεί μαζί με άλλους συντρόφους του - οπαδούς της επανάστασης στις οθωμανικές αρχές, όπου θα βρουν τραγικό θάνατο.

1821 Κύπριοι της διασποράς οργανώνουν συγκέντρωση στη Ρώμη για να καταγγείλουν τις τουρκικές βιαιότητες στο νησί τους. Iεράρχες και πρόκριτοι που είχαν διαφύγει από το νησί για να σωθούν από τις εκτεταμένες σφαγές του Ιουλίου εκδίδουν διακήρυξη, που μπορεί να θεωρηθεί ως η πρώτη υπέρ της ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα.

1865 Ψηφίζεται από το Κογκρέσο η 13η Τροποποίηση του Αμερικανικού Συντάγματος, που προβλέπει την κατάργηση της δουλείας.

1877 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της εφημερίδας Washington Post.

1878 Πέθανε ο ζωγράφος, Θεόδωρος Βρυζάκης, ο πρώτος Έλληνας που σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου

1892 Πέθανε ο Γερμανός εφευρέτης και επιχειρηματίας, Ερνστ Βέρνερ φον Ζίμενς, ιδρυτής της βιομηχανίας ηλεκτρικών ειδών "Siemens"

1892 Το μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Καρυοθραύστης» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη από τα ρωσικά αυτοκρατορικά μπαλέτα. (18 Δεκεμβρίου με το νέο ημερολόγιο)

1912 Το βράδυ της 6 προς 7 Δεκεμβρίου ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος).

1915 Στην Ελλάδα διεξάγονται εκλογές, με αποχή του κόμματος των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι αντιβενιζελικές δυνάμεις κερδίζουν, αλλά η αποχή αγγίζει το 69%. Στην εξουσία παραμένει η κυβέρνηση Σκουλούδη.

1917 Στο λιμάνι του Χάλιφαξ στη Νέα Σκωτία, το γαλλικό πλοίο Μον Μπλαν (Mont Blanc) συγκρούεται με το βελγικό πλοίο Ιμό (Imo). Το πρώτο πλοίο είναι φορτωμένο με πολεμοφόδια, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει πυρκαγιά και τρομακτική έκρηξη. Από την έκρηξη, που θα μείνει στην ιστορία ως η δεύτερη μεγαλύτερη ανθρωπογενής έκρηξη μετά τη Χιροσίμα, 3.000 άτομα σκοτώνονται, 6.000 άτομα τραυματίζονται και περίπου 30.000 κάτοικοι της πόλης μένουν άστεγοι.

1925 Διατυπώνεται για πρώτη φορά το αίτημα για 13ο μισθό, εν όψει των Χριστουγέννων.

1920 Επανέρχεται στον ελληνικό θρόνο ο Κωνσταντίνος Α' μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ζητωκραυγάζουν τον ερχομό του.

1925 Οι συνδικαλιστές διατυπώνουν για πρώτη φορά το αίτημα για 13ο μισθό, εν όψει των Χριστουγέννων.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Ιταλοί καίνε το Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα, με σκοπό να συνεχίσουν την προς βορρά υποχώρησή τους. Κυνηγώντας τους ο ελληνικός στρατός μπαίνει στους Αγίους Σαράντα απελευθερώνοντας τους για μία ακόμη φορά.

1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στη Φιλανδία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, επειδή δεν έδωσαν ικανοποιητικές απαντήσεις στα τελεσίγραφα που έστειλε, ζητώντας τους να διακόψουν τις εχθροπραξίες ενάντια στη Ρωσία.

1948 Εμφύλιος Πόλεμος: Στο ΚΚΕ κορυφώνεται η σύγκρουση Νίκου Ζαχαριάδη - Μάρκου Βαφειάδη. Ο τελευταίος παύεται από πρωθυπουργός της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, καθαιρείται από αρχηγός του Δημοκρατικού Στρατού και στέλνεται στη Μόσχα για ανάπαυση.

1956 Ο Νέλσον Μαντέλα και 156 μαύροι σύντροφοί του συλλαμβάνονται για ενέργειες κατά του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική.

1957 Στη σκιά του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος, δύο μήνες μετά την επιτυχή εκτόξευση του σοβιετικού δορυφόρου «Σπούτνικ», οι Αμερικανοί επιχειρούν να στείλουν και αυτοί τον πρώτο τους δορυφόρο στο διάστημα. Η επιχείρηση υπήρξε μια παταγώδης αποτυχία, μιας και ο Αμερικανικός πύραυλος δεν κατάφερε παρά να πετάξει 1,2 μέτρα πάνω από το έδαφος προτού εκραγεί.

1958 Το μεγαλύτερο πετρελαιοφόρο του κόσμου, χωρητικότητας ενός εκατομμυρίου βαρελιών καθελκύεται στο Κιουρ της Ιαπωνίας.

1978 Εγκρίνεται το Σύνταγμα της Ισπανίας, που καθιερώνει το πολίτευμα της Συνταγματικής Μοναρχίας.

1988 Πέθανε ο Αμερικανός τραγουδιστής, Ρόι Όρμπισον

1990 Πέθανε ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής ο Παύλος Σιδηρόπουλος

1992 Ινδουιστές καταστρέφουν ένα ιστορικό τζαμί στην Αϊόντχια της Ινδίας, προκαλώντας βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ινδουιστών και μουσουλμάνων. Πάνω από 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων.

1994 Πέθανε ο Ιταλός ηθοποιός, Τζιαν Μαρία Βολοντέ.

1998 Ο Ούγκο Τσάβες εκλέγεται Πρόεδρος της Βενεζουέλας.

1998 Λήγει η 38χρονη κυριαρχία της IBM στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το συμβόλαιο, που υπογράφει ο αγγλογαλλικός όμιλος ηλεκτρονικών υπολογιστών Sema με τη ΔΟΕ προκειμένου να έχει τον έλεγχο όλων των συστημάτων κομπιούτερ στις Ολυμπιάδες από το 2002 μέχρι και το 2008.

1999 Επιχειρηματικός πόλεμος στις ΗΠΑ, καθώς δικαστική έκθεση χαρακτηρίζει «μονοπωλιακή» την εταιρεία «Microsoft» του Μπιλ Γκέιτς. Αγωγή 19 αμερικανικών Πολιτειών κατά της εταιρείας.

2006 Η NASA δημοσιεύει φωτογραφίες από τον Άρη, που υποδηλώνουν την ύπαρξη νερού στον Κόκκινο Πλανήτη.

2008 Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώδας Κορκονέας, πυροβολεί και σκοτώνει στα Εξάρχεια τον 16χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ξεσπούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά για σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 ελπίζω να βρίσκετε ενδιαφέροντα τα γραφόμμενα .θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για αύριο Τρίτη Πρώτα Ο θεός και να επαναλάβω να σεβεστε τον συνομιλητή σας στην ομάδα μας στο facebook και να μην προσβάλετε κανέναν .Να είστε καλά ,να περνάτε ακόμα καλύτερα ,να προσέχετε πολύ και φυσικά να χαμογελάτε ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

 

 

 

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά