Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το Τραγούδι και η ενημέρωση της ημέρας'' Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

22 Φεβρουαρίου 2022
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρα και για σήμερα Τρίτη 22/02/2022 ημερομηνία  με ιδιαιτερότητα που θα ξανασυμβεί σε 200 χρόνια όπως λένε κάποιοι ειδικοί ,επίσης η ημερομηνία αυτή είναι ''καθρέφτης'' έτσι την ονομάζουν και μάλιστα επειδή το νούμερο 2 είναι ένας τυχερός αριθμός που εμείς δεν μπορούμε να αναλύσουμε αλλά υπάρχουν κάποιοι  που το κάνουν και μας λένε πως σήμερα με αυτήν την ημερομηνία να σκεφτόμαστε πολύ θετικά ,να βάλουμε στόχους ,να βγάλουμε προς τα έξω την αγάπη ,την καλοσύνη και το σύμπαν θα συνομωτίσει για το καλύτερο αποτέλεσμα .Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για μια ημερομηνία μοναδική, καθώς δεν πρόκειται να την ξαναδούμε στα ημερολόγιά μας, αλλά ότι επιπλέον εμπεριέχει μια δύναμη που μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίσει. Σήμερα, 22/2/22 είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην διασύνδεση, την εγγύτητα, την κοινωνικότητα, την ενσυναίσθηση. Μοιάζει με μια συμπαντική απάντηση στην έλλειψη ανθρώπινης επαφής που βιώσαμε εν μέσω της πανδημικής κρίσης και που μας στοίχισε πολύ.

Σύμφωνα με τον αριθμολόγο Τζέσι Κάλσι «αυτή η μέρα είναι η καλύτερη για ενέργειες που ενισχύουν την αγάπη που νιώθετε για τον σύντροφό σας». Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες δραστηριότητες, ακόμη και επαγγελματικές ή κοινωνικές. Η ημερομηνία μπορεί να είναι η αφορμή για να αναδείξουμε τη βαθιά ριζωμένη επιθυμία μας για ισορροπία και αρμονία με τους άλλους. «Η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση μπορεί να είναι πιο εμφανείς αυτήν την ημέρα, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσατε να συνειδητοποιήσετε περισσότερο την ανάγκη για αλλαγή στις συνήθειες της σχέσης σας» αναφέρει ο ειδικός.

Για παράδειγμα, σε μια συνεργασία, αυτή η θετική αλλαγή θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο να αφήσετε στην άκρη τη μνησικακία και να ζητήσετε συγγνώμη για ένα λάθος. Για εκείνους που έχουν σχέση, είναι η κατάλληλη ημερομηνία για να προκαλέσουν μια νέα «σπίθα», ενώ για εκείνους που δεν έχουν βρει το ταίρι τους είναι μια ημέρα όπου το σύμπαν μπορεί πράγματι να συνωμοτήσει υπέρ τους, με μια νέα γνωριμία ή ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού.

Ωστόσο, η ημερομηνία 22/2/22 δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με σχέσεις, είτε ρομαντικές είτε όχι. Όπως λένε οι ειδικοί, ο αριθμός «22» σχετίζεται με τη δυνατότητα να «χτίσεις» κάτι μεγαλύτερο από εσένα. Δηλαδή έχει να κάνει με το τι μπορούμε να «χτίσουμε» μαζί, όταν δουλεύουμε μέσα σε μια ομάδα.

Αυτή η ατμόσφαιρα ομαδικής εργασίας θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ευκαιρία για πρόοδο μετά από δύο χρόνια σχετικής στασιμότητας, λέει ο Κάλσι και προσθέτει: «Οι επιχειρηματικές ενέργειες μπορεί να τεθούν σε κίνηση για άλλη μια φορά και οι λύσεις σε δύσκολα διλήμματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο ξεκάθαρες αυτήν την ημέρα».Σκεφτομάστε λοιπόν θετικά και περνάμε όμορφα και ήρεμα αυτήν την ''σπουδαία'' μέρα ημερολογιακά .

Και πάμε στα στοιχεία που μας δίνει η Ε.Μ.Υ για την νέα κακοκαιρία που ήδη έχει ξεκινήσει άπο τα δυτικά και σε λίγες ώρες θα επιρεάσει μεγάλο κομμάτι της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας ,ας δούμε αναλυτικά παρακάτω τι πρόκειται να συμβεί με τον καιρό και κατά πόσο θα επιρεάσει την περιοχή μας .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα...

Καιρός σήμερα 22/2

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού:

 

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
α. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά την Τρίτη από το πρωί και μέχρι το απόγευμα.
β. Στη δυτική Πελοπόννησο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης.
γ. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι το πρωί της Τετάρτης.
δ. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα της Τρίτης έως νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
ε. Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη.
στ. Στην κεντρική και βόρεια Εύβοια από το πρωί έως το απόγευμα της Τετάρτης.
ζ. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης έως το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επιπλέον:
1. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειώνονται από το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

2. Την Τετάρτη θα επικρατήσουν βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ, στο Ιόνιο από την αρχή της ημέρας και στο Αιγαίο από το μεσημέρι. Την Πέμπτη οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν βαθμιαία στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

3. Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά.

Ο καιρός σήμερα

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και στο Ιόνιο τη νύχτα θα ενισχυθούν έως τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Νότιοι 2 με 4 και σταδιακά από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και τη νύχτα στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους από το απόγευμα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Νότιοι 2 με 4 και σταδιακά από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr ,Ε.Μ.Υ 

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

 

Δεσποτόπουλος στο Newsbomb: «Η στάση της Ρωσίας, ίσως ανοίξει την όρεξη του Ερντογάν για το Αιγαίο»...

Δεσποτόπουλος στο Newsbomb: «Η στάση της Ρωσίας, ίσως ανοίξει την όρεξη του Ερντογάν για το Αιγαίο»

Ουκρανία: Την ώρα που πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στα ρωσό-ουκρανικά σύνορα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις ίσως φέρουν τη χώρα μας αντιμέτωπη με την Τουρκία και τις επεκτατικές πολιτικές της.

Η Ρωσία είναι έτοιμη για σύρραξη ευρείας κλίμακας με την Ουκρανία για το Ντονμπάς και το Λουχάνσκ, ωστόσο οι κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν επηρεάζουν όλο τον πλανήτη σε γεωπολιτικό επίπεδο και η χώρα μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Υπ. Εξωτερικών: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η «ανεξαρτησία» Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Υπ. Εξωτερικών: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η «ανεξαρτησία» Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Η πρώτη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας μετά το διάγγελμα Πούτιν για την «ανεξαρτησία» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ως κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την ανακοίνωση Πούτιν για ανακήρυξη «ανεξαρτησίας» των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας.

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι ιστολογικές εξετάσεις και οι πρώτες κλήσεις μαρτύρων...

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι ιστολογικές εξετάσεις και οι πρώτες κλήσεις μαρτύρων

Εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα για τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Σήμερα ή αύριο Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», η αρχική εντολή ήταν να ληφθούν καταθέσεις για τους θανάτους των τριών κοριτσιών μόνο από παθολογοανατόμους που έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένους περιστατικά. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα περιόριζε σημαντικά το εύρος της έρευνας σε δύο ως τρεις ειδικούς, αντί των 30-40 ατόμων που φαίνεται να γνωρίζουν σημαντικές παραμέτρους της υπόθεσης. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών επιχειρείται η επέκταση της έρευνας σε όσους γνωρίζουν οτιδήποτε για τους μυστηριώδεις θανάτους.

Ουκρανία: Τι σημαίνει η κίνηση Πούτιν - Κρίσιμες ερωταπαντήσεις για την επόμενη ημέρα...

Στο κόκκινο η ένταση στην Ουκρανία

Σε συναγερμό η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις κινήσεις του Κρεμλίνου. Η απόφαση Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία ανάβει το φιτίλι και δημιουργεί συνθήκες για μία γενικευμένη σύρραξη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν οτι η Ρωσία είναι έτοιμη να εισβάλει στην Ουκρανία με μια δύναμη έως και 190.000 στρατιωτών που έχει συγκεντρώσει κοντά στα σύνορα της γειτονικής της χώρας. Οι τελευταίες εξελίξεις πυροδοτούν την ένταση και δημιουργούν ένα εύφλεκτο σκηνικό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τι σημαίνει η ρωσική αναγνώριση;

Για πρώτη φορά, η Ρωσία λέει ότι δεν θεωρεί το Ντονμπάς ως μέρος της Ουκρανίας. Η Μόσχα «νομιμοποιείται» πλέον να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στις αυτονομιστικές περιοχές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι επεμβαίνει ως σύμμαχος για να τις προστατεύσει από την Ουκρανία.

Ο Ρώσος βουλευτής και πρώην πολιτικός ηγέτης του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Μποροντάι, είπε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι οι αυτονομιστές θα απευθυνθούν στη συνέχεια στη Ρωσία για να τους βοηθήσει να πάρουν τον έλεγχο τμημάτων των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων. Εάν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Τι γίνεται με την ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ;

Η ρωσική αναγνώριση ουσιαστικά εξουδετερώνει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ του 2014-15, οι οποίες, αν και ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί, μέχρι τώρα θεωρούνταν από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, ως η καλύτερη ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης.

Οι συμφωνίες προβλέπουν μεταξύ άλλων μεγάλο βαθμό αυτονομίας για τις δύο περιοχές εντός της Ουκρανίας, απόσυρση του βαρέως οπλισμού από τις πρώτες γραμμές.

Ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά για τη Μόσχα;

Στην περίπτωση της Γεωργίας, η Ρωσία χρησιμοποίησε την αναγνώριση των αποσχισμένων περιοχών για να δικαιολογήσει μια απεριόριστη στρατιωτική παρουσία σε μια γειτονική πρώην Σοβιετική δημοκρατία, σε μια προσπάθεια να ματαιώσει επ' αόριστον τις φιλοδοξίες της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, αρνούμενος τον πλήρη έλεγχο της δικής της επικράτειας. Τις ίδιες βλέψεις έχει και στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Από την άλλη πλευρά, η Μόσχα αντιμετωπίζει κυρώσεις και διεθνή καταδίκη για την εγκατάλειψη της διαδικασίας του Μινσκ μετά από πολύ καιρό που υποστήριξε ότι είχε δεσμευτεί σε αυτήν. Θα φέρει επίσης επ' αόριστον ευθύνη για δύο εδάφη που έχουν καταστραφεί από οκτώ χρόνια πολέμου και χρειάζονται τεράστια οικονομική υποστήριξη.

Euroferry Olympia: «Μπαίνουμε σε τούνελ στα τυφλά, είναι άθλος» λένε οι διασώστες της ΕΜΑΚ...

Euroferry Olympia: «Μπαίνουμε σε τούνελ στα τυφλά, είναι άθλος» λένε οι διασώστες της ΕΜΑΚ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωστών της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού τυχών επιζήσαντων από τη μεγάλη φωτιά στο Euroferry Olympia καθώς στα λόγια τους αποτυπώνεται η μεγάλη δυσκολία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν κάποιον από τους 10 αγνοούμενους.

Οπαδική βία: Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο - Έρχεται απαγόρευση στην αναστολή έκτισης ποινής...

Οπαδική βία: Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε ένα νέο νομοσχέδιο, στο οποίο θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για τους δράστες αδικημάτων όπως η κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων, οι βιαιοπραγίες, οι απειλές, αλλά και η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό τη διακοπή αθλητικής εκδήλωσης. Για τα συγκεκριμένα εγκλήματα σήμερα προβλέπονται ποινές ελάχιστων μηνών έως 1-2 έτη φυλάκισης, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να προτείνει την αύξηση των ποινών αυτών, που θα φτάνει και την φυλάκιση των 5 ετών.

Συνταξιούχοι: Σε δέκα μήνες θα λάβουν «διπλή» αύξηση

Διπλή αύξηση από την 1η Ιανουαρίου 2023 αναμένεται να έχουν όλοι οι συνταξιούχοι

Διπλή αύξηση από την 1η Ιανουαρίου 2023 αναμένεται να έχουν όλοι οι συνταξιούχοι αφού καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ) και θα δοθούν πρόσθετες αυξήσεις στις συντάξεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η εισφορά αλληλεγγύης καθιερώθηκε με το άρθρο 29 του Ν. 3986/2011 στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων. Θα έπρεπε να έχει καταργηθεί στα τέλη του 2014 καθώς θεσπίστηκε ως έκτακτο μνημονιακό μέτρο.

Το συνολικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται περίπου σε 1,2 δισ. ευρώ (800 εκατ. ευρώ ιδιωτικός τομέας και 400 εκατ. ευρώ δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι), δηλαδή το πρόσθετο κόστος σε σχέση με σήμερα είναι περίπου 400 εκατ. ευρώ καθώς από πέρυσι είχε ανασταλεί η εισφορά για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το μηνιαίο καθαρό όφελος από την κατάργηση της ΕΕΑ φθάνει και τα 455 ευρώ για εισοδήματα 90.000 ευρώ. Ειδικότερα από το 2023 θα σταματήσουν να επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης:

α) Οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ.

β) Οι δημόσιοι λειτουργοί, δηλαδή οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι δικαστικοί, οι ιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι ερευνητές και οι λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, των οποίων τα ετήσια εισοδήματα από μισθούς υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.

γ) Οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

δ) Τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και τα στελέχη των επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημόσιου τομέα, των οποίων οι ετήσιες αποδοχές είναι πάρα πολύ υψηλές.

Πηγή-Newsbomb.gr (διαβάστε περισσότερα)

  

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

 1857 Πέθανε ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, ο οποίος έγραψε τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», απόσπασμα του οποίου καθιερώθηκε ως Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

1512 Πέθανε ο φλωρεντιανός θαλασσοπόρος Αμέριγκο Βεσπούτσι, το όνομα του οποίου δόθηκε στην μόλις ανακαλυφθείσα από τον Χριστόφορο Κολόμβο ήπειρο της Αμερικής.  

1630 Ο ινδιάνος Κουαντεκίνα γνωρίζει στους Βρετανούς αποίκους το ποπ-κορν

1821 Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία

1822 Η Νάουσα υψώνει τη σημαία της Επανάστασης. Παρά την ηρωική αντίσταση των κατοίκων της, υπέρτερες οθωμανικές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν τη Νάουσα στις 13 Απριλίου, προχωρώντας σε σφαγές. Για την συνεισφορά της στον Αγώνα για την απελευθέρωση από τους Τούρκους, η Νάουσα είναι η μόνη πόλη που φέρει τον τίτλο «ηρωική», με Βασιλικό Διάταγμα του 1955.

1848 Ξεσπά η λεγόμενη «Φεβρουαριανή Επανάσταση» στη Γαλλία: Η απαγόρευση ενός συμποσίου στο Παρίσι με θέμα την «καθολική ψηφοφορία» προκαλεί έντονες λαϊκές αντιδράσεις, που μετατρέπονται σε επαναστατική εξέγερση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην ανατροπή της λεγόμενης «Ιουλιανής μοναρχίας». Τα γεγονότα στο Παρίσι λειτουργούν σαν σπινθήρας για το ξέσπασμα εξεγέρσεων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

1907 Το πρώτο ταξί, εφοδιασμένο με ταξίμετρο, κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του Λονδίνου.

1913 Στο Μεξικό, ο στρατός δολοφονεί τον Πρόεδρο Φρανσίσκο Μαδέρο και τον αντιπρόεδρο Πίνο Σουάρες.

1932 Ο Αδόλφος Χίτλερ θέτει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στη Γερμανία.

1940 Ενθρονίζεται στο Θιβέτ ο νέος πεντάχρονος Δαλάι Λάμα.

1956 Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Σβώλος,  καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος ΠΕΕΑ και γραμματέας των Εξωτερικών, της Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Λαϊκής Διαφώτισης (η κεφαλή -άγαλμα στο Πολυτεχνείο είναι η δική του )

1973 Πέθανε η ηθοποιός Κατίνα Παξινού, βραβευμένη μεταξύ άλλων το 1944 με το βραβείο Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο έργο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» και το 1949 με το Βραβείο Κοκτώ στο Φεστιβάλ Μπιάριτς για την ερμηνεία της στην ταινία «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»

1986 Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά αθωώνει τους πέντε φύλακες, που είχαν θεωρηθεί πρωτόδικα υπεύθυνοι για την τραγωδία της «Θύρας 7» στο γήπεδο Καραϊσκάκη και είχαν καταδικασθεί σε φυλάκιση 10 ετών.

1993  Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίζει τη δημιουργία Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

1993 H «Ορχήστρα των Χρωμάτων» υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Μάνου Χατζιδάκι δίνει συναυλία διαμαρτυρίας κατά του Νεοναζισμού με έργα Βάιλ, Λιστ και Μπάρτοκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιέχει ένα κείμενο - μανιφέστο του μεγάλου έλληνα συνθέτη κατά του νεοναζισμού, με τίτλο «Σκέψεις και παρατηρήσεις για το αναζωογονημένο φαινόμενο του νεοναζισμού».

1994  Στις ΗΠΑ, ο αξιωματούχος της CIA, Όλντριτς Έιμς, συλλαμβάνεται με τη σύζυγο του με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπίας υπέρ της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας.

Πηγή-Thepressroom.gr

 

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο για σήμερα απλά κρατήστε την ημερομηνία και κάντε θετικές σκέψεις είναι ο καθρέφτης που θα θέλουμε να βλέπουμε συνεχώς και εννοώ μόνο καλές πράξεις ,μόνο αγάπη ,μόνο αισιοδοξία ,αυτά άπο εμένα ,προσοχή μεγάλη τις επόμενες ώρες και αν και εφόσων μας επιρεάσουν οι καταιγίδες με το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ να είναι σε ισχύ.Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

 

 

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά