Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Το Τραγούδι και η ενημέρωση της ημέρας'' Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

21 Μαρτίου 2022
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα κυρίες και κύριοι και επισήμως σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου ημερολογιακά μπαίνουμε στην άνοιξη αλλά η άνοιξη για λίγο ακόμη δεν φαίνεται στον ορίζοντα  ,το κρύο παραμένει τσουχτερό και μάλιστα πριν λίγο ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μέσα άπο την τηλεόραση του ΑΝΤ1 έκανε λόγο για τον πιο κρύο Μάρτη των τελευταίων ετών ,και παρόλο που έχει βγεί ένας φωτεινός ήλιος στον παραλιακό μας δήμο ( δεν ξέρω τι γίνεται στον ορεινό όγκο και εαν βγήκε και εκεί ο ήλιος ) για λίγο θα κρατήσει η χαρά μας μιας και πριν άπο λίγο η Ε.Μ.Υ εξέδωσε ένα νέο έκτακτο  δελτίο καιρού που θα ισχύει άπο αύριο εως και την ερχόμενη Πέμπτη ,θα τα δούμε όλα αναλυτικά πιο κάτω αλλά φαίνεται επίσης ότι οι Παρελάσεις για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα γίνουν με ανοιξιάτικο καιρό .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Δευτέρα με τσουχτερο κρύο, ισχυρούς ανέμους και χιόνια.

Καιρός σήμερα 21/3

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη (23-03-2022), ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη (22-03-2022) στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα
αντίστοιχα της Κυριακής.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ):

Πιο αναλυτικά:

Α. Τη Δευτέρα (21-03-2022) χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα χιονίσει τοπικά έντονα στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Την Τρίτη (22-03-2022) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), καθώς επίσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές, πιθανόν όμως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Την Τετάρτη (23-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Ο καιρός σήμερα

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονόνερου και κυρίως στα βορειοανατολικά ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα σε ορεινά, ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα ορεινά, ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr ,Ε.Μ.Υ 

  

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συλλήψεις»...

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συλλήψεις»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έρευνα των αρχών για την υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια, στη Πάτρα.

Η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega δεν αποκλείεται να υπάρξουν συλλήψεις στα μέσα της εβδομάδας. Οι δύο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδας, φέρεται να έχουν σαν αιτία θανάτου την ασφυξία.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών, όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Τι θα γίνει με τις καταθέσεις

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον θάνατο τουλάχιστον των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, εφόσον έχουν πλέον ολοκληρωθεί και αυτά τα στάδια των τοξικολογικών εξετάσεων.

Κατόπιν, θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών, το οποίο αφορά στις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών των τριών κοριτσιών.

Το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως δεν μπορούν ακόμα να τοποθετηθούν στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου των παιδιών. «Δεν κάνουμε έρευνες πάνω σε αυτά που λέγονται δημοσίως. Ασχολούμαστε μόνο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία αναμένουμε να λάβουμε συγκεντρωτικά», τονίζουν οι αστυνομικές πληγές.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ειδικοί που λένε ότι και τα τρία παιδιά κατέληξαν λόγω ασφυκτικού θανάτου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτήν την εβδομάδα οι Αρχές να προχωρήσουν και σε συλλήψεις.

Η μυστηριώδης βραδυκαρδία πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι γιατροί που παρακολουθούσαν τη Τζωρτζίνα όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, δεν είχαν καταγράψει ποτέ πτωτική πορεία στους καρδιακούς παλμούς του κοριτσιού.

«Ποτέ δεν παρουσίαζε αυτή την εικόνα, αυτή την καθοδική πορεία, τη βραδυκαρδία και ξαφνική ταχυκαρδία», ανέφεραν γιατροί, συμπληρώνοντας πως «οι σχετικές καταγραφές ήταν ευθεία γραμμή με πρόσκαιρες καμπυλώσεις».

Παράλληλα, τονίζουν ότι ούτε στον ύπνο, ούτε στην εγκεφαλοπάθεια, από την οποία έπασχε το παιδί, θα μπορούσε να οφείλεται η εικόνα που παρουσίασε το μόνιτορ.

Εργαζόμενος στο κέντρο αποκατάστασης που βρισκόταν η Τζωρτίνα κατέθεσε τη μαρτυρία του για τη στάση της μητέρας του κοριτσιού...

Νέα ερωτήματα για την υπόθεση του θανάτου των παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα προκαλεί η μαρτυρία εργαζομένου στο κέντρο αποκατάστασης ο οποίος ήταν πολύ κοντά στην μικρή Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA ο άνδρας ο οποίος, κατά τα λεγόμενά του, ήταν πολύ κοντά στο τρίτο παιδί της οικογένειας μετά την εγκεφαλοπάθεια «η Τζωρτζίνα άλλες μέρες φαινόταν χαρούμενη ενώ κάποιες άλλες βυθιζόταν στις σκέψεις της. Το πρόβλημά της ήταν ότι δε μπορούσε να μας πει γιατί δεν μιλούσε. Το παιδί φαινόταν φοβισμένο. Η συμπεριφορά της μητέρας καμιά φορά, δεν έδειχνε το απαιτούμενο ενδιαφέρον».

 Το πνευμονικό οίδημα που εντοπίστηκε στα παιδιά λύνει τον «γρίφο» - Ραγδαίες εξελίξεις...

Ένα εύρημα το οποίο συνδέει το θάνατο της Τζωρτζίνας με εκείνους των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας, εντοπίζεται αρχικά από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται στην 9χρονη και προσδίδει διαφορετική τροπή στο θρίλερ της Πάτρας, με τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Τη στιγμή που η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκάλυψε ότι το εύρημα το οποίο προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση του κ. Μπουζιάνη είναι το πνευμονικό οίδημα.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές «πηγές» με τις οποίες επικοινώνησε η «Μπαμ», θεωρείται πλέον ξεκάθαρο ότι στο τέλος της ημέρας οι αρμόδιοι επιστήμονες θα καταφέρουν να συνδέσουν τους τρεις θανάτους, διότι, όπως χαρακτηριστικά λένε, όλοι επήλθαν εν μέσω πνευμονικού οιδήματος.

Την ίδια στιγμή, ιατρικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε η εφημερίδα επεσήμαναν ότι «στα αίτια πρόκλησης του πνευμονικού οιδήματος, το οποίο είναι εύρημα μη ειδικό, εκτός από παθολογικά αίτια είναι και η ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Τι δείχνει έγκλημα

 
 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Τζωρτζινα, μετά την ανακοπή που υπέστη στις 11 Απριλίου, διερευνήθηκε από καρδιολόγους και πλήθος άλλων ιατρών, υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις και δεν διαπιστώθηκε καμία παθολογική αιτία ικανή να προκαλέσει ανακοπή.

Άρα τα αίτια της ανακοπής θα πρέπει να αναζητηθούν σε εξωτερική επίδραση και η απόφραξη των αεροφόρων οδών είναι γνωστό ότι προκαλεί ασφυξία και ανακοπή.

Η Μαλένα απεβίωσε στις 13 Απριλίου 2019, νοσημελευόμενη και ενώ είχαν προηγηθεί εξετάσεις πνευμονολογικές και αιματολογικές και καμία εσωτερική παθολογία δεν είχε διαγνωστεί, ικανή να προκαλέσει θάνατο εν μέσω έντονου πνευμονικού οιδήματος.

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε καταπιεί τασάκι με γόπες κι έμεινε ένα μήνα στην εντατική

Παράλληλα, μία απίστευτη καταγγελία σχετικά με τη μικρή Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο από τα τρία αδερφάκια που πέθαναν ξαφνικά στην Πάτρα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ιατρικό της φάκελο, το κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Ρίου όταν ήταν ενός έτους επειδή είχε καταπιεί ένα τασάκι γόπες.

«Πήγε στο νοσοκομείο έχοντας ένα ατύχημα. Είχε καταπιεί σχεδόν ένα τασάκι γόπες και χρειάστηκε να παραμείνει στην εντατική για περίπου ένα μήνα», ανέφερε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα.

Λίγο αργότερα η Σίσσυ Χριστήδου επεσήμανε στον αέρα ότι επικοινώνησε με την εκπομπή πολύ στενό μέλος της οικογένειας διαψεύδοντας το περιστατικό.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος το περιστατικό αυτό είναι καταγεγραμμένο στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας σημειώνοντας ότι «το 2014 διεκομίστηκε στο Νοσοκομείο της Πάτρας γιατί είχε υποστεί δηλητηρίαση μετά από κατάποση τσιγάρων».

Για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» ο κ. Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος ιατροδικαστών Ελλάδας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας σημαντικής διαδικασίας που θα δώσει ιδιαίτερες εξελίξεις για τα δεδομένα της χώρας μας. Στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει ένα κακό σενάριο, αλλά και ένα καλό. Για να φτάσουμε στο καλό σενάριο θα πρέπει να αποκλείσουμε το κακό. Νομίζω ότι η απάντηση θα δοθεί τις επόμενες ημέρες. Ο φάκελος της Τζωρτζίνας είναι πολύ πλούσιος, το ίδιο και ο φάκελος του πρώτου παιδιού, δε γίνεται με διάγνωση μέσα σε πέντε λεπτά. Για να βρω λευχαιμία και μάλιστα σε σπάνια μορφή, πρέπει να έχω το ιστορικό του παιδιού. Η Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί, είχε συνεχώς κάποια επεισόδια. Το ερώτημα είναι που οφείλονταν αυτά τα επεισόδια», τόνισε ο κ. Λέων.

 

Την Πολωνία «βλέπουν» ως μεγαλύτερη απειλή οι Ρώσοι μετά την Ουκρανία - «Ναι» στα πυρηνικά υπό όρους...

To Κρεμλίνο

Η Πολωνία -ως προπύργιο του ΝΑΤΟ- θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» που ξεκίνησε στην Ουκρανία η Μόσχα, θεωρεί η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση. Δεν αποκλείουν μάλιστα ακόμη και τη χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση που απειληθούν τα συμφέροντα της χώρας τους.

Την Πολωνία «βλέπει» ως μεγαλύτερη απειλή για την Ρωσία το 75% των Ρώσων και προκρίνει «στρατιωτική δράση» ακόμα και με πυρηνικά, αν χρειαστεί.

Μετά το τελεσίγραφο, τι; Γιατί τη θέλουν τόσο πολύ οι Ρώσοι...

Μαριούπολη: Μετά το τελεσίγραφο, τι; Γιατί τη θέλουν τόσο πολύ οι Ρώσοι

 Το Κίεβο απέρριψε την πρόταση της Ρωσίας για παράδοση της Μαριούπολης και όλοι αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Η Μόσχα έστειλε τελεσίγραφο στο Κίεβο το βράδυ της Κυριακής (20/03) για παράδοση της Μαριούπολης μετά από συνεχόμενες ημέρες ανελέητων βομβαρδισμών, το οποίο η κυβέρνηση Ζελένσκι απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τι είναι αυτό που κάνει όμως την Μαριούπολη τόσο «πολύτιμη» στον ρωσικό σχεδιασμό και είναι κυκλωμένη στον χάρτη με κόκκινο κύκλο;

Σύμφωνα με τους αναλυτές η Μαριούπολη είναι η πόλη με την μεγαλύτερη σημασία στον στρατιωτικό σχεδιασμό της Μόσχας, καθώς ουσιαστικά είναι το κομμάτι το οποίο θα ενώσει την Κριμαία με το Ντονμπάς, το οποίο βρίσκεται υπό τον ρωσικό έλεγχο.

Η αντίσταση της Μαριούπολης είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο η ρωσική εισβολή φαίνεται πως έχει καθυστερήσει και έχει φτάσει στο 26ο 24ώρό της, κάτι που επίσης μαρτυρά την επιμονή των Ρώσων για την κατάκτησή της.

Σενάρια για αύξηση «έκπληξη» του κατώτατου μισθού...

Πάνω και από το 6% είναι πιθανόν να κινηθεί η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού

Πάνω και από το 6% είναι πιθανόν να κινηθεί η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου, καθώς η κυβέρνηση μελετά πρόσθετες παρεμβάσεις για την ανάσχεση των συνεπειών της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων.

Οι διεργασίες ήδη είναι εντατικές, καθώς μετά τις 15η Απριλίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα ισχύσει την Πρωτομαγιά.

 

Υγειονομικοί ξεκινούν απεργία πείνας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς...

Υγειονομικοί ξεκινούν απεργία πείνας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Με ομαδική απεργία πείνας κλιμακώνουν υγειονομικοί τη διαφωνία τους με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού καθώς πλησιάζουμε στο τέλος Μαρτίου οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να κρατάει αυτούς τους εργαζομένους σε αναστολή ή αν, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα τους οδηγήσει ακόμα και εκτός ΕΣΥ.

Δίκη Τοπαλούδη: Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων - Τι θα υποστηρίξουν

Δίκη Τοπαλούδη: Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων

«Το σώμα της κοπέλας όταν βρέθηκε επέπλεε στο νερό, τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία, ενώ το εσωρούχο της ήταν σκισμένο. Κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει»...

Χωρίς την παρουσία των γονέων της Ελένης Τοπαλούδη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για την δολοφονία της το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αρμουτίδου έπειτα από αρκετές διακοπές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου χωρίς να ξεκινήσει η δίκη, ζήτησαν από το δικαστήριο στην τελευταία συνεδρίαση να μην ξεκινήσει η δίκη με τις δικές τους καταθέσεις, καθώς έχουν ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς διακοπές. Το αίτημα έγινε δεκτό και αναμένεται να καταθεσούν στις 28 Μαρτίου, όταν και έχει οριστεί η επόμενη συνεδρίαση.

Να στριμώξει την «πανικόβλητη» κυβέρνηση στα «σχοινιά» επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας

«Η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή». Έτσι χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Για μία «φοβισμένη» κυβέρνηση που καθημερινά χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και την επαφή της με την πραγματικότητα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι καθημερινά καθίσταται «επικίνδυνη» για τον ελληνικό λαό και για αυτό θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει.

-Πηγή-Newsbomb.gr ( διαβάστε περισσότερα μέσα στο site της εφημερίδας )

 

Σαν σήμερα 21 Μαρτίου 1920 γεννήθηκε ο Μανώλης Χιώτης και 21 Μαρτίου 1970 πέθανε

Σαν σήμερα 21 Μαρτίου 1920 γεννήθηκε ο Μανώλης Χιώτης και 21 Μαρτίου 1970 πέθανε

21 Μαρτίου 1920 γεννήθηκε ο λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Χιώτης, ο οποίος στις 21 Μαρτίου του 1970, ανήμερα των 50ων γενεθλίων του, άφησε την τελευταία του πνοή.

Από τους σημαντικότερους του λαϊκού μας τραγουδιού, και σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Έφερε επανάσταση στην ελληνική μουσική και στο λαϊκό τραγούδι γενικότερα επινοώντας την τετράχορδη παραλλαγή του μπουζουκιού, αλλά και δημιουργώντας το πρώτο "κοσμικό κέντρο".
 
 Στη δεκαετία του 1960 ο Μανώλης Χιώτης περιλαμβανόταν μόνιμα σε ειδικό πίνακα Ελλήνων καλλιτεχνών της εθιμοτυπικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών για τη προτεινόμενη διασκέδαση των υψηλών επισκεπτών της Χώρας. Ο Μανώλης Χιώτης είχε τραγουδήσει μπροστά σε πολλούς Ηγεμόνες και άλλους αρχηγούς Χωρών, ενώ είχε κληθεί επί τούτου ακόμη και στο Λευκό Οίκο στα γενέθλια του Προέδρου Λίντον Τζόνσον.

Ο Μανώλης Χιώτης φέρεται να έγραψε περισσότερα από 1500 τραγούδια. Ανεξάρτητα όμως αυτού πολύ τακτικά συμμετείχε και ως σολίστ σε ηχογραφήσεις και πολλών άλλων λαϊκών συνθετών. Χαρακτηριστικό υπήρξε το γεγονός ότι ο Μίκης Θεοδωράκης στηρίχθηκε ακριβώς στη δεξιοτεχνία του Μ. Χιώτη κατά την πρώτη του επίσημη δισκογραφική του παρουσία με τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, συνεργασία που συνεχίστηκε και στο "Λιποτάχτες", "Αρχιπέλαγος" κ.ά.. Την ίδια εποχή συνεργάσθηκε ομοίως και με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Οι μεγαλύτερές του επιτυχίες αποδόθηκαν από την τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα, που υπήρξε η δεύτερη σύζυγός του για μια δεκαετία, με την οποία εμφανίσθηκε και στον κινηματογράφο. Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Χιώτης είχε νυμφευθεί τρεις φορές. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Ζωή Νάχη με την οποία και απέκτησαν δύο παιδιά. Το 1958 παντρεύτηκε τη σπουδαία παρτεναίρ του Μαίρη Λίντα, ένας γάμος γεμάτος επιτυχίες, που όμως έληξε απρόσμενα το 1967 – 1968. Στη συνέχεια ο Μανώλης Χιώτης παντρεύτηκε την Μπέμπα Κυριακίδου με την οποία και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Μανώλης Χιώτης πέθανε αιφνίδια από καρδιακή ανεπάρκεια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας στις 21 Μαρτίου του 1970.

1800: Υπογράφεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ιδρύεται η Πολιτεία των Επτά Ενωμένων Νήσων (Επτάνησα), το πρώτο ελληνικό κράτος μετά την Άλωση. Το νεοσύστατο κράτος θα είναι ανεξάρτητο, με εγγυητή της ανεξαρτησίας του τη Ρωσία, αλλά φόρου υποτελές στο σουλτάνο.

1821: Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν τα Καλάβρυτα. Θεωρείται η πρώτη πολεμική πράξη του Αγώνα στην Πελοπόννησο. Περίπου 600 ένοπλοι αγωνιστές με αρχηγούς τον Σωτήρη Χαραλάμπη, τον Φωτήλα, τον Σωτήρη Θεοχαρόπουλο, τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, τον, Νικ. Σολιώτη και τους Πετιμεζαίους συγκεντρώθηκαν, πολιόρκησαν τα Καλάβρυτα και επιτέθηκαν εναντίων των Τούρκων που είχαν καταφύγει στους πύργους. Ύστερα από πενθήμερη αντίσταση (21-25Μαρτίου) ο Αρναούτογλου παραδόθηκε. Μετά την απελευθέρωση στην πόλη και στην Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας τελέστηκε επίσημη δοξολογία.

1935: Η Περσία μετονομάζεται σε Ιράν.

1945: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Στη Δανία, μετά το βομβαρδισμό των στρατηγείων της Γκεστάπο στην Κοπεγχάγη, τα αεροσκάφη της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF) βομβαρδίζουν κατά λάθος το Γαλλικό Σχολείο, σκοτώνοντας 86 παιδιά και 10 μοναχές.

1960: Η Σφαγή του Σάρπβιλ. Μία ομάδα μαύρων, που αποτελούσαν το 90% του πληθυσμού της Νότιας Αφρικής, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί διαδηλώνοντας στους δρόμους, ζητώντας ίσα δικαιώματα. Όλα έγιναν αστραπιαία. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η διαδήλωση βάφτηκε στο αίμα, αφού οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ προς το απροστάτευτο πλήθος. Το αποτέλεσμα; Τραγικό, 69 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και άλλοι 180 τραυματίζονται, ανάμεσά τους, νεαρές γυναίκες, άνδρες, αλλά και παιδιά. Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

1963: Κλείνει η περιβόητη φυλακή του Αλκατράζ, στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

1972: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος καταργεί τον Γεώργιο Ζωιτάκη από αντιβασιλέα και αναλαμβάνει ο ίδιος το αξίωμα.

1979: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών (ΕΠΑΕ), υπεύθυνη για τις επαγγελματικές διοργανώσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

1980: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, κηρύσσει μποϊκοτάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς που έγιναν στη Μόσχα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν.

1990: Η Ναμίμπια αποκτά την ανεξαρτησία της μετά από 75 χρόνια διακυβέρνησης από τη Νότιο Αφρική.

1997: Ο Κώστας Καραμανλής εκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το συνέδριο του κόμματος, διαδεχόμενος τον Μιλτιάδη Έβερτ. Στην πρώτη ψηφοφορία οι υποψήφιοι είναι τέσσερις: Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Σουφλιάς, Μιλτιάδης Έβερτ και Βύρων Πολύδωρας. Στο δεύτερο γύρο περνούν ο Κώστας Καραμανλής με 40,7% και ο Γιώργος Σουφλιάς με 30,5%. Αποκλείονται ο Μ. Έβερτ, με 25% και ο Β. Πολύδωρας με 3,4%. Στο δεύτερο γύρο, ο Καραμανλής συγκεντρώνει το 69,16% των ψήφων, έναντι 30% του αντιπάλου του Γιώργου Σουφλιά.

2002: Στο Πακιστάν, ο Αχμέντ Ομάρ Σαΐκ και τρία άλλα άτομα καταδικάζονται για την απαγωγή και τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Ντάνιελ Περλ.

2003: Τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεκινούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

2006: Μετανάστες που εργάζονται στο Ντουμπάι διαδηλώνουν και προκαλούν ζημιές 1εκατ. δολαρίων.

Πηγή-Thepressroom.gr 

 

Όπως θα είδατε παραπάνω στο άρθρο τα βλέμματα όλων μας είναι στραμμένα στον τραγικό θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα ,γαυτό και τα εκτεταμένα ρεπορτάζ άπο σχεδόν όλες τις εφημερίδες της χώρας και αναμένουμε μέσα στην εβδομάδα τις ραγδαίες εξελίξεις και συλλύψεις για το όπως φαίνεται έγκλημα του αιώνα ,δυστυχώς !

Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο για σήμερα ελπίζω να κρατήσει αρκετά ο λαμπρός αυτός ήλιος και να μας ζεστάνει ψυχικά και σωματικά ,θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για αύριο Τρίτη 22 του Μάρτη Πρώτα Ο Θεός και κλείνοντας το τραγούδι της ημέρας άπο τον μεγάλο συνθέτη που ''έφυγε'' τόσο νέος και δεν πρόλαβε να ξεδιπλώσει το μεγάλο ταλέντο του στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη που σαν σήμερα 21 Μαρτίου το 1970 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών ,οπότε θα κλείσω όμορφα και με ένα αγαπημένο τραγούδι για όλους εσάς που μας ακολουθείτε και μας στηρίζετε ....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

 

 

 

Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά