Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

03 Ιουνίου 2022
(1 Ψήφος)

Καλό μήνα, καλό καλοκαίρι κι επίσημα πλέον φίλοι μου! Καλή επιτυχία και στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις...κι εσείς γονείς ήρεμα και χωρίς πίεση, ξέρουν αυτά, θα βρουν το δρόμο τους!

Με νέα απόφαση αποκαλύφθηκε ότι η τεράστια περιουσία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα θα δεσμευτεί μετά από σχετική έρευνα! Στην δέσμευση προχωρεί η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η Αρχή μετά από έρευνα που ξεκίνησε 3 μήνες πριν το θάνατο του δημοσιογράφου μετά από ανώνυμη καταγγελία, κατέληξε σε πόρισμα- φωτιά που αριθμεί πάνω από 50 σελίδες που αποστέλλεται προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές. Κατά συνέπεια, «παγώνει» ουσιαστικά όλη η περιουσία του, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και σε περίπτωση κατά την οποία η γυναίκα του και τα παιδιά του προβούν σε αποδοχή κληρονομιάς, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (κακούργημα). Με αυτό διατάσσεται η δέσμευση της περιουσίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες: Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά. Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται από την Αρχή, ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις. Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός και το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά, αφενός πως εκκινεί εισαγγελική έρευνα και αφετέρου πως οι κληρονόμοι του, δεν μπορούν να αποδεχτούν την κληρονομιά. Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν. Η έρευνα ξεκίνησε από την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αφορμή στάθηκαν για την έναρξη της έρευνας δυο συγκεκριμένα γεγονότα: Αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή και μια ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές. Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο. Η έρευνα όμως αναβαθμίστηκε προφανώς όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές σε διψήφιο αριθμό εκατομμύριων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες καθώς και ράβδους χρυσού καθώς επισης και στην ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών , Παρθένων Νήσων και αλλού για να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου. Πάντως ο θάνατος του δημοσιογράφου τον καθιστά ανέλεγκτο ποινικά και διοικητικά, δηλαδή δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο!

Ο αγαπημένος ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος ασχολείται με μία διαφορετική επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται ως καπετάνιος κρουαζιέρων στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Ο ίδιος ξεκινώντας πρώτα από τα Φαλάσαρνα στα Χανιά, πλέον διοργανώνει κρουαζιέρες στη Κύθνο για τη φετινή τουριστική σεζόν. Ο ίδιος αποκάλυψε πως μαζί με έναν συνεταίρο του, έχουν στήσει μια νέα επιχείρηση με κρουαζιέρες σε παραλίες του νησιού που δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο:«Η Κύθνος είναι ένα υπέροχο νησί, ένας κοντινός προορισμός από την Αθήνα, με 100 προσβάσιμες παραλίες μόνο με σκάφος» ανέφερε!

Δεν υπήρξε κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία του πολυαγαπημένου Πασχάλη Τερζή, που την Τετάρτη εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Ο τραγουδιστής είχε εισέλθει στο νοσοκομείο για τον προγραμματισμένο καρδιολογικό του έλεγχο και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή κι έτσι πήρε εξιτήριο!

Και κάτι από το παρελθόν...Ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη έχουν δημιουργήσει μια όμορφη και αγαπημένη οικογένεια! Αρραβωνιάστηκαν χωρίς προγραμματισμούς και χωρίς συγγενείς πλάι τους. Ένα Πάσχα που ο Νικήτας έμενε στη Θεσσαλονίκη γιατί πρωταγωνιστούσε σε παράσταση του Κρατικού Θεάτρου, η Χρυσούλα πήγε να τον δει και να μείνει μερικές μέρες μαζί του, λέγοντας ψέματα στους γονείς της πως θα επισκεφτεί μια φίλη της! Θέλοντας μάλιστα να τον εντυπωσιάσει, το Μεγάλο Σάββατο είχε φτιάξει με την γκαζιέρα που είχε ο Νικήτας στο δωμάτιό του, κόκκινα αβγά και μαγειρίτσα και τις οδηγίες τις είχε αντιγράψει σε ένα χαρτάκι από κάποιο τσελεμεντέ! Μετά την Ανάσταση, επιστρέψανε στο δωμάτιό τους κι εκείνος της έδωσε ένα μεταξωτό αβγό, που ακόμα η Χρυσούλα το έχει φυλαγμένο! Μέσα είχε ένα σημειωματάκι και δυο βέρες τυλιγμένες πολύ όμορφα με ανθάκια! Τρελάθηκε τόσο από τη χαρά της που αργότερα, όταν εκείνος αποκοιμήθηκε, εκείνη σηκώθηκε και καθισμένη στο κουζινάκι κοίταζε όλη τη νύχτα στο χαμηλό φως, τη βέρα στο δάχτυλό της!  Βέβαια, ο Νικήτας της είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή του δεσμού πως δεν παντρεύεται! Ως πρωταγωνιστής στο ΚΘΒΕ όμως, έπρεπε να πηγαίνει σε δεξιώσεις, αφού οι προσκλήσεις ήταν ατέλειωτες. Έπρεπε λοιπόν να ράψει ένα κοστούμι. Από τη στιγμή που δεν είχαν αρκετά λεφτά, πήραν ένα ύφασμα και το πήγανε σε κάποιο ράφτη. Εκείνος στην τελευταία πρόβα, γύρισε και είπε στον Νικήτα: "Άντε και γαμπρός τώρα!". Εκείνη την εποχή, μετά τις παραστάσεις το ζευγάρι περπατούσε ώρες χαζεύοντας τα μαγαζιά στην Τσιμισκή. Σε μια από αυτές τις διαδρομές λοιπόν, ο Νικήτας κοντοστάθηκε και σε κάποια στιγμή της λέει: "Χρυσούλα μου, όπως έχω το κοστούμι, δεν πάμε να παντρευτούμε;" Εννοείται πως ο γάμος έγινε γρήγορα. Τους πάντρεψε η Ντόρα Τσάτσου και το νυφικό της Χρυσούλας ήταν από φόδρα, μιας και τα λεφτά τους ήταν λίγα, ακόμα! Στην εκκλησία δεν είχαν καλέσει πολύ κόσμο, απλά τους καλλιτέχνες που παίζανε τότε μαζί τους στην παράσταση. Το αγαπημένο ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, η οποία όμως δεν ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα των γονιών της. Είναι συμβολαιογράφος, παντρεμένη που τους έχει χαρίσει δύο πανέμορφα εγγόνια!

Αυτά για σήμερα Σάββατο, να περάσετε τέλεια ότι κι αν αποφασίσετε να κάνετε κι εμείς τα λέμε την Κυριακή με το καλό! Kαινούριο τραγουδάκι από τον αγαπημένο Σ.Γονίδη: "Ήταν Λάθος" σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου, το αχτύπητο αυτό δίδυμο...Καλή σας ακρόαση!

 

Ρούλα Παναγιωτίδου

Τελευταία άρθρα από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου