''Το τραγούδι και η ενημέρωση της ημέρας'' Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

29 Νοεμβρίου 2022
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Όμορφη καλημέρα σε όλους ,καλός ήρθατε και σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην εκπνοή του μήνα και αύριο 30 Νοεμβρίου του Αγίου Ανδρέα και όπως λένε οι παλιοί ''αντρειώνει''και το κρύο ,ήδη έχω μάθει και κάποιοι ίσως το γνωρίζετε πως τα πρώτια χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους και εδώ δίπλα μας στον Χολωμόντα  και στην Αρναία ,νέα επειδήνωση όμως θα παρουσιάση ο καιρός άπο σήμερα το βράδυ και θα δείτε παρακάτω αναλυτικά τι μέλι γενέσθαι ...

Την καλημέρα μου και στον χορηγό μας το Coffee-Bar ''HENDRICK'S''που θα προσφέρει σε ένα τυχερό μας μέλος που παίρνει μέρος στον διαγωνισμό μας που βρίσκεται σε εξέλιξη ,ένα Μπουκάλι που θα το απολάυσετε με όποιον θέλετε εσείς ( ο τυχερός /η τυχερή ) στον πολύ όμορφο ανακαινισμένο του χώρο με θέα τα πλατάνια και την χειμωνιάτικη θάλασσα ...Μεταφερθείτε λοιπόν στην ομάδα μας στο facebook ,εαν δεν είστε μέλος να γίνετε και εσείς που είστε γράψτε μας στα σχόλια την καλημέρα ,καλησπέρα και καληνύχτα σας ότι θέλετε εσείς ,κάτω άπο κάθε ανάρτηση με ''το τραγούδι της ημέρας'' και μπείτε στην κλήρωση και φυσικά καλή σας επιτυχία .

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "COFFEE BAR HENDRICK' LET THE MIND FLY"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 Έρχονται βροχές και καταιγίδες λόγω κακοκαιρίας...

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες λόγω κακοκαιρίας

Νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών στη χώρα μας και αναμένεται να «χτυπήσει» αρκετές περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες.

Το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοδυτικά όπου προβλέπονται τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στα νοτιοδυτικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πάντως θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την Τετάρτη, όπου οι καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις αναμένεται να επεκταθούν σε πολλές ακόμη περιοχές, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Για σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

 
 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 15 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου

Η πρόγνωση την Τετάρτη

Αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά από αργά το απόγευμα.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα δυτικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 17 βαθμούς.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 29 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 29 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1780 Πέθανε η βασίλισσα της Αυστρίας, Μαρία Θηρεσία των Αψβούργων

1812 Τελειώνει στη Ρωσία η μάχη της Μπερεζίνα, που ξεκίνησε στις 26 του μήνα, με πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.

1822 Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη. Την ίδια μέρα, οι έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.

1826 Ο Γάλλος φιλέλληνας Φαβιέρος, επικεφαλής 480 ανδρών, σπάει την πολιορκία της Ακρόπολης των Αθηνών από τον Κιουταχή κι εφοδιάζει τους πολιορκημένους με πυρίτιδα για έναν ολόκληρο μήνα.

1830 «Νοεμβριανή Εξέγερση»: Οι Πολωνοί εξεγείρονται κατά των Ρώσων κατακτητών.

1882 Ανρί Φαμπρ, Γάλλος αεροπόρος, εφευρέτης του υδροπλάνου. (Θαν. 30/6/1984)

1899 Ο Ελβετός επιχειρηματίας Χανς Γκάμπερ και άλλα 11 άτομα ιδρύουν την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα.

1900 Πέθανε ο Ιρλανδός συγγραφέας και ποιητής, Όσκαρ Ουάιλντ

Τα 70 καλύτερα αποφθέγματα του αντισυμβατικού Όσκαρ Ουάιλντ - Melodia 88FM

1906 Ιδρύεται η αυτοκινητοβιομηχανία Lancia από τον ραλίστα και μηχανικό Βιτσέντσο Λάντσια.

1907 Ο πρίγκιπας Γεώργιος παντρεύεται την πριγκίπισσα Μαρία Βοναπάρτη με θρησκευτικό γάμο στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών. Τα δώρα προς το ζευγάρι υπολογίζονται σε 500.000 χρυσά φράγκα.

1908 Κατά τη γενική συνέλευση των μελών του, καταρτίζεται το πρώτο καταστατικό του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που είναι από τα πρώτα ελληνικά αθλητικά σωματεία. Φέρει την ονομασία «Οθωμανικός Ελληνικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ο Ηρακλής».

1912 Αρχίζει ο αγώνας για την κατάληψη των Ιωαννίνων.

1918 Η Σερβία προσαρτά το Μαυροβούνιο.

1924 Πέθανε ο Ιταλός συνθέτης, Τζιάκομο Πουτσίνι (Τόσκα)

1929 Στην Ελλάδα ξεσπούν επεισόδια μεταξύ φοιτητών και χωροφυλακής, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων του Υπουργείου Παιδείας και της Συγκλήτου για τις εξετάσεις.

1931 Οι αρχές της Ισπανίας προβαίνουν σε κατάσχεση των μεγάλων κτηματικών περιουσιών, στα πλαίσια του προγράμματος για αναδιανομή της γης.

1932 Καταπλέουν στον Πειραιά τα νέα αντιτορπιλικά «Ύδρα» και «Κουντουριώτης».

1932 Η Σοβιετική Ένωση υπογράφει σύμφωνο μη επίθεσης με τη Γαλλία.

1932 Γεννήθηκε ο Γάλλος πολιτικός πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζακ Σιράκ

1934 Ο βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος Ε' παντρεύεται την πριγκίπισσα της Ελλάδας Μαρίνα.

1944 Η Αλβανία απελευθερώνεται από τις δυνάμεις του Άξονα.

1945 Ανακηρύσσεται η Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, εκθρονίζοντας το βασιλιά Πέτρο.

1947 Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών αποφασίζει τη διαίρεση της Παλαιστίνης σε Εβραϊκό και Αραβικό Τομέα, προκαλώντας διαμάχες μεταξύ Εβραίων και Ισραηλινών.

1949 Γεννήθηκε ο Ρώσος χορευτής και ηθοποιός, Αλεξάντερ Γκοντούνοφ

1961 Ένας χιμπατζής στο διάστημα. Ονομάζεται Ενόλ και εκτοξεύεται με διαστημόπλοιο της NASA. Προτού επιστρέψει, κάνει διπλή περιστροφή γύρω από τη Γη.

1963 Οι Beatles κυκλοφορούν την επιτυχία τους «I Want to Hold Your Hand». Οι προπωλήσεις φθάνουν το 1.000.000.

1964 Ισχυρότατη έκρηξη νάρκης -προϊόν προβοκάτσιας- σημειώνεται κατά τη διάρκεια του επίσημου εορτασμού της επετείου από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, με αποτέλεσμα το θάνατο 13 και τον τραυματισμό 39 ατόμων.

1964 Στο αίμα πνίγεται ο επίσημος εορτασμός στο Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στο χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.

1967 Συμφωνία Πιπινέλη - Τσαγλαγιαγκίλ για την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, μετά τα γεγονότα στη Κοφίνου.

1975 Δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους «Microsoft».

1975 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ επιθεωρεί τον αγωγό που διασχίζει την Αλάσκα και χαιρετίζει το έργο ως όπλο στη μάχη για την απελευθέρωση των ΗΠΑ από τις "αναξιόπιστες ξένες πηγές πετρελαίου".

2001 Πεθαίνει ο Βρετανός μουσικός Τζορτζ Χάρισον, ένας από τους 4 του μουσικού συγκροτήματος Beatles.

Πηγή-Thepressroom.gr

 

 

 

 

 

Αυτά και για σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου και με κέφι και χαρούμενη διάθεση ,Χριστουγεννιάτικη διάθεση σας αποχαιρετώ και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο Πρώτα Ο Θεός ,μέχρι τότε να είστε καλά ,να περνάτε καλά και να θυμάστε πως το χαμόγελο και η καλή διάθεση είναι δωρεάν και φροντίζουμε να τα έχουμε όσο μπορούμε ....Φιλιά στα μούτρα σας .....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top