Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

18 Φεβρουαρίου 2023
(1 Ψήφος)

Καλησπέρα αγαπάκια μου και να έχετε ένα όμορφο απόγευμα! Το Σάββατο αυτό είναι αφιερωμένο στις ψυχούλες των ανθρώπων που έχουν "φύγει" και δεν είναι κοντά μας πια...Οι παλαιότεροι θεωρούσαν γιορτινή ημέρα το Ψυχοσάββατο, γιατί πίστευαν ότι είχαν τη δυνατότητα πηγαίνοντας στα κοιμητήρια, να επικοινωνήσουν νοητικά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Έτσι η ημέρα έπαιρνε πανηγυρικό χαρακτήρα!

Ο Χρήστος Δάντης επέστρεψε στο νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται με τον Λευτέρη Πανταζή, μετά το ατύχημα που είχε στη σκηνή. Πριν από τρεις μέρες, ο τραγουδιστής είχε ένα σοβαρό ατύχημα με συνέπεια να χτυπήσει στα πλευρά του και να αναγκαστεί να ακυρώσει την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, κατά την προετοιμασία της νέας του εμφάνισης, ο τραγουδιστής βυθίστηκε σε μια αυτοσχέδια τάφρο και χτύπησε στα πλευρά του. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είναι καλύτερα κι ο ίδιος το βράδυ της Πέμπτης έκανε μια ανάρτηση στα stories του γράφοντας:«Κακό σκυλί, ψόφο δεν έχει. Και επειδή εγώ είμαι από αυτά τα σκυλιά, σας περιμένω  στην παρέα μας με τον Λευτέρη Πανταζή».

Ξανά γιαγιά θα γίνει η Άντζελα Δημητρίου, καθώς η κόρη της Όλγα Κιουρτσάκη περιμένει το πρώτο της παιδί, καρπό του έρωτά της με τον Φώτη Λιόση. Η Άντζελα έχει ακόμα δυο εγγόνια από τον γιο της, την Αγγελική και τον Παναγιώτη! Η Όλγα είναι 4μηνών και το φύλο του μωρού λέγεται πως είναι κοριτσάκι! Η Άντζελα Δημητρίου, γεμάτη ευτυχία δηλώνει:«Ανυπομονώ, το κοριτσάκι μου θα γινεί μανούλα! Η ζωή μου, το φως μου, γέμισε την ψυχή μου με χαρά! Είναι για μένα τόσο σημαντική στιγμή και περιμένω με λαχτάρα το μωράκι μας!»

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία στην περιοχή γύρω από την Μητρόπολη, ενώ στους δρόμους γύρω από το ναό είχε απαγορευτεί από χθες το βράδυ η στάθμευση των οχημάτων. Στις 11:00 ακριβώς κατέφτασαν στην εκκλησία η σύζυγός του Άννα Μαρία και τα πέντε παιδιά τους, καθώς και οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η Ειρήνη. Ο Παύλος έφτασε πρώτος συνοδευόμενος από την Μαρί Σαντάλ και ακολούθησαν ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Φίλιππος με την Nina Flohr. Στο μνημόσυνο δεν υπήρξαν αφίξεις γαλαζοαίματων, όπως συνέβη και στην κηδεία. Οι προσκεκλημένοι ανέρχονταν στους 250, μεταξύ αυτών πολιτικοί, συμμαθητές και φίλοι του εκλιπόντος. Το παρών έδωσαν, ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Μάκης Βορίδης και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκε στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου εκεί υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους για τον καθιερωμένο καφέ και τα συλλυπητήρια. Αύριο Κυριακή 19/2, θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σε κλειστό οικογενειακό κύκλο!

Κάτι από το παρελθόν: Ήταν ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016 όταν έγινε γνωστό ότι ο Παντελής Παντελίδης είναι νεκρός, μετά από τροχαίο δυστύχημα που έγινε κοντά στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μια απότομη στροφή ήταν ικανή, για να του κόψει το νήμα της ζωής για πάντα. Ο ίδιος κατάφερε κάτι που ίσως κανείς δεν θα μπορούσε να έχει καταφέρει. Δεν έγινε μόνο διάσημος, αλλά κατάφερε να μπει στις καρδιές του κόσμου με τα τραγούδια του, τα οποία κατά κύρια λόγο ήταν βιωματικά και εξέφραζαν τις προσωπικές του εμπειρίες. Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους, που μιλούσαν απευθείας στην ψυχή! Ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 32 ετών. Η είδηση ξεκίνησε να μεταδίδεται από πολύ νωρίς το πρωί, όταν και ο συνεργάτης του τραγουδιστή επιβεβαίωσε αρχικά τον θάνατό του, ενώ στη συνέχεια η τραγική είδηση άρχισε να μεταδίδεται, με τον κόσμο να βρίσκεται σε σοκ, μη γνωρίζοντας το τι συνέβη πραγματικά. Ο Παντελής εκείνο το βράδυ, επέστρεφε από νυχτερινή του έξοδο μαζί με δυο φίλες του, την Φρόσω Κυριάκου και την Μίνα Αρναούτη, οι οποίες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, η πρώτη χωρίς εμφανή τραύματα, ενώ η δεύτερη χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετά μεγάλο διάστημα στην κλινική, όπου και της παρείχαν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Αν και νεαρός στην ηλικία, ο Παντελής  είχε καταφέρει πάρα πολλά και η καριέρα που είχε δημιουργήσει, θα μείνει στην μνήμη όλων μας. Ο ίδιος ξεκίνησε μέσα από βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube και κάπου εκεί τον ανακάλυψε ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος και διέκρινε αμέσως το ταλέντο του και τον πήρε δίπλα του, για να ξεκινήσει στον χώρο και στη συνέχεια να κάνει πολλά πράγματα, όπως και κατάφερε άλλωστε! Εργάστηκε ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά παραιτήθηκε για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος. Έμαθε επίσης μόνος του να παίζει μουσικά όργανα. Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά και πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι, εργαζόταν στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρεί η οικογένειά του στην Νέα Ιωνία. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Αιωνία του η μνήμη και καλό παράδεισο!

Να είμαστε λοιπόν όλοι καλά και να κρατάμε στις καρδιές μας τους ανθρώπους που έφυγαν για πάντα από τη ζωή μας, που όμως πάντα κάτι θα τους θυμίζει...Ένα τραγούδι, μια μυρωδιά, ένα αντικείμενο... Όσο η ψυχή μας τους θυμάται, θα είναι πάντα δίπλα μας και θα μας κρατάνε το χέρι!

Ρούλα Παναγιωτίδου

Τελευταία άρθρα από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου