''Το τραγούδι της ημέρας'' Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 του Αγίου Φιλίππου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

14 Νοεμβρίου 2023
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλός σας βρήκα έπειτα άπο πολύ καιρό .Την καλημέρα μου και στην ομάδα μας στο facebook στο μουσικό μας παρεάκι που ελπίζω για άλλη μια σεζόν στην στήριξη σας .Κάνω λοιπόν την πρώτη μου προσπάθεια σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου του Αγίου Φιλίππου και να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν , και ευελπιστώ πως όλα θα πάνε καλά με τον υπολογιστή μου και δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα .Χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι κοντά σας και θα κάνω ότι καλύτερο για να λέμε καθημερινά μια όμορφη καλημέρα.Τα προβλήματα γύρω μας πολλά όπως η ακρίβεια που γονατίζει τα νοικοκυριά η βία στα σχολεία και πολλά που εγώ θα αφήσω λίγο στην άκρη και θέλω μέσα άπο το άρθρο μου να αισθάνεστε λίγο πιο καλά ,έστω με τα 3-4 λεπτά που διαρκεί ένα τραγούδι και που θα κάνετε ''κλικ'' για να το ακούσετε .

Επίσης αύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου  ξεκινάει η Σαρακοστή των Χριστουγέννων οπότε μπαίνουμε σε γιορτινή περίοδο και θα προσπαθήσω να σας φτιάχνω την διάθεση έστω και με αυτόν τον τρόπο ,στο να μπείτε εδώ στην σελίδα μας και να περάσετε όμορφα ....

Πάμε όμως να δούμε τα νέα για τον καιρό και την στήλη ''Σαν σήμερα'' που τόσο σας αρέσει και φυσικά στο τέλος ''το τραγούδι της ημέρας''.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός: Ηλιόλουστη και με καλές θερμοκρασίες η Τρίτη – Η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο...

Καιρός: Ηλιόλουστη και με καλές θερμοκρασίες η Τρίτη – Η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τρίτη 14 Νοεμβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε και πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια...

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε και πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Στα λευκά θα ντυθούν ορεινές περιοχές της χώρας, μέσα στην εβδομάδα - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται ήπιες μέχρι και την Παρασκευή (17/11), ωστόσο από το απόγευμα της ίδιας μέρας, πυκνώνουν και πάλι οι χρωματισμοί, αρά αναμένεται μια «πρόβα χειμώνα» κατά κάποιο τρόπο το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη ο υδράργυρος θα πέσει σημαντικά και θα σημειωθούν χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρεια Ελλάδας.

Η μεταστροφή του καιρού, όπως εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης, οφείλεται στη μεταβολή μιας ψυχρής αέριας μάζας από την κεντρική Ευρώπη, όπου θα περάσει στα βόρεια Βαλκάνια και σιγά-σιγά θα κατηφορίσει, ρίχνοντας τη θερμοκρασία στους 8-10 βαθμούς την Παρασκευή, και θυμίζοντας χειμωνιάτικο σκηνικό το Σάββατο (18/11).

 
 

Τέλος, από την Κυριακή (19/11), ο καιρός βελτιώνεται.

 

-Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 14 Νοεμβρίου: Οι Έλληνες συντρίβουν τους Ιταλούς και η γέννηση της ΕΠΟ.

Σαν σήμερα 14 Νοεμβρίου: Οι Έλληνες συντρίβουν τους Ιταλούς και η γέννηση της ΕΠΟ

 To ελληνικό ποδόσφαιρο αποκτά οργανωμένη διοργανώτρια αρχή την ΕΠΟ. Τα ελληνικά στρατεύματα συντρίβουν τους Ιταλούς φασίστες στο αλβανικό μέτωπο και ήδη οι πρώτοι φοιτητές έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται στο Πολυτεχνείο κατά της Χούντας.

565 Πέθανε ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Ιουστινιανός (Φλάβιος Πέτρος Σαββάτιος Ιουστινιανός)

1765 Γεννήθηκε ο Αμερικανός μηχανικός και εφευρέτης του πρώτου ατμοκίνητου πλοίου και του πρώτου υποβρυχίου, Ροβέρτος Φούλτον

1832 Το πρώτο λεωφορείο, με κινητήρια δύναμη άλογα, κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

1899 Η αμερικανίδα ρεπόρτερ Νέλι Μπλάι (πραγματικό όνομα Ελίζαμπεθ Τζέιν Κόκραν) ξεκινά την προσπάθειά της να ξεπεράσει τον ήρωα του Ιουλίου Βερν, Φιλέα Φογκ και πραγματοποιεί τον γύρο του κόσμου σε 72 ημέρες, 6 ώρες και 11 λεπτά.

1909 Στην Ελλάδα, με σφοδρό κατηγορητήριο, ο “Στρατιωτικός Σύνδεσμος” ζητά από την κυβέρνηση την εκκαθάριση των δημόσιων υπηρεσιών και την απόλυση όλων των πρεσβευτών ως ανίκανων.

1910 Λαμβάνει χώρα η πρώτη απονήωση στην ιστορία της αεροπορίας. Ο πρωτοπόρος αμερικανός αεροπόρος, Γιουτζίν Ιλάι, σηκώνει ένα αεροπλάνο από το κατάστρωμα του καταδρομικού «Μπέρμιγχαμ».

1919 (π. ημ.) Υπογράφεται η Συνθήκη του Νεϊγύ, που ρυθμίζει τις σχέσεις και τα προβλήματα των Συμμάχων με τη Βουλγαρία. Η συνθήκη είναι σημαντική και για την Ελλάδα, γιατί μεταρρυθμίζει τα κοινά σύνορα υπέρ της χώρας μας και οριστικοποιεί την παραίτηση της Βουλγαρίας από τη Δυτική Θράκη.

1920 Οι Αρμένιοι εκκενώνουν την πρωτεύουσά τους, μετά την εισβολή των Τούρκων.

1922 Το BBC εκπέμπει το πρώτο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα.

1922 Γεννήθηκε ο αιγύπτιος πολιτικός και γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι

1926 Ιδρύεται η ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).

1929 Η Μεγάλη Βρετανία απορρίπτει αίτημα των Κυπρίων για ένωση με την Ελλάδα.

1940 Ο ελληνικός στρατός περνά στην αντεπίθεση σε όλο το ελληνοϊταλικό μέτωπο, εκδιώχνοντας τους Ιταλούς από τα ελληνικά εδάφη και μεταφέροντας τον πόλεμο στην ιταλοκρατούμενη Αλβανία.

1940 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ιταλικός στόλος συντρίβεται μέσα στο λιμάνι του Τάραντα. Φασιστική νηοπομπή υφίσταται πανωλεθρία στο στενό του Οτράντο.

1945 Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, των 24 Γερμανών κατηγορουμένων που έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαίοι εγκληματίες πολέμου.

1957 Η συνάντηση 108 ηγετικών στελεχών της Μαφίας σε βίλα στο Απαλάτσιν της Νέας Υόρκης καταλήγει σε φιάσκο, μετά την εισβολή της αστυνομίας και τη σύλληψη τουλάχιστον 60 μαφιόζων. Το περιστατικό, που θα μείνει στην ιστορία ως «The Apalachin Meeting», επιβεβαιώνει την ύπαρξη συνδικάτου του εγκλήματος με κεντρική καθοδήγηση στη Βόρειο Αμερική.

1960 Τέσσερις μικρές αφροαμερικανίδες εγγράφονται σε σχολεία λευκών της Νέας Ορλεάνης, θέτοντας θεσμικά τέρμα στις φυλετικές διακρίσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ωστόσο, το γεγονός προκάλεσε μια σειρά κρούσματα ρατσισμού, βίας και συλλαλητήρια κατά της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων.

1960 Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).

1961 Η Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου κηρύσσει το λεγόμενο «ανένδοτο αγώνα» ενάντια στην κυβέρνηση της ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή.

1966 Αρχίζει στο Στρατοδικείο η δίκη 28 αξιωματικών κατηγορούμενων «επί εσχάτη προδοσία» για συμμετοχή στην οργάνωση ΑΣΠΙΔΑ.

1969 Η νεαρή Αραβική Δημοκρατία της Λιβύης υπό τον Μουαμάρ Καντάφι εθνικοποιεί το 51% των κεφαλαίων όλων των ξένων τραπεζών.

1970 Δημοσιεύεται από τη Χούντα ο θεσμικός νόμος για την οργάνωση και τη δράση των ελληνικών κομμάτων.

1973 Το μεσημέρι αρχίζουν στο Πολυτεχνείο γενικές συνελεύσεις, ενώ στο προαύλιο εκατοντάδες φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση φωνάζοντας αντιδικτατορικά συνθήματα. Η αστυνομία περικυκλώνει το κτίριο.

Στο άκουσμα ότι γίνονται επεισόδια, οι φοιτητές που μετείχαν στην παμφοιτητική συγκέντρωση στη Νομική αποφασίζουν να κατέβουν προς το Πολυτεχνείο για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους. Το απόγευμα, όταν τελειώνουν οι γενικές συνελεύσεις, αρχίζει να συζητιέται η παραμονή στο χώρο του Πολυτεχνείου για το βράδυ της Τετάρτης. Προς αυτή την εξέλιξη ευνοεί το γεγονός ότι γύρω από το ίδρυμα μαζεύεται κόσμος και υπάρχει συμπαράσταση.

Όταν λαμβάνεται η απόφαση για κατάληψη, στο Πολυτεχνείο βρίσκονταν πια 1.500 φοιτητές. Ακολούθως, με πρωτοβουλία της ΚΝΕ και της Αντί-ΕΦΕΕ, συγκροτείται η πρώτη Συντονιστική Επιτροπή και οργανώνονται μια σειρά λειτουργίες (μεγάφωνα, σταθμός, σίτιση, περιφρούρηση, κ.ά.). Τυπώνονται χιλιάδες προκηρύξεις και κολλούνται αφίσες, ενώ ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος έξω από το Πολυτεχνείο παραμένει ως και τη 1 τα ξημερώματα (Πηγή: 902.gr).

1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων».

1993 Ο μεγάλος «κανονιέρης» του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, Θωμάς Μαύρος, λέει και επισήμως «αντίο» στα γήπεδα, στο φιλικό ΑΕΚ – Εθνική Ελλάδος.

1993 Οι Πορτορικανοί αρνούνται με δημοψήφισμα να αποτελέσει το Πουέρτο Ρίκο την 51η Πολιτεία των ΗΠΑ.

1999 Πέθανε ο σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής, Μίνως Βολανάκης.

2001 Ο αγώνας Αργεντινή – Ουρουγουάη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 είναι ο τελευταίος για τη φανέλα με το νούμερο 10 των Αργεντινών, η οποία αποσύρεται για πάντα σε ανάμνηση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

2002 Το Ιράκ αποδέχεται άνευ όρων το ψήφισμα του ΟΗΕ για την επιστροφή των επιθεωρητών στο έδαφός του, για τον έλεγχο του οπλοστασίου και τον αφοπλισμό του.

2008 Ινδικό διαστημικό όχημα προσεδαφίζεται στη Σελήνη, για πρώτη φορά από την έναρξη του διαστημικού προγράμματος της ασιατικής χώρας πριν από 45 χρόνια.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Αυτά για σήμερα Τρίτη 14 του Νοέμβρη και δειλά δειλά κάνω το πρώτο μου ξεκίνημα για αυτήν την σεζόν και θέλω να με συγχωρέσετε για τυχόν λάθη ,όπως είπα και στον πρόλογο μου θα προσπαθήσω για το καλύτερο αυτής εδώ της στήλης που τόσο αγαπάτε και θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας όλον αυτόν τον καιρό με μηνύματα που λάμβανα καθημερινά αλλά και την αγάπη που δείχνετε αυτά τα 10 σχεδόν χρόνια σε αυτό εδώ το άρθρο .Εύχομαι να είστε όλοι καλά ,θέλω να έρθετε στην παρέα μας στο Facebook και να μου πείτε τις καλημέρες σας για να ''ενωθούμε'' και πάλι και να γίνουμε το πιο γλυκό παρεάκι του διαδυκτίου .

Και μη ξεχνάτε έτσι σαν ''συμβουλή της ημέρας'' πως οι επιλογές μας σε όλα είναι και ο καθρέφτης του εαυτού μας ....Φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top