Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Ο Κ.Ο.Κ. του νεοΈλληνα:

*Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.

* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση............

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά .Τρίτη του Πάσχα και ...

 • Στα Μέγαρα, στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Γαλιλαίου (ή Χορευταρά), μετά τη Θεία Λειτουργία στήνεται γλέντι με τα μέλη των λαογραφικών συλλόγων να χορεύουν τον Χορό της Τράτας. Χορεύεται αποκλειστικά από γυναίκες και πήρε το όνομά του από τη χαρακτηριστική κίνηση που κάνουν οι χορευτές και θυμίζει τράτα.
 • Στην Ιερισσό της Χαλκιδικής αναβιώνει το έθιμο «Του μαύρου νιου τ' αλώνι». Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, οι πρεσβύτεροι αρχίζουν τον χορό. Σιγά - σιγά πιάνονται όλοι οι κάτοικοι και συχνά ο χορός έχει μήκος τετρακόσια μέτρα. Τραγουδούν και χορεύουν όλα τα πασχαλινά τραγούδια και τελειώνουν με τον Καγκελευτό χορό, που είναι η αναπαράσταση της σφαγής 400 Ιερισσιωτών από τους Τούρκους, κατά την Επανάσταση του 1821.
  • Στα Λιμενάρια της Θάσου διατηρείται και στις μέρες μας το πανάρχαιο έθιμο «Για βρεξ’ Απρίλη μου». Οι κάτοικοι της κοινότητας και οι επισκέπτες το γιορτάζουν με δημοτικούς χορούς, ενώ σε μεγάλα τσουκάλια μαγειρεύεται κρέας με ρύζι, που στη συνέχεια μοιράζεται στους συγκεντρωμένους.
  • Στις Ελευθερές Καβάλας αναβιώνουν τα παραδοσιακά «Μαζίδια». Πρόκειται για ένα έθιμο που χρονολογείται από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι πιστοί μεταφέρουν εν πομπή τα εικονίσματα από τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη, την παλαιότερη εκκλησία της περιοχής, στα «Μαζίδια», όπου βρίσκεται το γραφικό εξωκλήσι των Αγίων Ραφήλ, Ειρήνης και Νικολάου Στη συνέχεια, στην πλατεία του παλιού, παραδοσιακού οικισμού, στήνεται μεγάλο γλέντι. Το χορό αρχίζει ο ιερέας και ακολουθούν οι κάτοικοι του χωριού, που χορεύουν και τραγουδούν τρία συγκεκριμένα τραγούδια, που διασώθηκαν με το πέρασμα των χρόνων.
  • Πιθανότατα πήρε αυτή την ονομασία ( της Διακαινησίμου)  επειδή άρχιζε η περίοδος πνευματικής αναγέννησης και ανακαίνισης για τους πιστούς, που είχαν βαπτισθεί τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Μέχρι την Κυριακή του Θωμά, οι νεοβαπτισθέντες φορούσαν λευκά ενδύματα, εξ’ ου και «Λευκή Εβδομάς».

   Την Εβδομάδα της Διακαινησίμου επιτρέπεται η «κατάλυσις εις πάντα» (επιτρέπεται κάθε είδους τροφή), ενώ κατά τους παλαιότερους χρόνους απαγορεύονταν η εργασία και τα δημόσια θεάματα (ιπποδρομίες κ.λ.π.) καθ’ όλη τη διάρκειά της.

   Στο Βυζάντιο, ο εορτασμός ήταν λαμπρός και μεγαλοπρεπής. Ο αυτοκράτωρ καλούσε σε γεύμα τους φτωχούς, ενώ την Πέμπτη της Διακαινησίμου εδέχετο τον κλήρο και πρόσφερε γεύμα στον Πατριάρχη. Επίσης, τις μέρες αυτές ο ανώτατος άρχων απέλυε από τις φυλακές τους κατάδικους για ελαφρά εγκλήματα.

  • Λίγα πράγματα για να ξέρουμε τι γιορτάζεται μετά Την Ανάσταση Του Κυρίου μας που εύχομαι ολόψυχα την προσωπική ανάσταση του καθενός με τον καλύτερο τρόπο.Επλίζω να περάσατε όμορφα ,να είδατε αγαπημένα σας πρόσωπα ,να γλεντήσατε και γενικά να γιορτάσατε με όλη σας την καρδιά Την Ανάσταση Του Θεανθρώπου και όπως διάβασα σε ένα πολύ ωραίο post κάποιου φίλου πάντα θα υπάρχει ένας ''Ιούδας''να σε προδώσει ....ένας ''Πέτρος''να σε αρνηθεί .....και ένας ''Πιλάτος''να σε σταυρώσει......είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.Λίγο δύσκολη η ''μετάβαση''μετά το Πάσχα αλλά θα βρούμε την δύναμη για να επανέρθουμε στην καθημερινότητα μας ,αρκεί να έχουμε υγεία και να προσευχόμαστε Στον Θεό και να τον Ευχαριστούμε που Βρίσκεται κοντά μας .
  • Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες ,σε όλους τους ακόλουθους φίλους και μέλη της ομάδας του volvinews.gr ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες ,να είστε όλοι καλά ,και να περνάτε υπέροχα ,θα σας αφιερώσω και την σημερινή μουσική μου επιλογή μιας και έχουμε να τα πούμε από την Μ.Τετάρτη οπότε και σας μεταδίδω την χαρά μου που επανήλθα στην μουσική μου στήλη και ελπίζω να δώσετε και εσείς δυναμικό παρών με ευχές και όμορφες καλημέρες εκεί στο σημείο συνάντησης στην ομάδα μας στο facebook .Αυτά για σήμερα ολοκληρωμένη η στήλη από αύριο Πρώτα Ο Αναστάς Θεός.
  • Φιλιά στα μούτρα σας.....ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ.
Top