Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019

Καλή σας ημέρα αγαπητές μου κυρίες και αγαπητοί κύριοι ,καλημέρα σε όλους και για σήμερα Τετάρτη 9 του Οκτώβρη , μια τρελλή ημερομηνία ,όλο με εννιάρια ,και με αισιοδοξία προχωράμε και κοιτάμε μπροστά πάντα με θετικές σκέψεις και με χαμόγελα.Δεν αφήνουμε κανέναν να μας ''ενοχλήσει'',να μας πειράξει ,να μας χαλάσει την διάθεση ,προσευχόμαστε Στον Θεό και κοιτάμε μόνο μπροστά ποτέ πίσω.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 9/9/2019 

Βελτιωμένος ο καιρός της Τετάρτης - Πού και πότε θα βρέξει

Υποχωρούν σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους τη Δευτέρα και την Τρίτη, με αποτέλεσμα ο καιρός σήμερα Τετάρτη (9/10) να παρουσιαστεί γενικά αίθριος.

Για σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 περιμένουμε λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη, με βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Μέχρι 26 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 19 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και στη θάλασσα Κυθήρων ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Δείτε την τελευταία δορυφορική εικόνα της Ελλάδας και της Κύπρου, από τη NASA

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

-Πηγή-NEWSBOMB.GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1831 Πέθανε ο Ιωάννης Καποδίστριας, Έλληνας πολιτικός.

1859 Γεννιέται ο Γάλλος λοχαγός, εβραϊκής καταγωγής, Αλφρεντ Ντρέυφους. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε όντας αθώος ως προδότης. Τον υπερασπίστηκε ο Γάλλος συγγραφέας Εμίλ Ζολά, με το περίφημο κείμενο του "Κατηγορώ". Η υπόθεση του έχει μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη.

1901 Σύμφωνα με τηλεγράφημα από την Πετρούπολη, η Ρωσία δίνει εντολή στον πρίγκιπα της Ελλάδας, Γεώργιο, ύπατο αρμοστή της Κρήτης, να επανέλθει στο νησί, να συγκαλέσει αμέσως Εθνοσυνέλευση και να κηρύξει επίσημα την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

1902 Εγκαινιάζεται επισήμως η αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Η εφημερίδα "Αθήναι" του Γ. Πωπ ανακοινώνει ότι θα δημοσιεύει δωρεάν ανακοινώσεις των αθλητικών σωματείων, αν φυσικά έχει σχετική ενημέρωση από αυτά.

1912 Ο ελληνικός στόλος απελευθερώνει την Λήμνο (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος).

1915 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι αυστριακές και γερμανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το Βελιγράδι, με τη βοήθεια των Βούλγαρων.

1915 Την ίδια μέρα, οι άγγλοι προσφέρουν την Κύπρο στην Ελλάδα, εφόσον ταχθεί υπέρ των Συμμάχων. Η Ελλάδα ζητά την παρουσία 400.000 τουλάχιστον συμμαχικού στρατού και εξασφαλισμένα ανταλλάγματα.

1920 Αποκαλύπτεται ότι οι κατηγορούμενοι οπλίτες για το φόνο του Ιωνα Δραγούμη είναι οι Χαλκιαδάκης, Δασκαλογρηγοράκης, Καραβανάκης, Γιαννεδάκης, Κολιτσάκης, Χριστοδουλάκης και Μαυρογένης.

1923 Με την αιτιολογία της απαγόρευσης των οινοπνευματωδών ποτών κλείνονται στην Κωνσταντινούπολη 5.000 καταστήματα, στην πλειοψηφία τους ελληνικά.

1932 Εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον κόσμο, στον ποταμό Δνείπερο.

1940 Γεννιέται ο Τζον Λένον, Βρετανός τραγουδιστής, μουσικός και παραγωγός (The Beatles).

1944 Βομβαρδίζεται ανηλεώς από τους Ναζί η Αθήνα τρεις μέρες πριν εγκαταλείψουν την πόλη. Έξι νεκροί και 22 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός.

1946 Κατασκευάζεται η πρώτη ηλεκτρική κουβέρτα, η οποία θα πουληθεί για 39,50 δολάρια στη Νέα Υόρκ.

1963 Στην Ιταλία από κατάρρευση φράγματος στις Δολομιτικές Αλπεις χάνουν τη ζωή τους 2.000 και πλέον άτομα, όταν σπάει το Βάιοντ, πλημμυρίζοντας το Λόγκαρον και τρία ακόμα χωριά στη βορειοανατολική χώρα.

1964 Δριμύ «κατηγορώ» του Μακάριου, στη Διάσκεψη των Αδεσμεύτων, κατά των «ιμπεριαλιστικών δυνάμεων», για το Κυπριακό. Ο Μακάριος ζητάει την άμεση απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων και διακηρύσσει αδέσμευτη πολιτική.

1967 Δολοφονείται από τη CIA ο ο κομμουνιστής επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

1973 Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πλήττουν τη Δαμασκό, με 100 και πλέον νεκρούς.

1974 Ορκίζεται η νέα ελληνική Κυβέρνηση, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

1974 Πέθανε ο γερμανός επιχειρηματίας Όσκαρ Σίντλερ, που έσωσε από το Ολοκαύτωμα 1.200 Εβραίους

1981 Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία. Σε αχρηστία η λαιμητόμος, το όργανο εκτέλεσης της θανατικής ποινής, το επονομαζόμενο και «χήρα.

1995 Με 102 ψήφους υπέρ, μία κατά και δύο αποχές η Βουλή της ΠΓΔΜ επικυρώνει την ενδιάμεση συμφωνία, που είχαν υπογράψει Ελλάδα και ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη.

1996 Σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την Πάφο γίνεται αισθητός σε Κύπρο, Κρήτη και Δωδεκάνησα, με απολογισμό 2 νεκρούς και 50 τραυματίες..

2002 Η αρμόδια επιτροπή ανακοινώνει ότι η Κύπρος, η Πολωνία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Μάλτα και η Ουγγαρία πληρούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Βουλγαρία και Ρουμανία παραπέμπονται για το 2007. Δεν ορίζεται ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

2005 Σε επίσημη ανακοίνωση της Χαρτογραφικής Υπηρεσίας της Κίνας, αναφέρεται ότι το Έβερεστ είναι 3,7 μέτρα χαμηλότερα από ό,τι γνωρίζουμε. Το ψηλότερο σημείο της οροσειράς είναι 8.844,43 μ.

2005 Πεθαίνει η ηθοποιός Στέλλα Στρατηγού.

2006 H Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί την πρώτη της πυρηνική δοκιμή, προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή.

2006 Την ίδια μέρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επιλέγει τον υπουργό Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας, Μπαν Κι-Μουν, ως μοναδικό υποψήφιο για τη θέση του ΓΓ του Οργανισμού για το διάστημα 2007-2011.

Πηγή-THEPRESSROOM.GR

EIΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Αλαλούμ

Κτηματολόγιο : Αν έχεις κάνει λάθος στην αίτηση... χάνεις την περιουσία σου

Κτηματολόγιο : Σήμερα έχει ολοκληρωθεί και είναι σε λειτουργία το Κτηματολόγιο στις περισσότερες έδρες των νομών. Συνολικά έχει ολοκληρωθεί στο 31,3% σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 12% της έκτασης της χώρας.

Από το 2020

Ανατροπές σε πέντε φόρους που βαραίνουν τα ακίνητα

Ακίνητα : Με τον εξορθολογισμό του συστήματος των αντικειμενικών αξιών το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί το επόμενο έτος να βάλει στα ταμεία πρόσθετα έσοδα ύψους 142 εκατ. ευρώ.

Δωρεάν... παιδεία

Δίνουν 1.000 ευρώ το μήνα για φροντιστήρια οι ελληνικές οικογένειες

«Τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι σήμερα πολλά και το δημόσιο Λύκειο είναι απαξιωμένο» λέει η Πηνελόπη Π., μητέρα μαθήτριας στην Γ' Λυκείου σε σχολείο των νότιων προαστίων. «Η κόρη μου κάνει 17 ώρες φροντιστήριο εβδομαδιαίως και αυτή είναι μάλλον η καλύτερη των περιπτώσεων γιατί άλλοι συμμαθητές της κάνουν περισσότερα» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Τύμπανα πολέμου

Ετοιμοι οι Τούρκοι να εισβάλουν στη Συρία – Τι λέει συνεργάτης του Ερντογάν

Ο Φαχρετίν Αλτούν, στενός συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε ότι οι κούρδοι μαχητές είτε θα παραδοθούν είτε ο τουρκικός στρατός θα τους «σταματήσει», καθώς όπως υποστήριξε παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

Κορυφαίος αθλητικογράφος

Πέθανε ο θρυλικός «Αποδυτηριάκιας» Κώστας Καίσαρης

Μια εμβληματική μορφή του ελληνικού Τύπου, ο Κώστας Καίσαρης, έφυγε ξαφνικά από την ζωή το μεσημέρι της Τρίτης.

Ασφυκτιούν τα νησιά

Εκτός ελέγχου οι αφίξεις μεταναστών : Πάνω από 640 από τη Δευτέρα

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αγρια σύγκρουση στη Βουλή

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο έδειξαν 173 βουλευτές

Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis αποφάσισε η Βουλή, μετά από θυελλώδη συζήτηση.

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ  ΝΕΑ''

Αυτά για σήμερα κυρίες μου και κύριοι ,και όπως σας έγραψα χτες θα αρχίσουμε να κάνουμε και κάποια αφιερώματα ,δηλ θα ακούμε τραγούδια από διάφορους τραγουδιστές που έχουν αγαπηθεί και έχουν ακουστεί είτε στα τότε ραδιόφωνα είτε σε νυχτερινά μαγαζιά είτε ακόμη και σήμερα στο διαδύκτιο που έχουν πολλά κλικ ,θα ακούμε συνεχώμενα για δυο ή τρις ημέρες τον ίδιο τραγουδιστή/ρια με κάπιοια από τα πιο αγαπημένα τους μουσικά ''άσματα''.Για σήμερα λοιπόν σας έχω τον μεγάλο Τόλη Βοσκόπουλο ,επέλεξα ένα τραγούδι που έχει αγαπηθεί πολύ και μέχρι σήμερα σπάει τα κοντέρ ,σας το αφιερώνω με πολύ αγάπη και σας εύχομαι να περάσετε όμορφα και την σημερινή ημέρα.Μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Top