Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Καλησπέρα φίλοι μας, καλή χρονιά με υγεία! Κι αφού υποδεχτήκαμε το νέο έτος, να μην το γιορτάσουμε και με έναν χορό για να μας πάει καλά η χρονιά..? Έτσι λοιπόν, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΜΒΑΚΙΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και περαστικά σε όσους υποφέρουν από την γρίπη .Δυστυχώς στην Ελλάδα πολύς ο κόσμος που υποφέρει πραγματικά και εκτός αυτού ένα άλλο σημαντικό γεγονός που ανάρτησα και χτες είναι ο ίος κοροναίος ( λοίμωξη του αναπνευστικού- πνευμονία ) .Σε επιφυλακή η υγειονομική υπηρεσία της χώρας μας προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση σε όλους τους Έλληνες και να μην υπάρξει νοσούντας .Ας ευχηθούμε να βάλει Ο Θεός το χέρι Του γιατί πραγματικά αυτό μας μάρανε τώρα.

Βέβαια και εμείς όμως τέτοιοι είμαστε ...και λεώ τέτοιοι εννοώντας ότι αφού ξέρουμε ότι Ιανουάριος -Φεβρουάριος και Μάρτης είναι οι μήνες με την μεγάλη έξαρση γρίπης και ιώσεων και δεν κάνουμε τίποτα ώστε να προφυλαχτούμε όσο καλύτερα γίνετε και να την περάσουμε που λέμε πιο μαλακά.Θέλει από τον Οκτώβριο να ενδυναμώνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ,με βιταμίνες ,με σωστή διατροφή ,με πολλούς χυμούς που περιέχουν βιταμίνη C ( πορτοκάλια-ακτινίδια) φυσικούς χυμούς και καλή υγειηνή ,και μεγάλη προσοχή ,μαντιλάκια και υγρά χεριών αντιβακτιριδιακά υπάρχουν παντού οπότε και οτιδήποτε πιάνουμε από το καλάθι των σούπερ μάρκετ ,ως πόρτες ,κουδούνια κτλ καλό θα ήταν να απολυμαίνουμε τα χέρια μας .Το ίδιο και τα παιδιά στο σχολείο .Εαν εφορμόζουμε αυτά πιστεύω πως θα την περνάμε πιο ήπια .

Και όπως βλέπω στις ειδήσεις μόλις τώρα 9.40 π.μ κατεύθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ένα Boing απο το Πεκίνο όπου έγινε εξωνιχιστικός έλεγχος στους επιβάτες οι οποίοι φορούσαν και μάσκες για δικούς τους λόγους και όπως αναφέρθηκε όλα καλά με τον κόσμο που ήρθε μόλις στην χώρα.Οι ειδικοί λένε να μην ανυσηχούμε και να εφαρμόζουμε την υγειηνή στο έπακρο.

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ηχηρό μήνυμα

Ουάσιγκτον σε Τουρκία: Πάρτε τώρα το «Γιαβούζ» από το κυπριακό οικόπεδο

Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν όλες τις γεωτρητικές δραστηριότητες εντός των υδάτων της Κύπρου, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ζητούν αποσυμφόρηση

Μεταναστευτικό: Παραλύουν από γενική απεργία τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο μεταναστευτικό εκφράζουν την Τετάρτη οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Μεταναστευτικό: Παραλύουν από γενική απεργία τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου | tanea.gr

Λιβύη… η νέα Συρία: Το αβέβαιο το μέλλον της χώρας και οι προκλήσεις για την ελληνική πλευρά

Η κατάληξη της Συνόδου του Βερολίνου σηματοδοτεί ένα αβέβαιο και υπό πραγματική διακύβευση βήμα για την ειρήνευση μιας σύγκρουσης που έχει ακόμη μεγάλο βάθος τόσο ως προς την εσωτερική όσο και ως προς την διεθνή διάστασή της.

Για τρίτη νύχτα

Καταδρομικές επιθέσεις και εμπρησμοί όλη τη νύχτα

Ετρεχαν και δεν έφταναν… οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας εξαιτίας του μπαράζ των εμπρησμών που σημειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και προκάλεσε την καταστροφή δεκάδων αυτοκινήτων.

Καταδρομικές επιθέσεις και εμπρησμοί όλη τη νύχτα | tanea.gr

Δικαιώθηκε ηλικιωμένη

Απόφαση-σταθμός: Υποχρέωση των Τραπεζών να στέλνουν κάρτες και Pin μόνο με συστημένες επιστολές

Η 76χρονη απέστειλε τρεις εξώδικες επιστολές διαμαρτυρίας και μεταξύ των άλλων ζητούσε να ερευνηθούν από τις κάμερες των υποκαταστημάτων που έγιναν οι αναλήψεις μέσω Α.Τ.Μ. το πρόσωπο του δράστη ή των δραστών που έκαναν τις αναλήψεις. Όμως, η Τράπεζα αρνήθηκε τα πάντα. Ετσι η γυναίκα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Σήμερα η ψηφοφορία

Πρόεδρος της Δημοκρατία η Σακελλαροπούλου με μεγάλη πλειοψηφία

Η αναμενόμενη εκλογή το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, αποτελεί μια θετική στιγμή για το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Πρόεδρος της Δημοκρατία η Σακελλαροπούλου με μεγάλη πλειοψηφία | tanea.gr

«Καμμία συζήτηση»

Η Ιταλία διαψεύδει τον Ερντογάν για κοινές γεωτρήσεις στη Λιβύη

«Οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλία φέρεται να διαπραγματεύεται με την Τουρκία με στόχο την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων, στα ανοικτά της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας της ‘Αγκυρας με την Τρίπολη για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων, στερούνται βάσης», ανέφερε το ιταλικό ΥΠΕΞ.

Για ποιους ισχύει το 20%

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι εξαιρούνται από το 30% του εισοδήματος

Ξεκίνησε και επίσημα πλέον το κυνήγι για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος των φορολογουμένων.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι εξαιρούνται από το 30% του εισοδήματος | tanea.gr

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''

Σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου 1977 πέθανε ο συγγραφέας, Μενέλαος Λουντέμης

22 Ιανουαρίου 1977 πέθανε ο συγγραφέας, Μενέλαος Λουντέμης.

730 Ο πρώην σύγκελλος του πατριάρχη Γερμανού, Αναστάσιος, γίνεται πατριάρχης και συνυπογράφει το διάταγμα εναντίον των εικόνων. Διατάσσονται η καταστροφή των εικόνων και η δίωξη των εικονόφιλων.

1561 Γεννήθηκε ο Άγγλος φιλέλληνας πολιτικός και φιλόσοφος, Φράνσις Μπέικον, γνωστός και με το εξελληνισμένο όνομα Φραγκίσκος Βάκων

1666 Πέθανε ο μαχαραγιάς, Σαχ Τζαχάν, που έχτισε το μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ στη μνήμη της νεκρής γυναίκας του

1771 Η Ισπανία παραχωρεί τα νησιά Φόκλαντ στη Μ. Βρετανία.

1788 Γεννιέται ο λόρδος Βύρωνας (Τζορτζ Γκόρντον Νόελ Μπάιρον). Αγγλος ρομαντικός ποιητής. Ενθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το 1824 αποβιβάστηκε στο Μεσολόγγι και με τη συμμετοχή του στην Επανάσταση έπαιξε σπουδαίο ρόλο, τόσο στην προβολή της Ελλάδας στο διεθνές προσκήνιο, όσο και στην εμψύχωση των αγωνιστών.

1830 (π.ημ.) Πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους: Η διάσκεψη του Λονδίνου, ύστερα από αγγλική πρόταση, διακηρύσσει την πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδας με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου που υπογράφεται από τους πληρεξουσίους της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Το άρθρο 1 ορίζει: "H Ελλάς θέλει σχηματίσει έν Κράτος ανεξάρτητον, και θέλει χαίρει όλα τα δίκαια, πολιτικά, διοικητικά και εμπορικά, τα προσπεφυκότα εις εντελή ανεξαρτησίαν"..

1840 Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι εγκαθίστανται στη Νέα Ζηλανδία.

1842 Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της, με πρώτο διοικητή το Γεώργιο Σταύρου.

1848 Πέθανε  ο αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης και πρώτος προέδρος της Βουλής, Πανούτσος Νοταράς

1863 Ο Όθωνας και η δυναστεία του κηρύσσονται έκπτωτοι από την Ελλάδα και επικυρώνεται το δημοψήφισμα του Νοεμβρίου 1862 για την επιλογή νέου βασιλιά, που ήταν ευνοϊκό για τον άγγλο πρίγκιπα Αλφρέδο.

1863 Ξεσπά στην Πολωνία, στη Λιθουανία και στη Λευκορωσία η "Εξέγερση του Γενάρη". Σκοπός της εξέγερσης είναι η απόκτηση της εθνικής κυριαρχίας των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται υπό την κυριαρχία της Ρωσίας.

1870 Ιδρύεται στη Γερμανία η Ντόιτσε Μπανκ.

1879 Οι Ζουλού αιφνιδιάζουν και συντρίβουν τις βρετανικές δυνάμεις στη Μάχη της Ισαντλουάνα, κατά τη διάρκεια του πολέμου των Άγγλων με τους Ζουλού.

1889 Ιδρύεται η εταιρία Columbia Phonograph στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Είναι η πιο παλιά δισκογραφική εταιρία.

1909 Τηλεγράφημα από τα Χανιά αναφέρει ότι 60 Ρώσοι στρατιώτες αναχώρησαν από το νησί και ότι το στρατώνα τους στο Ρέθυμνο κατέλαβαν 180 χωροφύλακες, οι οποίοι ύψωσαν την ελληνική σημαία.

1915 Κάνει πρεμιέρα στον αθηναϊκό κινηματογράφο «Πάνθεον» η ταινία του Κωνσταντίνου Μπαχατώρη «Γκόλφω», με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Πλουτή και τη Βιργινία Διαμάντη. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία μεγάλου μήκους.

1918 Στρατιωτική στάση στη Λαμία κατά της επιστράτευσης που έχει διατάξει η κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου καταστέλλεται με βίαιο τρόπο.

1923  Δημοσιεύεται το νομοθετικό διάταγμα, που ψηφίστηκε 5 ημέρες πριν (18/1) και με το οποίο αντικαθίσταται το Ιουλιανό ημερολόγιο από το Γρηγοριανό. Όμως ο εορτασμός του ορθόδοξου Πάσχα θα συνεχίσει να γίνεται με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει η διαφορά με το δυτικό, που ορίζεται μεταξύ 22/3 και 25/4, ενώ το ορθόδοξο μεταξύ 4/4 και 8/5.

1938 Η Ελλάδα νικά την Παλαιστίνη με 3-1 στο Τελ Αβίβ, με δύο γκολ του Κλεάνθη Βικελίδη κι ένα του Αντώνη Μηγιάκη. Είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

1939 Η πρώτη διάσπαση ατόμου ουρανίου επιτυγχάνεται στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.

1942 Γεννήθηκε ο "στρατηγός" του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος

1944 Απόβαση στο Άντζιο Ιταλίας. Στη συμμαχική δύναμη αποβάσεων μετέχουν τα Αντιτορπιλλικά "ΚΡΗΤΗ", "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" και τα Αρματαγωγά "ΣΑΜΟΣ", "ΛΗΜΝΟΣ" και "ΧΙΟΣ".

1949 Μετά από πολιορκία ενός περίπου μηνός, οι κομμουνιστές του Μάο καταλαμβάνουν το Πεκίνο.

1957 Οι Ισραηλινοί αποχωρούν από τη χερσόνησο του Σινά. Είχαν εισβάλει στην Αίγυπτο στις 29 Οκτωβρίου 1956.

1963 Υπογράφεται στο Παρίσι μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας η Συνθήκη των Ηλυσίων, με την οποία επιτυγχάνεται οριστικά η γαλλογερμανική συμφιλίωση. Ο γαλλογερμανικός άξονας που διαμορφώνεται θεωρείται η ατμομηχανή της Ενωμένης Ευρώπης.

1970 Εκτελείται η πρώτη εμπορική πτήση αεροσκάφους Boeing 747, από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο με 332 επιβάτες και 18 άτομα πλήρωμα. Διαρκεί έξι ώρες.

1977 Πέθανε ο συγγραφέας, Μενέλαος Λουντέμης

1982 Πέθανε  ο ηθοποιός, Παντελής Ζερβός

1984 Η κυβέρνηση της Τυνησίας ανακοινώνει ότι 200 νεκροί και 800 τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων, που ξέσπασαν με αφορμή την απόφαση για τον τερματισμό των κρατικών επιδοτήσεων στα αγροτικά προϊόντα και το κύμα της ακρίβειας που εξανέμισε τα λαϊκά εισοδήματα.

1987 Ο Αμερικανός πολιτικός Μπαντ Ντουάιερ, που είχε κριθεί ένοχος παθητικής δωροδοκίας, προγραμματίζει συνέντευξη τύπου και αυτοκτονεί μπροστά στις κάμερες.

1990 Στις ΗΠΑ, καταδικάζεται ο Ρομπερτ Μόρις, για ιό που εξαπέλυσε στο διαδίκτυο το 1988. Πρόκειται για τον ιό Μόρις, ο οποίος ήταν ο πρώτος ιός που "κυκλοφόρησε" ευρέως στο διαδίκτυο. Ο Μόρις τώρα είναι καθηγητής στο ΜΙΤ.

1994 Πέθανε  ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός, Τέλι Σαβάλας ("Κότζακ")

2003 Ανακοινώνεται επίσημα η επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Νέα Δημοκρατία.

2009 Στην Κίνα, σε θάνατο καταδικάζονται οι Ζανγκ Γιουζούν και Γκενγκ Τζινπίνγκ, επειδή παρήγαγαν και διέθεταν στο εμπόριο βρεφικό γάλα σε σκόνη επιμολυσμένο με μελαμίνη, εξαιτίας του οποίου έξι παιδιά πέθαναν και τουλάχιστον 300.000 νόσησαν. Η πρώην πρόεδρος και γενική διευθύντρια του κινεζικού ομίλου Sanlu καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά από εμένα για σήμερα ,δίνουμε ραντεβού αύριο Πρώτα Ο Θεός και μη ξεχνάτε να προσέχετε τον εαυτό σας ,εφαρμόστε όλα αυτά που σας ανάφερα στον πρόλογο μου και ίσως προλάβετε κάποιοι να την περάσετε ομαλά ,την γρίπη .Να έχετε μια όμορφη ημέρα ,να χαμογελάτε ,να σκέφτεστε με αισιοδοξία και να θυμάστε ότι σας στέλνω την θετική μου ενέργεια μήοως και νιώσετε πιο καλά ..... και .....γρίπη είναι και θα περάσει ! Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

  

 

 

"Η διύλιση του μεταλλεύματος από το χώμα γίνεται με τη χρήση ενός δηλητηρίου, που λέγεται αρσενικό. Αυτή η διαδικασία δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο.

Πρώτη φορά θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, γιατί είναι πιο φθηνή στο κόστος", είπε στον Focus FM ο δικηγόρος των κατοίκων των Σκουριών, Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ
Top