Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

Καλημέρα ,καλημέρα καλή σας ημέρα πέρα ως πέρα και απ΄'ακρη σε άκρη στον δήμο μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα ,καλημέρα και στους φίλους μας στο εξωτερικό εκεί στην ξενιτιά .Λοιπόν καλώς σας βρήκα και πάλι έπειτα άπο περίπου 2,5 μήνες και ένα θερμότατο καλοκαίρι που τα είχε όλα ,καλός να ορίσετε και εσείς στην αγαπημένη σας μουσική και ενημερωτική στήλη που για 9τη χρονιά είμαι εδώ και εγώ και οι συνεργάτες μου για να σας προσφέρουμε ψυχαγωγία ,ενημέρωση και φυσικά δώρα και λέω δώρα μιας και ξεκινάω σήμερα με διαγωνισμό που τόσο περιμένετε και είμαι πολύ χαρούμενη που και φέτος όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής θα είναι μια χρονιά ,μια σεζόν με πολλά δώρα .

Δεν θέλω να χαλάσω το ξεκίνημα της στήλης μιας και όλοι καταλαβαίνετε ή περισσότεροι που δεν είχαμε ρεύμα άπο τις 7.30 π.μ πόσα νέυρα ,πόσο άσχημα νιώθουμε ,πόσο θέλουμε να βρίσουμε για πολλοστή φορά που κόβετε το ρεύμα και κανένας μα κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ,κανένας δεν ζητάει συγνώμη και κανένας δεν θα πληρώσει τα σπασμένα.....Κάτι λοιπόν πρέπει να γίνει γιατί πραγματικά αυτό που συμβαίνει 9και συμβαίνει μόνο εδώ ) πρέπει να λυθεί άμεσα ή έμεσα μιας και έρχεται χειμώνας και δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει τρις και λίγο αυτό το αίσχος επιτρέψτε μου να πω...

Πάμε όμως να δούμε τ μέλι γενέσθαι με τον καιρό όπου νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες καθώς και τα νέα της ημέρας ,έπειτα έχουμε το τι συνέβη ''σαν σήμερα''και θα κλείσω με τον διαγωνισμό και φυσικά με το τραγούδι της ημέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Προ των πυλών νέα ισχυρή κακοκαιρία - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

Καιρός: Προ των πυλών νέα ισχυρή κακοκαιρία - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

Καθώς η κακοκαιρία «Αθηνά» συνεχίζει την πορεία της, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για νέα επιδείνωση.

Με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα κυλήσει και η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας με πιο έντονο όμως το κύμα κακοκαιρίας που φαίνεται από Τετάρτη βράδυ και μετά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πολύ ψυχρές αέριες μάζες που αναμένεται να κινηθούν από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης νοτιότερα, καθώς θα αλληλεπιδράσουν με τα θερμά νερά της Μεσογείου θα σχηματίσουν ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νότια τμήματα της Ιταλίας το οποίο αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας.

Πιεζόμενο από τις υψηλές πιέσεις βορειότερα, θα προσπαθήσει να «μιμηθεί» τον μηχανισμό δημιουργίας Μεσογειακού κυκλώνα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα το οποίο θα αλληλεπιδράσει αυτό το βαρομετρικό χαμηλό με τα θερμά νερά του Ιονίου πελάγους και της κεντρικής Μεσογείου αλλά και από την ένταση της ψυχρής αέριας μάζας που θα το τροφοδοτεί στα μεγαλύτερα ύψη της τροπόσφαιρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαρουσακη στο Facebook:

«Με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα κυλήσει και η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας με πιο έντονο όμως το κύμα κακοκαιρίας που φαίνεται από Τετάρτη βράδυ και μετά.

 
 

Όπως βλέπουμε στον πρώτο μας χάρτη οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που αναμένεται να κινηθούν από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης νοτιότερα (γαλάζιο χρώμα), καθώς θα αλληλεπιδράσουν με τα θερμά νερά της Μεσογείου θα σχηματίσουν ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νότια τμήματα της Ιταλίας το οποίο αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας.

Πιεζόμενο από τις υψηλές πιέσεις βορειότερα, θα προσπαθήσει να «μιμηθεί» τον μηχανισμό δημιουργίας Μεσογειακού κυκλώνα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα το οποίο θα αλληλεπιδράσει αυτό το βαρομετρικό χαμηλό με τα θερμά νερά του Ιονίου πελάγους και της κεντρικής Μεσογείου αλλά και από την ένταση της ψυχρής αέριας μάζας που θα το τροφοδοτεί στα μεγαλύτερα ύψη της τροπόσφαιρας.

Στον δεύτερο χάρτη μας παρουσιάζονται τα κύματα βροχοπτώσεων – καταιγίδων που αναμένεται να συνοδεύσουν αυτό το βαρομετρικό χαμηλό ενώ διακρίνεται και το «Μάτι» που ίσως συνοδεύσει αυτή την κυκλωνική ροή.

Στον τρίτο χάρτη μας μπορούμε να δούμε τις ταχύτητες του ανέμου που θα προκαλέσει αυτή η κυκλωνική ροή με τα πρώτα στοιχεία να θέλουν γύρω από το κυκλωνικό κέντρο ταχύτητες ανέμου που ίσως ξεπεράσουν και τα 10 μποφόρ!

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε όλοι στο μυαλό μας ανεξάρτητα από το αν σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας ή όχι είναι ότι έρχεται μια ιδιαίτερα σφοδρή κακοκαιρία που σε πολλές περιοχές θα δώσει ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής ικανά να προκαλέσουν καταστροφές και πολλά προβλήματα.

Είμαστε σε μία εποχή όπου οι θάλασσές μας έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ποσά θερμότητας τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν μεγάλη ένταση στα καιρικά φαινόμενα. Είναι δύσκολο να δώσουμε με ακρίβεια περιοχές που θα πληγούν ή όχι μιας και μικρές μεταβολές στη θέση του συστήματος κακοκαιρίας μπορεί να μεταβάλλουν τις περιοχές επικινδυνότητας. Θα προσπαθήσουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε μια εικόνα για την τροχιά της κακοκαιρίας χωρίς όμως αυτό να είναι και απόλυτο.
Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και μένουμε διαρκώς ενημερωμένοι χωρίς πανικό».

- «Θα θυμίσει "Ιανό" η νέα ισχυρή κακοκαιρία»

Πηγή-Newsbomb.gr

''Τα νέα της ημέρας'' σε τίτλους.

Δήμαρχος Ζαγοράς: Ούτε ευρώ ακόμα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες του 2018...

Δήμαρχος Ζαγοράς: Ούτε ευρώ ακόμα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες του 2018

Σε μια σοβαρή καταγγελία που δείχνει τις καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού στις αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές προχώρησε ο δήμαρχος Ζαγοράς

«Σοκ» για τους επαγγελματίες από τις τιμές του φυσικού αερίου

«Σοκ» για τους επαγγελματίες από τις τιμές φυσικού αερίου – Στα ύψη τουλάχιστον έως τον Απρίλιο...

Σφυροκόπημα Τσίπρα κατά Μητσοτάκη, μέσω… Αυστρίας για στημένες δημοσκοπήσεις.

Σφυροκόπημα Τσίπρα κατά Μητσοτάκη, μέσω… Αυστρίας για στημένες δημοσκοπήσεις

Γιώργος Φίλης στο Newsbomb.gr: «Θερμό» επεισόδιο με Τουρκία και σύντομα – Να είμαστε προετοιμασμένοι...

Γιώργος Φίλης στο Newsbomb.gr: «Θερμό» επεισόδιο με Τουρκία και σύντομα – Να είμαστε προετοιμασμένοι

Freedom Pass: Από σήμερα οι αιτήσεις για τα δωρεάν 50 GB στους 15-17 ετών μετά τον εμβολιασμό τους.

Ιταλία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, αντιδρούν για το «υποχρεωτικό» πάσο εμβολιασμού.

MEETING POINT VID

Σταϊκούρας στην Όλγα Τρέμη και το Newsbomb: 1,5 εκατ. νοικοκυριά μπαίνουν στο νέο επίδομα θέρμανσης.

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»...

Δημήτρης Κουτσούμπας

Πλημμύρες στην Εύβοια: Τα λέμε και τα φωνάζουμε από τις φωτιές του Αυγούστου...

Πλημμύρες στην Εύβοια

«Στου κουφού την πόρτα, παρ'την και φύγε». Αυτή η παράφραση της λαϊκής ρήσης ταιριάζει γάντι στον περίφημο κρατικό μηχανισμό, ο οποίος είναι παντελώς εξαφανισμένος από τον Αύγουστο, όπου οι πυρκαγιές διέλυσαν σρην κυριολεξία τη Βόρεια Εύβοια και όχι μόνο....

Διαβάστε αναλυτικά στο Newsbomb.gr 

Σαν σήμερα 11 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 11 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

787 Η 7η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια καταδικάζει τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, διατυπώνοντας το δόγμα ότι η λατρεία ανήκει μόνο στο Θεό και στις εικόνες προσφέρεται απλή τιμητική προσκύνηση.

 

1138 Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Χαλέπι της Συρίας.

1862 Καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά η βασιλική θαλαμηγός, αλλά ο Όθωνας και η Αμαλία δεν τολμούν να βγουν στην προκυμαία, που συγκλονίζεται από αντιμοναρχικές εκδηλώσεις. Την επομένη, θα φύγει για πάντα από την Ελλάδα.

1910 Ο Θίοντορ Ρούζβελτ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που πετάει με αεροπλάνο. Ταξίδεψε από το Αρτς Χόξεϊ στο Σεν Λιούις με αεροπλάνο το οποίο είχαν κατασκευάσει οι αδελφοί Ράιτ.

1912 Α΄ Βαλκανικοί Πόλεμοι. Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Κοζάνη.

1937 Γεννήθηκε ο Μπόμπι Τσάρλτον, άγγλος ποδοσφαιριστής. Έπαιξε επί 17 χρόνια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αγγλία το 1966.

1954 Πρώτος πόλεμος της Ινδοκίνας και οι δυνάμεις του κινήματος ανεξαρτησίας Βιετμίνχ καταλαμβάνουν τον έλεγχο του βορείου Βιετνάμ.

1963 Πέθανε ο Ζαν Κοκτώ, Γάλλος ποιητής, μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, δραματουργός, ζωγράφος και κινηματογραφιστής. Δημοσίευσε την πρώτη συλλογή ποιημάτων του «Το λυχνάρι του Αλαντίν» το 1909, σε ηλικία μόλις 18 χρόνων.

1965 Πέθανε η Ντοροθέα Λανγκ, Αμερικανίδα φωτογράφος. Μία από τις πιο γνωστές φωτογραφίες της είναι η Μητέρα μετανάστρια, Νιπόμο, με τρία από τα παιδιά της. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1936 σε ένα χωράφι στην περιοχή Νιπόμο της Καλιφόρνια, όπου είχε εγκατασταθεί πρόχειρα η μητέρα με τα εφτά παιδιά της... Θεωρείται η φωτογραφία που αποτύπωσε καλύτερα το οικονομικό κραχ των ΗΠΑ.

1968 Στέφεται από επιτυχία το πρόγραμμα της Διαστημικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA) «Απόλλων 7» - πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα μετά την αποτυχημένη αποστολή του Απόλλων 1.

1990 Ο Μεξικανός διπλωμάτης και συγγραφέας Οκτάβιο Παζ βραβεύεται με το Νoμπέλ Λογοτεχνίας.

2005 Πέθανε η Ρένα Καρθαίου, Ελληνίδα ποιήτρια. (Γεν. 1913).

-Πηγή-Thepressroom.gr 

  Δεν ήθελα στην αρχή να πιάσω την πολυλογία το ξέρετε καλά ότι μου έχετε λείψει αρκετά εως πολύ ,μου έχει λείψει η αγάπη σας και η παρέα μας εκεί στην ομάδα στο volvinews θέλω και φέτος να μας δείξετε την αγάπη σας ,την κατανόηση σας ,τον σεβασμό σε όσα σχόλια γίνονται για να περάσουμε καλά για να είμαστε μια όμορφη ατμόσφαιρα και φυσικά για να σας δώσουμε πολλά δώρα .Δεν θα πω περισσότερα θα ξεκινήσω να γράφω για τον διαγωνισμό μας που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει για 2 εβδομάδες ,κοντά μας λοιπόν και καλός ορίζω και επίσημα την χορηγό και δωροθέτη για αυτές τις 15 ημέρες που θα λάβει χώρα ο διαγωνισμός του ινστιτούτου  Asteria  Nails Style ''Χατζησαββίδου Στέλλα στην Ασπροβάλτα ,Λεωφόρος Εγνατίας 4 ( δίπλα στο βιβλιοπωλείο της Γιγή Μαρίας) όπου θα προσφέρει σε ένα τυχερό μας φίλο/η ακόλουθο της σελίδας μας 1 περιποίηση νυχιών ημιμόνιμο ή τεχνιτά νύχια (ένα άπο τα δύο ότι επιθυμεί αυτός/'η που θα κερδίσει έπειτα άπο την ζωντανή μας κλήρωση .

Σε ένα άρτια και όμορφο διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να λάβετε τις υπηρεσίες ομορφιάς ,μανικιούρ ,πεντικιούρ και να διαλέξετε είδη ομορφιάς και αξεσουάρ σε μεγάλη γκάμα στο ινστιτούτο ''Asteria Nails Style '' και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της κυρίας Χατζησαββίδου Στέλλα ,τηλ επικοινωνίας για τα ραντεβού σας 6996256107 .Εγώ και οι συνεργάτες μου την ευχαριστούμε πολύ για το δώρο που θα λάβει ο τυχερός/'η μας και ευχόμαστε καλές δουλειές .

Εσείς ξέρετε τι θα κάνετε για να μπείτε στην κλήρωση αλλά θα το γράψω για τους φίλους μας που ίσως; δεν ξέρουν πως παίζετε στον κάθε διαγωνισμό μας ,τα βήματα είναι απλά και το μόνο που θέλουμε είναι να βρείτε την ανάρτηση με το τραγούδι της ημέρας στην ομάδα μας στο facebook και καθημερινά να αφήνετε κάτω άπο την ανάρτηση το σχόλιο σας ,αυτό ζητάμε άπο εσάς που θέλετε να πάρετε μέρος στον κάθε διαγωνισμό μας ,απλά και κατανοητά τα βήματα και καλή επιτυχία σε όλους .

Αυτά για σήμερα περιμένω στην ομάδα μας όλες τις ευχές σας για να έχουμε μια όμορφη σεζόν ,σας περιμένω όλους και όλες για να ΄δεσει το παρεάκι μας και σας αφιερώνω με πολύ ,πολύ αγάπη την μουσική μου επιλογή φυσικά άπο τα παλιά με τις δικές μου ευχές για να περνάτε όμορφα σε ότι επιλέγετε να κάνετε ,αλλά με ιδιαίτερη προσοχή λόγο των καιρικών φαινομένων που τείνουν να ε'ιναι και ακραία.Να είστε καλά ,να προσέχετε τους εαυτούς σας .....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

 

Top