Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι  καλημέρα και στον χορηγό και δωροθέτη μας το κατάστημα ''Athena's Rose The Deli Store'' στην Ασπροβάλτα και για σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου όπου η εκλησσία μας τιμά την παρθενομάρτυρα Ιφιγένεια ,επίσης το εορτολόγιο λέει πως σήμερα εκτός άπο την Ιφιγένεια γιορτάζουν και οι Μαθαίος ,Μαθιός και Ματθίλδη ,χρόνια πολλά υγεία σε όλο τον κόσμο .

Ρολά κατέβασε σήμερα ο χώρος της εστίασης και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει εαν τα αιτήματα τους γίνουν δεκτά άπο την κυβέρνηση ,επειδή όμως πέρασε η ώρα και σίγουρα είδατε τις ειδήσεις της ημέρας πάμε στον καιρό να δούμε εαν τελικά χειμωνιάσει όπως ακούγεται δεξιά και αριστερά ,τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα'' 16 Νοεμβρίου και θα κλείσω με τον διαγωνισμό μας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ομάδα μας στο facebook και το τραγούδι της ημέρας ,καλή σας ανάγνωση .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός σήμερα 16/11

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες και στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα ψυχρή αέρια μάζα – Πότε και ποιες περιοχές θα επηρεάσει...

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για αλλαγή του καιρού τα επόμενα 24ωρα

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα με νέα αλλαγή να αναμένεται από την Τετάρτη και μετά σύμφωνα με την πρόγνωση που παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνοντας λόγο για μια ψυχρή αέρια μάζα που θα επηρεάσει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη «και περισσότερο θα γίνει αισθητή το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή».

Όσον αφορά τον καιρό για σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, το βαρομετρικό χαμηλό που στροβιλίζεται στην Μεσόγειο νότια της Ιταλίας «θα στέλνει κύματα βροχοπτώσεων στα δυτικά» της Ελλάδας την ώρα που «στα βόρεια Βαλκάνια υψώνονται ατμοσφαιρικά βουνά, υψηλέ πιέσεις όπως λέμε στην μετεωρολογία και γι’ αυτό αναμένεται ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο» σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μιλώντας, τέλος, αναλυτικότερα για την ψυχρή αέρια μάζα που θα επηρεάσει τον καιρό τα επόμενα 24ωρα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται από την Παρασκευή με πιο πολλές βροχές και χιόνια σε ορεινές περιοχές» διευκρινίζοντας ότι «από τη Θεσσαλία και και πιο βόρεια το κρύο θα είναι πιο αισθητό».

Δυνατοί βοριάδες, τοπικές βροχές και συννεφιά την Τρίτη - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Καιρός Σάκης Αρναούτογλου (15/11)

«Από τις 22 Νοεμβρίου και έπειτα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα αρχίσουν κάποιες βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους και στην περιοχή μας», τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 16 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 16 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

42 π.Χ. Γεννήθηκε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Τιβέριος, επί των ημερών του οποίου σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός.

1532 Ο Ισπανός εξερευνητής και κατακτητής, Φρανσίσκο Πιζάρο, αιχμαλωτίζει τον αυτοκράτορα των Ίνκας Αταχουάλπα και καταλύει την αυτοκρατορία τους. Θα τον εκτελέσει τον Αύγουστο του 1533 μαζί με 2.000 συμπατριώτες του, παρά την καταβολή τεράστιων ποσοτήτων χρυσού από τους ιθαγενείς για την απελευθέρωσή τους.

1822 Δολοφονήθηκε ο αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, Παναγιώτης Κρεββατάς

1828 Υπογράφεται στο Λονδίνο πρωτόκολλο από τους εκπροσώπους των Τριών Μεγάλων Δυνάμεων, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, με το οποίο καθορίζονται τα σύνορα του νέου ελληνικού κράτους. Αφήνει εκτός ελληνικής επικράτειας τη Στερεά Eλλάδα, ενώ περιλαμβάνονται μόνο η Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες.

1841 Ο Ναπολέων Γκουερίν πατεντάρει το πρώτο σωσίβιο κατασκευασμένο από φελλό.

1849 Ο Ρώσος συγγραφέας, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, καταδικάζεται σε θάνατο για αντικυβερνητική δραστηριότητα που σχετίζονταν με μια ριζοσπαστική ομάδα διανοούμενων. Αργότερα η ποινή του θα μετατραπεί σε καταναγκαστικά έργα.

1860 Διαλύεται η Βουλή από τον Όθωνα και προκηρύσσονται εκλογές για τον Ιανουάριο του 1861.

1864 Ο Γεώργιος Α' παρουσιάζεται στη Βουλή, ορκίζεται πίστη στο νέο Σύνταγμα της χώρας και γίνεται ο πρώτος συνταγματικός βασιλιάς της Ελλάδας. Την ίδια ημέρα η εθνοσυνέλευση διαλύεται.

1893 Ιδρύεται στην Πράγα η ποδοσφαιρική ομάδα Σπάρτα.

1918 Από τα συντρίμμια της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας ξεπηδά η Δημοκρατία της Ουγγαρίας. Η Ουγγαρία ανακηρύσσεται ανεξάρτητη δημοκρατία με προσωρινό πρόεδρο τον κόμη Μίχαλι Κάρολι.

1920 Ιδρύεται η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία QANTAS.

1939 Ιδρύεται η Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής (Γυμναστική Ακαδημία).

1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Το υποβρύχιο «Τρίτων» (κυβερνήτης υποπλοίαρχος Επαμεινώνδας Κοντογιάννης) επιτίθεται εναντίον γερμανικής νηοπομπής στον Καφηρέα, βυθίζει ένα πετρελαιοφόρο και, ενώ προσπαθεί να διαφύγει, δέχεται την επίθεση γερμανικού καταδιωκτικού και τελικά βυθίζεται. Δεκαεννέα μέλη του πληρώματος χάνονται μαζί του.

1945 Ιδρύεται στο Λονδίνο η UNESCO, ο εκπαιδευτικός, επιστημονικός και πολιτιστικός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

1952 Ο Ελληνικός Συναγερμός του στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου κερδίζει τις εκλογές. Λαμβάνει το 49,22% των ψήφων και 247 έδρες.

1964 Παραιτείται ο αναπληρωτής υπουργός Συντονισμού, Ανδρέας Παπανδρέου, λόγω διαφωνίας με τον πατέρα του πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά και των κατηγοριών μερίδας του Τύπου για χαριστικές αναθέσεις έργων.

1970 Πέθανε ο πολιτικός και πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Τσαλδάρης

1971 Πέθανε ο ρεμπέτης, Στράτος Παγιουμτζής

1980 Η πορεία για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου δέχεται τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας. Η 20χρονη εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής χάνουν τη ζωή τους από χτυπήματα κλομπ αστυνομικών, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 150.

1981 Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές εγκρίνουν το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β.

1988 Στις εκλογές που γίνονται στο Πακιστάν, για πρώτη φορά μετά από το 1977, ο λαός επιλέγει τη Μπεναζίρ Μπούτο για πρωθυπουργό της χώρας. Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία ενός μουσουλμανικού κράτους.

1989 Εγκαινιάζεται ο πρώτος μη κρατικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας, το MEGA Channel.

1991 Η ρωσική κυβέρνηση αποφασίζει την απέλαση του πρώην προέδρου της Ανατολικής Γερμανίας, Έρικ Χόνεκερ.

1993 Αμερικανικό εφετείο χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την απαγόρευση σε ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

1994 Η Τουρκία ανακοινώνει ότι θεωρεί αιτία πολέμου την ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

2000 Ο Μπιλ Κλίντον γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το κομμουνιστικό Βιετνάμ.

2006 Πέθανε ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος και γκουρού του νεοφιλελευθερισμού, Μίλτον Φρίντμαν.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Διαγωνισμοί – Sergio Nails

Να σας πω λοιπόν ότι ο διαγωνισμός που διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook είναι μια ευγενική προσφορά άπο το κατάστημα με εξαιρετικής ποιότητας βιολογικά προ'ι'όντα '' Athena's Rose The Deli Store'' Μ.Αλεξάνδρου 9 στην Ασπροβάλτα .

Τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα των ελαιώνων της Athena's Rose χαρίζουν πολύτιμους καρπούς τριών μοναδικών ποικιλιών:
⇀ της Χονδροελιάς Χαλκιδικής, μίας εξαιρετική μεγαλόκαρπης γηγενούς ποικιλίας,
⇀ της ποικιλίας Άμφισσας, γνωστής για τη θρεπτική της αξία και την αντοχή της
⇀ της Λαδοελιάς, επίσης ποικιλίας της περιοχής.
Με την πολυποίκιλη αυτή σοδειά, η Athena's Rose καλύπτει το εύρος των γευστικών σας απαιτήσεων!
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο
Οι κορυφαίες επιλογές ελαιολάδου του olive brand της Athena's Rose συναντούν τις επιλεγμένες προτάσεις διατροφής του Athena's Rose The Deli Store.
Το ρόδο της Αθηνάς "άνθισε" στην Ασπροβάλτα, ως συνέχεια της αγάπης μας για προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Στόχος μας, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών προς το καλύτερο - γιατί το πιστεύουμε ακράδαντα: η καλύτερη ζωή, οφείλεται και στη διατροφή!

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

⇀ Athena's Rose | The Deli Store
? Mεγάλου Αλεξάνδρου 9, Ασπροβάλτα
☎️ 2397022100
 
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
 Στο κατάστημα μας θα βρείτε πράσινες ελιές Χαλκιδικής, για ένα πεντανόστιμο σνακ κορυφαίας διατροφικής αξίας. Πάστα ελιάς, για ξεχωριστό άρωμα και απίθανη υφή σε κάθε γεύμα. Η σειρά προϊόντων Sermyli, εκτός από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, περιλαμβάνει δύο ακόμα εκλεκτά προϊόντα, με την Athena's Rose να δημιουργεί σταθερά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.
Η σειρά Sermyli της Athena's Rose βασίζεται σε κορυφαίας ποιότητας ελιές, πλούσιων σε ωφέλιμα αντιοξειδωτικά συστατικά. Στόχος μας, η δημιουργία ενός διατροφικού θησαυρού με πολλές επιλογές και ασύγκριτη γεύση.
Μπορεί να είναι εικόνα μπουκάλι και κείμενο που λέει "100% +ALKIDIKI sermyli.nyli nyli sermyli Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Συσκευασίες lt, It, 750 ml, 250 ml 日 100 ml"

Μπορείτε να αλλάξετε τις διατροφικές σας αξίες χάρη στα βιολογικά προ'ι'όντα και φυσικά το θαύμα της φύσης θα έλεγα εγώ το ελαιόλαδο ,επισκεφτείτε το κατάστημα στην Ασπροβάλτα για να γνωρίσετε άπο κοντά τα προ'ι'οντα εξαιρετικής καλλιέργειας και οι υπεύθυνοι θα σας κατατοπίσουν πλήρως ,παρακαλείσθε να τηρείτε τα μέτρα κατά της νόσου covid19.Τα δώρα που θα κερδίσουν οι τυχεροί μας μετά άπο ζωντανή κλήρωση θα είναι 2 μπουκάλια παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας ''Sermyli'' και ένα βάζο πράσινες ελιές (πάλι βιολογικής καλλιέργειας) 500 ml .

Για να συμμετέχετε ''μεταφερθείτε'' άπο εδώ στην ομάδα μας στο facebook εάν δεν είστε μέλος να γίνεται εάν είστε και εφόσων γίνετε μέλη βρίσκετε την καθημερινή ανάρτηση με ''το τραγούδι της ημέρας'' και αφήστε τα σχόλια σας κάνοντας μας και like ,αυτά είναι τα πολύ απλά βήματα για να μπείτε στην κλήρωση και καλή σας επιτυχία.

Πέρασε η ώρα και εγώ θα ευχηθώ καλό μεσημέρι ,να περάσετε όμορφα σε ότι επιλέγετε να κάνετε κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά πάντα με μεγάλη προσοχή ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

 

Top