Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και για σήμερα Τρίτη και 13 Απριλίου του 2021 .Βροχερός ο καιρός στον παραλιακό μας δήμο με τον νοτιά επιτέλους να κάνει την εμφάνιση του και να σταματήσει αυτό το κρύο .

Τρίτη και 13» γράφει σήμερα το ημερολόγιο και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν αυτήν την ημέρα γρουσούζικη. Πώς, όμως, ξεκίνησε και πού έχει τις βάσεις της αυτή η δεισιδαιμονία;

Δεισιδαιμονία που απαντάται στους Έλληνες και τους Ισπανόφωνους λαούς. Γενικώς, η Τρίτη θεωρείται αποφράς ημέρα, δηλαδή γρουσούζικη και επικίνδυνη για τους λαούς αυτούς. Όταν συμπίπτει Τρίτη και 13, οι προληπτικοί τη θεωρούν πολύ άτυχη και επικίνδυνη ημέρα. Για τους υπόλοιπους λαούς η γρουσούζικη ημέρα είναι η Παρασκευή και 13.

Κατά την ελληνική παράδοση, η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη, καθώς την ημέρα αυτή η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων (Τρίτη 29 Μαΐου 1453). Όπως παρατηρεί ο “πατέρας” της ελληνικής λαογραφίας Νικόλαος Πολίτης (1852-1921), η ερμηνεία αυτή είναι υστερογενής, αφού και οι σύγχρονοι στην Άλωση απέδωσαν την εθνική εκείνη συμφορά στην ολέθρια επίδραση της ημέρας. Μαρτυρία για την πρόληψη αυτή υπάρχει ήδη από το 1164.

Η εξήγηση της δεισιδαιμονίας, όπως αναφέρει το sansimera.gr πρέπει να αναζητηθεί, κατά τον Νικόλαο Πολίτη, σε αστρολογικές προβλέψεις. Σύμφωνα με αυτές, την Τρίτη κυρίαρχος είναι ο πλανήτης Άρης, ενώ σε κάποια ώρα της ημέρας (η «κακιά ώρα») επικρατεί μαζί με τον πλανήτη Κρόνο. Γι’ αυτό η ώρα αυτή καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Επειδή, όμως, κανείς δεν μπορεί να την προσδιορίσει, ολόκληρη η Τρίτη αντιμετωπίζεται ως αποφράς ημέρα.

Το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ). Με την προσθήκη του αριθμού 1 σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.

Πηγή-in.gr

Πάσχα στην Ευρώπη | Οι εκδρομές που δεν πρέπει να χάσετε!

Αυτά για την σημερινή ημέρα που κάποιοι ίσως την θεωρούν ''γρουσούζικη'' μέρα ,εγώ θα πω ότι όλες οι ημέρες είναι Του Θεού και για να είναι μια καλή ημέρα αρκεί να προσευχηθούμε το πρωί για να πάνε όλα καλά.

Μετακινήσεις εκτός νομού

Lockdown: Τα σενάρια που έχουν πέσει στο «τραπέζι» για τους επόμενους τομείς που θα ανοίξουν στην αγορά και την κοινωνία. Πόσο πιθανό είναι να κάνουμε Πάσχα στο χωριό και να τελειώσουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις.

Αισιόδοξα μηνύματα λαμβάνουν οι ειδικοί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών. Αρκετοί κάνουν λόγο για την αρχή της πτωτικής πορείας της πανδημίας, καθώς βλέπουν μια ελαφριά υποχώρηση στα κρούσματα του κορονοϊού. Προφανώς κι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς μέχρι να απαλλαγούμε οριστικά από τον… βραχνά της πανδημίας, πλην όμως ο οδικός χάρτης που έχει χαραχθεί περνάει από τα εμβόλια και  μπορεί να οδηγήσει σε ανοίγματα που θα δώσουν ανάσα, κοινωνικά και οικονομικά, στη χώρα.

Το θέμα είναι πως όσο υπάρχει έστω και υπόνοια βελτίωσης της κατάστασης, τόσο θα αυξάνονται οι συζητήσεις για άρση των περιοριστικών μέτρων, για πιθανό τέλος του lockdown και για την επιστροφή στην κανονικότητα. Το κυρίαρχο ερώτημα πλέον είναι αυτό που αφορά στο Πάσχα κι αν θα καταφέρουμε να το γιορτάσουμε στο χωριό!

«50-50» το Πάσχα στο χωριό - Τι θα ανοίξει στις 19 Απριλίου

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν υπάρξουν επαρκείς ποσότητες self test, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς που υπολογίζεται να έχουν φτάσει στο 20% του πληθυσμού, δεν αποκλείεται να υπάρξει το πολυπόθητο «ναι» από την επιτροπή των ειδικών.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πάντως, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη 21 Απριλίου, στη συνεδρίαση που θα έχει η επιτροπή όπου και θα κληθεί να κάνει την τελική της εισήγηση και για το Πάσχα.

 
 

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι πολύ πιθανό από την ερχόμενη Δευτέρα (19.04), να υπάρξει σταδιακό άνοιγμα και άλλων τομέων.

Οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε άνοιγμα στις 19 Απριλίου οι εξής τομείς:

  • Εμπορικά Κέντρα
  • Κέντρα Αισθητικής
  • Φροντιστήρια (Για μαθητές Λυκείου και μόνο)
  • Προς την κανονικότητα μετά το Πάσχα
  • Στις 10 ή 14 Μαΐου η εστίαση, πότε θα είναι ελεύθερα τα καταστήματα

  • Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα συμβεί είτε στις 10 είτε στις 14 Μαΐου, μαζί με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο επί της ουσίας θα σηματοδοτήσει και το οριστικό τέλος του lockdown στη χώρα. Αυτό σημαίνει πως θα επιτραπούν οι μετακινήσεις και στα καταστήματα, χωρίς sms και χωρίς να χρειάζεται να εφαρμοστούν click in shop και click away.
  • Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πλάνο της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλοι τομείς που μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα. Για την ακρίβεια την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα δεν αποκλείεται να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες αλλά και σημαντικότεροι τομείς για την οικονομία και την κοινωνία. Αναλυτικά:

    • Ανοίγουν όλα τα σχολεία (Δημοτικά – Γυμνάσια)
    • Εστίαση (Ερωτηματικό για 14 Μαΐου)
    • Παιδότοποι
    • Κτήματα για γάμους.
    • Πηγή-Newsbomb.gr
  • Αυτά όσο αναφορά την κανονικότητα μας που ευχόμαστε όλοι να γίνει πολύ γρήγορα αυτό.Πάμε να δούμε όμως τα νέα για τον καιρό και τι συνέβη στον κόσμο σαν σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου και επανέρχομαι με τον Πασχαλινό μας διαγωνισμό που διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook και εκεί μπορείτε να δηλώνετε τις συμμετοχές σας.Θα κλέισω φυσικά με το τραγούδι της ημέρας που ακόμη σκέφτομαι πραγματικά ποιο να σας αφιερώσω...
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
  • Συννεφιασμένη η Τρίτη - Πού θα βρέξει και πού θα σημειωθούν καταιγίδες

  • Καιρός σήμερα
  • Στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

    Σε όλη την χώρα θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

  •   

    Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

  • Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 13 Απριλίου

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
    Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες.
    Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς αρχικά στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
    Άνεμοι: Νότιοι 2 με 4 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 13 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 13 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

13 Απριλίου: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

1822 Οι πολιορκημένοι από τους Τούρκους στον πύργο του Ζαφειράκη στη Νάουσα πραγματοποιούν ηρωική έξοδο. Τα γυναικόπαιδα συγκεντρώνονται στη γέφυρα της Αραπίτσας και ρίχνονται στον καταρράκτη, επαναλαμβάνοντας το χορό του Ζαλόγγου

1897 Η Λάρισα καταλαμβάνεται από τα τουρκικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια του σύντομου Ελληνοτουρκικού Πολέμου.  

1924 Δημοψήφισμα επισφραγίζει την απόφαση της 4ης Εθνοσυνέλευσης, με την οποία η Ελλάδα ανακηρύσσονταν αβασίλευτη δημοκρατία (υπέρ 70%). Ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης αναλαμβάνει προσωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

1924 Ιδρύεται στην Αθήνα από πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης (ΑΕΚ).

1926 Γεννήθηκε η μεγάλη ηθοποιός, Έλλη Λαμπέτη, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ελένης Λούκου.

1936 Ο βασιλιάς Γεώργιος Β' διορίζει πρωθυπουργό τον Ιωάννη Μεταξά, αρχηγό του Κόμματος των Ελευθεροφρόνων, ο οποίος διαθέτει στη Βουλή μόνο έξι βουλευτές.

1945 Η Βιέννη, η πρώτη ξένη πρωτεύουσα, που κατελήφθη από τον Χίτλερ, ελευθερώνεται από τον Κόκκινο Στρατό

1984 Πέθανε ο ηθοποιός, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

1992 Συγκαλείται για δεύτερη φορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, για το θέμα της ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το ΥΠΕΞ, απομακρύνοντας από το Υπουργείο Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά.

1995 Στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος, Φράνιο Κούτσμαν, δεσμεύεται στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι μέχρι το 2000 θα κλείσει ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Τσερνόμπιλ

1999 Ενώ η ΝΑΤΟική θηριωδία κατά της Γιουγκοσλαβίας συνεχίζεται, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον εκδίδει διάταγμα, εντάσσοντας την ελληνική επικράτεια, πάνω από τον 39ο παράλληλο, στην εμπόλεμη ζώνη.

2003 Τραγωδία στα Τέμπη. Το τραγικό δυστύχημα με απολογισμό είκοσι ένα μαθητές νεκρούς και τριάντα δύο τραυματίες σημειώνεται στην εθνική οδό Αθήνας- Θεσσαλονίκης, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στα Τέμπη. Οι 21 μαθητές από το Λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας χάνουν τη ζωή τους, όταν νταλίκα διεμβολίζει το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επιβαίνουν. Προφυλακιστέοι κρίνονται ο οδηγός Δημήτρης Ντόλας και οι ιδιοκτήτες της νταλίκας.

2010 Πέθανε τραγουδιστής, μουσικός και στιχουργός- πρώην μέλος των Πυξ Λαξ- Μάνος Ξυδούς.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Πασχαλινά Bazaar! Ψώνισε ό,τι χρειάζεσαι φθηνότερα σε όλη την Ελλάδα!

Και πάμε να δούμε τα ,του Πασχαλινού μας διαγωνισμού που όπως σας γράφω καθημερινά διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook και εκεί μπορείτε να συμμετέχετε ως και το Σάββατο Του Λαζάρου μιας και Πρώτα Ο Θεός την επόμενη ημέρα Κυριακή Των Βα'ι'ων θα κάνουμε την μεγάλη μας κλήρωση .

Να καλός ορίσω στην στήλη και τον μεγάλο χορηγό και δωροθέτη μας τον αξιότιμο δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφιο για την δημαρχία με τον συνδιασμό ''Τα πάντα για την Βόλβη'' κύριο Ιωάννη Βαλερή .Είναι τιμή μας που έχουμε στην παρέα μας ένα σπουδαίο άνθρωπο με ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο στην πλάτη του αλλά δεν θα πω πολλά μιας και ο ίδιος δεν θέλει ,θέλει ότι κάνει να το ξέρει ο ίδιος και όσους βοηθά δίνοντας τους την δυνατότητα να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή  ,θα πω μόνο για την ίδρυση των κοινωνικών παντοπωλείων στον δήμο μας ( Στίβου ,Ν.Απολλωνίας ,και ορεινού όγκου ) όπου εκεί πραγματικά γίνεται ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο ,ένα μεγάλο μπράβο στον αγαπητό μας κύριο Βαλερή καθώς ευχές για να είστε πάντα καλά και να έχετε δύναμη σε ότι επιλέξεται να κάνετε.

20 δώρα λοιπόν για 20 τυχερούς μας φίλους που συμμετέχουν στον διαγωνισμό μας ,ο κύριος Βαλερής απλόχερα και για άλλη μια φορά θα προσφέρει δώρα αξίας για να νιώσετε 20 άνθρωποι και χαρούμενοι και ευτυχισμένοι ..

4 ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 50 ευρώ  για το Πασχαλινό σας τραπέζι (παράκληση όμως του κυρίου Ιωάννη Βαλερή τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν σε Έλληνα επιχειρηματία του δήμου μας )

5 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ( είναι η αλλαγή που έγινε και αντί για 5 κρασιά θα δωθούν 5 σακούλες με τρόφιμα )

Και 11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΡΟΛΟΓΙΑ ( τις λαμπάδες τις έχει αναλάβει ένας καλλιτέχνης και είναι υπέροχες πραγματικά).

Όλα αύτα περί διαγωνισμού είναι στην ομάδα μας στο facebook και σας περιμένω εκεί μετά την κοινοποίηση που θα κάνω με το σημερινό άρθρο για να αφήσετε τα σχόλια σας και φυσικά να μπείτε στην μεγάλη μας κλήρωση .

  Και να θυμάστε πως πρέπει να κάνετε και τα δυο βήματα που σας ζητάμε για να δηλώσετε συμμετοχές ,εσείς δεν το κάνετε σωστά ,αφήνετε μόνο τα σχόλια σας ,2 τα βήματα που είναι απλά δηλ τα σχόλια σας και like σε κάθε κοινοποίηση του άρθρου ( εννοώ στην καθημερινή κοινοποίηση) Απλά τα πράγματα ,απλά τα βήματα  που δυστυχώς δεν τα κάνετε όλοι ,εύχομαι τις τελευταίες μέρες που έχουμε τον διαγωνισμό στην ομάδα μας να κάνετε σωστά τα βήματα και καλή σας επιτυχία.

Ύστερα από αρκετή σκέψη για το πιο τραγούδι θα σας αφιερώσω σήμερα κατέληξα στο παρακάτω που ελπίζω να σας αρέσει και να σας κάνει να νιώσετε έστω και λίγο την θετική ενέργεια που σας στέλνω από εδώ μέσα .Ραντεβού και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ,να προσέχετε τον εαυτό σας και να σκέφτεστε αισιόδοξα .....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Top