Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021

Καλή σας ημέρα αγαπητέ κόσμε και καλό Σαββ/κο σε όλους Παρασκευή σήμερα Γ' στάση Των Χαιρετησμών Στην Θεοτόκο και δυστυχώς δεν θα ξεκινήσω καλά το άρθρο μιας και είμαι συγκλονισμένη από τον τραγικό θάνατο 3 εργατών από ηλεκτροπληξία στην 'Ευβοια και παρακάτω αναλυτικά για το συμβάν.

: Τριάντα (30) μέρες απομένουν μέχρι το Άγιο Πάσχα και απόψε ψάλλεται η Γ’ στάση των Χαιρετισμών προς την Παναγία.

Οι Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την ενανθρώπισή του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της, αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία γι” αυτό τον αγώνα.

Η Γ΄Στάση των χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και η ερμηνεία της:

Νέαν έδειξε κτίσιν, εμφανίσας ο Κτίστης, ημίν τοις υπ’ αυτού γενομένοις εξ ασπόρου βλαστήσας γαστρός, και φυλάξας ταύτην ώσπερ ην άφθορον, ίνα το θαύμα βλέπομεν, υμνήσωμεν αυτήν βοώντες

Ο Χριστός ανέπλασε τον κόσμο μας έδειξε καινούργια κτίση, ο Ίδιος βλάστησε από κοιλία χωρίς σπόρο και διαφύλαξε αυτήν άφθορη και μετά την γεννησή Του. Και βλέπουμε εμείς αυτό το θαύμα, υμνούμε την μητέρα Του φωνάζοντάς της.

Χαίρε, το άνθος της αφθαρσίας
χαίρε, το στέφος της εγκρατείας.
Χαίρε Παναγία που’σαι το άνθος που δεν το άγγιξε η φθορά.
Χαίρε που είσαι εκείνη που βραβεύθηκες για την αγνότητα και την εγκράτεια.

Είμαστε γυμνοί από κάθε δικαιολογία κι ελευθεροστομία δεν έχουμε απέναντι του θείου Υιού σου. Αλλά οι μεσιτείες σου που μας ντύνουν με το δικαίωμα να Του μιλάμε, δικαίωμα που δεν το αξίζουμε και το αποκτάμε χάρη σ’ εσένα. Είσαι ακόμα η στοργική εκείνη αγάπη, που κανένα άλλο αίσθημα δεν μπορεί να την ξεπεράσει.
Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.

Ξένον τόκον ιδόντες, ξενωθώμεν του κόσμου, τον νουν εις ουρανόν μεταθέντες΄ δια τούτο γαρ ο υψηλός Θεός, επί γης εφάνη ταπεινός άνθρωπος, βουλόμενος ελκύσαι προς το ύψος, τους αυτώ βοώντας
Αλληλούια.....

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στην Εύβοια, αλλά και ολόκληρη η χώρα από το φρικτό θάνατο των τριών εργατών από ηλεκτροπληξία στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας το μεσημέρι της Πέμπτης. Για το τραγικό δυστύχημα οι Αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, ενώ τα αίτια για τον θάνατο των τεχνικών παραμένουν αδιευκρίνιστα. 

Τρισάγιο στην μνήμη των τριών τεχνικών που βρήκαν ακαριαίο θάνατο την ώρα που εκτελούσαν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής στο χωριό Γυμνό, λίγη ώρα πριν οι τρεις συλληφθέντες, ένας εργοδηγός, ένας μηχανικός αλλά και η επιβλέπουσα του έργου, οδηγηθούν στον Εισαγγελέα της Χαλκίδας για το τραγικό περιστατικό.

Οι τρεις συλληφθέντες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στις αρχές για τον ακαριαίο θάνατο των τριών εργατών όταν χτυπήθηκαν από ρεύμα υψηλής τάσης.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι τρεις άνδρες που έχασαν τη ζωή τους ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο, ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή.

Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ στο σημείο, ωστόσο οι άτυχοι εργάτες συνέχισαν να εργάζονται αφότου ήρθε το ρεύμα.

Για τις συνθήκες του δυστυχήματος, μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος των τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης περιγράφοντας πώς συνέβη το μοιραίο.

«Για να γίνουν οι εργασίες έπρεπε να υπήρχε διακοπή ρεύματος, κάτι που δεν συνέβη», και συνέχισε λέγοντας πως πιθανώς οι τεχνικοί «πήγαν να κάνουν προεργασία για τη διακοπή ρεύματος του Σαββάτου. Την ώρα που είχαν το μηχάνημα στο γερανό για κάνουν την τάνυση, αυτό ακούμπησε στο καλώδιο της μέσης τάσης με αποτέλεσμα να τους διαπεράσει το ρεύμα και να χάσουν τη ζωή τους».

«Δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργάτες που ήταν πάνω στην κολώνα, και ο οδηγός, που ήταν και χειριστής του γερανοφόρου», ανέφερε στο Newsbomb.gr o κ. Μανιάτης.

Πηγή-Newsbomb.gr

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Μέχρι τις 19 Απριλίου οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Μέχρι τις 19 Απριλίου οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Τη διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021, περιγράφει απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Επιστρέφει η άνοιξη - Σαββατοκύριακο με 25 βαθμούς.

Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά.

 
 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 2 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Aσθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες και θα εκδηλωθούν στη δυτική Μακεδονία σποραδικοί όμβροι και στη Θράκη τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

-Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 2 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 2 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1453 Ο Μωάμεθ Β' ο Πορθητής ξεκινά την τελική πολιορκία της Κωνσταντινούπολης

1800 Ο Μπετόβεν παρουσιάζει για πρώτη φορά την 1η Συμφωνία του στη Βιέννη.

1902 Η πρώτη ποδοσφαιρική τραγωδία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα Σκωτίας - Αγγλίας στο Άιμπροξ Παρκ της Γλασκόβης, υποχωρεί μια ολόκληρη πτέρυγα της κερκίδας, λόγω υπεράριθμων θεατών, με απολογισμό 25 νεκρούς και 168 τραυματίες.

1902 Την ίδια μέρα στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος με το όνομα "Ηλεκτρικό Θέατρο".

1925 Αποφασίζεται στην Ελλάδα η εφαρμογή του οκταώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων εταιριών.

1927 Γεννήθηκε ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής και προπονητής, Φέρεντς Πούσκας, ο επονομαζόμενος και «καλπάζων συνταγματάρχης», που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ.

1941 Πέθανε η Πηνελόπη Δέλτα, συγγραφέας. (Γεν. 1874)

1948 Γεννήθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος, Έλληνας τραγουδιστής. (Θαν. 17/4/2012)

1989 Πέθανε ο Μανώλης Αγγελόπουλος, Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής. (Γεν. 8/4/1939)

1990 Λόγω των προβλημάτων λειψυδρίας, η ΕΥΔΑΠ αποφασίζει να προχωρήσει σε διπλασιασμό της τιμής του νερού, προκειμένου να υπάρξει μείωση στην κατανάλωση.

1991 Στη Γεωργία, το 98,93% των κατοίκων ψηφίζει υπέρ της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας από την ΕΣΣΔ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοψηφίσματος.

1993 Τίθεται υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Σκιάθο, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κάψει 4.000 στρέμματα δάσους.

1997 Ρωσία και Λευκορωσία υπογράφουν συνθήκη ένωσης, βάσει της οποίας θα διατηρούν τις ξεχωριστές τους κυριαρχίες, δεν θα έχουν κοινό νόμισμα, αλλά οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ομόφωνα

2005 Πέθανε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, κατά κόσμον Κάρολος Βοϊτίλα

  Πηγή-Thepressroom.gr

Τυλιγμένα δώρα με τις ζωηρόχρωμες κορδέλλες για τα Χριστούγεννα και τους κομψούς κλάδους

Κλείνοντας το σημερινό άρθρο και την ενημερωτική εβδομάδα μας να γράψω δυο λόγια και για τον μεγάλο Πασχαλινό μας διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ομάδα μας στο facebook ,εκεί μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εως και την Κυριακή Των Βα'ι'ων που θα λήξει.Να ευχαριστήσουμε πολύ τον αξιότιμο χορηγό και δωροθέτη μας τον δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφιο για την δημαρχία με τον συνδιασμό ''Τα πάντα για την Βόλβη''ο οποίος θα σας προσφέρει τα παρακάτω μεγάλα δώρα αξίας -

20 δώρα λοιπόν για 20 τυχερούς μας φίλους που θα συμμετάσχουν στον Πασχαλινό διαγωνισμό του www.volvinews.gr είναι τα εξής 

4 ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 50 ευρώ  για το Πασχαλινό σας τραπέζι (παράκληση όμως του κυρίου Ιωάννη Βαλερή τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν σε Έλληνα επιχειρηματία του δήμου μας )

5 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ( είναι η αλλαγή που έγινε και αντί για 5 κρασιά θα δωθούν 5 σακούλες με τρόφιμα )

Και 11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΡΟΛΟΓΙΑ ( τις λαμπάδες τις έχει αναλάβει ένας καλλιτέχνης και είναι υπέροχες πραγματικά).

Σας περιμένω λοιπόν στην ομάδα μας στο facebook για τις συμμετοχές σας και εδώ να πω ένα τεράστιο ευχαριστούμε για όλους εσάς που λαμβάνετε μέρος.Πάμε και στην σημερινή ,μουσική μου επιλογή που σας αφιερώνω μαζί με τις ευχές μου για ένα ζεστό ,ήρεμο και ευλογημένο Σαββ/κο.Μαζί και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε .....Προσευχή ,αισιοδοξία ,θετικές σκέψεις και όλα θα πάνε καλά..Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

 

Top