Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και για σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 ,αύριο η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ελευθερίου και κάπως έτσι με ακόμη κανά δυο γιορτές οδεύουμε ολοταχώς προς Τα Χριστούγεννα .Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως υπάρχουν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σχεδόν σε όλο τον δήμο Βόλβης με άναμα των Δέντρων ,με τον Άγιο Βασίλη να μοιράζει λιχουδιές στα μικρά παιδιά και με άλλα πολύ όμορφα πράγματα που ετοιμάζουν οι κοινότητες του δήμου αλλά το θέμα είναι ότι όλες σχεδόν οι εκδηλώσεις είναι την ίδια μέρα και ώρα στις περισσότερες περιπτώσεις ....Εσείς λοιπόν θα επιλέξετε το που θα πάτε για να περάσετε όμορφα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Πέφτει λίγο η θερμοκρασία την Τετάρτη - Πού θα βρέξει...

Καιρός σήμερα 14/12

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και την Ήπειρο από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.Τοπικές βροχές θα σημειωθούν νωρίς το πρωί και εκ νέου από το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα πρόσκαιρα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση την Πέμπτη

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία έως τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα μέχρι τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 14 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 14 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1862 Το απομεσήμερο ο αθηναϊκός λαός συγκεντρώνεται στην Πλατεία Όθωνος για να πανηγυρίσει την έξωση του Όθωνα. Μετά τη δοξολογία, ο πρόεδρος της Προσωρινής Κυβερνήσεως, Δημήτριος Βούλγαρης, απευθύνεται προς το συγκεντρωμένο πλήθος. Ανάμεσα στα άλλα ακούγονται και τα εξής: «Ας ορκισθώμεν επί της Πλατείας ταύτης, της λαβούσης ήδη το ωραίον της Ομονοίας όνομα, και ας είπη έκαστος εξ ημών: Ορκίζομαι πίστιν εις την πατρίδα και υπακοήν εις τας εθνικάς αποφάσεις».

1863 Ο Σουηδός χημικός, Άλφρεντ Νόμπελ, πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.

1912 Μετά από τριήμερες μάχες με τους Τούρκους ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τη Φιλιππιάδα, στην Άρτα.

.... Την ίδια μέρα, στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τίοντορ Ρούσβελτ, τραυματίζεται από σφαίρα, σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του. Παρά τον τραυματισμό του, συνεχίζει την προγραμματισμένη ομιλία του.

1914 Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος.

1927 Γεννήθηκε ο Άγγλος ηθοποιός, Ρότζερ Μουρ

1933 Η Γερμανία αποχωρεί από την Κοινωνία των Εθνών και αναγγέλλει την αποχώρησή της από τη διάσκεψη για τον αφοπλισμό και τη θέλησή της να μη λάβει πια μέρος σε συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό.

1944 Αυτοκτόνησε πίνοντας δηλητήριο ο αρχιστράτηγος Έρβιν Ρόμελ, γνωστός και ως "αλεπού της ερήμου" για τις επιχειρήσεις του στη Βόρεια Αφρική κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχαν αποκαλυφθεί οι επαφές του με τους συνωμότες που είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον Χίτλερ και του είχε δοθεί η επιλογή μεταξύ δίκης και αυτοκτονίας.

1960 Ο ημιεπαγγελματισμός και οι ελεύθερες μεταγραφές καθιερώνονται στην Ελλάδα με κυβερνητική απόφαση. Θα ισχύσουν από την ποδοσφαιρική περίοδο 1961-62.

1962 Στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, ξεσπά η αποκληθείσα «Κρίση των Πυραύλων», όταν αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου U-2 φωτογραφίζει σοβιετικά πυρηνικά όπλα στην Κούβα.

1964 Απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ και του προέδρου του Ανωτάτου Σοβιέτ ο Νικίτα Σεργκέγιεβιτς Χρουστσόφ. Στη θέση του Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΣΕ εκλέγεται ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ

.... Την ίδια μέρα, το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον αμερικανό ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

1966 Στον Καναδά, εγκαινιάζεται ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Μόντρεαλ, με 26 σταθμούς και 3 γραμμές.

1976 Ο Γιώργος Καματερός κάθεται στο σκαμνί για το «θαυματουργό νερό» του, που υποτίθεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο.

1990 Πέθανε ο Αμερικανός μαέστρος και συνθέτης πολλών κλασικών επιτυχιών, μεταξύ των οποίων του μιούζικαλ "West Side Story", Λέοναρντ Μπερνστάιν

1993 Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα του στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

1995 Πέθανε η Ελένη Βλάχου, Ελληνίδα δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Καθημερινή». (Γεν. 18/12/1911)

1994 Απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης στους Γιασέρ Αραφάτ, Γιτζάκ Ράμπιν και Σιμόν Πέρες, για τη "Συμφωνία του Όσλο", σχετικά με την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

2001 Λήγει το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με την επανεκλογή του Κώστα Σημίτη ως προέδρου του κόμματος. Ζητάει "καθαρή και δυνατή εντολή" και λαμβάνει το 71,11% των ψήφων.

.... Την ίδια μέρα, οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν ότι είναι έτοιμοι να παραδώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν σε μια τρίτη χώρα εάν και εφόσον σταματήσουν οι Αμερικανοί τους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν.

2004 Πέθανε ο ηθοποιός, τραγουδιστής και σόουμαν, Βλάσης Μπονάτσος.

2010 Απεγκλωβίζεται και ο τελευταίος μεταλλωρύχος στη Χιλή. Σώοι και αβλαβείς και οι 33 Χιλιανοί, που για 69 ημέρες παρέμειναν στα έγκατα της γης, σε βάθος 622 μέτρων.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Χριστούγεννα: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή ήθη και έθιμα στην Ελλάδα.

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και όπως κάθε χρόνο μαζί με τις ευχές για «χρόνια πολλά» αναβιώνουν ήθη και έθιμα των οποίων οι ρίζες χάνονται στα βάθη των αιώνων. Από τη Μακεδονία έως τη Κρήτη, παρακάτω θα δείτε κάποια από τα πιο γνωστά ελληνικά χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα. Το στόλισμα του καραβιού, το τάισμα της βρύσης, η γουρουνοχαρά, το αναμμένο πουρνάρι είναι μόνο μερικά από αυτά.

Την παραμονή των Χριστουγέννων συνηθίζεται στα χωριά να κρεμούν έξω από την πόρτα των σπιτιών πλεξούδες από σκόρδα, πάνω στις οποίες καρφώνουν γαριφαλάκια για να διώξουν την κακογλωσσιά που «καρφώνει» την ευτυχία του σπιτιού τους.

Την εξώπορτα των σπιτιών κοσμεί, επίσης, ένα στεφάνι από έλατο, διακοσμημένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Σύμφωνα με την παράδοση, το στεφάνι φέρνει τύχη στους ενοίκους του σπιτιού.

stefani

Το στόλισμα του καραβιού

Ένα έθιμο που τα τελευταία χρόνια τείνει να εξαφανιστεί και τη θέση του έχει πάρει το ξένο έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Το καράβι συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού. Τα παιδιά των ναυτικών που έμεναν πίσω κατασκεύαζαν μόνα τους τα παιχνίδια τους τα οποία συνήθως ήταν καραβάκια. Το καραβάκι συμβόλιζε την προσμονή των παιδιών για αντάμωση με τους συγγενείς τους, αλλά και την αγάπη τους  για τη θάλασσα. Σιγά-σιγά καθιερώθηκε και το έθιμο του στολισμού του όμως λόγω του ότι ήταν συνδεδεμένο με δυσάρεστες αναμνήσεις δεν μπόρεσε να εδραιωθεί ως γιορτινό σύμβολο.

stolismeno_xristougenniatiko_karavi_nautilia_

Το τάισμα της βρύσης

Οι κοπέλες στη Θεσσαλία, τα χαράματα των Χριστουγέννων, αλλού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πηγαίνουν στην πιο κοντινή βρύση “για να κλέψουν το άκραντο νερό” (άκραντο, δηλαδή αμίλητο, γιατί δε βγάζουν λέξη σ’ όλη τη διαδρομή). Αλείφουν τις βρύσες του χωριού με βούτυρο και μέλι, με την ευχή όπως τρέχει το νερό να τρέχει και η προκοπή στο σπίτι τον καινούργιο χρόνο και γλυκιά να είναι και η ζωή τους. Για να έχουν καλή σοδειά, όταν φτάνουν εκεί, την “ταΐζουν”, με διάφορες λιχουδιές, όπως βούτυρο, ψωμί, τυρί, όσπρια ή κλαδί ελιάς. Όποια θα πήγαινε πρώτη στη βρύση, αυτή θα ήταν και η πιο τυχερή ολόκληρο το χρόνο. Έπειτα ρίχνουν στη στάμνα ένα βατόφυλλο και τρία χαλίκια, “κλέβουν νερό” και γυρίζουν στα σπίτια τους πάλι αμίλητες μέχρι να πιούνε όλοι από το άκραντο νερό. Με το ίδιο νερό ραντίζουν και τις τέσσερις γωνίες του σπιτιού, ενώ σκορπούν στο σπίτι και τα τρία χαλίκια.

vrisi

Γουρουνοχαρά

Ένα από τα σημαντικότερα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Θεσσαλίας είναι το σφάξιμο του γουρουνιού.

Η προετοιμασία για το σφάξιμο του γουρουνιού γινόταν με εξαιρετική φροντίδα, ενώ επακολουθούσε γλέντι μέχρι τα ξημερώματα, για να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα. Τρεις-τέσσερις συγγενικές οικογένειες καθόριζαν με τη σειρά ποια ημέρα θα έσφαζε το γουρούνι της. Για κάθε σφαγή μεγάλου γουρουνιού απαιτούνταν 5-6 άνδρες, εκτός των παιδιών, που είχαν ηλικία πολλές φορές 20-25 ετών. Επειδή όμως η όλη εργασία είχε ως επακόλουθο το γλέντι και τη χαρά, γι’ αυτό και η ημέρα αυτή καθιερώθηκε ως “γουρουνοχαρά ή γρουνουχαρά”.

Μετά το γδάρσιμο, αρχίζει το κόψιμο του λίπους και στην συνέχεια το κόψιμο του κρέατος σε μικρά κομμάτια. Το λίπος λιώνεται και αποθηκεύεται σε μεγάλα δοχεία λαδιού για να χρησιμοποιηθεί αφού παγώσει από τις νοικοκυρές στα φαγητά τους κατά την διάρκεια της χρονιάς. Στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας, τα γουρούνια σφάζονται την ημέρα του Αγίου Στεφάνου στις 27 Δεκεμβρίου, γι’ αυτό και η γιορτή αυτή ονομάζεται Γρουνοστέφανος.

gourounoxara

Χριστοκούλουρα

Στη Θράκη, οι Σαρακατσάνες εξακολουθούν να ζυμώνουν την “Χριστόκλουρα”. Στρογγυλή κουλούρα με διάφορα σχέδια, που αναπαριστούν συνήθειες από το παρελθόν όπως στάνη, στρούγκα και άλλα. Της βάζουν μέλι και την τρώνε όλοι μαζί περιμένοντας την γέννηση του Χριστού.

Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και μυρωδιές από τον Απόλλωνα Καρυάς (φωτό +  βίντεο) - aromalefkadas - Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας

Μπαμουσιαραίοι

mpapousiaraioi

Ένα ακόμα έθιμο της Θράκης είναι και οι “Μπαμουσιαραίοι”. Την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, δύο άντρες μεταμφιέζονται ο ένας σε Μπαμουσιαραίο και ο άλλος στην γυναίκα του. Ο Μπαμπουσιαραίος φορά μία νεροκολοκύθα στο πρόσωπο που της έχει ανοίξει τρύπες για μάτια και στόμα, προβιές προβάτων, και κρεμασμένα κουδούνια στην μέση. Οργανοπαίκτες με νταούλια, ζουρνάδες και γκάιντες τους συνοδεύουν και με την έντονη μουσική τους ξεσηκώνουν το χωριό.

Χριστόξυλο

xrisoksylo

Στην Μακεδονία, ο νοικοκύρης του σπιτιού διαλέγει από το χωράφι του το πιο γερό κλαδί ελιάς ή πεύκου και το τοποθετεί στο τζάκι του σπιτιού. Το ξύλο αυτό που ονομάζεται και “Χριστόξυλο” καίγεται για όλο το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων (από την μέρα δηλαδή των Χριστουγέννων μέχρι και τα Φώτα). Κατά την παράδοση το κάψιμο του Χριστόξυλου, βοηθά τον Χριστό να ζεσταίνεται στην φάτνη της Βηθλεέμ. Ο κάθε Μακεδόνας προσπαθεί να καίγεται το Χριστόξυλο του σπιτιού του μέχρι και τα Φώτα.

Μωμόγεροι

momogeroi

Ακόμα ένα έθιμο των Μακεδόνων, είναι οι “Μωμόγεροι”. Ένα είδος δηλαδή παραδοσιακού λαϊκού θεάτρου που αναβιώνει σε όλα τα χωριά όπου υπάρχουν πρόσφυγες από τον Πόντο. Οι πρωταγωνιστές αυτών των θεατρικών παραστάσεων κάνουν μιμητικές κινήσεις, ενώ τα πρόσωπά τους είναι μακιγιαρισμένα όπως το δέρμα των γερόντων. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται καθ΄όλη την διάρκεια του δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων.

Κολίντα Μπάμπω

kolinta_mpabo

Στην Πέλλα, αναβιώνει ακόμα και σήμερα το έθιμο της “Κόλιντα Μπάμπω”. Οι κάτοικοι της περιοχής το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου ανάβουν φωτιές, φωνάζοντας “Κόλιντα Μπάμπω” που σημαίνει “σφάζουν, γιαγιά”. Αυτό είναι ένα έθιμο που αναπαριστά την σφαγή των αρσενικών νηπίων από τον Ηρώδη. Έτσι η φωτιά ενημερώνει τους κατοίκους να προφυλαχθούν όχι μόνο από τον βασιλιά Ηρώδη, αλλά και από τα κακά που ίσως επιφυλάσσει η νέα χρονιά.

Αναμμένο πουρνάρι 

anammeno_pournari

Όταν γεννήθηκε ο Χριστός και πήγαν οι βοσκοί να προσκυνήσουν, ήταν νύχτα σκοτεινή. Βρήκαν κάπου ένα ξερό πουρνάρι κι έκοψαν τα κλαδιά του. Πήρε ο καθένας από ένα κλαδί στο χέρι, του έβαλε φωτιά και γέμισε το σκοτεινό βουνό χαρούμενες φωτιές και τριξίματα και κρότους. Από τότε, λοιπόν, στα χωριά της Άρτας, όποιος πάει στο σπίτι του γείτονα, για να πει τα χρόνια πολλά, καθώς και όλα τα παιδιά τα παντρεμένα, που θα πάνε στο πατρικό τους, για να φιλήσουν το χέρι του πατέρα και της μάνας τους, να κρατούν ένα κλαρί πουρνάρι, ή ό,τι άλλο δεντρικό που καίει τρίζοντας. Στο δρόμο το ανάβουν και το πηγαίνουν έτσι αναμμένο στο πατρικό τους σπίτι και γεμίζουν χαρούμενες φωτιές και κρότους τα σκοτεινά δρομάκια του χωριού.

Ακόμη και στα Γιάννενα το ίδιο κάνουν. Μόνο που εκεί δεν κρατούν ολόκληρο το κλαρί το πουρνάρι αναμμένο στο χέρι τους αλλά κρατούν στη χούφτα τους μια χεριά δαφνόφυλλα και πουρναρόφυλλα, που τα πετούν στο τζάκι, μόλις μπούνε και καλημερίζουν. Κι όταν τα τα ξερά φύλλα πιάσουν φωτιά κι αρχίσουν να τρίζουν και να πετάνε σπίθες, εύχονται: «Αρνιά, κατσίκια, νύφες και γαμπρούς!»

Το σπάσιμο του ροδιού

rodi

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο κάθε νοικοκύρης του σπιτιού πηγαίνει στην εκκλησία κρατώντας το ρόδι του για να το “λειτουργήσει”. Μετά πηγαίνοντας στο σπίτι του, χτυπάει την πόρτα της εισόδου και ανοίγοντας του σπάει με δύναμη το ρόδι για να σκορπιστούν οι ρώγες του παντού στο σπίτι. Παράλληλα με το σπάσιμο του ροδιού, δίνουν και την ευχή: “με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος και όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη την χρονιά”.

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όλους και καλό θα είναι όλα τα έθιμα μας να τα τηρούμε όσο μπορούμε !

Πριν σας αποχαιρετήσω να σας υπενθυμήσω πως στην ομάδα μας στο facebook διεξάγεται ο Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός μας ,εκεί μπορείτε να πάρετε μέρος καθημερινά εώς και την 21 Δεκεμβρίου που θα λήξει ,την επομένη μάλιστα Πρώτα Ο Θεός θα γίνει και η κλήρωση όπου 2 τυχεροί μας φίλοι που θα παραλάβουν άπο μια σακούλα με τρόφιμα που προσφέρουν με πολύ χαρά και αγάπη για τον συνάνθρωπο η ''Φωλιά Αγάπης Βρασνών'' και η υπεύθυνη εκεί κυρία Περιστέρα Δαφνούδη και όλοι οι εθελοντές και πραγματικά τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα ,υγεία και δύναμη στο έργο τους .

Σας στέλνω τα φιλιά μου ,την αγάπη μου και την θετική μου ενέργεια για να περάσετε μια όμορφη Τετάρτη και με Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς θα κλείσω το άρθρο και με το κρύο που κάνει έξω θα σας μεταφέρω νοητά και πιο νωρίς στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

Top