Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι ,καλή μας εβδομάδα και καλή Σαρακοστή να έχουμε μιας και επίσημα χτες Καθαρά Δευτέρα μπήκαμε σε περίοδο νηστείας ,βέβαια κάποιοι και μπράβο τους ξεκινούν την συγκεκριμένη νηστεία μια εβδομάδα πριν οπότε στο σύνολο οι ημέρες είναι σχεδόν 50 κάτι όπως και να'χει θα ευχηθώ καλή δύναμη ,καλή υπομονή στον αγώνα που καλούμαστε να πράξουμε μέχρι και το Άγιο Πάσχα.

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν αφού τελίωσαν και οι εορτασμοί του Τριημέρου της Αποκριάς και άπο αυτήν την Παρασκευή ξεκινούν οι Α'Χαιρετησμοί στην Παναγία μας ( 'Ασπιλε ,Αμόλυντε ) .Ο καιρός υγρός ,με λασποβροχή που θα κάνει την εμφάνιση της τις επόμενες ώρες και θερμοκρασίες πολύ υψηλές για την επόχη ,πάμε όμως να δούμε αναλυτικά εαν μας ''τα κάνει μούσκεμα''  ή όχι ,και εδώ να πω ότι η ανομβρία που έχουμε εδώ και 2 μήνες είναι ότι χειρότερο τα τελευταία χρόνια και μη περιμένετε ο Απρίλης να είναι στεγνός ,θα βρέχει ασταμάτητα και για ημέρες ...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με σκόνη και λασποβροχές η Τρίτη – Μέχρι 22 βαθμούς η θερμοκρασία...

Καιρός

Τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φθάσει τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 20 και στα νότια κατά τόπους τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές .
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που το βράδυ θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση την Τετάρτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα κεντρικά και τα νότια θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 28 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 28 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

380 Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία του κράτους το χριστιανισμό.

1770 Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων. (Ορλοφικά)

1826 Οι Τουρκοαιγύπτιοι κυριεύουν τα νησάκια Ντολμά και Πόρο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και διακόπτουν κάθε επικοινωνία της πόλης με τον έξω κόσμο.

1849 Αρχίζουν συστηματικά τα δρομολόγια ατμόπλοιων από τη δυτική στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Το "Καλιφόρνια", που μεταφέρει χρυσοθήρες είναι το πρώτο πλοίο που φτάνει στο Σαν Φρανσίσκο από τη Νέα Υόρκη, μετά από ταξίδι 4 μηνών και 21 ημερών.

1854 Ιδρύεται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ, με κύριο στόχο την κατάργηση της δουλείας.

1904 Ιδρύεται στη Λισαβόνα η Μπενφίκα, η πιο διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα της Πορτογαλίας.

1922 Η Βρετανία ανακηρύσσει την Αίγυπτο κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.

1935 Ο δρ. Γουάλας Κράδερς, χημικός στην αμερικανική χημική βιομηχανία «Du Pont», εφευρίσκει το νάιλον.

1940 Η ταινία "Όσα Παίρνει ο Άνεμος" σαρώνει τα Όσκαρ. Κερδίζει δέκα βραβεία, ένα ρεκόρ που διατήρησε για είκοσι χρόνια.

1943 «Ηχήστε σάλπιγγες...» απαγγέλλει ο Άγγελος Σικελιανός στην κηδεία του σπουδαίου έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά στο Α’ Νεκροταφείο, η οποία εξελίσσεται στην κορυφαία -ίσως- αντιστασιακή εκδήλωση κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου.

1953 Οι άγγλοι επιστήμονες Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουάτσον ανακαλύπτουν τη δομή του DNA. Για την ανακάλυψή τους αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα, τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ το 1962.

1953 Υπογράφεται στην Άγκυρα, Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας-Γιουγκοσλαβίας.

1957 Ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Σοφοκλής Βενιζέλος αποφασίζουν την ανασυγκρότηση του Κόμματος Φιλελευθέρων.

1975 42 άτομα σκοτώνονται στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Βρετανίας, όταν εκτροχιάζεται τραίνο στο μετρό του Λονδίνου.

1986 δολοφονήθηκε ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ούλοφ Πάλμε, ενώ περπατούσε με τη σύζυγό του σε δρόμο της Στοκχόλμης. Μυστηριώδης οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη αναφέρει ότι «η εξήγηση πρέπει να αναζητηθεί στα βιβλία της Ιστορίας».

1991 Τερματίζεται ο Πόλεμος του Κόλπου, καθώς Ιρακινοί στρατιώτες και Σύμμαχοι διατάσσονται να σταματήσουν τις επιθέσεις.

1997 Στο Ιράν, 1.000 νεκροί, 2.000 τραυματίες και 40 κατεστραμμένα χωριά είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 5,5 Ρίχτερ, που πλήττει την περιοχή Αρντεμπίλ.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Και πριν κλείσω το άρθρο να σας θυμίσω πως στην ομάδα μας στο facebook ''Volvinews''είναι σε εξέλιξη και ένας διαγωνισμός όπου μπορείτε να πάρετε μέρος με πολύ απλά και κατανοητά βήματα ,βρείτε καθημερινά τις αναρτήσεις με ''το τραγούδι της ημέρας'' αφήστε το σχόλιο σας και κάνετε ένα γλυκούλι like ,απλά τα πράγματα και εύκολα πολύ ,το δωράκι είναι μια ευγενική προσφορά άπο την αγαπημένη μου Αντωνία με την επωνυμία -Beauty-Nails Salon Antwnia Pap που εξειδικεύεται στα νύχια (τεχνικές ,χρώματα κτλ ) και θα χαρίσει σε μια τυχερή μας φίλη ή γιατί όχι και σε έναν τυχερό κύριο που μπορεί να το κάνει δώρο στο ταίρι του ,μια τεχνική ημιμόνιμου με όποια απόχρωση επιλέξετε εσείς πάντα με την βοήθεια της .

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Εγώ αναρτώ κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν την δουλειά της αλλά και εσείς μπορείτε να την βρείτε σε Instagram και  Facebook Antwnia pap Beauty-Nails Salon Antwnia Pap ,να την ρωτήσετε για τα άκρα σας να δείτε περισσότερα για την δουλειά της  ,τις τεχνικές που ακολουθεί με πολύ επιτυχία καθώς και για να κλείσετε το ραντεβού σας και να σας περιποιηθεί άπο κοντά όσο πιο γρήγορα κλείσετε ραντεβού τόσο το καλύτερο μιας και δεν υπ'αρχει χρόνος όπως ξέρω ,οπότε τρέξτε και κλείστε ραντεβού κυρίες μου ένεκα και η Γιορτή της Γυναίκας ,σε λίγο έρχεται και το Πάσχα οπότε προετοιμαστείτε κατάλληλα !

Κλείνω με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη μιας και ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας τον επέλεξε για υπουργό πολιτισμού οπότε χαλάλι το σημερινό τραγούδι που αγαπώ αρκετά και με όλες τις ευχές μου σας ανανεώνω το μουσικό μας ραντεβού για αύριο Πρώτα Ο Θεός ....Φιλιά στα μούτρα σας .....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ   ,ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 

 

 

 

Καλή η τεχνολογία και η χρήση κινητού που κατά κάποιον τρόπο πλέον "επιβάλεται" από τις κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά:

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ
Top