Warning: set_time_limit() expects parameter 1 to be int, string given in /var/www/vhosts/volvinews.gr/httpdocs/libraries/src/Filesystem/File.php on line 411
''Το Τραγούδι και η ενημέρωση της ημέρας'' Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025

Καλή σας ημέρα αγαπητέ μου κόσμε ,αγαπητό μου παρεάκι και ναι ...είναι γεγονός καλός σας βρήκα και πάλι έπειτα άπο μια μακρά παύση λόγο φυσικά το ότι μεσολάβησε το καλοκαίρι.Τώρα όμως είναι καιρός να επανέλθω με την στήλη που τόσο αγαπάτε εδώ και 15 χρόνια και το μόνο που θα πω είναι ότι μου λείψατε και ότι θα βρίσκομαι κοντά σας όσες περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας μπορώ .

Καλή μου αρχή λοιπόν καλός σας βρήκα ,εύχομαι να έχουμε έναν όμορφο χειμώνα με πολλά τραγούδια με πολλές ''συμβουλές και tips'' και γενικά να υπάρξουν καλές ειδήσεις ανά τον κόσμο.

 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 

 Έρχεται 48ωρη κακοκαιρία - Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Το φθινόπωρο δείχνει τα… δόντια του, φέρνοντας συνεχείς κακοκαιρίες με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Έρχεται 48ωρη κακοκαιρία - Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Αλλάζει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα, με τη δυτική Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο ισχυρών και παρατεταμένων βροχοπτώσεων, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, Σάκης Αρναούτογλου και Γιώργος Τσατραφύλλιας και το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Το φθινόπωρο δείχνει τα… δόντια του, φέρνοντας συνεχείς κακοκαιρίες με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Τα ξημερώματα της Τρίτης (4/11) σημειώθηκαν βροχές στα δυτικά και διάσπαρτες μπόρες στα βόρεια, ενώ από το πρωί έως τις προμεσημβρινές ώρες, άστατος καιρός θα επικρατήσει στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, ενώ φαινόμενα θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενή έως μέτρια ένταση.

  • Στη Χαλκιδική και το βόρειο Αιγαίο (κυρίως περιοχή Λήμνου) την Τρίτη από το μεσημέρι έως τις βραδινές ώρες.
  • Στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία) από το απόγευμα της Τρίτης έως το μεσημέρι της Τετάρτης.
  • Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) την Τρίτη από νωρίς το απόγευμα έως και τις βραδινές ώρες.
  • Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία πρόσκαιρα την Τρίτη το απόγευμα.
  • Στην κεντρική και βόρεια Εύβοια την Τετάρτη από το πρωί έως τις βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος νότια των Κυκλάδων και στην Κρήτη, ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν πρόσκαιρα. Όμως από το Σάββατο το βράδυ αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Από την Τρίτη το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σταδιακά κατά 5-6 βαθμούς έως το Σάββατο.

Όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου, η δυτική Ελλάδα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη, καθώς το επόμενο δεκαήμερο θα σημειωθούν αξιόλογες ποσότητες βροχής που ενδέχεται να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα.

Οι περιοχές που το διήμερο αυτό, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα εκδηλωθούν -κατά κύριο λόγο- και οι πιο δυνατές καταιγίδες είναι:

  • Ανατολική Θεσσαλία, Βόρεια Εύβοια, Σποράδες (πάνω από 150 mm, εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή)
  • Νότια Χαλκιδική
  • Κεντρική και Ανατολική Στερεά (και Αττική)
  • Ανατολική και νότια Πελοπόννησος
  • Δυτικές Κυκλάδες
  • Δυτική Κρήτη (εκεί και την Πέμπτη θα επιμείνουν τα φαινόμενα)

Πηγή-Newsbomb.gr

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (Γεγονότα που ''σημάδεψαν'' τον κόσμο)

 

Σαν σήμερα 4 Νοεμβρίου 1980 καθιερώνεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας στην Ελλάδα...

Σαν σήμερα 4 Νοεμβρίου 1980 καθιερώνεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας στην Ελλάδα

4 Νοεμβρίου: Γράφτηκε ιστορία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από την ίδρυση του ΣΕΚΕ που αποτέλεσε την μήτρα του ΚΚΕ μέχρι την άνοδο στην εξουσία του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή. Οι πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος, ενώ έχουμε και παραίτηση υπουργού στην Ελλάδα εξαιτίας του Αβέρωφ!

1821 Οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι. Στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Αθήνα και αρχίζουν τη δεύτερη πολιορκία της Ακροπόλεως.

1828 Οι Μεγάλες Δυνάμεις (Βρετανίας, Γαλλία και Ρωσία) υπογράφουν το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, το οποίο όριζε πως «Η Πελοπόννησος, αι παρακείμεναι νήσοι και αι κοινώς καλούμεναι Κυκλάδες, να τεθώσιν υπό την προσωρινήν εγγύησιν των τριών Αυλών, έως ότου να αποφασισθή οριστικώς η τύχη της Ελλάδος με την συγκατάθεσιν της Πύλης, χωρίς να εννοούν ότι με τούτο να προαποφασίσουν εις το παραμικρόν το περί των οριστικών ορίων της Ελλάδος ζήτημα…»

1847 Πέθανε ο Γερμανός συνθέτης, Φέλιξ Μέντελσον – Μπαρτόλντι

1866 Το βασίλειο της Ιταλίας προσαρτά την Βενετία.

1883 Γεννήθηκε ο στρατιωτικός, πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας, Νικόλαος Πλαστήρας

1884 Στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο δημοκρατικός υποψήφιος, Γκρόβερ Κλίβελαντ, επικρατεί του ρεπουμπλικάνου, Τζέιμς Τζ. Μπλέιν και γίνεται ο 22ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

1899 Εκδίδεται το έργο του Φρόιντ «Η ερμηνεία των ονείρων».

1901 Γεννήθηκε ο αρχαιολόγος, Σπυρίδων Μαρινάτος, με σημαντικότατο ανασκαπτικό έργο στη Θήρα της Σαντορίνης. Το 1929, διατύπωσε θεωρία σύμφωνα με την οποία το τέλος του Μινωϊκού πολιτισμού στο Αιγαίο προήλθε από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας (1600 π.Χ.). (Θαν. 1/10/1974)

1911 Λήγει το “Επεισόδιο του Αγαδίρ” με τη Γαλλία και τη Γερμανία να τα βρίσκουν για το Μαρόκο. Η Γερμανία αναγνωρίζει τη γαλλική κυριαρχία με αντάλλαγμα ένα κομμάτι από το Γαλλικό Κονγκό.

1912 Ο “δάσκαλος της πολιτικής”, Γούντροου Ουίλσον, εκλέγεται 28ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

1918 Ιδρύεται το ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας), το οποίο αργότερα θα μετονομαστεί σε ΚΚΕ.

1921 Μια ομάδα κρούσης επιτίθεται σε αντιφρονούντες στη διάρκεια ομιλίας του Α. Χίτλερ στο Μόναχο. Έκτοτε οι ομάδες αυτές λαμβάνουν και επίσημα το όνομα «Τάγματα Εφόδου» (S.A.).

1922 Ο Βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακαλύπτει τον τάφο του Αιγύπτιου φαραώ Τουταγχαμών.

1931 Γεννήθηκε ο Γάλλος, Αντρέ Μισελέν, ο άνθρωπος που εφηύρε τα ελαστικά αυτοκινήτων

1931 Παραιτείται ο Έλληνας υπουργός Ναυτικών, λόγω της προσάραξης του “Αβέρωφ”. Αντικαθίσταται και ο αρχηγός του στόλου.

1939 Γεννήθηκε η ηθοποιός, Μάρθα Καραγιάννη

1940 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ανακοινώνεται επίσημα η απόβαση βρετανικών στρατευμάτων στην Κρήτη.

1944 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Σύμμαχοι ανακοινώνουν ότι, η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τους Ναζί. Ολοκληρώνεται η εκκένωση της ηπειρωτικής Ελλάδας από τους Γερμανούς. Γερμανικές φρουρές παραμένουν μόνο στα νησιά Ρόδο, Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Τήνο, Μήλο, και στο ΒΔ τμήμα της Κρήτης μέχρι το Μάιο του 1945.

1946 Ιδρύεται η Ουνέσκο (Εκπαιδευτικός – Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών).

1949 Ο ΟΗΕ σταματά την αποστολή στρατιωτικού υλικού προς τη Βουλγαρία και την Αλβανία, επειδή τροφοδοτούν τους Έλληνες αντάρτες.

1952 Στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ νικά το δημοκρατικό αντίπαλό του, Αντλάι Στίβενσον και γίνεται ο 34ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

1956 Οι δυνάμεις της ουγγρικής Επαναστατικής Κυβέρνησης και τα σοβιετικά στρατεύματα συντρίβουν την αντεπανάσταση στην Ουγγαρία.

1961 Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αφού κέρδισε τις εκλογές, στις οποίες καταγγέλθηκε ότι “ψήφισαν ακόμα και τα δέντρα”. Ο αρχηγός της Ενωσης Κέντρου, Γεώργιος Παπανδρέου, επανέλαβε ότι δεν την αναγνωρίζει ως νόμιμη κυβέρνηση.

1970 Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε ορκίζεται Πρόεδρος της Χιλής, ως επικεφαλής ενός συνασπισμού («Λαϊκή Ενότητα»), στον οποίο μετείχαν το ΚΚ Χιλής, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Ριζοσπαστικό Κόμμα, η Κίνηση Ενωμένης Λαϊκής Δράσης, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και η Ανεξάρτητη Λαϊκή Δράση. Στις 11/9/1973 η ντόπια ολιγαρχία – σε συνεργασία με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό – οργάνωσε στρατιωτικό πραξικόπημα με επικεφαλής τον Αουγκούστο Πινοσέτ. Ο Αλιέντε δολοφονήθηκε, ενώ χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι έπεσαν επίσης θύματα άγριου διωγμού.

1979 Ιρανοί ισλαμιστές καταλαμβάνουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη και κρατούν ομήρους 63 Αμερικανούς για 444 μέρες. Οι εισβολείς, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, ζητούν από τις ΗΠΑ να στείλουν τον πρώην Σάχη πίσω στο Ιράν για να δικαστεί. Η κρίση που ξεσπά σφραγίζει οριστικά το μέλλον του αμερικανού προέδρου Τζίμι Κάρτερ.

1980 Καθιερώνεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας στην Ελλάδα.

1984 Στη Νικαράγουα διεξάγονται οι πρώτες ελεύθερες εκλογές από το 1928. Οι «Σαντινίστας» του Ντανιέλ Ορτέγα κερδίζουν με 63%.

1985 Γεννήθηκε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας, Άδωνις Κύρου

1988 Πεθαίνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Κλεάνθης Βικελίδης.

1992 Με 319 ψήφους υπέρ και 316 κατά το αγγλικό Κοινοβούλιο επικυρώνει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

1995 Ο Ισραηλινός Γιγκάλ Αμίρ δολοφονεί τον πρωθυπουργό της χώρας Γιτζάκ Ράμπιν, ο οποίος έφευγε από εκδήλωση υπέρ των Ειρηνευτικών Συνθηκών του Όσλο στο Τελ Αβίβ. Ο δολοφόνος υποστήριξε ότι εκτέλεσε θεϊκή εντολή.

1996 Τραγικό δυστύχημα στο θαλάσσιο χώρο έξω από το Βαθύ της Σάμου, όταν η πυραυλάκατος “Κωστάκος” του Πολεμικού Ναυτικού εμβολίζεται από το επιβατηγό πλοίο “Σάμαινα”. Από το σφοδρό εμβολισμό σκοτώνονται ακαριαία 4 υπαξιωματικοί, ενώ η πυραυλάκατος κόβεται στα δύο και βυθίζεται μέσα σε 10 λεπτά χωρίς να χάσει τη ζωή του κανένας άλλος από το πλήρωμα των 50 και πλέον ανδρών.

2001 Ο Βλάσης Μάρας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξάγεται στη Γάνδη.

2008 Ο Μπαράκ Ομπάμα εκλέγεται 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ και γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος. Συγκεντρώνει το 52,92% των ψήφων και 365 εκλέκτορες, έναντι 45,67% και 173 εκλεκτόρων του Τζον Μακέιν.

Πηγή-Thepressroom.gr

Υπάρχουν λοιπόν οι άνθρωποι ''της σιωπής''...Οι άνθρωποι με εκείνα τα χαρακτηριστηκά που σε κάνουν να νιώθεις πως ο κόσμος είναι κακός .Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που με τα κόμπλεξ ,με τις ανασφάλειες τους ,με τα αποθυμένα τους με την κακή λογική τους σιωπούν ...Σιωπούν γιατί δεν έμαθαν να μιλάνε σωστά και την ώρα που πρέπει...Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που οι ειδικοί ονομάζουν είτε τοξικούς είτε νάρκισους είτε χειριστικούς .Αυτοί οι άνθρωποι της ''σιωπής''είναι οι ίδιοι που θα σε γεμίσουν με ψέματα ,με άγχος ,με ανασφάλειες για να μπορέσουν να καλύψουν τα δικά τους κενά ,τα κενά που όσο καλά και να τους φερθείς θα σε ''ανταμείψουν '' με όσα προανέφερα .Φυσικά δεν κερδίζουν τίποτα κακό στον εαυτό τους μόνο κάνουν και χάνουν τα πολυτιμότερα και όμορφα πράγματα της ζωής !

Μην τρελένεστε άδικα για  τέτοιου είδους ανθρώπων ,η σιωπή θέλει σιωπή και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι υγιείς στο μυαλό και στην ψυχή άνθρωποι είναι απλά να απομακρυνθούν και να μην ''παίξουν'' κανενός είδος παιχνίδι που σε βάζει ο σιωπηλός εαυτός τους .Περιγραμματικά λοιπόν όταν στην ζωή σας μπαίνει ένας σιωπηλός χαρακτήρας που βασανίζει το μυαλό και την ψυχή σας απλά φύγετε και μην κοιτάξετε πίσω .

Αυτά λοιπόν για σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025 και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι ξανά κοντά σας .Σας λέω ξανά ότι θα προσπαθήσω να βρίσκομαι εδώ όσο περισσότερο γίνεται .Με αυτόν τον βροχερό καιρό ταιριάζει και η σημερινή μουσική μου επιλόγη .Να είστε όλοι καλά ,να περνάτε ακόμα καλύτερα και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε ,ότι και να συμβαίνει γύρω μας ,μην ξεχνάτε να χαμογελάτε ...Πήξαμε άπο ανθρώπους με ψεύτικά χαμόγελα ,μείνετε λοιπόν αληθινοί σε έναν κόσμο που καταστρέφει το ''καλό''...

Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ .

 

 

 

 

 

Who's Online

WHO_ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 επισκέπτες και κανένα μέλος