Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022

Χριστός Ανέστη και καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και για σήμερα Τετάρτη 18 του Μάη και είμαστε ακριβώς στο μέσο της Απόδοσης Του Χριστός Ανέστη ,25 ημέρες που ακούσαμε το Μ.Σάββατο το Ανάστα Ο Θεός και θέλουμε άλλες τόσες για Την Πεντηκοστή και την Ανάληψη Του Κυρίου μας στον ουρανό ,είναι κοντά μας λοιπόν ,είναι ακόμη εδώ και είναι συνεχώς εδώ εάν Τον Επικαλεστούμε και Του ζητήσουμε με την προσευχή μας το καλύτερο για εμάς και τις οικογένειες μας .

Ας δούμε όμως τα νέα για τον καιρό που άπο τις απογευματινές ώρες έχει την τάση να ''χαλάσει'' με καταιγίδες ,χαλάζι και μικρή πτώση της θερμοκρασίας ,όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω στην ενημέρωση της ημέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Μαρουσάκης στο Newsbomb: Πού και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο...

Μαρουσάκης στο Newsbomb: Πού και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Μεταβολή του καιρού με έντονα φαινόμενα αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, με βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr έκανε λόγο για «μια κακοκαιρία που θα επικρατήσει στην χώρα τις επόμενες ώρες». Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί από το απόγευμα με βροχές, πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και χαλάζι.

«Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από το μεσημέρι της Τετάρτης κυρίως στα Βορειοανατολικά και σε αρκετές περιοχές που βρίσκονται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά. Στην Ανατολικη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο αλλά και την Κρήτη οι βροχες απο το μεσημέρι και μετά θα είναι αισθητές. Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα ειναι ισχυροί και θυελλώδεις αγγίζοντας τα 8 μποφόρ»είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «στα Δυτικά ο καιρός θα είναι καλύτερος».

Όσον αφορά την Αθήνα «ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος μέχρι το μεσημέρι από το απόγευμα ξεκινά η μεταβολή του».

«Από το απόγευμα της Τετάρτης στα Δυτικά και Βόρεια τμήματα της πρωτεύουσας μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνιση τους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συναντήσουμε βροχοπτώσεις στα ανατολικα και βορεια τμηματα», τόνισε.

 
 

Η θερμοκρασία την Τετάρτη στην Αθήνα θα πέσει «από τους 32 βαθμούς κελσίου στους 22»

«Από την Παρασκευή και μετά η άνοιξη επιστρέφει. Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι καλός», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, και χαλάζι από σήμερα - Πού θα δημιουργηθούν προβλήματα...

Καιρός σήμερα 18/5

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα από το μεσημέρι της Τετάρτης (18-05-2022) έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (19-05-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα :

1) Την Τετάρτη (18-05-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

 
 

α) από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική, τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

β) από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.

γ) Το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Την Πέμπτη (19-05-2022), έως τις πρωινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2) Από το απόγευμα της Τετάρτης (18-05-2022) μέχρι και την Πέμπτη (19-05-2022) θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

3) Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο, από βορρά προς νότο, κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα από το μεσημέρι με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική, τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Στερεά.

Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και το βράδυ στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους από το βράδυ. Στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν, 6 με 7 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 13 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28 με 30 και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΑΤΟ: Σουηδία, Φινλανδία κατέθεσαν μαζί σήμερα την αίτηση για ένταξη -Τα «παιχνίδια» της Τουρκίας...

Η έδρα της Βορειοτλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες

Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν επίσημα σήμερα ταυτόχρονα αιτήματα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, σε μια ιστορική αλλαγή στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Φινλανδία και η Σουηδία κατέθεσαν σήμερα επισήμως αίτημα για την προσχώρησή τους στο ΝΑΤΟ, ξεκινώντας τη διαδικασία για την ένταξή τους στη Συμμαχία, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία συμφώνησαν να περάσουν από όλη αυτή τη διαδικασία χέρι-χέρι και θα καταθέσουμε την αίτηση μαζί», δήλωνε χθες η Σουηδή πρωθυπουργός, Mαγκνταλένα Άντερσον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο, Σαούλι Νιινίστο.

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ ενισχύει την ασφάλεια στη Σουηδία αλλά και στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας», είπε η Άντερσον. «Το γεγονός ότι υποβάλλουμε αίτηση μαζί με τη Φινλανδία σημαίνει ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην ασφάλεια στη βόρεια Ευρώπη».

Πλεύρης: Η μάσκα να είναι απαραίτητη όπου υπάρχει συνωστισμός – Τι «έδειξε» για τις εξαιρέσεις

Πλεύρης: Η μάσκα να είναι απαραίτητη όπου υπάρχει συνωστισμός – Τι «έδειξε» για τις εξαιρέσεις

Αρχικά σημείωσε πως «όταν αποφασίσαμε να άρουμε τα μέτρα από την 1η Απριλίου υπήρξε μια φοβερή αντιπολιτευτική κριτική ότι το κάνουμε κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών, μετά από ένα μήνα, από την Κυριακή του Πάσχα έχουν περάσει 3 εβδομάδες η επιδημιολογική εικόνα δείχνει ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση που δεν δείχνει ότι μπορεί να ανατραπεί το καλοκαίρι αλλά είμαστε σε επιφυλακή για το φθινόπωρο».

«Δεν έχουμε καμία αύξηση στους σοβαρούς δείκτες όσον αφορά την πίεση στο σύστημα υγείας και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε ένα βήμα παραπάνω» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ειδικά για τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ο υπουργός Υγείας είπε ότι «η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να παραμείνει η μάσκα όπου είναι απαραίτητη π.χ. τα νοσοκομεία και οι χώροι που φροντίζονται ευάλωτα άτομα» ενώ ειδικά για μέσα μαζικής μεταφοράς παρατήρησε ότι «είναι και τα αστικού τύπου στα λεωφορεία και το μετρό όπου δεν δηλώνονται επιβάτες και άρα υπάρχει συνωστισμός αλλά και τα πλοία και τα αεροπλάνα όπου υπάρχει κατεύθυνση της ΕΕ για μη υποχρεωτική χρήση μάσκας»

«Προφανέστατα θα υπάρχουν μέσα που θα κριθεί ότι είναι απαραίτητο επειδή υπάρχει συνωστισμός αλλά υπάρχουν και εκείνα στα οποία δεν υπάρχει συνωστισμός. Για εμάς το μέτρο της μάσκας είναι ήπιο και θέλουμε να είναι απαραίτητη όπου υπάρχει συνωστισμός και όχι δογματικά ως διοικητικό μέτρο» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Κίνα: «Κάποιος έριξε το αεροπλάνο», λένε οι Αμερικανοί για την πτήση με τους 132 νεκρούς...

Κίνα: «Κάποιος έριξε το αεροπλάνο», λένε οι Αμερικανοί για την πτήση με τους 132 νεκρούς

Σε θρίλερ εξελίσσεται το πόρισμα για την μοιραία πτήση της China Eastern, η οποία συνετρίβη τον Μάρτιο με απολογισμό 132 νεκρούς, καθώς ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναφέρει πως το αεροπλάνο δεν έπεσε από βλάβη αλλά κάποιος το έριξε!

Η μοιραία πτήση έπεσε στους λόγους του Guanxi, στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία που έζησε η Κίνα τα τελευταία 28 χρόνια. Ωστόσο, τα δυο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, φαίνεται πως περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση παρά την ξεδιαλύνουν.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τα δεδομένα που κατέγραψαν τα μαύρα κουτιά δείχνουν πως κάποιος βρισκόταν μέσα στο κόκπιτ του αεροπλάνου και μάλιστα έκανε... σαμποτάζ!

Οι εμπειρογνώμονες αρχικά ανέφεραν πως πιθανότατα το αεροπλάνο έπεσε από την έλλειψη οξυγόνου στην καμπίνα, η οποία έφερε και την απώλεια των αισθήσεων των πιλότων και των επιβατών.

 
 

Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, αλλάζουν πλήρως την εικόνα και απομακρύνουν το ενδεχόμενο «ατυχήματος».

Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις και στους τεχνικούς εδάφους καθώς δεν έχει διαπιστωθεί καμία βλάβη στα συστήματα του μοιραίου αεροπλάνου.

Να σημειωθεί πως από τους 132 επιβάτες δεν έχει βρεθεί ούτε μια σορός καθώς από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, άπαντες εξαϋλώθηκαν...

Έκκληση από την αδερφή του Θύμιου: «Βρείτε τον, να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν μαζί του»...

 Έκκληση από την αδερφή του Θύμιου

Για τις εξελίξεις, στην υπόθεση της εξαφάνισης του Θύμιου, είναι ενήμεροι και στην γενέτειρά του, το Καλλιάνι Γορτυνίας...

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να βρεθεί ο αδελφός μου και να τιμωρηθούν αυτοί που έπαιξαν μαζί του»…

Η λακωνική αλλά περιεκτική αυτή δήλωση ανήκει στην αδελφή του Θύμιου Μπουγά η οποία ζει και εργάζεται στον Πύργο και είναι εκείνη μάλιστα που μετά το τροχαίο έφερε στην πρωτεύουσα της Ηλείας τον 39χρονο άνδρα προκειμένου να του εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Η ίδια, θέλοντας σε αυτή την φάση να διατηρήσει την ανωνυμία της, σε επικοινωνία με την εφ. «Πατρίς» απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό του Θύμιου προσθέτοντας πως το τελευταίο διάστημα δεν είχαν επικοινωνία και έμαθε από την τηλεόραση για την εξαφάνισή του.

Μάλιστα, κάποιος την είχε συμβουλεύσει να μην κυκλοφορεί αργά τη νύχτα στην οδό Ρήγα Φεραίου με την αιτιολογία πως κυκλοφορεί κάποιος που τρομάζει και απειλεί τους πολίτες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πως εννοούσε τον αδελφό της ο οποίος τελικά δεν ήταν ο θύτης αλλά το θύμα αυτής της σοκαριστικής ιστορίας που τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Τις τελευταίες δυο ημέρες οι έρευνες επικεντρώθηκαν μέσα και γύρω από τον σταθμό του ΟΣΕ χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα .

Για τις εξελίξεις, στην υπόθεση της εξαφάνισης του Θύμιου, είναι ενήμεροι και στην γενέτειρά του, το Καλλιάνι Γορτυνίας με τα αδέλφια και τους συγγενείς να έχουν κινητοποιηθεί πλέον και αυτοί για τον εντοπισμό του. Η μόνη που δεν γνωρίζει ακόμη κάτι, είναι η υπέργηρη μητέρα του…

Παράλληλα, με έρευνες σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της ευρύτερης περιοχής συνεχίζονται από την Αστυνομία οι προσπάθειες εντοπισμού του Θύμιου Μπουγά που σήμερα συμπληρώνει δυο εβδομάδες από την τελευταία παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα του Πύργου αφού από εκείνο το σημείο και μετά η τύχη του αγνοείται, με τις πληροφορίες περί ανεύρεσης του μέχρι στιγμής να έχουν αποδειχθεί αναληθείς και ανυπόστατες.

Φοιτητικές εκλογές: Στις κάλπες σήμερα (18/5) οι φοιτητές μετά από τρία χρόνια...

κάλπη, φοιτητικές εκλογές

Σήμερα, Τετάρτη, 18 Μαΐου, ξαναστήνονται οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές, όπως αποφάσισε το διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητών, έπειτα από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας, για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Πηγή-Newsbomb.gr (διαβάστε περισσότερα μέσα στο site )

Σαν σήμερα 18 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 18 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1642 Ιδρύεται από Γάλλους αποίκους στον Καναδά η πόλη του Μόντρεαλ.

1652 Η Πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ θεσπίζει τον πρώτο νόμο στη Βόρεια Αμερική, που θεωρεί παράνομη τη δουλεία.

1804 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ανακηρύσσεται από τη Γερουσία αυτοκράτορας της Γαλλίας.

1821 Μάχη των Δολιανών: Ο Έλληνας οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 περίπου άντρες τρέπει σε φυγή 6.000 Τούρκους, τους οποίους και αποδεκατίζει. Από την μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός έμεινε στην Ιστορία ως "Τουρκοφάγος".

1828 Οι Τούρκοι προσβάλλουν το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν 600 Κρήτες επαναστάτες. Στη μάχη πέφτουν ηρωικώς οι περισσότεροι από τους υπερασπιστές του. Λέγεται πως από τότε, κάθε χρόνο τα χαράματα αυτής της μέρας εμφανίζονται στις πολεμίστρες του κάστρου τα φαντάσματα των ηρώων, οι γνωστοί Δροσουλίτες.

1913 Με τη συνθήκη του Λονδίνου, λήγει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα που κερδίζει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η Αλβανία που γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

1920 Γεννήθηκε ο Πολωνός Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, κατά κόσμον Κάρολος Βοϊτίλα, ο οποίος το 1978 έγινε ο πρώτος μη Ιταλός πάπας, μετά από 455 χρόνια

1922 Ιδρύεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

1954 Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

1973 Ο Σοβιετικός ηγέτης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η επίσκεψη θεωρείται ορόσημο για την αποκατάσταση των σχέσεων των δυο χωρών.

1974 Η Ινδία μπαίνει στο πυρηνικό κλαμπ και γίνεται η 6η χώρα που κατέχει πυρηνική βόμβα.

1978 Ανακαλύπτεται η σορός του Τσάρλι Τσάπλιν, που είχε κλαπεί από τυμβωρύχους, και συλλαμβάνονται οι δράστες, που απαιτούσαν λύτρα 600.000 δολαρίων.

1994 Διεξάγεται στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ο 37ος τελικός του Champions League μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων Μίλαν και Μπαρτσελόνα. Νικήτρια η ομάδα της Μίλαν με 4-0.

2004 Πεθαίνει ο Αμερικανός ντράμερ της τζαζ Έλβιν Τζόουνς, μέλος του θρυλικού κουαρτέτου του σαξοφωνίστα Τζον Κολτρέιν.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Και πριν ολοκληρώσω το άρθρο να σας πω ότι επειδή πλησιάζει η Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αύριο Πρώτα Ο Θεός θα σας έχω ένα ανατριχιαστικό θα έλεγα αφιέρωμα για την Γενοκτονία οπότε μείνετε συντονισμένοι και πραγματικά θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον το αυριανό άρθρο αφιέρωμα .

Να δούμε και εαν μας επιρεάσει πολύ η αλλαγή του καιρού που μένεται άπο τις απογευματινές ώρες και να δείξουμε μεγάλη προσοχή σε περίπτωση έντονης καταιγίδας και δεν χρειάζονται οι άσκοπες μετακινήσεις .Αυτά άπο εμένα ,να περνάτε όμορφα σε ότι επιλέξετε να κάνετε και μη ξεχνάτε χαμογελάτε να χαμογελάμε γιατί η ψυχή μας το θέλει πολύ ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

Top