Στιχάκια Αγάπης Και... - Στιχάκια Αγάπης Και Ρητά Σε Εικόνες

Καλημέρα όλη μέρα ,καλημέρα εδώ ,καλημέρα και εκεί στην ομάδα μας στο Facebook ''volvinews'',καλημέρα σε φίλους καλημέρα και στους εχθρούς ...Ελπίζω και εύχομαι να είστε καλά και αν δεν είστε ψυχολογικά καλά ,να φροντίσετε να γίνετε γιατί τίποτα δεν έχει σημασία εαν δεν είμαστε καλά μέσα μας ,μην επιτ΄ρεπετε σε τίποτα να σας χαλάει την διάθεση ,'φορέστε' το χαμόγελο σας ,κάνετε την προσευχή σας και όλα θα πάνε καλά!

Τις τελευταίες ημέρες που παρακολουθώ συγκεκριμένες σελίδες του καιρού άπο έμπειρους και καταξιωμένους μετεωρολόγους μιλούν για την επερχόμενη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού που ''έρχεται''και κατεβαίνει προς την χώρα μας άπο την Ρωσία ,παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τι πρόκειται να συμβεί με κάθε επιφύλαξη μιας και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά και δεν ξέρουμε κατά πόσο και αν επιρεάσει την περιοχή μας αυτό το καιρικό μαγείρεμα ...

Καιρός: Επιστρέφουν οι βροχές την Τετάρτη – Πλησιάζει αγριεμένος ο «ψυχρός Αυλώνας»

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη 29 Ιανουαρίου - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Επιστρέφουν οι βροχές την Τετάρτη – Πλησιάζει αγριεμένος ο «ψυχρός Αυλώνας»

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τετάρτη, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανώς κατά τόπους στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι έντονα.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στην ανατολική νησιωτική χώρα και τα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.

Λίγα χιόνια πιθανώς θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις βραδινές ώρες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6, τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και τοπικά στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πλησιάζει ψυχρός αυλώνας

Την πρόγνωση του για τον καιρό του Φεβρουαρίου έδωσε στη δημοσιότητα ο προγνώστης, Θεοφάνης Χατζηγρίβας.

Ο έμπειρος προγνώστης ανέφερε πως ψυχρός αυλώνας αυτή τη στιγμή δίνει την τάση για χιόνια στη χώρα μας και στα πεδινά ενώ χαρακτήρισε ως «παγερό» τον δεύτερο μήνα του 2025.

«Μεσα λοιπόν σε αυτό το μεγάλο διάστημα 4/5 έως και 13/15 περίπου, η χώρα μας θα βρεθεί υπό την επιρροή ισχυρού ψυχρού Αυλώνα, από την βόρεια, βόρειο ανατολική Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα δυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας από τις μεσημβρινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά τμήματα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30-01-2025

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και από το μεσημέρι και στα ανατολικά και νότια. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα, μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τη νύχτα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα εκτός της Θράκης θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Το GFS «κλειδώνει» ρωσικό ψύχος στην Ελλάδα - Πότε «κατεβαίνει»

Εκπλήξεις έκρυβε το πρωινό «τρέξιμο» του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου

Καιρός: Το GFS «κλειδώνει» ρωσικό ψύχος στην Ελλάδα - Πότε «κατεβαίνει»

Επιμένουν τα προγνωστικά μοντέλα για κρύο και μάλιστα έντονο στη χώρα μας στις αρχές Φεβρουαρίου, με το GFS να δείχνει ψυχρή εισβολή... made in Russia στην Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, στο «τρέξιμο» της Τρίτης φαίνονται πολικές μάζες από την ανατολή να κατεβαίνουν στα Βαλκάνια «βυθίζοντας» την θερμοκρασία ωστόσο μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Φυσικά το σενάριο αυτό είναι πολύ μακρινό με δεδομένο πως ο Ιανουάριος δεν έχει φύγει ακόμα ωστόσο τα στοιχεία και η τάση δείχνει αρκετό κρύο στον δεύτερο μήνα το 2025.

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια σιβηρικός αντικυκλώνας στα Βαλκάνια - Τι φέρνει στην Ελλάδα

Μπορεί ο καιρός να θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα ωστόσο ένα σπάνιο φαινόμενο που είδαμε πριν από 13 χρόνια μας επισκέπτεται ξανά.

Σύμφωνα με την σελίδα WEATHER CLUB 4 U στο Facebook για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια σχηματίζεται στην περιοχή μας ένας σιβηρικός αντικυκλώνας ο οποίος στο παρελθόν μας είχε φέρει πάρα πολύ μεγάλα ύψη χιονιού.

Μάλιστα, το προγνωστικό μοντέλο του GFS (Αμερικανικό) δείχνει όλη την Ελλάδα στο χιόνι και απομένει να δούμε αν ο καιρός θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

1737994436468-972500760-11.jpg

1737993421741-516320256-111.jpg 

Πηγή-Newsbomb.gr (μέσο Ε.Μ.Υ)

 

Σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου 1975 πέθανε ο ηθοποιός Ορέστης Μακρής...

Σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου 1975 πέθανε ο ηθοποιός Ορέστης Μακρής

Σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου 1975 πέθανε ο ηθοποιός Ορέστης Μακρής. Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

904 Ο Σέργιος Γ' γίνεται Πάπας στη θέση του καθαιρεμένου Αντιπάπα Χριστόφορου. Αρχίζει η περίοδος της Πορνοκρατίας, μία σκοτεινή περίοδος της παπικής εκκλησίας που θα τελειώσει το 963 μ.Χ.

1676 Ο Φίοντορ Γ', γιος του Αλεξέι Ρομανόφ, ανέρχεται στο θρόνο της Ρωσίας.

1696 Ο Μεγάλος Πέτρος γίνεται μόνος τσάρος της Ρωσίας, μετά το θάνατο του Τσάρου Ιβάν του Ε'.

1829 Δύναμη 3.500 Τούρκων, υπό τον Μαχμούτ Πασά, επιτίθεται εναντίον της ΣΤ' Χιλιαρχίας, υπό τον Μαυροβουνιώτη, στο Μαρτίνο Λοκρίδας. Τρεις σφοδρές επιθέσεις των τούρκων αποκρούονται με επιτυχία. Οι Τούρκοι υποχωρούν στην Εύβοια, εγκαταλείποντας στο πεδίο της μάχης 200 νεκρούς.

1834 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Αντριου Τζάκσον, διατάζει για πρώτη φορά το στρατό να καταστείλει εργατικές διεκδικήσεις.

1837 (π.η.) Σκοτώθηκε σε μονομαχία από τον απατημένο σύζυγο της ερωμένης του, ο ρώσος συγγραφέας και ποιητής, Αλέξανδρος Πούσκιν.

1845 Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το ποίημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε "Το Κοράκι".

1861 Το Κάνσας γίνεται η 34η Πολιτεία των ΗΠΑ.

1863 Πάνω από 400 Ινδιάνοι σφαγιάζονται από τον αμερικανικό στρατό στο Μπέαρ Ρίβερ του Αϊντάχο.

1866 Γεννήθηκε ο βραβευμένος με Νόμπελ Γάλλος συγγραφέας, Ρομέν Ρολάν

1870 Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Αλήθεια" ότι το 1869 είναι το έτος εισαγωγής στην Ελλάδα του ποδηλάτου, του "περίεργου τούτου και δυσκόλου άμα είδους παιδιάς και ταχυδρομίας", με εισαγωγείς του το βασιλιά Γεώργιο Α' και τον Παύλο Δαμαλά, γιατρό και Δήμαρχο Πειραιώς.

1881 Πέθανε Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Ρώσος συγγραφέας. («Έγκλημα και Τιμωρία») (Γεν. 30/10/1821)

1886 Ο Γερμανός μηχανικός Καρλ Μπενζ λαμβάνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, βάζοντας το λίθο για τη μετέπειτα αυτοκρατορία της "Μερσέντες - Μπενζ".

1890 (ν.η.) Γεννήθηκε ο Ρώσος συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Μπορίς Πάστερνακ ("Δόκτωρ Ζιβάγκο")

1891 Η πριγκίπισσα Λιλιουοκαλάνι ανακηρύσσεται Βασίλισσα της Χαβάης. Θα είναι η τελευταία μονάρχης στην ιστορία της χώρας.

1891 Γεννήθηκε η Σοβιετική χορεύτρια και δασκάλα του μπαλέτου Ελισαβέτα Γκέρντ.

1897 τη Γενική Συνέλευση των Κρητών στο Τζερμιάδο Λασιθίου, κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα. Την ίδια ημέρα, ελληνικός στόλος από 6 τορπιλοβόλα και το πλοίο "Σφακτηρία" αποπλέει από τον Πειραιά για ενίσχυση των κρητών επαναστατών.

1900 Η Ιφιγένεια Συγγρού δωρίζει στο ελληνικό Δημόσιο 13 εκατομμύρια δραχμές για τη σκυρόστρωση των πλατειών και των κυριότερων δρόμων της Αθήνας.

1911 Γεννήθηκε ο Γερμανός βιομήχανος, Πήτερ φον Ζήμενς

1911 Δριμύτατος χειμώνας σε ολόκληρη την Ελλάδα επιφέρει το θάνατο δύο ανθρώπων, αρκετούς τραυματισμούς, ναυάγια ατμόπλοιων και διακοπή στις συγκοινωνίες.

1916 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Το Παρίσι βομβαρδίζεται για πρώτη φορά από γερμανικά Ζέππελιν.

1920 Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ πιάνει την πρώτη δουλειά του ως σχεδιαστής σκίτσων, αμειβόμενος με 40 δολάρια εβδομαδιαίως.

1922 Διαλύεται η Ένωση, που είχαν σχηματίσει η Κόστα Ρίκα, η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ

1924 Ο Καρλ Τέιλορ πατεντάρει στο Κλίβελαντ του Οχάιο την πρώτη μηχανή που κατασκευάζει χωνάκια για παγωτό.

1927 Γεννήθηκε ο Καναδός χημικός μηχανικός και εφευρέτης Λιούις Γιούρι.

1933 Γεννήθηκε ο Γάλλος τραγουδιστής, Σασά Ντιστέλ ("Μεσιέ Κανιμπάλ")

1941 Πέθανε ο ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και στη συνέχεια πρωθυπουργός και δικτάτορας, Ιωάννης Μεταξάς

1941 Μετά το θάνατο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, ο βασιλιάς Γεώργιος Β' αναθέτει την πρωθυπουργία της Ελλάδας στον Αλέξανδρο Κορυζή.

1941 Τα ελληνικά στρατεύματα ολοκληρώνουν την κατάληψη της κορυφογραμμής Τρεμπεσίνας Βορείου Ηπείρου.

1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τη Βεγγάζη, στη Λιβύη.

1942 Περού και Εκουαδόρ υπογράφουν τη συνθήκη του Ρίο, με την οποία διευθετούν τις συνοριακές διαφορές τους.

1945 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια, Αλέκα Κανελλίδου

1945 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Τερματίζεται η γερμανική κατοχή του Βελγίου.

1947 Φτάνει στην Αθήνα η εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ για να διερευνήσει τις καταγγελίες της κυβέρνησης εις βάρος της Βουλγαρίας, της Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας, για παροχή βοήθειας προς τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού .

1949 Η Βρετανία αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ.

1951 Η ηθοποιός Λιζ Τέιλορ παίρνει το πρώτο διαζύγιό της από τον επιχειρηματία Κόνραντ Χίλτον, κληρονόμο της ομώνυμης αλυσίδας ξενοδοχείων.

1957 Ο Βενέδικτος εκλέγεται Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

1963 Απορρίπτεται η είσοδος της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, έπειτα από βέτο του προέδρου της Γαλλίας, Σαρλ ντε Γκολ.

1964 Τελετή έναρξης των 9ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Παίρνουν μέρος 1096 αθλητές από 36 χώρες. Για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων, η ολυμπιακή φλόγα μεταφέρεται από την Αρχαία Ολυμπία. 25.000 τόνοι χιόνι από τις υψηλότερες περιοχές των Αυστριακών Άλπεων μεταφέρονται στο Ίνσμπρουκ, καθώς είχε να χιονίσει 2 μήνες.

1965 Η ΕΔΑ προτείνει την παραπομπή του Καραμανλή για την «Πεσινέ».

1971 Ανώτατος αξιωματικός της στρατιωτικής Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοινώνει ότι παύει η δικαστική έρευνα κατά του στρατηγού Σάμιουελ Κόστερ που κατηγορούνταν για τη σφαγή των αμάχων στο βιετναμέζικο χωριό Μι Λάι. Η διακοπή της έρευνας αποφασίστηκε γιατί ...«δεν είναι προς το συμφέρον της Δικαιοσύνης».

1973 Επιβατικό αεροπλάνο "Ιλιούσιν" της εταιρείας EgyptAir συντρίβεται στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 37 επιβαίνοντες.

1975 Πέθανε ο Ορέστης Μακρής, Έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 30/9/1898)

1976 Δικαστήριο της Ρώμης χαρακτηρίζει ως προσβάλλουσα τα χρηστά ήθη την ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι "Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι". Ο σκηνοθέτης, ο παραγωγός και οι ηθοποιοί της ταινίας, μεταξύ των οποίων και ο Μάρλο Μπράντο, απειλούνται με σύλληψη αν εμφανιστούν στην πόλη.

1976 Βόμβα του "Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα" προκαλεί ζημιές στην έκθεση της βιομηχανίας "Πίτσος" στην Αθήνα.

1979 Η 16χρονη Μπρέντα Σπένσερ σκοτώνει δύο άτομα και τραυματίζει άλλα εννέα, όταν πυροβολεί από το σπίτι της το παρακείμενο δημοτικό σχολείο του Κλίβελαντ στο Σαν Ντιέγκο, της Καλιφόρνια. Το όπλο τής το είχε χαρίσει ο πατέρα της ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Στους αστυνομικούς που τη συλλαμβάνουν δικαιολογείται με τη φράση "Δε μου αρέσουν οι Δευτέρες" ("I Don't Like Mondays"). Με αφορμή το περιστατικό αυτό οι Boomtown Rats θα γράψουν το ομώνυμο τραγούδι τους.

1983 Η Ελλάδα αναγνωρίζει στις γυναίκες ίσα δικαιώματα, με την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου.

1991 Χτύπημα της "17 Νοέμβρη" με ρουκέτα εναντίον της εταιρείας πετρελαιοειδών BP στη λεωφόρο Κηφισίας.

1996 Κρίση των Ιμίων: Ο νέος πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Η πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, ζητά διαπραγματεύσεις για το καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου. Τουρκικά πολεμικά πλοία παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησιάζουν τα Ίμια. Γίνονται διαβήματα από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.

 

Πηγή-Thepressroom.gr

 

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Ηράκλειο: «Δεν θέλω τη μαμά μου» - Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την κακοποίηση του 3χρονου Άγγελου

Η 26χρονη και ο 44χρονος αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν για τη φρικιαστική κακοποίηση του παιδιού

Ηράκλειο: «Δεν θέλω τη μαμά μου» - Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την κακοποίηση του 3χρονου Άγγελου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του 3χρονου παιδιού που κακοποιούσε για μήνες η μητέρα του και ο σύντροφός της, την ώρα που ο Άγγελος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο.

Ο 3χρονος Άγγελος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η μητέρα του και ο 44χρονος σύντροφός της αλληλοκατηγορούνται για τη βάναυση κακοποίηση του παιδιού, του οποίου τα τραύματα σόκαραν γιατρούς και αστυνομικούς.

Μάλιστα, οι γιατροί στο ΠΑΓΝΗ δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του 3χρονου Άγγελου, τονίζοντας ότι οι βλάβες που προκλήθηκαν στο παιδί είναι «μη αναστρέψιμες».

Από την πλευρά τους η 26χρονη και ο 44χρονος αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν για τη φρικιαστική κακοποίηση του παιδιού.

Η μητέρα του 3χρονου Άγγελου ισχυρίστηκε πως τη στιγμή του ξυλοδαρμού είχε πάει για καφέ σε μαγαζί του Ηρακλείου ενώ ο πατριός του ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον εφιάλτη που ζούσε το παιδί και όταν εν τέλει αντιλήφθηκε τις μελανιές στο κορμί του, απείλησε την σύντροφό του ότι θα την καταγγείλει στην Αστυνομία.

«Εγώ ποτέ δεν ακούμπησα το παιδί. Έβλεπα τα σημάδια και τις μελανιές στο κορμί του και τη ρωτούσα τι έχει συμβεί. Η 26χρονη μου έλεγε διαρκώς ότι έπεφτε και χτυπούσε μόνο του», είπε ο 44χρονος.

Τα αδέλφια του 44χρονου υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή πως η 26χρονη παγίδευσε τον αδελφό τους και πως ο ίδιος λάτρευε τον μικρό Άγγελο, ο οποίος τον αποκαλούσε μπαμπά.

«Δεν θέλω τη μαμά μου»

Παράλληλα, σοκάρει η μαρτυρία μίας φίλης της μητέρας, σύμφωνα με την οποία ο 3χρονος Άγγελος φώναζε με όλη την δύναμη του ότι δε θέλει τη μαμά του μετά τα άγρια χτυπήματα που δεχόταν.

«Μιλούσα με κάμερα. Καθημερινά μπορώ να πω. Εγώ μιλούσα συγχρόνως μαζί της και το παιδί έκλαιγε. Και τι έκανε η κυρία; Άφηνε το κινητό κάτω κι έβλεπα ταβάνι, το βαρούσε, άκουγα ότι το βαρούσε, αλλά δεν είχα εικόνα να δω πού ακριβώς το βαράει το παιδί. Και έκλαιγε. Καταλάβαινα ότι το βαρούσε. Γιατί άκουγα. Κι έκλαιγε το παιδί, έλεγε το παιδί “δε θέλω τη μαμά μου… δε θέλω τη μαμά μου…”, είπε.

Ο πατέρας του αγοριού ελπίζει το παιδί του να σωθεί. Σκέφτεται ότι κι εκείνος την είχε δει να το χτυπάει στα χέρια, δε φανταζόταν όμως, ποτέ, ότι θα ήταν ικανή για τέτοιο κακό.

Όλοι φαίνεται να ανησυχούσαν γι’ αυτό το παιδί, κανείς όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι για να το σώσει πριν να είναι αργά.

 

Πάτρα: Τι λέει η μητέρα του 20χρονου φοιτητή που πέθανε από μηνιγγίτιδα

Η μητέρα του άτυχου νεαρού τόνισε ότι η εξέλιξη της μηνιγγίτιδας ήταν ραγδαία και οι γιατροί, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να σώσουν το παιδί της

Πάτρα: Τι λέει η μητέρα του 20χρονου φοιτητή που πέθανε από μηνιγγίτιδα

Θρήνος επικρατεί με τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με μηνιγγίτιδα.

Η μητέρα του άτυχου νεαρού τόνισε ότι η εξέλιξη της μηνιγγίτιδας ήταν ραγδαία και οι γιατροί, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να σώσουν το παιδί της.

«Ήταν μοριακή μηνιγγίτιδα. Η εξέλιξή της ραγδαία. Τόσο γρήγορα. Τον πήγε η αδερφή του στο νοσοκομείο. Δεν είχε πυρετό εκείνη την ώρα, είχε κάποια εξανθήματα, τα οποία την ανησύχησαν. Αμέσως τον ανέλαβαν (οι γιατροί) και ό,τι πέρναγε από το χέρι τους το έκαναν.

Ήταν πολύ ραγδαίο το μικρόβιο και δεν το πρόλαβαν. Προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε, γιατί έχουμε και άλλο παιδί. Η αδερφή του του είπε να πάνε στο νοσοκομείο, επειδή έβλεπε ότι αισθανόταν εξαντλημένος. Δεν είχανε κοιμηθεί κιόλας, γιατί έδινε εξεταστική την προηγούμενη μέρα» είπε η μητέρα του 20χρονου Σωκράτη.

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο «Άλλος Άνθρωπος»

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Οιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, Σήμερα θα βρεθεί σήμερα στον ανακριτή. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με τη φερόμενη κακοδιαχείριση των ποσών που εισέρρεαν στη φιλανθρωπική οργάνωση από τις δωρεές.

Σήμερα στον ανακριτή θα δώσουν εξηγήσεις επίσης η μητέρα και ο γαμπρός του, με τους τρεις κατηγορούμενους να έχουν λάβει κλήση από τον ανακριτή, με τις κατηγορίες να αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Eurovision 2025: Όλες οι λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό – Οι εκπλήξεις και τα φαβορί...

Eurovision 2025: Όλες οι λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό – Οι εκπλήξεις και τα φαβορί

Μετά από πολλά χρόνια, η ΕΡΤ επανέφερε την ιδέα του εθνικού τελικού για την επιλογή εκπροσώπου για τη φετινή διοργάνωση της Eurovision. Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης, όταν το ρολόι δείξει 21.00, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο party με πρωταγωνίστρια… τη μουσική!

12 τραγούδια θα ακουστούν live και οι υποψήφιοι καλλιτέχνες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς μόνο ένας θα πάρει το εισιτήριο για την Ελβετία και την 69η διοργάνωση.

Παρουσιαστές της λαμπερής βραδιάς, η Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς, δύο από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες που θριάμβευσαν στη Eurovision. Η εκρηκτική Έλενα κέρδισε την πρώτη θέση με το «My number One», το 2005, ενώ ο Έλληνας star έφερε με το «Shake it» την τρίτη θέση.

Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των διαγωνιζομένων

1. RIKKI – «Elevator (Up and Down)»

2. Θάνος Λάμπρου – «Free love»

3. Κώστας Αγέρης – «Γη μου»

4. Andy Nicolas – «Lost my way»

5. Klavdia – «Αστερομάτα»

6. Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κώστας Καραφώτης – «Παράδεισος»

7. Georgina Kalais, John Vlaseros – «High road»

8. Barbz – «Sirens»

9. Evangelia – «Vále»

10. Dinamiss – «Odyssey»

11. Nafsica – «Unhurt me»

12. Xannova Xan – «Play it!»

Ο νικητής του εθνικού τελικού θα αναδειχθεί μέσα από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού (50%) και την αξιολόγηση δύο επιτροπών, μιας εγχώριας και μιας διεθνούς, που θα καθορίσουν το υπόλοιπο 50%. Οι χώρες που αποτελούν τη διεθνή επιτροπή είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Νορβηγία και το Βέλγιο.

Οι εκπλήξεις της βραδιάς

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, Έλενα Παπαρίζου και Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσουν τρία εμβληματικά τραγούδια του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, η Έλενα Παπαρίζου θα τραγουδήσει την πρώτη ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό, το «Λίγο Κρασί, Λίγο Θάλασσα και το Αγόρι μου», το τραγούδι που είπε η σπουδαία Μαρινέλλα στη Eurovision του 1974. Ο Σάκης Ρουβάς θα χαρίσει στο κοινό την πιο γνωστή μπαλάντα της Eurovision, το «Hold Me Now», με το οποίο ο Johny Logan έφερε τη νίκη στην Ιρλανδία στη Eurovision του 1987. Στη συνέχεια, οι δύο καλλιτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους για να ερμηνεύσουν το «Waterloo» των ABBA.

Φυσικά, μετά το διαγωνιστικό μέρος, οι Έλενα Παπαρίζου και Σάκης Ρουβάς θα παρουσιάσουν και τις δικές τους συμμετοχές που έγραψαν ιστορία… με την καθοδήγηση και τη σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού.

Η Μαρίνα Σάττι, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2024, θα ξεσηκώσει με τη σειρά της το κοινό ερμηνεύοντας το αξέχαστο «ZARI». Η εμφάνιση της θα ταξιδέψει στη Eurovision 2024, όπου οι Eurofans καρδιοχτύπησαν με την τραγουδίστρια.

Τα φαβορί

Σύμφωνα με τα στοιχήματα, φαβορί για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στον διαγωνισμό της Eurovision θεωρούνται δύο γυναίκες, η Klavdia και η Evangelia, με μικρές αποκλίσεις ενώ ακολουθούν οι Dinamiss και η Barbz.

 

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Και επειδή εγώ είμαι Eurofun και εννοώ την  Eurovision και 'ηδη έχω επιλέξει ποια θέλω να μας εκπροσωπίσει φέτος ,θα σας το μεταδώσω και άπο εδώ μιας και βέβαια το τραγούδι σχεδόν εδώ και ένα μήνα ακούγεται παντού και κάνει πάταγο ,οπότε όσοι δεν το έχετε ακούσει θα το ακούσετε σήμερα .Ένα υπέροχο ,φοβερό και Ελληνικότατο τραγούδι καθώς στίχοι και μουσική μας παραμπέμπουν στην Ελλάδα ,η εξαιρετική φωνής της Κλαυδίας έτσι λέγεται η τραγουδίστρια που ερμηνεύει το τραγούδι,συγκλονίζει κυριολεκτικά .

Αυτά άπο εμένα και την στήλη μου ,εύχομαι να περάσετε μια γλυκιά ημέρα και όσο το επιτρέπει ο καιρός βγείτε έξω και απολαύστε την φύση ,μαζέψτε την θετική ενέργεια της ατμόσφαιρας ,γεμίστε το μαυλό και τις σκέψεις σας με όμορφες εικόνες (ειμάστε ευλογημένοι που ζούμε στην θάλασσα ) και 'καθαρίστε' την ψυχή σας  άπο όλα εκείνα που δεν αξίζουν ...Φιλιά στα μούτρα σας ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

  

 

 

 

 

Who's Online

WHO_ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 208 επισκέπτες και κανένα μέλος