Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή μας εβδομάδα μιας και Δευτέρα σήμερα 22 Απριλίου 2024 και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να καταφέρω να είμαι εδώ κοντά σας την εβδομάδα που μας πέρασε ,πιστεύω πως αυτήν την ''βουβή'' εβδομάδα όπως λέει ο σοφός λαός να είμαι εδώ και να καταφέρω να σας αναρτήσω ενδιαφέροντα πράγματα καθώς βαδίζουμε για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα .

Ο καιρός τα έχει ''παίξει'' και άπο το κύμα ζέστης που μας επιρέασε τις προηγούμενες ημέρες ξανά γυρίσαμε στον χειμώνα δυστυχώς ,ακόμη και χιόνια έπεσαν στις κορυφές των βουνών καθώς και σε πολλά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας αλλά και μέσα στην πόλη του Μετσόβου .Ελπίζω και εύχομαι να καλυτερέψει ο τρελός αυτός καιρός γιατί μας έριξε την ψυχολογία αρκετά .

Πάμε όμως να δούμε γιατί λέγεται ''βουβή'' η εβδομάδα που διανύουμε ...

ΚΟΥΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΒΟΥΒΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: H έκτη και τελευταία εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής ονομάζεται «Εβδομάδα των Βαΐων». Στην συνείδηση των πιστών, όμως, έχει μείνει γνωστή ως «βουβή» ή «κουφή». Κουφή Εβδομάδα: Χωρίς Θεία Λειτουργία.

Για έξι μέρες πριν το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων η λατρεία της Εκκλησίας μας ωθεί ν’ ακολουθήσουμε το Χριστό, καθώς πρώτος αναγγέλλει το θάνατο του φίλου Του και κατόπιν αρχίζει το ταξίδι Του στη Βηθανία και στην Ιερουσαλήμ.

Βουβή Εβδομάδα: Χωρίς Θεία Λειτουργία

Στο κέντρο της προσοχής είναι ο Λάζαρος. Η αρρώστια του Λαζάρου, ο θάνατός του, ο θρήνος των συγγενών του και η αντίδραση του Χριστού σ’ όλα αυτά.

Η τελευταία εβδομάδα δηλαδή περνάει με πνευματική περισυλλογή πάνω στην ερχόμενη συνάντηση του Χριστού με το θάνατο – πρώτα στο πρόσωπο του φίλου Του Λαζάρου, έπειτα στο θάνατο του ίδιου του Χριστού. Πλησιάζει η “ώρα του Χριστού” για την οποία τόσο συχνά μιλούσε και προς αυτήν προσανατολιζόταν όλη η επίγεια διακονία Του.

Η ανάσταση του Λαζάρου έγινε για να βεβαιωθούμε για «Την κοινήν ανάστασιν».

Είναι κάτι το συναρπαστικό να γιορτάζουμε κάθε μέρα για μια ολοκληρη εβδομάδα αυτή τη συνάντηση ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, που αργά αργά πλησιάζει, να γινόμαστε μέρος της, να νιώθουμε με όλο το είναι μας αυτό που υπονοεί ο Ιωάννης με τα λόγια του:

Ιησούς ως είδεν αυτήν κλαίουσαν και τους συνελθόντας… ενεβριμήσατο τω πνεύματι και ετάραξεν εαυτόν… και εδάκρυσεν (Ιωάν. 11, 33-35).

Μέσα στη λειτουργική ορολογία, το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαϊων είναι η «έναρξη του Σταυρού».

Παρά ταύτα ο ευσεβής λαός μας αποκαλεί την εβδομάδα αυτή «κουφή» η «βουβή» με μοναδική δικαιολογία ότι την Εβδομάδα αυτή δεν τελούνται Ακολουθίες και ως εκ τούτου δεν σημαίνει ούτε η καμπάνα οπότε ούτε λέμε(Ακολουθία) ούτε ακούμε(Καμπάνα) αυτήν την Εβδομάδα.

Πηγή-EKKλΗCIA online.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με σκόνη και λασποβροχές η Δευτέρα – Σε άνοδο η θερμοκρασία...

Καιρός: Με σκόνη και λασποβροχές η Δευτέρα – Σε άνοδο η θερμοκρασία

vΟι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Βαθμιαία επικράτηση ανατολικών νοτιοανατολικών ανέμων με ενισχυμένες εντάσεις στη νότια χώρα τοπικά στα 6 με 7 και στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ.

 
 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και στην Κρήτη τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τη Δευτέρα 22 Απριλίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, τις πρωινές ώρες τοπικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι-απόγευμα νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 και στην κεντρική Μακεδονία έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις πρωινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί, βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, τις πρωινές ώρες έως 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 23-04-2024
Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

-Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 22 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 22 Απριλίου: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα

1500: Ο πορτογάλος εξερευνητής, Πέδρο Αδράλες Καμπράλ, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος, που φτάνει στη Βραζιλία.

1897: Η Μάχη των Φαρσάλων κατά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897. Οι ελληνικές δυνάμεις υπό τον Ταξίαρχο Σμολένσκη, παρά τις σφοδρές τουρκικές επιθέσεις, διατηρούν τις θέσεις τους.

1912: Η Τουρκία αποφασίζει το προσωρινό άνοιγμα των Δαρδανελίων, γεγονός που σχολιάζεται ως διπλωματική ήττα της Πύλης.

1912: Η Πράβδα, το επίσημο όργανο του ΚΚΣΕ, αρχίζει να εκδίδεται στην Αγία Πετρούπολη.

1915: Χημικά όπλα χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης. Στη Μάχη του Υπρ του Βελγίου, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικές δυνάμεις εκτοξεύουν κυλίνδρους με αέρια χλωρίου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 5.000 γάλλοι στρατιώτες.

1928: Σφοδρότατος σεισμός σημειώνεται στην Κορινθία, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 3.000 σπίτια να καταστραφούν. Στη Νέα Κόρινθο καταρρέει το κτίριο των φυλακών, με αποτέλεσμα πολλοί κρατούμενοι να δραπετεύσουν.

1931: Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη, παρουσία του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου και άλλων επισήμων.

1941: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα, από σφοδρή αεροπορική γερμανική προσβολή.

1969: Στο Χιούστον των ΗΠΑ, γιατροί πραγματοποιούν την πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου οφθαλμού.

1970: Γιορτάζεται για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

2004: Τουλάχιστον 160 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και δεκάδες μαθητές, πάνω από 1.300 άνθρωποι τραυματίζονται και 8.000 κατοικίες καταστρέφονται, όταν αναφλέγεται πυρίτιδα από ηλεκτρικά καλώδια, που ακολούθησε τη σύγκρουση δύο τρένων στην πόλη Ριονγκτσόν της Βόρειας Κορέας, τα οποία μετέφεραν γκάζι και βενζίνη. Αν και αρχικά οι αρχές της χώρας είχαν εμποδίσει τη διαρροή πληροφοριών προς τα ξένα ΜΜΕ και δεν έδιναν καμία πληροφορία για το συμβάν, τελικά έκαναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, αρνούμενες, ωστόσο, να δεχτούν βοήθεια από τη Νότια Κορέα και την Κίνα.

2014: Πάνω από 60 άνθρωποι σκοτώνονται και 80 τραυματίζονται σοβαρά σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Κονγκό.

 

Πηγή-Thepressroom.gr

 

OI ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Ωρωπός: Μαχαίρωσε 15χρονο ύστερα από καβγά για ένα μπουφάν - Η αστυνομία ψάχνει το μαχαίρι...

Άγριο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων, με έναν τραυματία, έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου (20/4) στην περιοχή του Ωρωπού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε γήπεδο εντός του ΕΠΑΛ Ωρωπού, όπου μετά από διαπληκτισμό ο 15χρονος επιτέθηκε στον άλλο ανήλικο με αναδιπλούμενο μαχαίρι τραυματίζοντας στο αριστερό μπράτσο.

Τράπεζες: Θα κλείσουν για έξι μέρες – Τι θα συμβεί με τις συναλλαγές και τις μισθοδοσίες...

Πάγωμα συναλλαγών στις τράπεζες για έξι ημέρες φέρνουν το Ορθόδοξο Πάσχα αλλά και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

 

Η Τουρκία αντέδρασε στην ελληνική NAVTEX για άσκηση στο Καστελόριζο...

Η Τουρκία, παρά το «θετικό κλίμα» με τη χώρα μας που διατείνεται ότι έχει καλλιεργηθεί, εκδίδει για ακόμα μια φορά αντι-NAVTEX ως απάντηση στην άσκηση του ΝΑΤΟ, στην περιοχή του Καστελόριζου.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής οι αρχές του Σταθμού Ηρακλείου οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές του Σταθμού Ηρακλείου εξέδωσαν χθες το μεσημέρι την NAVTEX HA14 -354/25 για πραγματοποίηση στρατιωτικών δραστηριοτήτων χωρίς πυρά Νατοϊκών Δυνάμεων στην περιοχή της θάλασσας του Καστελόριζου για σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου.

Καιρός - Μαρουσάκης: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες - Με κακοκαιρία το Πάσχα...

Όσον αφορά τον καιρό την περίοδο του Πάσχα, οι καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι άστατες ενώ δεν αποκλείεται Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή να δούμε ένα κύμα κακοκαιρίας με βροχές και να πέσει η θερμοκρασία στα φυσιολογικά για την εποχή.

 

Πηγή-Newwsbomb.gr

 

Αυτά για σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 που ελπίζω και εύχομαι να τα βρίσκετε ενδιαφέρων .Η συμβουλή της ημέρας-

Quotes sxetika m xamogelo gelio | ask.fm<a href=https://ask.fm/quotesgr"/>

Οπότε χαμογελάστε φίλοι μου σε ότι και αν συμβαίνει ,μπορούμε να το κάνουμε πάνω άπ'όλα για τον εαυτό μας και έπειτα για τους άλλους .Ραντεβού αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε να περνάτε καλά σε ότι επιλέξετε να κάνετε και να χαμογελάτε ...Φιλιά στ α μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

Top