ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΚΟΣ: ΈΝΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

07 Ιουλίου 2023
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Νέα πρόσωπα, νέοι άνθρωποι  αυτό είναι το ζητούμενο για την πολιτική μας σκηνή. Πρόσωπα με μόρφωση και παιδεία, άτομα που δεν έχουν διαβρωθεί από το πολιτικό σύστημα.
Νέος λοιπόν υποψήφιος για την θέση του περιφερειάρχη  της Κεντρική Μακεδονίας με νέα οράματα και στόχους.

 Με μια ευρεία εμπειρία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο  Βασίλης Ρόκος αναδεικνύεται ως η κατάλληλη προσωπικότητα για να οδηγήσει την Κεντρική Μακεδονία σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας.
Ας εξετάσουμε την υποψηφιότητα του αναλυτικά:
Πρώτον ο Βασίλης Ρόκος έχει μια πολυετή επαγγελματική αδιαμφισβήτητα πετυχημένη πορεία και  πείρα στον δημόσιο τομέα, μεγάλο ατού πιστεύω καθότι οι άνθρωποι που δουλεύουν με επιμονή για την προσωπική τους επαγγελματική οντότητα είναι σίγουρα αποδοτικοί και δραστήριοι και σε θέσεις που απαιτούν μεγάλη ευθύνη και προσοχή , σίγουρα πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους που δεν γνωρίζουν τι θα πει δουλειά.

Επίσης από κάποια πράγματα από το πρόγραμμα του που έχω διαβάσει προκύπτει ότι:
Ένας από τους κεντρικούς στόχους του Βασίλη Ρόκου ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και η αναζωογόνηση της περιοχής. Μέσω στρατηγικών επενδύσεων, προώθησης του επιχειρηματικού πνεύματος και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, ο Βασίλης Ρόκος δεσμεύεται να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Γνωρίζοντας τον προσωπικά επειδή ακριβώς λόγω του «ταλέντου» που τον διακρίνει στις επιχειρήσεις, άλλωστε έχει βραβευτεί παγκόσμια γι’ αυτό, έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει θετικές καταστάσεις για την περιοχή.

 Λόγω της ευρείας μόρφωσης του αναγνωρίζει τη σημασία της εκπαίδευσης και του πολιτισμού για την ανάπτυξη μιας περιοχής. Θα προωθήσει προγράμματα και πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν το εκπαιδευτικό σύστημα, και θα παρέχουν υποστήριξη στους νέους .

 Ο Βασίλης Ρόκος είναι δεσμευμένος στην προστασία του περιβάλλοντος  και την προώθηση της αειφορίας. Προτίθεται να επενδύσει σε προγράμματα για την ανακύκλωση, την ενεργειακή απόδοση και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, η Κεντρική Μακεδονία θα γίνει πρωτοπόρος στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και θα δημιουργηθούν βιώσιμες και υγιείς συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους της.
Όσον αφορά το μείζον θέμα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας

Φιλοδοξεί και θα επιδιώξει την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη βελτίωση της πρόσβασης σε ποιοτική ιατρική φροντίδα για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Επιπλέον, θα προάγει προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, προσφέροντας την απαραίτητη στήριξη.
 Η Ανάπτυξη του τουρισμού επίσης κάτι που γνωρίζει με την ενασχόλησή του σε προσωπικές επιχειρήσεις. Ο Βασίλης Ρόκος αναγνωρίζει τον τουρισμό ως έναν σημαντικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα προωθήσει την ανάδειξη των τουριστικών πόρων της περιοχής, όπως τον πολιτισμό, την ιστορία, τη φύση και τη γαστρονομία, προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο. Μέσω της προώθησης του τουρισμού, θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή και φυσικά περισσότερες θέσεις εργασίας.
Ο Βασίλης Ρόκος επίσης δεσμεύεται να επιδιώξει διαφάνεια και αποτελεσματική διακυβέρνηση στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα εφαρμόσει μηχανισμούς για την αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων πόρων, την πρόληψη της διαφθοράς και την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η Ενίσχυση της υποδομής είναι σίγουρα κάτι που χρειάζεται  η περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας ( για παράδειγμα ο δρόμος για την Αρέθουσα που εδώ και χρόνια ακόμα περιμένουμε να γίνει).

Ο κ.Βασίλης Ρόκος προτίθεται να επενδύσει στη βελτίωση της υποδομής της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένων των οδικών δικτύων, των μεταφορών, των ενεργειακών υποδομών και των τηλεπικοινωνιών. Αυτή η ενίσχυση θα βοηθήσει στη βελτίωση της συνδεσιμότητας μεταξύ των περιοχών, θα διευκολύνει την κινητικότητα των πολιτών και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Μεγάλο επίσης θέμα η τοπική ανάπτυξη η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Μέσω προγραμμάτων και πρωτοβουλιών θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με έμφαση στη σημασία της ακρόασης και της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θα διοργανώνει ανοιχτές συναντήσεις και διαλόγους με τους πολίτες, θα προωθεί τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της πολιτικής και θα αξιοποιεί τις προτάσεις και τις ιδέες τους για τη βελτίωση της περιοχής.

Συνολικά, και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχω διαβάσει, ο Βασίλης Ρόκος είναι ένας δυναμικός υποψήφιος περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία, με σαφή προγράμματα και στόχους για την οικονομική ανάπτυξη, την αειφορία, την υποδομή, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια της περιοχής, προ πάντων ανοιχτό μυαλό σε νέες ιδέες. Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι ο Βασίλης Ρόκος θα οδηγήσει την Κεντρική Μακεδονία σε μια νέα εποχή ανάπτυξης , γιατί χρειαζόμαστε ανθρώπους από την περιοχή  που θα  ενδιαφερθούν και θα επενδύσουν στην ευημερία της. Ανοιχτά μυαλά , νέα μυαλά που θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν την περιοχή μας που «νοσεί» από πολλά προβλήματα.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top