Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Καλημέρα ,καλημέρα ,καλημέρα σας κυρίες μου και κύριοι ,παμέ να ξεκινήσουμε ακόμη ένα μουσικό και ενημερωτικό μας ταξιδάκι και για σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ,η τελευταία μέρα αυτού του μήνα που μας έκρυβε πολλές ''εκπλήξεις ''ειδικά καιρικές ,ήθελε λοιπόν ο μήνας να μας δείξει ότι ακόμη ο χειμώνας είναι εδώ και η παροιμία ο Φλεβάρης και αν φλεβήσει......δεν ταιριάζει φέτος τι και αν σήμερα ένας λαμπρός ήλιος έχει καταλάβει τον ουρανό και μας δείχνει ότι η άνοιξη μάλλον είναι εδώ ,έστω ημερολογιακά .

Πολλά συνέβησαν τον Μήνα Φεβρουάριο και με μια μικρή ανασκόπιση αυτό που είχε και έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το συλλαλυτήριο ,το μεγαλειώδες συλλαλυτήριο που έγινε στην Αθήνα για να μην υπάρχει κανένας όρος με το όνομα Μακεδονία στο ψευδοκράτος που βρίσκεται δίπλα στην χώρα μας ,φυσικά οι της κυβερνήσεως δεν ''έλαβαν''υπόψην τους το μήνυμα που ''πέρασε''ο κόσμος και με απλά λόγια ήταν μια φασιστική συγκέντρωση ,τρομάρα σας.....και για να κουκουλώσουν λίγο το θέμα έβγαλαν στην επιφάνεια το σκάνδαλο ''Novartis''με μάρτυρες προστατευόμενους και με ανυπόστατες κατηγορίες για πολύ κόσμο ,τώρα όμως βλέπουμε το μπούμερανγκ να πετάει πάνω από τα κεφάλια τους ,με διάφορους υπουργούς και βουλευτάδες να λαμβάνουν το επίδομα ενοικίου την ώρα που ο Έλληνας δεν μπορεί να ανακάμψει ,και όπως καταλαβαίνουμε όλοι αυτοί τα τρώνε και εμείς απλά καθόμαστε στους αναπαυτικούς μας καναπέδες και κοιτάμε.....

Πάμε να δούμε τον καιρό και τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 28 Φεωρουαρίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 28/2

Με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα κυλήσει ο καιρός ως το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια και την Πέμπτη προβλέπεται βελτίωση. Την Παρασκευή, αναμένονται και πάλι βροχές (κυρίως στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο), τοπικές καταιγίδες (στα δυτικά και βόρεια) και χιόνια στα βόρεια ορεινά-ημιορεινά και κεντρικά ορεινά.
Οι άνεμοι την Τετάρτη θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Την Παρασκευή θα επικρατήσουν νοτιάδες σε όλη τη χώρα 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το επόμενο διήμερο και άνοδο την Παρασκευή.
 
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, αρχικά σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο με βελτίωση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από μείον 8 έως 6 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, κρύο, πρόσκαιρες νεφώσεις και το θερμόμετρο από μείον 2 έως 6 βαθμούς.
 
πηγή-Alphanews.gr 
 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28/2

380 Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία του κράτους το χριστιανισμό.

1770 Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων. (Ορλοφικά)

1826 Οι Τουρκοαιγύπτιοι κυριεύουν τα νησάκια Ντολμά και Πόρο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και διακόπτουν κάθε επικοινωνία της πόλης με τον έξω κόσμο.

1904 Ιδρύεται στη Λισαβόνα η Μπενφίκα, η πιο διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα της Πορτογαλίας.

1922 Η Βρετανία ανακηρύσσει την Αίγυπτο κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.

1940  Η ταινία "Όσα Παίρνει ο Άνεμος" σαρώνει τα Όσκαρ. Κερδίζει δέκα βραβεία, ένα ρεκόρ που διατήρησε για είκοσι χρόνια.

1943  «Ηχήστε σάλπιγγες...» απαγγέλλει ο Άγγελος Σικελιανός στην κηδεία του σπουδαίου έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά στο Α’ Νεκροταφείο, η οποία εξελίσσεται στην κορυφαία -ίσως- αντιστασιακή εκδήλωση κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου.

1953 Οι άγγλοι επιστήμονες Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουάτσον ανακαλύπτουν τη δομή του DNA. Για την ανακάλυψή τους αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα, τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ το 1962.

1953 Υπογράφεται στην Άγκυρα, Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας-Γιουγκοσλαβίας.

1957 Ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Σοφοκλής Βενιζέλος αποφασίζουν την ανασυγκρότηση του Κόμματος Φιλελευθέρων.

1975  42 άτομα σκοτώνονται στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Βρετανίας, όταν εκτροχιάζεται τραίνο στο μετρό του Λονδίνου.

1986 δολοφονήθηκε ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ούλοφ Πάλμε, ενώ περπατούσε με τη σύζυγό του σε δρόμο της Στοκχόλμης. Μυστηριώδης οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη αναφέρει ότι «η εξήγηση πρέπει να αναζητηθεί στα βιβλία της Ιστορίας».

1991 Τερματίζεται ο Πόλεμος του Κόλπου, καθώς Ιρακινοί στρατιώτες και Σύμμαχοι διατάσσονται να σταματήσουν τις επιθέσεις.

1997 Στο Ιράν, 1.000 νεκροί, 2.000 τραυματίες και 40 κατεστραμμένα χωριά είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 5,5 Ρίχτερ, που πλήττει την περιοχή Αρντεμπίλ.

thepressroom.gr 

Τέλος και για σήμερα ,χαρείτε τον ήλιο και ''ρουφήξτε''όλη την θετική του ενέργεια και κοιτάξτε μόνο μπροστά ,προσευχηθείτε για όλα αυτά που μας Δίνει Ο Θεός και αντλήστε δύναμη .Εμείς μαζί και πάλι αύριο Θεόυ θέλωντος και καιρού επιτρέποντως με διάθεση και χαμόγελα που βγαίνουν μέσα από την ψυχή μας ,μέσα από την καρδιά μας ,το ότι έχει ''κακιέψει ''ο κόσμος είναι το μόνο σίγουρο ,πρέπει όμως όσο μπορούμε να μην μας επιρεάζει η όποια κακιασμένη διάθεση ,πρέπει να κοιτάμε την οικογένεια μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν ,οι κακοί πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ,απλά νιώστε και φύγετε μακρυά........Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .

Ένας γύφτος αγοράζει οικόπεδο δίπλα από το σπίτι ενός γιατρού.

Φωνάζει λοιπόν ένα μηχανικό και τον βάζει να του κτίσει ένα ίδιο ακριβώς σπίτι.

Όταν τελείωσε το σπίτι του ο γύφτος βγαίνει στο μπαλκόνι και φωνάζει το γιατρό.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top