ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Μαρτίου 2022
(1 Ψήφος)

Καλό μεσημέρι παρέα μου, σήμερα η Κυριακή μας είναι της Τυρινής ή Τυροφάγου και η Κυριακή πριν από την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Συγνώμης- Συγχώρεσης! Σήμερα είναι και η τελευταία μέρα που οι νηστεύοντες τρώνε γαλακτοκομικά κι από αύριο ΚαθαροΔευτέρα ξεκινάει η μεγάλη νηστεία για το Πάσχα! Ένα έθιμο της Τυροφάγου είναι το βραδινό γεύμα να τελειώνει με αυγά, βρασμένα ή ψημένα στο τζάκι. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, τα μέλη της οικογένειας βάζουν τα αυγά τους κοντά στην στάχτη του τζακιού για να ψηθούν και περιμένουν να δουν ποιανού το αυγό θα «ιδρώσει» πρώτο, γεγονός το οποίο ερμηνεύουν ως σημάδι ότι αυτός ή αυτή θα έχει μια καλή χρονιά. Ο συμβολισμός αυτής της παράδοσης είναι ότι σφραγίζεται το στόμα με αυγό και ανοίγει το στόμα με αυγό το Πάσχα!

Ο Δημήτρης Ήμελλος (ο αστυνόμος), όταν είπε το ναι στην τηλεοπτική σειρά "Ο Σασμός" ήξερε ότι ο έρωτάς του θα ήταν η Μαρία Πρωτόπαππα. Είναι θαυμαστής της Μαρίας και δεν κάνει τίποτε άλλο από το να την χαζεύει, όταν παίζει μια σκηνή μαζί της. Όταν ξεκίνησε η σειρά το ερώτημα για το πως θα μιλάει ο "Αντώνης" τέθηκε στον Δημήτρη, καθώς μέχρι σήμερα στην Ελλάδα οι ντοπιολαλιές χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στις κωμικές σειρές. Σε καμία δραματική σειρά δεν υπήρχε η ντοπιολαλιά, αλλά θεωρεί ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του βιβλίου και της σειράς είναι η Κρήτη, γι αυτό και πήρε την απόφαση να μιλήσει έτσι... Ένας Κρητικός καταλαβαίνει ότι δεν μιλάει κρητικά! Αναφέρθηκε επίσης στη σειρά "Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό" και  λέει πως υπήρχαν πολλοί λόγοι για να πει το ναι στη σειρά του MEGA. Ένας βασικός λόγος ήταν επειδή η σειρά ασχολείται με έναν Άγιο. Είναι υποχρεωμένοι οι συντελεστές να προσέξουν τη σειρά, γιατί είναι ένα πολύ επικίνδυνο εγχείρημα κι ο Δημήτρης Ήμελλος θεώρησε ότι όντως θα ήταν μία προσεκτική παραγωγή κι έτσι συμφώνησε! Για την προσωπική του ζωή αναφέρει πως έγινε μπαμπάς 30 χρονών. Δε του αρέσουν οι δεσμεύσεις, υπήρξε παντρεμένος και χώρισε πριν πολλά χρόνια. Παρ' όλο που χώρισε όταν ο γιος του ο Φοίβος ήταν 8 ετών, είναι μια δέσμευση που κρατάει μέχρι σήμερα. Μπορεί με την πρώην γυναίκα του να διαφωνούνε, αλλά μιλάνε στο τηλέφωνο σε ότι αφορά το γιο τους.  Από τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει ένα παιδί μαζί της έχει δεσμευτεί και αυτό είναι η δέσμευση ζωής, δεν είναι το χαρτί του γάμου και δεν μπορεί τις υπογραφές!

Ο Γιάννης Μπέζος είναι κατά των reunion των τηλεοπτικών σειρών. Όταν του προτάθηκε να ξαναγυριστούν "Οι Απαράδεκτοι" και "Της Ελλάδος τα παιδιά" δεν θέλησε κι ένας λόγος ήταν και η απώλεια του Βλάσση Μπονάτσου! Επίσης θεωρεί ότι δεν έχουν κανένα νόημα αυτά τα πράγματα, εφόσον υπάρχει το παλιό που είναι εξαιρετικό, γιατί να πας να χτίσεις κάτι πάνω σε αυτό;! Σχετικά με το απόμακρο και αυστηρό προφίλ που του προσάπτουν, ο Γιάννης Μπέζος απαντά: "Ας στεναχωριέται το κοινό και πιστεύω πως λόγω αυτού με εκτιμάει περισσότερο. Ξέρει ότι δεν του λέω ψέματα, αλλιώς θα ήμουν ανακόλουθος και ψεύτης. Δεν υπάρχει περίπτωση να με πλησιάσει κάποιος αυθόρμητα για να βγάλει φωτογραφία μαζί μου, γιατί είναι το στυλ μου τέτοιο. Δεν γίνεται. Δεν το κάνω επειδή είμαι σνομπ, δεν είναι η καρδιά μου προς τα εκεί. Δεν σημαίνει ότι δεν τους εκτιμώ και τους αγαπώ τους ανθρώπους. Ίσα ίσα που με το έργο μου έχω αποδείξει ότι τους αγαπώ περισσότερο από κάποιους που τους χαιδεύουν όλη μέρα. Τον θαυμασμό ας τον χάσω, την εκτίμηση δεν θέλω να χάσω. Το κοινό ακολουθεί τους γενναίους, όχι αυτούς που φοβούνται".

Ο Βαλάντης μετά την αποχώρησή του από το Survivor, είχε βγει μέσω skype στην εκπομπή «Love It» για να μιλήσει για το παιχνίδι. Ο τραγουδιστής δεν είχε πάει στο στούντιο, καθώς είχε αναφέρει πως νοσεί για τρίτη φορά με κορονοϊό. Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας και ο Βαλάντης έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του πως είναι ξανά θετικός. Αυτή είναι η τέταρτη φορά όπου περνάει καραντίνα ο τραγουδιστής. Ο ίδιος ανέβασε το αποτέλεσμα του θετικού pcr τεστ που έκανε κι έγραψε: «Εεε, όχι πάλι, με κούρασε ο έρωτας του..!»

Και κάτι από το παρελθόν: Η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη πολλές φορές είχε απορρίψει προτάσεις που εκ των υστέρων αποδείχτηκαν επιτυχημένες! Σύμφωνα με δημοσίευμα τότε καθημερινής εφημερίδας απέρριψε την πρόταση να πρωταγωνιστήσει στην τελευταία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν:«Η κόμισσα του Χονγκ Κονγκ» όπου θα έπαιζε με τον Μάρλον Μπράντο. Τελικά τον ρόλο πήρε η Σοφία Λόρεν! Έχασε όμως και μια άλλη μεγάλη ευκαιρία να ερμηνεύσει το τραγούδι:"Strangers in the night" στην ταινία: "A man could get killed" στην οποία πρωταγωνιστούσε. Επέμενε κατηγορηματικά πως δεν ταίριαζε στην φωνή της!

Αυτά λοιπόν φίλοι μου, κλείνω με τις ευχές μου να περάσετε μια Καλή ΚαθαροΔευτέρα, αν κι ο καιρός δεν φαίνεται να είναι σύμμαχος, να αγαλλιάσει η ψυχή σας ζητώντας συγνώμη και συγχώρεση από άτομα που θεωρείται πως πληγώσατε και βαδίζοντας προς το Πάσχα να έχετε μια καλή Σαρακοστή!

Kαινούριο τραγούδι από τον Νίκο Οικονομόπουλο με τίτλο: "Πάλι γύρισα"

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top