''Το Τραγούδι και η ενημέρωση της ημέρας'' Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

21 Νοεμβρίου 2022
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και χρόνια πολλά ,σε όλους μας αλλά κυρίως στις Ένοπλές Δυνάμεις της χώρας μας που γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου με ''Τα Εισόδια Της Θεοτόκου .Καλή εβδομάδα επίσης να ευχηθώ μιας και είναι Δευτέρα και όπως σας έγραψα την Παρασκευή που μας πέρασε ξεκινάω δυναμικά και σας ευχαριστώ όλους και όλες για την αγάπη σας και το καλωσόρισμα στα σχόλια στην ομάδα στο Facebook .

Οπότε και εγώ δεν θα σας αφήσω έτσι και έχω για εσάς ένα μεγάλο δώρο ,ένα ωραίο δώρο που είναι μια ευγενική χορηγία άπο το Cafe-bar ''Hendrick's στον Σταυρό με ένα μπουκάλι που θα κερδίσει ένας/μια τυχερός/ή.Ο χορηγός μας θα είναι κοντά μας για 15 ημέρες που θα διαρκέσει ο διαγωνισμός ,εσείς  ξέρετε πολύ καλά τι θα κάνετε για να πάρετε μέρος για όσους όμως δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται θα σας πω πως θα μεταφερθείτε στην ομάδα μας στο Facebook ''volvinews''και κάτω άπο κάθε ανάρτηση με ''Το Τραγούδι της ημέρας'' θα αφήνετε καθημερινά τα σχόλια σας και με αυτόν τον τρόπο θα μπαίνετε στην κλήρωση .

Το ''Cafe-Bar'' Hendrick's στο κέντρο του όμορφου πλατανόδασους του Σταυρού σας περιμένει όχι μόνο για να απολαύσετε τον καφέ και οποιοδήποτε ζεστό και κρύο ρόφημα  σας αλλά και να διασκεδάσετε τα Σαββατόβραδα σε ένα ανακαινισμένο περιβάλλον με δυνατές μουσικές και πολλά coctails που κάνει την διασκέδαση να χτυπάει κόκκινο .Να ευχαριστήσω πολύ την διεύθυνση για το δώρο που θα προσφέρει στον νικητή/τρια.

 ΚΑΙΡΟΣ

Από την Τρίτη νέος κύκλος βροχών -Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες...

Διατηρούνται οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο αρκετό νερό θα ρίξει στην δυτική Ελλάδα την Τρίτη προς Τετάρτη.

Ένας νέος κύκλος βροχών έρχεται από την Τρίτη, ωστόσο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στη δυτική Ελλάδα κυρίως, θα ρίξει αρκετό νερό, ειδικά την Τρίτη προς Τετάρτη.

Αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος ενώ θα εκδηλωθεί βροχή και στην Αθήνα. Ήδη από σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, σημειώνονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από το βράδυ στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ.

 
 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, θα διατηρηθεί όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 21, στα δυτικά τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ  ΔΕΥΤΕΡΑ 21-11-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου: Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου υπογράφεται στο Παρίσι.

Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου: Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου υπογράφεται στο Παρίσι

164 π.Χ. Ο Ιούδας Μακκαβαίος αναστυλώνει το Ναό της Ιερουσαλήμ. Το γεγονός εορτάζεται ετησίως από τους Ιουδαίους στη γιορτή του Χανουκά.

1694 Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος, Βολταίρος, φιλολογικό ψευδώνυμο του Φρανσουά Μαρί Αρουέ

1783 Υψώνεται στον παρισινό ουρανό το πρώτο επανδρωμένο αερόστατο. Εφευρέτες τα αδέλφια Ιωσήφ Μιχαήλ και Ιάκωβος Στέφανος Μογκοφλιέ. Επιβάτες ο Γάλλος φυσικός Ζαν Φρανσουά Πιλάτρ δε Ροζιέ και ο μαρκήσιος Ντ’ Αρλάντ. Η περιπλάνηση τους διαρκεί 25 λεπτά.

1791 Ο Συνταγματάρχης Ναπολέων Βοναπάρτης προάγεται σε Αρχιστράτηγο και αναλαμβάνει την αρχηγία του Στρατού της Γαλλικής Δημοκρατίας.

1831 Οι υφαντεργάτες της Λυών της Γαλλίας ξεσηκώνονται διεκδικώντας σταθερούς μισθούς (κάτι που οι εργοδότες αρνούνταν επικαλούμενοι τις αρχές της Γαλλικής –αστικής- επανάστασης και την ελευθερία της αγοράς). Οι εργάτες έστησαν οδοφράγματα και οπλίστηκαν. Εναντίον τους κινήθηκε η εθνοφρουρά. Καθώς όμως πολλά μέλη της είχαν εργατική καταγωγή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ κατά των απεργών ή ακόμα ενώθηκαν μαζί τους. Τελικά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιστρατεύσει 20.000 στρατιώτες εναντίον τους, καταστέλλοντας την εξέγερση. Οι νεκροί και τραυματίες έφτασαν τους 600.

1864 Δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ως μέσο ψηφοφορίας καθιερώνεται το σφαιρίδιο αντί του ψηφοδελτίου, λόγω του μεγάλου αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.

 

1902 Γεννιέται ο Πολωνικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Άιζακ Μπασέβις Σίνγκερ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1978).

1904 Τα πρώτα μηχανοκίνητα λεωφορεία κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Παρισιού, αντικαθιστώντας τις ιππήλατες άμαξες.

1915 Ισχυρή αγγλογαλλική ναυτική μοίρα καταλαμβάνει τη Μήλο, θέλοντας να πιέσει τον βασιλιά Κωνσταντίνο να εξέλθει στον πόλεμο με την πλευρά της «Αντάντ».

1927 Άννα Συνοδινού, Ελληνίδα ηθοποιός. (Θαν. 7/1/2016)

1932 Στη Γερμανία, ο Χίτλερ δε δέχεται το αξίωμα του καγκελάριου με περιορισμένες αρμοδιότητες, που του πρότεινε ο πρόεδρος Χίντενμπουργκ.

1942 Ο Αμερικανός σκιτσογράφος Μπομπ Κλάμπετ δημιουργεί το χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Τουίτι Μπερντ, τον αιώνιο στόχο του γάτου Σιλβέστερ.

1945 Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του γαλλικού γυναικείου περιοδικού ELLE.

1955 Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα», με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη.

1963 Η ελληνική σημαία κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια ναυτιλία.

1973 Με αφορμή την ισραηλινοαιγυπτιακή διαμάχη, οι Μπράιαν και Μάικλ ΜακΚόμακ από το Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας καθιερώνουν την 21η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού (World Hello Day). Στόχος τους, η γιορτή να αποκτήσει παγκόσμιο χαρακτήρα και να συντελέσει στη συμφιλίωση των ανθρώπων.

1974 Ο ΙRA τοποθετεί βόμβες σε 2 παμπ του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 θαμώνες. Θα συλληφθούν 6 άτομα, θα καταδικασθούν ισόβια, αλλά χρόνια μετά θα αθωωθούν. («Οι 6 του Μπέρμιγχαμ»)

1990 Υπογράφεται στο Παρίσι ιστορική συμφωνία μεταξύ των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, βάζοντας έτσι τέρμα στον Ψυχρό Πόλεμο. Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη υιοθετούν την «Χάρτα των Παρισίων για μια Νέα Ευρώπη».

1994 Με δίχτυα τυλίγουν τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Αθήνα, μέλη της Greenpeace για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση αφρόδικτων, που σκοτώνουν χιλιάδες δελφίνια κάθε χρόνο στη Μεσόγειο.

1995 Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών που διεξάγεται στην Κίνα, ο Πύρρος Δήμας θριαμβεύει με 2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 παγκόσμιο ρεκόρ, σηκώνοντας 212 κιλά στο ζετέ. Ο Κάχι Καχιασβίλι σαρώνει στα 99 κιλά με 2 χρυσά, 1 χάλκινο, 3 πανελλήνια ρεκόρ και ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο ζετέ, ο Βαλέριος Λεωνίδης κερδίζει 3 αργυρά, ο Βίκτωρ Μήτρου 2 χάλκινα, η Γιώτα Αντωνοπούλου 3 χάλκινα στα 83 κιλά και η Μαρία Χριστοφορίδου 1 χάλκινο μετάλλιο.

1998 Πέθανε ο ποιητής, Μιχάλης Κατσαρός.

2000 Πεθαίνει ο Τσέχος δρομέας Εμίλ Ζάτοπεκ, ο επονομαζόμενος και «άνθρωπος-ατμομηχανή», 4 φορές χρυσός ολυμπιονίκης.

2010 Ιδρύεται το νέο κόμμα της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, Δημοκρατική Συμμαχία, στο θέατρο Badminton.

Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτή θα είναι η στήλη και το λέω αυτό γιατί δεν θα υπάρχουν εδώ ειδήσεις και νέα της ημέρας ,επειδή πλέον ζούμε σε έναν οχετό σε μια σκληρή πραγματικότητα ,σε ένα εμετικό καθεστώς σε μια τεράστια βλακεία δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε φέτος εδώ σε αυτήν την στήλη ειδήσεις ,λόγο του ότι μας μαυρίζουν καθημερινά την ψυχή αποφάσισα η στήλη να είναι άκρως χαρούμενη ,ελπίζω να το αποδεχτείτε και να προχωρήσουμε όμορφα και με κέφι μέχρι και το τέλος της σεζόν .

Μεταφερθείτε λοιπόν στην ομάδα μας στο facebook και πάρτε μέρος στον διαγωνιμό μας που σας προσφέρει το  μοναδικό στην νυχτερινή σας διασκέδαση Cafe-bar ''Hendrick's'' στον Σταυρό/Θεσσαλονίκης και καλή επιτυχία σε όλους σας.

Αυτά τα λίγα αλλά ωραία άπο εμένα και σας ανανεώνω το ραντεβού μας για αύριο Πρώτα Ο Θεός με διάφορα όμορφα πραγματάκια που θα μας φτιάχνουν την διάθεση καθημερινά .Να είστε όλοι καλά και πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπησας αυτά τα 9 χρόνια  και την υποδοχή σας στην μουσική και ενημερωτική στήλη που τόσο αγαπάτε .Φιλιά στα μούτρα σας ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top