ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

28 Ιανουαρίου 2024
(1 Ψήφος)

Καλή σας ημέρα φίλοι μου...Ξεκινήστε την μέρα σας δυναμικά, με καλή διάθεση και μην αφήνετε κανέναν να σας την χαλάει!

Στον τόπο της ταφής του, στην γενέτειρά του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας και σε οικογενειακό κύκλο τελείτε σήμερα Κυριακή 28/1 το μνημόσυνο για τις 40 μέρες, μετά τον θάνατο του τεράστιου Βασίλη Καρρά! Ο λαϊκός τραγουδιστής που άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή Χριστουγέννων σε ηλικία 70 χρονών, σκόρπισε πόνο και θλίψη σε όλο το Πανελλήνιο! Το μνημόσυνο θα τελεστεί παρουσία της οικογένειάς του, του προέδρου του χωριού Χρήστου Διαμαντίδη και πολλών φίλων, ενώ αμέσως μετά την τελετή θα ακολουθήσει το τραπέζι της οικογένειας με λιγοστούς καλεσμένους, ανάμεσα σε αυτούς και κάποιοι καλλιτέχνες, καρδιακοί φίλοι του όπως είναι ο Νίκος Μακρόπουλος και ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης που έζησαν δίπλα του όλο το μαρτύριο της αρρώστιας του και ήταν μαζί του τις τελευταίες του στιγμές στο σπίτι και στο νοσοκομείο!

Μπροστά σε μία τεράστια επιτυχία βρέθηκε η κόρη του τραγουδιστή Πασχάλη, Ζηνοβία Αρβανιτίδη καθώς η NASA -και όχι μόνο- επέλεξε τις μουσικές της συνθέσεις για να επενδύσει εκπαιδευτικό της βίντεο. Η Ζηνοβία Αρβανιτίδη, μας συστήθηκε ως έφηβη να ερμηνεύει με τον πατέρα της το τραγούδι:«Οι Καταπληκτικοί», ενώ τα τελευταία χρόνια εκπλήσσει με το ταλέντο της, μαγεύει με τις σπουδαίες μουσικές της και εντυπωσιάζει πέρα από τα σύνορα της χώρας μας! Η γνωστή δημιουργός έχει ήδη διανύσει αρκετά χιλιόμετρα στο εξωτερικό στον μαραθώνιο  της μουσικής και τα τελευταία χρόνια ζει στη Γαλλία όπου διαγράφει μία λαμπρή πορεία. Διατηρώντας πάντα ένα χαμηλό προφίλ, κατάφερε να συνθέσει μουσικές που η NASA επέλεξε για να «επενδύσει» ένα εκπαιδευτικό της βίντεο. Ο υπερήφανος πατέρας της μοιράστηκε τη χαρά του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook γράφοντας: «Είμαι πολύ περήφανος για την κόρη μου και "συνάδελφο" Zinovia Arvanitidi, που η NASA επέλεξε τη σύνθεσή της: "Wonders Of The Earth" και επένδυσε μουσικά το βίντεο με τη συνέντευξη της διαστημικής επιστημονικής ομάδας, που επιδιόρθωσε το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στο διάστημα το HUBBLE. Επίσης, η σύνθεσή της: "The Storm Is Coming" επενδύει μουσικά το βίντεο της "NOAA 2023 Atlantic Hurricane". Συγκίνηση! Πολλή συγκίνηση!»

Ο Γιώργος Λάνθιμος, Έλληνας σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου και γιος του μπασκετμπολίστα της ομάδας του Παγκρατίου και παίκτη της Εθνικής Ελλάδος Αντώνη Λάνθιμου, κερδίζει την 2η Οσκαρική υποψηφιότητα της καριέρας του μετά την ταινία:"Η Ευνοούμενη" το 2019! Τον απόλυτο θρίαμβο, τουλάχιστον όσον αφορά στις υποψηφιότητες, γνώρισε και με την νέα του κινηματογραφική ταινία:«Poor Things», η οποία είναι υποψήφια για 11 Όσκαρ! Πρόκειται για την 2η Οσκαρική υποψηφιότητα του Γιώργου Λάνθιμου στην κατηγορία της Σκηνοθεσίας, ενώ συνολικά μαζί και με το credit του παραγωγού φέτος, αλλά και την υποψηφιότητα του «Κυνόδοντα» το 2009, συγκεντρώνει 6 Οσκαρικές υποψηφιότητες στην καριέρα του! Ο Έλληνας σκηνοθέτης θα πάει στο "Dolby Theatre" του Λος Άντζελες στις 10 Μαρτίου ως ένα από τα φαβορί, έχοντας στη βαλίτσα του τόσο τη "Χρυσή Σφαίρα" καλύτερης ταινίας, όσο και τον "Χρυσό Λέοντα". Βασισμένος στο ομότιτλο βιβλίο του Άλισντερ Γκρέι και σε σενάριο του Τόνι ΜακΝαμάρα, ο Γ.Λάνθιμος αντιστρέφει το μύθο του "Φρανκενστάιν" και καταθέτει ένα καυστικό δοκίμιο για την ελευθερία και τη χαρά του σεξ, τις ταξικές ανισότητες, την ατομική και κοινωνική αυτοδιάθεση, την επιθυμία και την αγάπη! Η ταινία:«Poor things» συμπεριλαμβάνεται ήδη σε όλες τις λίστες των μεγάλων κινηματογραφικών περιοδικών και διεθνών κριτικών κινηματογράφου, για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς!

Κάτι από το παρελθόν...Ο Φιλοποίμην Φίνος αν μπορούσε να προβλέψει το μέλλον, σίγουρα θα είχε αυξήσει κάπως το ποσό που διατέθηκε για την ταινία: "Ορατότης μηδέν", αφού στο τέλος της σεζόν 1969-1970 το φιλμ που αποτέλεσε μια λαϊκή κατακραυγή για την πλεονεξία του κεφαλαίου, είχε κόψει 640.720 εισιτήρια! Όλα αυτά όμως, δεν μπορούσε να τα γνωρίζει εκ των προτέρων ούτε ο Φίνος, αλλά ούτε και ο Νίκος Φώσκολος, ο οποίος υπέγραφε το σενάριο και την σκηνοθεσία! Η παραγωγή είχε υψηλό κόστος, αφού μεγάλα αστέρια της εποχής συμμετείχαν σε αυτήν. Το κόστος παραγωγής ανέβηκε και από τις ανάγκες να υπάρξουν σκηνές, όπως για παράδειγμα εκείνη που ο Νίκος Κούρκουλος έπρεπε να "αλιευτεί" από την θάλασσα με ελικόπτερο, η οποία μάλιστα γυρίστηκε τρεις φορές (χωρίς να χρησιμοποιηθεί κασκαντέρ αντί του Έλληνα ηθοποιού), αλλά και ταχύπλοο του λιμενικού και 5 κάμερες που είχαν ακροβολιστεί για να πιάσουν το πλάνο! Έτσι, ο δαιμόνιος Νίκος Φώσκολος αποφάσισε να κόψει από αλλού και ανάμεσα σε άλλες, είχε και μια μοναδική ιδέα. Με βάση το σενάριο, θα υπήρχαν κηδείες των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας (πάνω στην οποία βασίστηκε όλο το σενάριο), αλλά οι κηδείες ακόμη και οι ψεύτικες είναι ακριβό σπορ, αφού απαιτούν πολλούς κομπάρσους! Αντί να μπει σε τέτοιου τύπου έξοδα λοιπόν, ζήτησε από την Μαίρη Χρονοπούλου (ως Χριστίνα Ρίχτερ, κόρη του αιμοσταγούς και αδηφάγου εφοπλιστή) να πάει σε μια κηδεία ενός αγνώστου, που στην μεγάλη οθόνη θα παρουσιαζόταν ως το τελευταίο αντίο σε κάποιον από τους αδικοχαμένους υπαλλήλους του υποτιθέμενου πατέρα της! Ο Φώσκολος της είπε: «Μαίρη μου..λοιπόν, θα πάμε στο Α' Νεκροταφείο θα μπούμε, θα δούμε μια κηδεία από μακριά, θα μπεις εσύ μακιγιαρισμένη, βαμμένη με λουλούδια στα χέρια, ανάμεσα στον κόσμο στην αληθινή κηδεία κι από μακρινό πλάνο θα είσαι ανάμεσα στους συγγενείς που πενθούν»! Η σπουδαία ηθοποιός δεν μπορούσε να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και φυσικά έγινε αντιληπτή από τους τεθλιμμένους συγγενείς, ανάμεσα στους οποίους και η σύζυγος του πραγματικού νεκρού! Η χαροκαμένη χήρα την αναγνωρίζει και της λέει έκπληκτη: «Κυρία Χρονοπούλου, γνωρίζατε κι εσείς τον Παντελή;», για να πάρει την απάντηση από την ετοιμόλογη σταρ: «Μα τον Παντελή δεν ήξερα; Πολύ φίλος μου!»

Αυτά λοιπόν, για το Σαββατοκύριακό μας και σας αφήνω μέχρι την επόμενη εβδομάδα, πρώτα ο Θεός να'μαστε καλά!

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top